Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o totoina radishes i le greenhouse i le amataga o le tautotogo. O afea e amata ai ona lulu?

Pin
Send
Share
Send

I tulaga o tofo ma penefiti soifua maloloina, o le radish tupu i le greenhouse e le ese mai le tutusa fua totoina i le fanua tatala.

Radish o se malulu-teteʻe, unpretentious fualaʻau, o le muamua seleselega o aoga aoga fualaʻau mafai ona seleseleina i le amataga o le tautotogo.

Lenei tusitusiga faʻamatalaina auiliili i le nuances o le totoina o aʻa fualaʻau, maua lelei fautuaga mo le tuputupu ae radishes i totonu o se greenhouse.

O afea e amata ai ona lūlūina radishes mo se vave seleselega?

O le lulu e mafaufauina vave, lea e faʻataunuʻuina ma uluaʻi faʻaaliga o le tautotogo ma le solomuli o le malulu o le tau. Mo le vave luluina i greenhouse, o ituaiga ma le vave vave matua taimi e filifilia - 15-25 aso (oe mafai ona iloa pe o le a le radish e tupu i totonu o le greenhouse, o le a le aso e tupu ai ma o le a le taimi e matua ai iinei). O fatu muamua e lulu i le amataga o Mati, o lenei mea e faʻatagaina ai oe ona faʻaaoga lelei le eleele ma toto ai se vave fualaʻau aʻo leʻi totoina fualaʻau e fiafia tele i ai (tamato ma kukama) i le faʻaiuga o le tautotogo.

O ituaiga muamua o le radish i tulaga malulu ola e maua ai le lelei tele le seleselega, aua le faʻatagaina le au fanafana e fausia ma aua le fausiaina ni tumutumu talatala.

  • A o le i luluina, e faʻasaʻoloto le eleele ma faʻapaugofie, sausau i se fasi manifinifi o le kiona ma lulu saʻo le aganuʻu i luga o sina kiona laʻitiiti. A paʻu le kiona, o le a magoto fatu i le eleele.
  • I se isi ituaiga o luluina, o fatu na muamua luluina i luga o le eleele, sausau ma se tamai vaega o le eleele, ma na o le taimi lena o le manifinifi vaega o le kiona na faʻatulagaina. O lenei metotia o le a faʻamaʻaʻaina fatu ma faʻasusu le eleele.

O afea e toto ai i le tautotogo?

O le luluina e faʻataunuʻuina i totonu o le greenhouse i le masina atoa o le tautotogo. Malulu-teteʻe radish fatu mafai germination i le vevela o le + 3 tikeri ma tatalia le puʻupuʻu faʻaititia i -1 tikeri.

Mo rooting ma le amataga o le tuputupu ae vaitau, le aganuu manaʻomia le i aso uma vevela o le 10-13 tikeri, mo le amataga o le fausiaina o aʻa fualaʻau - 17-20 tikeri. Afai o le vevela e laʻititi nai lo le faʻatapulaʻaina tapulaʻa, o le matua taimi o fualaʻau o le a fai si tuai.

Sailiili atili e uiga i le taimi e totoina ai radishes i greenhouse, o le a le mea e fuafua ai le lulu taimi, i se isi tusitusiga, ma e uiga i foliga iloga o le totoina radishes ia Aperila, faitau iinei.

Faʻafefea ona lulu se fualaʻau ia Mati i se fale vevela fale?

Ina ia mafai ona totoina fualaʻau fualaʻau filifilia e tusa ai ma agrotechnical tulaga faatonuina ma mulimuli ane avatu se lelei seleselega, e tatau ona mulimuli i tulafono o le tuputupu ae faʻatonuga. Ina ia fuafuaina se talafeagai totoina aso tele togalaʻau faʻaaogaina le masina kalena totoina.

O le kalena a le 2019 o loʻo faʻailoa mai ai o aso lelei e lulu ai ia Mati: 10-12, 15-17, 23-25, 27-30.

Lea ituaiga e filifili ai ma aisea?

O le tupu tele o susulu e manaʻomia moli lelei. I le vave luluina o greenhouse i tulaga o le umi o le tau ma le le lava o le greenhouse moli, o le a tosoina i luga le tumutumu, ma o aʻa fualaʻau o le a matua matua. O le mea lea, mo le faʻatoʻaga i tulaga oona, o mea e manaʻomia e avatua i ituaiga o hybrid o loʻo fetuutuunai i le le lava o moli.

O nei vave ituaiga eseese aofia ai:

  • "Farani meaai".
  • "18 aso".
  • Zarya.
  • "Lalolagi".
  • "Greenhouse Gribovsky".
  • "Aulelei".
  • "Ksenia".
  • "Vevela".
  • "Duro" ma isi.

O ituaiga eseese uma ei ai ona uiga taua. O lesi foi mea:

  • Eseese "Vevela" lauiloa mo lona faʻateleina teteʻe teteʻe.
  • "Zarya" - ituaiga-teteʻe eseʻese, e pula i le 24-30 aso mai le taimi o le luluina, ese mai isi i le leai o le oona.
  • "Greenhouse Gribovsky", sili fetaui mo le luluina i le amataga o Mati. E iloga mai le sili fatu germination.
  • "Duro" e i ai ona tele faʻatoʻaga aʻa.

Sili atu nuances e uiga i lena. o le fea ituaiga e sili ona fetaui lelei mo le faʻateleina o susulu i tulaga oona o loʻo faʻamatalaina i se isi tusitusiga.

Fea ma e fia mafai ona e faʻatau fatu?

Fatu o se vave ituaiga o radish e masani ona avanoa i Moscow:

  1. I Nofoaga Autu:
    • "Tuufaatasi".
    • "Gavrish".
    • "Agrouspech".
  2. I faleoloa i luga ole laiga:
    • "Faifaʻatoʻaga faitogalaau".
    • O fatu ua iinei.
    • "Se fatu luga Yablochkova".

I St. Petersburg, o fatu e faʻatau i totonu o togalaʻau:

  • "Maota o Fatu".
  • Petroflora i Matu Faatoaga.
  • "Fale o le Atunuʻu".
  • "Fugalaau Peter".
  • "Le Lalolagi o Fatu".

E le gata i lea, o fatu e okaina i faleoloa i luga ole laiga:

  • "Ozone".
  • "Loʻu lava faitogalaau."
  • "Togalaʻau ma Fatu".
  • "Fugalaʻau-Peter".
  • "Maota o Fatu".

Tau e fesuisuiaʻi mai le 3 i le 27 rubles i le taga o le mamafa 0,5 g, faʻamoemoe i le ituaiga. O lesi foi mea:

  • "Radish Celeste F1 vave" 0.5 g tau 17 rubles.
  • O le "French breakfast" eseese e 6 rubles mo le 2 g ato.

Sauniuniga fatu

Ole Radish fatu e sili ona faʻatau mai le togalaʻau. Ona sauni lea o le fatu mea. E tatau ona faʻailoa mai e leʻo mafai ona faʻaoga ni fatu, e matua faʻaititia ai le taimi e totō ai ma faʻateleina le teteʻeina o fatu i faʻamaʻi eseʻese.

  1. Muamua, e tatau ona faʻatinoina calibration - faʻavasegaina fatu i le tele, o lenei o le a faʻatagaina ai le tulaʻi mai o fatu i le tusa o le taimi e tasi. E manaʻomia le tuʻuina atu i fatu tetele, o lona umi e oʻo atu i le 2-3 mm, talu ai o fatu tetele e lava ma totoe meaʻai mo germination.

    O fatu e tatau ona seleseleina mai le seleselega mulimuli. E le fautuaina e faʻaaoga fatu ia e 2-3 tausaga le matutua, faʻapea foʻi ma fatu laʻititi.

  2. Ona faʻasusu loa lea o fatu, o lenei faiga e faʻateleina ai le totogo. Mo lenei, o le fatu e tuʻuina i totonu o le vai mafanafana mo le 24 itula. O iʻuga sili e maua mai ile faʻasusu ile tupu tupu aʻe o mea tutupu.
    • suave sua;
    • meli fofo;
    • fofo ma lefulefu fafie.

    O le totoina o mea e totoina i totonu o ia fofo mo le 10-12 itula.

  3. A maeʻa ona faʻasusu, e faʻatinoina se auala e faʻamafanafanaina ai le toto ma ia faʻateleina le teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le faʻamafanafanaina e faʻataunuʻuina i le vevela (45-50 tikeri) vai mo le 25-30 minute, ona toso mai lea ma mago.
  4. Afai e mafai ma o loʻo avanoa mea faigaluega manaʻomia, faʻapipiʻiina atu o loʻo faʻatinoina, i le taimi e aveese ai se ata gaʻoa mai le atigi atigi. O lenei faiga faʻapea e aʻafia ai le faʻavaveina o le tutupu aʻe o fatu.

    O le fatu na tuʻuina i totonu o se ipu vai, o le paipa o le aquarium compressor ua faʻatofuina i totonu o le vai ma o le compressor ua ki. O le ea ea, i le faʻafesoʻotaʻiga ma fatu, fesoasoani e aveʻese le suauʻu atigi. Sparging e faʻataunuʻuina mo le 8-9 itula, a maeʻa ona mamago fatu.

  5. O le fatu mea sauniuni e tatau ona totoina vave i le eleele. Ina ia faʻavavevaveina le germination process, o fatu e faʻapupuʻu muamua. I le taimi e tasi, ua faʻaeʻeina i luga o se ie susu, afifi ma teu i se nofoaga mafanafana. O le taimi lava e oso mai ai tamaʻi totogo, o fatu e amata ona totoina i se nofoaga tumau i le greenhouse.

Totoina o taualumaga

Saunia le palapala ae le i totoina... E tatau ona i ai le vaivai acidity, ia valea, ma mitiia lelei sūsū. O le eleele e muamua faʻapalaina i meaola. O le taimi lava e mafanafana ai le eleele i totonu o le greenhouse i le loloto papaʻu i le amataga o Mati, amataina le luluina o galuega.

  1. Mo le luluina, o papaʻu papaʻu e fai ma masaʻa i le vai.
  2. O fatu ua totogo, ma le faaeteete ina ia aua neʻi faaleagaina le tatupu, ua faataatia i le mamao o le 5 cm.
  3. O le va i le va o mataʻutia o loʻo totoe 0.2 m. O sea ituaiga togafiti faʻatagaina le aua le manifinifi laʻau i le lumanaʻi, ae i le totoina fatu e 'ai lelei. O le totoina o loʻo faʻatinoina ma fatu e leʻo ola.
  4. O fagu ma mea toto e totoina ma le faaeteete e ufiufi ma le manifinifi vaega (e oʻo atu i le 2 cm) o le palu lelei o le eleele palu, faʻamamaina ma faʻainuina i le Fitoverm solution e puipuia ai faʻamaʻi o le supa.
  5. O le vaega na totoina e ufiufi i se ata, lea e aveʻese pe a aliaʻe muamua laʻau. O le optimum vevela mo germination o 18-20 tikeri.
  6. O le taimi lava e oso mai ai tupu, o le vevela ua faʻaititia i le 8-10 tikeri ina ia mafai ai ona aveʻesea le vave tuputupu aʻe o le ea vaega.
  7. A oso mai laulaau moni e lua, e oso le vevela i le 19 tikeri i le ao ae 16 tikeri i le po.

O le luluina vave o ituaiga o radish i le amataga o Mati e faʻatagaina ai oe ona faia ni laʻau totō mulimuli ane i le 14 aso ma ao mai le 2-3 faʻatoʻaga i le vaitau.

E le taliaina e le aganuu le totoina o le toto, e manaʻomia le paʻu eseʻeseina o fatu i se taimi talafeagai. Pe a tupu radishes i vavaeʻese pusa, e tatau ona sao fuafua le maualuga o le eleele palapala, e tatau ona le itiiti ifo i le 25 cm.

A maeʻa vai taʻitasi, e tatau ona faʻafuaseʻi le palapala, aveʻese ese vao, o le potu vevela e faʻapipiʻiina pe leai se tapunia. Ina ia taofia le susū, o le eleele ua palu. Aʻo ola laʻau, e fafagaina i latou i mea faʻatau fetilaisa o minerale poʻo meaola masani, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tali o le efuefu laupapa poʻo se vaivaiga vaivai o le slurry (faitau e uiga i le auala ma o le a le auala sili e fafaga ai radishes pe a tupu i totonu o le greenhouse).

A o faʻaogaina ni fetilaisa, e tatau ona manatua o loʻo aʻafia ai le tutupu aʻe o le ea vaega, ma o le aʻa faʻatoʻaga o le a tua i tua o le tupu.

Faitau atili e uiga i le totoina o radishes i totonu o le greenhouse pe i ai pe leai le faʻamamaina i sone eseese o tau ma faʻateleina le tausiga o le lulu iinei

Faafitauli ono ma faigata

  • A toto i le amataga o Mati, a o le ea e leʻi mafanafana lava, faʻateleina le susū e fausia i le greenhouse. Lenei o le a taitai atu ai i se faamai faamai - vae uliuli. Ina ia aua neʻi tupu lenei mea, e tatau ona faʻaalu i taimi uma le potu mafanafana.
  • I le amataga o le tautotogo, o itula o le ao e pupuu lava; faʻaopoopo moli e faʻaaogaina i greenhouse.
  • Afai o le moli e sili atu ma le 13 itula i le aso, o le aganuʻu o le a amata ona fuga e aunoa ma le fausiaina o se aʻa faʻatoʻaga. O moli e tatau ona tape pe a maeʻa le 10-13 itula.
  • Faatasi ai ma le le faʻavaivai faʻasusu, radishes taʻe ma avea lethargic. O le eleele e tatau ona faʻasusu faʻatasi.

Ma e ui lava o le luluina o radishes i greenhouse, e aofia ai polycarbonate, mafai ona faia i soʻo se taimi o le tausaga, matou te fautua atu ia e faʻamasani ia te oe lava i le auala e toto lelei ai aʻa fualaʻau ia Aperila ina ia mafai ona tupu se sili seleselega.

Radish o se masani fualaʻau fualaʻau fualaʻau... E iloga i le le faʻaaloalo, vave matua ma faigofie le galueaina. E mafai ona e seleseleina 3 fualaʻau radish ile vaitau. Mo lenei, e manaʻomia le filifilia o mea e sili ona lelei totoina ma usitaʻia tuʻutuʻuga o faʻatoʻaga tekonolosi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Radish Chips (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com