Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Hue taulaga - mataaga ma matafaga o le laumua o Vietnam

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Hue (Vietnam) o loʻo tu i le ogatotonu o le atunuʻu. Mai le 1802 i le 1945 o le malo o le malo o Nguyen. Taʻitasi emepara, ina ia mafai ona faaolaina lona igoa, fausiaina fausaga fausaga o ofoofogia matagofie. E ova atu ma le 300 nofoaga faʻasolopito o loʻo puipuia e le UNESCO o loʻo soifua pea e oʻo mai i nei aso.O aso nei ua i ai le tulaga o le taulaga o le pulega autu o le itumalo o Tuathien-Hue. E aofia ai le lautele o le 84 sq. km, lea e tusa ma le 455 afe tagata nonofo. O le Hue e taʻutaʻua i ona talafaʻasolopito ma faʻamanatuina ma faʻamanatuina; e tele aso malolo ma faʻafiafiaga e felanulanuaʻi. O se tasi foi o le taua aʻoga nofoaga autu. I le fitu maualuga aʻoga tulaga maualuga o Hue (Inisetiute o Arts, Foreign Languages, Faʻafomaʻi, ma isi), tele tamaiti aʻoga mai fafo suesue.

O le atoa o Hue ua vaevaeina i vaega e lua: o le Old City ma le New City. O le vaega tuai nofoia le itu i matu o le vaitafe. E faʻataʻamilomiloina e se puipui tele ma puipui puipui. E tele mea faʻatosina iinei o le a atoa le aso e vaʻaia ai.

O tafatafa o le Old o le New Town, o le tele o na i le isi itu o le vaitafe. O lenei eria o loʻo i ai mea uma e manaʻomia e turisi: faletalimalo, faleʻaiga, faleʻaiga, faletupe, faleoloa, faʻafiafiaga. E ui lava o le Vietnamese taulaga o Hue e le mafai ona taʻua o se taulaga, e le mafai foi ona faʻailoa i se itumalo tua vai. E tele fale fogafale 10 i le taulaga, faleoloa faʻatau tetele ma faʻailoga tetele. E mafai ona e totogiina se uila vilivae poʻo se uila afi i se tau maualalo ma alu faʻataʻamilo uma i nofoaga mananaia.

Faʻafiafiaga Hue

O mea taua o Hue (Vietnam) e tuʻu faʻatasi, ina ia e masani ai ma latou i le aso e tasi. O le laʻasaga muamua o le asiasi lea i le Citadel - o le fale o tupu o Vietnamese.

Imperial City (Citadel)

O lenei faʻamanatu faʻamanatu sa faavaeina i le 1804 e ala i le faʻatonuga a le emepera muamua o le aiga tupu o Nguyen o Zia Long. O le 'aʻai e siʻomia e se moat, o lona 4 mita loloto ma 30 mita lautele. Ina ia puipuia mai fili, o malosiaga malosi ma 'olo vaʻaia na faʻapipiʻiina i le atoa itu. Avanoa i le taulaga na saunia ma le fesoasoani o gaugauina alalaupapa ma faitotoʻa faʻatuatuaina.

Mai fafo, o le Citadel o se 'olo puipuia lelei, ae i totonu o lona faleʻie faʻatupuina o se maota tupu faʻamasino, vaevaeina i tolu vaega: le Sivili, Imperial ma Faʻasaʻo Aai violē.

O le setete na puleaina mai le Imperial City, ma o le olaga o le Emperor na afaina ai ma tuinanau i le Forbidden City. I meatotino a le Citadel, e mafai ona e faamemelo i le Maota o le Harmony, vaʻai i taʻifau paia lauiloa, ma asiasi i le Hall o Mandarins.

  • Ulufale ulufale i le faatosina tau 150,000. Faatasi ai ma lenei tiketi, oe le gata i le savali saoloto i le taulaga, ae alu foi i le Bao Tang Museum, tu i fafo atu o ia.
  • Tatalaina itula: 8:00 - 17:00 i aso uma.
  • Ina ia asia nisi o nofoaga i luga o le teritori o le faigata, lavalava tatau ona ufiufi tauau ma tulivae, ma oe foi e tatau ona aveʻese ou seevae

Faʻasaina Aai violē

Lenei o le vaega o le Citadel: o se faʻafitauli atoa o maota sa nonofo ai tagata o le aiga malo, o le pule palake, auauna ma fomaʻi. O isi o le faitotoʻa sa matua faasaina. O le atoa tusiata fale na aofia ai fale e 130, o le tele na faʻaleagaina ina ua maeʻa le pomu a Amerika i le 1968.

O aso nei ua toe faʻaleleia le taulaga ma e mafai ona e vaʻaia le nofoaga faʻamiliteli o le tupu, o nofoaga mo fomaʻi faʻamasinoga, o se nofoaga e mafaufau loloto ai, o se umukuka telē, ma isi

Tuugamau Emepaea

O se tasi o vaʻaiga ofoofogia a Hue o tuugamau o tupu. O le "taulaga" o tuugamau o loʻo tu i ni nai kilomita mai Hue. O pulega na iloa lo latou ala i le olaga o se fesuiaiga tulaga ma sauniuni muamua mo i latou lava se nofoaga o le a maua ai e o latou agaga le filemu ma le toafimalie. O le ala lea na faia ai le mausoleum mamalu, faʻataʻamilomiloina e paka, togavao, faʻapaologa, vaituloto.

Ile vaitaimi ole 1802-1945, e 13 pule na suia i Vietnam, ae mo mafuaaga le mailoa naʻo le toʻa 7 o latou na fausia a latou lava mausoleums. O nei tuugamau o se tasi o maʻa taua o le fausiaina ma e tatau ona vaʻaia. E mafai ona e taunuʻu ile vaʻa ile vaitafe, ae e sili le totogi o se uila poʻo se uila afi. I falelauasiga uma, o tuugamau o Min Mang, Don Khan, Thieu Chi e sili ona fiafia iai.

Tuugamau o Min Manga

Pe a faʻatusatusa i isi, o le tuugamau o Min Manga e maofa i ona foliga matagofie ma matagofie. Minh Mang e lauiloa o le sili aʻoaʻoina ma agavaʻa pule o Vietnam.

O le tuugamau na fausia mo ni nai tausaga (mai le 1840) i lalo o le taʻitaʻiga a le tupu o ia lava. Peitai na maliu le pule ae le i uma le galuega, ma o le fausiaina na maeʻa e ona sui.

O le fale atoa e aofia ai ma le fasefulu fale. O se nofoaga sili ona mafanafana ma filemu i auvai o le Vaitafe o le Vaitafe, e ofi lelei i totonu o le natura ola ma lafo atu i mafaufauga matagofie. E sili le tuu ese a itiiti mai 2 itula mo maimoaga.

Le tuugamau o Don Khan

E ese mai isi crypts uma i lona laʻititi ma lona faʻavae. O Don Khan o le lona iva o tupu o le Nguyen Dynasty (1885-1889). Na ia nofo aitalafu i lana nofoaiga i le Farani, o le na tutuli ese lona uso. O Don Khan o se papeti i lima o Farani, pulea Vietnam mo sina taimi puʻupuʻu ma maliu i le 25 o ona tausaga mai se maʻi.

O le amataga o le tuugamau e fesoʻotaʻi ma le ofi atu o le aganuʻu a Europa i totonu o le atunuʻu. E faʻafesoʻotaʻi tu ma aga Vietnamese faʻavae ma mafuaaga Farani, terracotta bas-mapusaga ma tioata lanu.

Tuugamau o Thieu Chi

O le tosina atu e tu i le lua kilomita mai le tumutumu o Don Khan. E foliga tauagafau - ma okaina e Thieu Chi ia lava. O ia o le sili ona alofagia ma faʻaaloaloina pule o tagata.

O le fausiaina o tuugamau, faailoga o le lalolagi, malosiaga faalelagi, Vietnamese tu ma aga, ma isi. Peitai, o emepaea malo uma na atagia mai uiga o le pule tanu.

Ina ua fausiaina le tuugamau mo Thieu Chi, o lona ataliʻi na tatau ona pipiʻi i le manaʻo o lona tama, o lea na foliga mai e faigofie ona fuafuaina ma le faʻamaonia. Na o le pau lea o le falelauasiga tanu e le o siomia e se puipui.

  • O le faitotoʻa i mea faʻatosina e tasi e tau ile 100 afe VND. E mafai ona sefe sau tupe pe a fai e te faʻatau se tiketi aofia uma e asiasi ai i tuʻugamau ma le 'aʻai tupu.
  • Tatalaina itula: 8:00 - 17:00 i aso uma.

Thien Mu Pagoda

O lenei talafaʻasolopito iloga o se faʻailoga iloga o le taulaga o Hue (Vietnam). O le pagoda o loʻo tu i luga o le maupuepue maualalo i le itu i matu o le Vaitafe o Perfume. E aofia ai vaega e fitu, o faʻataʻitasi ia e faʻatusa ai le maualuga o le faʻamalamalamaga a Buddha. O le maualuga o le malumalu e 21 m.

I le itu tauagavale o le 'olo, o le faʻapaologa puipui e ono puipui o loʻo iai le logo tele e silia ma le lua tone. O lona tatagi e lagona i le mamao e sili atu i le 10 km. I le faʻapaologa, o loʻo tu i le itu taumatau o le 'olo, o loʻo i ai se faʻatagata o se laumei mapu tele, e faʻatusa i le umi o le ola ma le poto.

O le fausiaina o le Hue Pagoda na amata mai i le 1600s ma e fesoʻotaʻi ma le taunuʻu mai o le tala faʻasolopito lauiloa Thienmu. Na ia taʻu i tagata o le manuia o Vietnam o le a amataina pe a faatu e le latou pule o Nguyen Hoang se pagoda. Na ia lagonaina lenei mea ma faatonuina loa e amata fausia.

O se mea ofoofogia na tupu e fesoʻotaʻi ma lenei pagoda. I le 1960s, na manaʻo le malo e faʻasa le Buddhism, ma mafua ai le le fiafia o tagata. Tasi le monike pule ia lava i le tetee. O lenei taʻavale, lea na ia taunuʻu mai ai, o loʻo faʻaali mai i tua atu o le malumalu.

O le faitotoʻa i le teritori o le tosina atu e leai se tau.

Alalaupapa o Truong Tien

O tagata o Hue o loʻo mitamita lava i lo latou Truong Tien Bridge, lea e faʻapipiʻiina i pou uʻamea ma ua fuafuaina e faʻafesoʻotaʻi le vaega faʻasolopito ma le nofoaga faʻaonapo nei. O le auala laupapa e le o se faʻamanatu faʻasolopito. Na faia i le 1899 e le inisinia taʻutaʻua o Eiffel, faʻafetai i lea mea na maua ai le lauiloa i le lalolagi atoa. O le poloketi o le 400-mita alalaupapa na atinaʻeina ma le amanaʻia o tekonolosi lata mai o na tausaga.

I le taimi na i ai, Truong Tien Bridge mafatia i le matautia aafiaga o afā ma sa matua faaleagaina ina ua maeʻa Amerika pomu. Na mulimuli ane toe faʻaleleia i le na o le luasefulu tausaga talu ai.

O tiʻetiʻe uila e feoaʻi i le ogatotonu o le auala laupapa, ma o autafa e faasaoina mo tagata savavali. E fiafia tele Truong Tien i le afiafi, pe a ola moli moli, e mulimuli atu i suigi matagofie o le auala laupapa.


Matafaga

Hue e leai se auala i le sami, o lea e leai ni matafaga i le taulaga lava ia. Ae o le 13-15 kilomita mai ia mea o loʻo i ai le tele o saunia lelei matafaga i le matafaga o le Saute Saina Sami. O se tasi e sili ona taʻutaʻua o le Lang Co matafaga, e fiafia uma tagata tafafao maimoa mai fafo ma tagata tafafao e malolo.

Lang Co Matafaga

Lang Co Beach o papaʻe oneone ma lanumoana vai mo 10 km i le talafatai. E matua talafeagai e alu mai Hue i ai, talu ai o le alatele faʻaloloa i luga o le matafaga. O se maupuʻepuʻe vavaeʻese le auala mai le matafaga, o lea o le pisapisao o afi e le oʻo atu iinei.

Laʻau ma laumei magalu matagofie faia se ofoofogia atemosifia siosiomaga. E lelei le malolo iinei ma tamaiti - o le loloto e le sili atu ma le mita, ma o le vai e mafanafana i taimi uma. E i ai faletalimalo ma faleʻaiga i le talafatai e mafai ona 'aʻai ai.

Thuan An Matafaga

O lenei matafaga e tu latalata i le nuu o Thuanan (na o le 13 km mai Hue). E faʻafaigofie ona e sau ii luga ole uila totogi poʻo le uila afi. O le matafaga e faʻatosina mai turisi ma lona matagofie natura, papaʻe oneone ma vai turquoise. E matua leai lava ni mea tetele iinei, ae e tumu i taimi uma ma faʻafiafiaina, ae maise taimi o aso malolo ma faʻafiafiaga.

Tau ma le tau

O Hue e i ai lona tau timuga ma vaitau e fa. E fou le tautotogo iinei, e vevela le taumafanafana, e mafanafana ma agamalu le tautoulu, ma o le malulu e malulu ma savili. O le vevela o le taumafanafana e oʻo atu i le 40 ° C. I le taumalulu, o le vevela e sili atu i le zero, i le averesi 20 ° C, ae o nisi taimi e mafai ona paʻu i le 10 ° C.

Ona o le Seung Truong Mauga o loʻo tu i saute, o ao e masani ona potopoto i luga o Hue, o lea e tele atu aso ao iinei nai lo aso susulu. O puao, timuga timu, poʻo timuga mamafa foi e masani ai.

O le vaitau mugala i lenei itu o Vietnam e tumau ia Ianuari ia Aukuso. O le vevela sili ona mafanafana o Ianuari-Mati (22-25 ° C mafanafana), e ui lava e mafai ona malulu i le po (lalo 10 ° C). O le taimi sili ona mafanafana i Hue o Iuni-Aukuso (o le vevela o le ea e mai i le 30 ° C ma luga atu).

O le vaitau o timuga e amata i le faaiuga o Aukuso ma tumau ai seia oo i le faaiuga o Ianuari. Ole tele o timuga e tupu ia Setema-Tesema. I lenei taimi, o le puddles i luga o auala e le mago ma e masani ona susu.

E sili le alu i Hue i le va o Fepuari ma Aperila pe a le vevela tele ma seasea timu.

Alu i se malaga i le taulaga o Hue (Vietnam), oe o le a vaʻaia le tele o mea mananaia. I se faʻaopopoga i mea taua ua tusia, e tatau ona e asia le Bachma National Park, e latalata i le vaipuna e iai le vai minerale, ma vaʻai i ou mata le vaitafe ofoofogia o Fragrant. Ma o le taunuʻu mai ia Iuni, e mafai ona e auai i le susulu aso malolo ma tele-fua teuteu ofu-manaia.

Uma tau luga o le itulau e mo Iuni 2020.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O musika o le Ny Nyak court, lea na amata mai i le aiga aiga Li i Hue, o se vaega o le UNESCO Intangible Cultural Heritage.
  2. Muamua lava, na faʻaigoa le taulaga o Fusuan. Ma faʻafefea, aisea ma anafea na toe faʻaigoaina ai Hue e leʻo mautinoa lava mo se mautinoa.
  3. I Vietnam, i Hue lava ia, e sili atu ma le 1000 fualaʻau kuka na teuina, o nisi o na mea na faia faʻapitoa mo pule o le aiga tupu o Nguyen. I ipu, e le gata le tofo e taua, ae faʻapena foʻi le faʻaaliga, mamanu ma foliga o le faʻaaogaina.

Se savaliga i totonu o vaʻaiga o Hue ma faʻamatalaga aoga mo turisi i Vietnam - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E Fasa Le Vale Ae Taunuu. - Oct 16 2020. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com