Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai se hypocyrt fuga lavalava: fanafānauga metotia ma tulaga talafeagai mo le manuia galueaina

Pin
Send
Share
Send

Hypocyrta le lavalava o se teuteuga laʻau aofia ai i le lautele aiga. O lona uiga ese i fugalaʻau e pei o laugutu gaugau mo se sogi.

Ae o le lanu o petals mafai ona lanu moli pe samasama. Tupu hypocyrtu le lavalava o se tele tele laau poʻo totonu o se fugalaʻau fagu i luga o se windowsill.

E lua auala e faʻasalalau ai le fugalaʻau: e ala i tipi ma fatu. Faʻafefea ona tausi se laʻau? E mafai ona tupu se faʻagakogita i se malae matala? Faʻapea foi ma foliga o le laʻau ma lona faʻamatalaga - oe mafai ona faitau e uiga i nei mea uma i le tusitusiga.

Faʻamatalaga

O le ituaiga hypocyrt e tusa ma le 30 ituaiga o laʻau papalagi... O laulaʻau a le tagata pepelo e leai ni ona foliga, ma e faʻasino foʻi le pito. E lamolemole o latou laualuga, ma o le lanu o totonu e lanu viole.

I le amataga o le taumafanafana, tubular fugalaʻau fausia i le lau au. O lo latou uiga ese o le pito i lalo ua fulafula. E fuga foi le laau i le fale. Lenei vaitaimi umi mai ia Iuni ia Setema.

I le natura, o le hypocyrtus le lavalava e tupu i itulagi vevela o Amerika.

Features o le toe gaosia o se houseplant

Fatu

O le mea lea lelei o le auala toto totoina:

  • le taugata tele ile totoina o mea totō ma le lautele tufatufaina o ituaiga;
  • faigofie ona tu laueleele.

Ae ii O lenei metotia e sili atu ona le lelei:

  • leaga germination;
  • afai e te faʻaogaina ni fatu faʻatau, o lona uiga e le tele naua i totonu o se ato, o lona uiga e matuaʻi le aoga tele;
  • e le mafai ona e faʻaogaina ni fatu tuai e ova atu ma le ono masina le matua;
  • o le vaitaimi o germination o totoina mea ma mauaina o se matutua aganuu tumau mo se taimi umi.

Faʻafefea ona filifili fatu?

O fatu laau na aoina ia Setema e tatau ona salalau i luga o pepa mama ma faʻamago i totonu o le 2-3 aso. Tuu mea na faʻaputuputu i totonu o se fagu mago ma tuʻu i se nofoaga pogisa ma mago.

Faʻatonuga o le folauga

Totoina hypocyrtes ma fanau fua e tatau ona faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Faʻaaoga se malamalama peat substrate, tuʻufaʻatasiga peat ma eleele lauʻeleʻele i tutusa aofaʻi.
  2. Tuʻu le palapala i totonu o se koneteina laupapa, ona faʻapipiʻi ai lea o fatu i ni papaʻu papaʻu (1-2 cm).
  3. Fafasi le primer i le vai faʻaaoga se fagu pasī.
  4. Ufiufi le koneteina i le fatu ma afifi palasitika. Tuu i totonu o se potu o le vevela o le 23 tikeri.
  5. A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona faʻatupuina lea o laʻau muamua. Mai lenei taimi, aveʻese le ata mo 1-2 itula, ma toe faʻatulaga le koneteina lava i totonu o le potu o le vevela o 18-20 tikeri.
  6. A oʻo le maualuga o laʻau i le 2-3 cm, e manaʻomia ona latou fofoa ma faamasani i le ea fou. Ina ia faia lenei mea, aveʻese ia totō i le poletito pe tatala le faʻamalama mo le 20-40 minute, faʻateleina lenei "savali" i le 30 minute i aso uma.
  7. E te manaʻomia le tuiina o laʻau i se nofoaga tumau i le masina pe a maeʻa le faʻatupuina o mea toto.

Tipiina

Ae mo le lelei o le faapipiina, e tele o latou:

  • fuga o le laʻau tupu vave nai lo le taimi totoina fatu;
  • saoasaoa ola fua faatatau;
  • le mafai ona maua se laʻau ma le faʻasaoina o varietal uiga.

E leai ni minus ii, pe tasi a - e afaina le togavao, ona ua tipi ese se 'au.

Faʻafefea ona filifili mea totō?

O le hypocyrt le lavalava e masani ona toe gaosia e tipi... Oe manaʻomia le saunia i latou i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, o le a ou faʻaaogaina fautuaga nei:

  1. Aveese laʻau ma laulaʻau mai le lala, ae tuʻu na o le fuga e 4.
  2. Tipi le au i se tulimanu, taofi le mamao mai le tipi i le fuga o 2-3 cm.
  3. O le tipi e tatau ona saʻo. Faʻamalieina ma le nutimomoia o le karaponi.
  4. Mo sili lelei faʻavae aʻa, faia faalava laina i lalo o le tipi faʻaaogaina se nila.

Algorithm o gaioiga

Taualumaga:

  1. Toto le au sauni i le eleele susu oneone-peat.
  2. Faʻalautele le fana i lau lalata lata mai ma ufiufi ile pepa alumini.
  3. Faʻapipiʻi le mini-greenhouse i totonu o le potu e vevela ai le 22 tikeri Celsius.
  4. Tui toto le mea toto totoina ma le faʻaeteete i totonu o se isi pusa.
  5. E mafai ona e tipiina le pito i luga e fausia ai se togavao lafulemu.

Tausiga mulimuli ane

A maeʻa le totoina o se faʻalotolotolua e le lavalava, e taua le mautinoa ia masani ona faʻasusu. E tatau ona fai faatatau ia. Liligi lelei le vai i le aʻa neʻi paʻu paʻu i laulaʻau.

E taua le faʻaavanoaina o laʻau laʻitiiti ma faʻamalamalamaga talafeagai, ae le faʻatagaina le aʻafiaga o le susulu o le la. Luga ofu e mafai ona aveʻesea mo le taimi nei pe a fai o se palu mea palu na faʻaogaina mo le totoina.

Saili atili e uiga i le lautele tulafono mo le tausiga o se fugalaʻau i le fale iinei.

E mafai ona ou tupu i fafo?

Oe mafai ona tupu a hypocyrt le lavalava i luga o le auala... Totoina o ia i se avanoa avanoa pe a leai se malulu. E sili ona lelei le faia o lenei i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni. Filifili se nofoaga paolo. Totoina ma fatu sauni. Faʻaauau le mamao o le 40-50 cm i le va o laʻau O le eleele e tatau ona faʻamama ma lelei, ma afai e mamafa, e mafai ona e faʻaopopoina le oneone.

A tupu se laau i fafo, e ono tulaʻi mai faʻafitauli nei:

  1. Lea e ono lanu samasama i le ogatotonu o le taumafanafana. E lua mafuaʻaga: o le aʻafiaga o le susulu o le la poʻo le faʻateleina o le fetilaisa.
  2. Lanu enaena i luga o le lau lau mafua mai le le faʻasusu faʻasusu pe mai le faʻaogaina o le vai malulu.
  3. Le lava o fugalaʻau tumau pea le sili ona taatele faʻafitauli. E tupu lenei mea mo le tele o mafuaʻaga: leai se malamalama, palapala mafiafia, leai se paoa, leai se teuteuina.

I se faʻaopopoga, o faʻamaʻi nei e mafai ona aʻafia ai le laʻau:

  • Aphid... O se iniseti lanumeamata pe enaena e 'aina se lau lau.
  • Apogaleveleve mite... O le faʻailoga iloga o lona aliali mai o le iai o se faʻamoe i totonu o le laupepa. I le taimi lava e tasi, o ia lava na amata amata ona lanu samasama.
  • Whitefly... O le faʻailoga autu o le i ai o tamaʻi paʻepaʻe papaʻe felelei.

Taumalulu

Hypocyrta le lavalava o se tropical tropical, o lea o le a le ola ai i le aisa. Ina ia sefe ia, e tatau ona toe tui le aganuu i le faaiuga o Setema i totonu o ulo ma tuu i le fale. Taualumaga:

  1. Sii i luga se ulo e le lapoʻa.
  2. Faʻatumu i se auala paleni. Ina ia sauniunia, tuʻufaʻatasia vaega ia: 3 vaega o le laufanua eleele, 1 vaega o eleele peat, ½ vaega o le vaitafe oneone. Faʻaopopo foi fasi fasi malala i le palapala.
  3. Fesuiaʻi le laʻau e faʻaaogaina ai le auala felaʻuaʻi, faʻasaoina le faʻaputuga eleele.
  4. A maeʻa ona toto, e tatau ona faʻasūsū fugalaʻau ma tuʻu i totonu o se potu malulu.

O tulaga talafeagai

  • Vevela... I le taumafanafana, o le vevela o le a 20-25 tikeri. I le taumalulu, toto le laʻau i le fale i le vevela o le 12-14 tikeri. O le vevela o le ea i totonu o le potu e le tatau ona lalo ifo i le 12 tikeri.
  • Faasusu... I le tau mafanafana, e tele le susu e manaʻomia. O le taimi lava ua oʻo mai le tautoulu, taofi le faʻasusu. Afai e malulu le taumalulu, ona tatau ona laʻititi le faʻasusu, ae ia mautinoa ia le mago le faʻaputuga eleele. Mo faʻasusu, faʻaaoga vai lelei i le vevela o le potu.
  • Susulu... E manaʻomia e le laau se moli malamalama, ae naʻo le mea e tatau ona faʻasalalau. E tatau ona faʻavasega le paolo mai ave tuusao.

    I le taumalulu, e tatau foi ona tumu le malamalama.

  • Teuteuina... Oe manaʻomia le teuteuina ae e leʻi amataina le vaitaimi le moe. O lala uma ua faaleagaina ma uumi na tatau ona aveʻese. Taulima le tipi nofoaga ma nutimomoia faʻagaoioia carbon. I le amataga o le tautotogo, o le laau totoina ese laʻau fou, lea e tatau ona pinched tele taimi i le taimi o fugalaau. Faʻafetai i lenei, o le togavao o le a liua e matagofie ma lauolaola.
  • Laʻei pito i luga... E manaʻomia le faʻapipiʻia o fetilaisa i le laʻau fualaʻau. Lenei vaitaimi umi mai ia Aperila ia Aokuso. Mo lenei, faʻaaoga faʻapitoa faʻalauteleina o minerale o loʻo faʻamoemoeina e fugalaʻau i totonu o fualaʻau. Faia le auala i le tai 10 aso.
  • Ulo... Mo lenei fualaʻau fualaʻau, e tatau ona saunia se le loloto loloto ulo, talu ai o le aʻa o le laʻau e le o lelei atinaeina. Ae o mea, e mafai ona e faʻaogaina se atigipusa e faia i le ceramika ma le palasitika. O le ulo tatau ona i ai ni alavai alavai.

Ole hypocyrta le lavalava o se mea manaia tele fugalaʻau e mafai ona tupu i le fale ma fafo. I tulaga o le tausiga, o le fugalaʻau e le o capricious, e ui lava e taua le mataʻituina o le vevela, moli, vai ma fafaga i le taimi. Ma o le aganuu o le a faʻavavau, ma o lona fugalaau o le a umi ma tele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mwanafunzi wa chuo cha usafurishaji Mabibo NIT azungumzia namna unaweza kupambana endapo utakosa ADA (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com