Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le ki i se seleselega maualuga. Faʻafefea ona faʻasusu fatu fatu i le vai aloe?

Pin
Send
Share
Send

O tagata fai togalaʻau poto masani e iloa e oʻo lava i le sili ona lelei ma maualuga le lelei fatu fatu e le lelei le tutusa, ma o lea e le maua ai se maualuga fua. Peitaʻi, o le tulaga e mafai ona aʻafia i le muaʻi faʻagasologa.

Lenei faiga e aofia ai le faʻavasegaina, faʻasusu ma disinfecting le fatu. Faasusu i sauniuniga eseese.

O le sili ona fiafia i ai mo tagata taumafanafana nonofo o aloe sua, aua o lenei vaega e masani ma masani ai, lea e le afaina ai le siosiomaga uiga o le lumanaʻi fualaʻau.

Mafai ona faʻaoga lenei metotia?

Pepper o se lauiloa fualaʻau i Rusia. Ae o le totoina e matua sua ma matua e le mafai i taimi uma. I itulagi ma tau mafanafana, e lava le taimi mo le matua matua. Ma i isi eria, i malulu, o le auala e faʻasusu ai fatu e faigofie lava, a leai o le pepa e le enaena i le tautoulu, o se faʻaiuga, o fua e leai se uiga.

E mafai la ona faʻasusu fatu fualaʻau i le agave juice? O le faʻasusu o fatu fatu i le sua o laʻau e maua ai faʻaiuga lelei ma fua tele. Hydroxycinnamic acid, o ni vaega o le laau, faʻamaluluina le fatu peleue, e faʻafaigofieina ai le faʻaaogaina o vai ma faʻamaʻi.

Ina ua tuanaʻi le tele o tausaga o poto masani i le faʻasusu fatu i le aloe, e mafai ona tatou faapea atu:

  • faʻamamaina o pepa fualaʻau tupu 10-14 aso vave nai lo le taimi totoina matutu fatu;
  • olaola faʻagasologa o atinae ma le tuputupu aʻe o le lumanaʻi laʻau ua fafaguina;
  • ua faʻaaogaina le sua o le fugalaʻau e fai ma meaʻai faʻaopoopo;
  • o le tulaʻi mai o laʻau toto e 2 taimi vave, nai lo le lua-vaiaso vaitaimi, 5-7 aso ua lava;
  • le agavaʻa e faʻaosofia ai le tutusa ma tutusa toʻaga;
  • o le atigi fafo ua disinfected, puipuia le lumanai tatupu;
  • e fesoasoani le aloe i le toe faʻafouina o fatu tuai;
  • faʻateleina le puipuia o fualaʻau fualaʻau.

O le umi o le faʻasusu fatu fualaʻau i le agave sua mai le 12-18 itula. I le faʻavae, tasi le aso ua lava lea mo le totoina o mea e sauniuni ai. E taua le mataʻituina o latou tulaga. E tatau ona faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga ae e te leʻi taunuʻu., a maeʻa le vaiaso, o le totoina mea o le a le toe talafeagai ma o le a leiloa ana meatotino.

E i ai leisi itu e faʻamatala ai le mafuaʻaga e le mafai ai ona teu fatu i totonu o laʻau. E iai le talitonuga o le sua aloe o se siʻosiʻomaga faigata e le faʻaosofia, ae e puipuia le vave aliaʻe mai o fatu. Mo nisi fualaʻau fualaʻau, o le togafitia o fatu ma le natura biostimulant o se le lelei itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo maukeni, seleri, aniani.

I luga o se tusi! I le sua o le aloe, e le gata o fatu o pepa e faʻasusu, ae faʻapea foi tamato, isalaelu, kāloti, meleni, beets, ma le zucchini. I lenei tusitusiga e mafai ona e faitau pe faʻafefea ona faʻasusu lelei tamato fatu i le sua aloe.

Faafefiloi sauniuniga

Ina ia saunia se fofo mai se biostimulant, oe tatau ona ave se laʻau e le itiiti ifo i le tolu tausaga le matua. I le vaiaso ae e leʻi tipiina laulaʻau, e taofi le fugalaʻau e faʻasusu. E le tatau ona lau o le Aloe: samasama, ma le tumutumu o le pito poʻo le pito matutu. O le lau e tatau ona i ai se maloloina, foliga suamalie, aunoa ma le vaʻaia faʻaletino. E sili le filifilia o lau pito i lalo, ae le sili atu ile 18 cm.

Fua o le sua moli:

  1. Tipi ese laʻau lanumeamata.
  2. Fufulu i lalo o le vai tafe, ona patui lea i se pepa solo.
  3. Afifi i afifi palasitika e puipuia ai le mago.
  4. Tuu laulaʻau i totonu o le pusaaisa mo le 5-7 aso e biostimulate ai lanumeamata lanumeamata.
  5. A maeʻa sina taimi, olo ia laʻau ma le paluga poʻo le gaʻo o aano o manu.
  6. Ave cheesecloth, gaugau i ni faaputuga.
  7. Faʻaliliu atu le vaega ua nutimomoia i se ie ma oomi ese le vai.
  8. Aloe sua e tatau ona faʻafefeteina i le vai mama i vaevaega 1: 1.

Faʻasusu auala ao leʻi totoina

Spores o fungi ma siama ono mafai ona tumau i luga o fatu, lea o le a mulimuli ane mafua ai irreparable faʻaleagaina o le lumanaʻi laʻau. O le mea lea, i luma o le faʻagasologa o fatu faʻaosofia, disinfection o loʻo faʻatinoina. O fofo e masani ona faʻaaogaina:

  • 3% hydrogen peroxide;
  • potassium permanganate;
  • fitisitora

O le mea sili ona taua e aua le faʻataʻitaʻia uma metotia i luga i le taimi e tasi. A leai, o le manaʻoga taunuʻuga e le mafai ona maua, e le gata i lea, o le fatu o le a faʻaleagaina. Afai, a maeʻa le faʻamaʻi, o le a faʻasusu fatu mo le faʻaosofia, ona le tatau lea ona faʻamamago. O le faʻamago faʻalua e faʻaleagaina ai le gaosiga o gafa.

Faʻaaliga! O fatu faʻatau e le manaʻomia le disinfection i le faʻagasologa o le disinfection, talu ai na latou faʻagasolo i luma o le teuina.

Faʻasusu fatu:

  1. Tufa fatu pepa i luga o se fasi ie gaugau i le 3-4 faaputuga.
  2. Ufiufi fatu i le lona lua, i le fasi pepa lava e tasi.
  3. Tuu le ie i luga o se tapu poʻo se isi koneteina.
  4. Aloe sua e tatau ona i le vevela o le + 30-35 ° C, a leai o le a le maua se faʻamaoniga lelei.
  5. Liligi se fasi ie ma fatu ma sua mafanafana. Liligi le tali ina ia mafai ona faʻatumuina le aofaʻi o fatu.
  6. Matou te faʻanumera le container ma fatu i se nofoaga pogisa ma mafanafana.
  7. E mafai ona e faia se greenhouse aafiaga i le afifiina o se saucer ma kasa i totonu o se taga palasitika.
  8. Siaki le susu i le fatu i taimi uma.
  9. Fofo le fatu i le taimi o le faʻasusu.
  10. Lūlū fatu fulafula i le eleele matala.

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona faʻasusu fatu a o leʻi totoina:

Faʻafefea ona faʻasusu se agave i totonu o se laulaʻau?

O nisi fai togalaʻau latou te le mananaʻo e faʻalavelave i fagu, masaesae, o lea latou te faʻaaogaina ai le auala manino - faʻatupuina fatu aʻo leʻi totoina saʻo i totonu o le lau.

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Filifili le sili ona lapoʻa, maloloina, lauola lau aloe;
  2. 'otiʻoti faʻasolosolo i se naifi maʻai;
  3. faataoto fatu;
  4. ufiufi i le vaega lona lua;
  5. a faʻateleina fatu i le lapoʻa, amata toto.

O fatu na totogo mai i lenei auala e le tatau ona mulumulu, ae toto i le palapala faʻatatau mai le lau.

Taua! Mo sina taimi pe a uma ona toto, o le laʻau o le a maua le puipuiga mai microbes, lea ei ai sona aoga lelei i le tuputupu aʻe malosi.

O le a le mea e tupu pe a fai o le totoina o mea ua soona faʻaalu i se tali?

Pepa fatu aua le taofia i le biostimulator i tua atu o le taimi atofaina, a leai o le a latou fulafula tele. O le sili atu o mea aoga o le a le lelei aʻafia ai fanau i le lumanaʻi. O nisi fatu e le mafai ona totogo. Pepper fatu ono pala ona o le umi nofo i le tali. O le mea lea, i le faʻagasologa o le faʻasusu fatu, e taua le aua le soona faia ma ia matua tausisi i faʻatonuga.

E faʻafefea ona e faʻatinoina togafitiga ae e leʻi lulu?

I se faʻaopopoga i le auala o loʻo taua i luga, o fatu pepa ua faʻasusu i vailaʻau ma vailaʻau masani.

O lesi foi mea:

  1. Lefulefu O se punaoa masani o minerale e manaʻomia e laau toto. E masani ona latou faʻaaogaina le lefulefu peʻa leai seisi mea o i ai.
  2. Sua o le pateta O le vaega e faʻaaogaina e faʻasusu fatu, aua e i ai le laʻau o mea lelei e faʻaosofia ai le ola olaola o fatu.
  3. Meli E masani ona tuʻufaʻatasia ma lefulefu. O sea paluga e fai lava si aoga, faʻamautinoaina germination togitasi o fatu, faʻateleina le numera o fofoa fatu i le tusa o le 20-25%.
  4. Fugalaele mago. Liligi se paluga o fualaʻau i le vai pupuna, ufiufi ma le tapuni ma tuʻu seʻia maeʻa faʻamalulu uma le vai. O le decoction o mago pulou o loʻo iai le aofaʻi maualuga o mea aoga e aoga mo le atoa atinaʻe o laʻau.
  5. "Epin", "Zircon". O sauniuniga faʻapitoa e ofi atu i totonu o le fatu atigi, faʻagaoioia le atinaʻeina ma le fausiaina o le aʻa lobe. Ile taimi lava e tasi, e faʻamalosia e le vailaʻau le tui puipuia, puipuia mai faʻamaʻi.
  6. Suka succicic O le oloa faʻatelevaveina le tulaʻi mai o fatu 2-3 taimi. E le fefefe fatu i faafuaseʻi o le aisa, osofaʻiga o iniseti leaga, faʻamaʻi. O le acid faʻatumuina laʻau i le ola. O le vailaʻau e faʻatau atu i fale talavai.
  7. "Humat"... O le aoga mea i lenei oloa o le sodium masima humic acid. Faatasi ai ma lona fesoasoani, maua e le fatu se aofaʻi talafeagai o mea aoga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le atili tuputupu ae o laʻau.

Tusa lava poʻo le a le uiga mo le faʻasusu fatu fualaʻau e te filifilia, e taua le mulimuli i tekonolosi ma fautuaga. Naʻo le taimi lena e mafai ai ona maua se iʻuga lelei. E taua foʻi le manatuaina aʻo leʻi totoina, e tasi le taimi e faʻagasolo ai le fatu ma faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tasi fofo poʻo le sauniuniga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My Testimony: Ki Le O Le Se (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com