Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cactus Mammillaria gracilis - faʻamatalaga ma ata, fesoasoani mo faʻateleina ma le tauivi faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

O se lautele salalau i totonu o amateurs ituaiga o cacti - Mammillaria gracilis, lea e i ai se manaia manaia feteʻenaʻiga.

E masani ona faʻatupu e tagata totō Cactus tamaʻi ituaiga uterine, e toetoe lava a fuga ma feoti vave, ma avatua uma le malosi i le fanau.

I le taimi e tasi, o se matua cactus matua o se lelei faʻataʻitaʻiga mo le aoina.

Faʻamatalaga botani

Mammilaria o se ituaiga o laʻau totino auai i le aiga Cactaceae. Na latou omai mai le itu i saute o Amerika, Mekisiko ma atumotu Caribbean. Uma ituaiga e laiti cacti lanumeamata o foliga eseese - spherical, disc-shaped, cylindrical, etc. Latou ese mai le tele o isi e ala i le i ai luga e le o ivi asoaso, ae o tubercles - laititi papillae o loʻo tu i totonu o se liʻo. Mammillaria fugalaʻau o loʻo tu i luga o fuga i le va o tubercles. O le lalaina o cacti e tupu mai i nei fatu.

Mammillaria slender, pe agalelei, poʻo Mammillaria gracilis (Mammillaria gracilis) o se ituaiga masani o cacti. O le lauʻeleʻele o le laʻau o le setete o Hidalgo, Mekisiko. E taʻutaʻua tele i le au fai toga, e ui lava o le tele o taimi e le maua ai se tagata matua, ae o tamaiti.

O au e poloka, loloto lanumeamata, e oʻo atu i le 4 cm le lautele. Faʻatasi ma le matua, o au na punou ma amata ona toe faʻafetaui, ma le le faʻaaoga lelei le tausiga latou leiloa a latou teuteuga aʻafiaga. Lenei ituaiga tauau e togavao mai lava i lona laʻititi tausaga, fausiaina ua taʻua kolone.

O laʻau tuʻufua e sosoʻo, paʻepaʻe pe samasama-paʻepaʻe, laititi teisi atu i le 1 cm le umi.E oʻo atu i le 20 tuasivi mafai tupu mai le tasi faʻaputuga. Fugalaʻau e tusa ma le 1.5 cm le umi, ma paʻu papaʻe. A faʻalauteleina atoa, o le lautele o le fugalaʻau e tusa tutusa ma lona umi.

E ese mai isi ituaiga i le uumi o le vao tuitui, o le fugalaʻau ma le faʻaosoina e fausia kolone ona o le vave lala. I le tele o mammaria, o faʻasologa e aliali mai i le pito i lalo o le au ma mai aʻa; o le slam mammaria e fausia ai le mea e taʻua o "pepe" i luga o le au atoa ma latalata i le tumutumu.

Toto ata

Lenei oe mafai ona vaʻai i se ata o le paee mammaria:





Faʻafefea ona popole?

Mammillaria e le o se capricious laau, ae ui i lea, o loʻo i ai foi ana lava laʻasaga e vaʻaia. Ole toʻatele e totōina e naʻo tamaiti laiti latou te totoina, ae leʻo le aumaia o laʻau ma le tausiga lelei ile matutua. O le mafuaaga lena e matua faigata ai ona feiloai i se tagata matua mammillaria gracilis, e ui lava i le lauiloa o lenei ituaiga.

Vevela

Talu ai o cacti e masani ona masani i atunuʻu vevela, latou te fiafia i le mafanafana. I le taumafanafana, o le sili ona lelei vevela o le a + 20-25 tikeri. Faʻatasi ai ma lenei mea, e faʻafaigofie lava i le mammillaria ona faʻatagaina le vevela o le tau, e ui lava e le aoga le tuʻuina o le laʻau i le la i le vevela - e mafai ona osooso le la. I le taumalulu, e tatau ona tuʻu i lalo le vevela i le + 10-12 tikeri. I le taimi nei, o le laʻau alu i totonu o se moe moe ma faʻaputuputu le malosi mo mulimuli ane fugalaʻau.

Faasusu

Mammillaria manaʻomia se laʻititi aofaʻi o vai - o le cactus e nofouta i le suavai. I le taumalulu, o le faʻasusu e faʻasaina, e mafai ona e faʻasaua le fualaʻau i nisi taimi - e le sili atu ma le faʻatasi ile masina. I le tau mafanafana, o le laʻau e faʻasusu e le sili atu ma le tasi i le tasi ma le afa i le lua vaiaso. Afai o le eleele faʻamamago tele (i le mago ma le vevela o le tau), oe mafai ona faʻasusu mammillaria tasi i le vaiaso i le va o faʻainu.

Susulu

O le laʻau e faʻapipiʻi ata, ae o le nofoaga i se la susulu i le susulu o le la e le fautuaina. O sina paolo i itula sili ona mafanafana o le a manuia ai le cactus. O le nofoaga sili ona lelei mo le mammillaria o le faamalama i sasaʻe po o sisifo. I le taumalulu, o le susulu o le la e mafai e se puʻupuʻu aso ona avatua se kakago ua lava lea.

Fuafuaina palapala

Oe mafai faʻatau faʻapitoa cactus eleele. Oe tatau ona uai atu i le tuʻufaʻatasiga - e tatau ona avea o se leai-gaʻoa minerale palapala, mativa i mea ola. O le substrate tatau ona mama ma matagofie.

E mafai ona e saunia le eleele e oe lava. Mo lenei:

  1. Eleele palapala, palapala talatala ma chips peat o loʻo ave i le fua faʻatatau o le 1: 1: 1.
  2. O le malala na faʻamamaina lelei, o le omea ua faʻalauteleina lelei, o le bata ua nutipalaina poʻo isi mea e faʻavaivaia e faʻaopoopo i le paluga.

Tusitusiga. Cacti le fiafia i le malosi acidic poʻo le alkaline eleele. O le paleni pH o loʻo teuina i totonu ole 5.0-6.0.

Teuteuina

Ma le tausiga lelei, Mammillaria gracilis e le manaʻomia teuteu. I le le lava o le malamalama poʻo tele faʻasusu, o le cactus faʻaloloaina ma curls, leiloa lona teuteuina aʻafiaga. Ole mea sese lea ole toʻatele o fai togafaʻi cactus. I lenei tulaga, o le teuteuina o le a le avea ma filifiliga - o le a le toe mafai ona toe faʻafoʻi aulelei i sea cactus.

O isi taimi o le teuteuga e faʻaaoga e faʻasao ai le tina toto o se cactus piʻo, pe a faʻaleagaina aʻa e le pala efuefu pe faʻaleagaina le ogalaau e isi faʻamaʻi.

  1. Ma se naifi maai (sili ona togafitia i le ava malosi), o le pito i luga o le cactus e tipiina i luma o le muamua curvature. Masani lava o lenei o le 5-6 cm maualuga pulou.
  2. Tipiina i luga o le hemp ma le tipi e faʻagasolo ma malala malala pe faʻagaoioia le kaponi. O le tipi ese le pulou e fai ma pauta i le aʻa muamua.
  3. O le tipi e tuua e faʻamamago mo ni nai aso i se nofoaga pogisa mago. Oe mafai ona taumafai e liaʻi le mafuaʻaga tagutugutu mai le itu o le tautoulu.
  4. A maeʻa le 2-3 aso, o le pito i luga o loʻo tuʻu i totonu o se koneteina ma vai ina ia i ai se avanoa laititi i le va o le tipi luga ma le vai.
  5. A maeʻa le faʻavaeina o aʻa muamua e oʻo atu i le vai, o le tipi e tuʻuina i luga o le eleele mo se sili atu rooting rooting.

Laʻei pito i luga

I le taimi o le ola ola (mai le ogatotonu o le tautotogo e oʻo ia Oketopa), o le laʻau e fafagaina e le sili atu ma le tasi i le masina. Fertilizers faʻapitoa mo cacti, minerale, o loʻo faʻaoga faʻatasi ma le faʻasusu i luga o le eleele ese mai aʻa, ina ia le maua ai faʻafuaseʻi mu o le aʻa aʻa.

Ulo

Malosiaga mo mammillaria ua filifilia e amanaʻia le tele o le aʻa faiga. Laʻititi pesini keramika e talafeagai mo talavou cacti, lautele ma papaʻu mo matutua. O le mea o loʻo keramika, e le manaʻomia le palasitika, aua o le maualuga o le vevela i le la e mafai ai ona faʻamalolo mea e faʻaleagaina i le kakago i totonu o le palapala.

Faʻaliliuga

Laʻau laʻau e totoina tasi i le tausaga, tagata matutua (mai le 5-6 tausaga) - tasi i le 2-3 tausaga a o faʻavae le aʻa ma faʻaleagaina le eleele.

  1. O le taotoga e faia i le amataga o le tautotogo ae le i oʻo i le tulaga o le ola ola (Mati-Aperila) pe a maeʻa fugalaʻau.
  2. O loʻo sauni se koneteina, i le pito i lalo e tuu ai se tamaʻi alavai. E liligiina ile 2/3 ole vaega ole substrate, tuʻu e faʻamago mo ni nai aso.
  3. E le faʻainuina le laʻau pe a ma le lua vaiaso ae le i toe tuiina.
  4. I le aso o le tanuina, o le cactus e lulu lemu ese mai le ipu tuai. Ua aveʻese le lalolagi uma, ua suʻesuʻeina le aʻa.
  5. O le cactus ua tuʻuina i totonu o se koneteina fou ma aʻa e faʻasau i luga o le lona tolu o totoe o le substrate.
  6. O le ulo ma le cactus totō e tuu i se nofoaga pogisa ma malulu mo ni nai aso.
  7. Mammillaria mafai ona liligiina 2-3 aso pe a maeʻa le tuiina.

Taumalulu

  • O le malologa vaitaimi o Oketopa-Mati.
  • O le laʻau e masani ona le faʻasuina - e mafai ona faʻasusu i le 'ea matutu e le sili atu ma le tasi ile masina.
  • O le vevela e le maualuga atu nai lo +12 tikeri.
  • Malamalama auala - taumalulu sisifo poʻo le faʻamalama sasaʻe.
  • E le paʻi i le ulo kakate, e le minoi pe toe fetuʻunaʻi - e manaʻomia e le laau le malologa atoa.

Toe gaosia

Mammillaria e faʻalauteleina e pepe tama poʻo fatu. O fatu e seasea lava ma faigata, o lea e masani ai ona faʻasalalauina e tamaiti.

Fatu

Toe gaosia e fatu maua eseese genotypes o le laʻau, lea e faʻatagaina ai oe e mulimuli ane fofoa fatu oe lava. Faʻavaeina fatu i mammillaria tupu ma koluse-pollination mai eseese faʻataʻitaʻiga. I le taimi lava e tasi, e faigata tele ona maua ni fatu.

  1. O fatu e faʻasusu i se malamalama piniki vaifofo o le potassium permanganate mo le 2-3 aso.
  2. Sosoo ai, o fatu e tuʻu i totonu o se koneteina ma le susu vaitafe oneone ma sausau mama faʻatasi ma ia.
  3. O le koneteina e ufiufi i tioata poʻo polyethylene, fausia ai se ituaiga o fale vevela.
  4. Faʻatasi i le vaiaso, e faʻavevesi le fale vevela, e taʻilua vaiaso taʻitasi, e faʻasusu le eleele.
  5. Ina ua maeʻa le tulaʻi mai o fatu, o le greenhouse e faifai malie ona aveʻese, faʻatagaina le falai e faamasani i le vevela ma le susulu tulaga.
  6. E toe totō le falai pe a uma ona tutupu mai le vao muamua.

Tamaiti

O le toe gaosia e tamaiti o se sili atu ona lelei ma vave auala e vave maua ai le juvenile laʻasaga talisapaia e cactus growers. Ina ia maua sili aoga taua laʻau, o le fatu auala e masani ona faʻaaogaina.

  1. O pepe e iai aʻa "vaʻai" e vaʻaia ma le faʻaeteete mai le tina tina.
  2. O tamaiti vavae ese e sausauina i le malala ola i luga o manuʻa ma faʻatagaina e faʻamamago i se malu, pouliuli nofoaga mo ni nai aso.
  3. O fualaʻau e faʻatupuina e totoina i le eleele susū mo cacti.
  4. O le ulo toto tuu i totonu o se mafanafana, paolo nofoaga.
  5. A uma ona tupu mai le vao tuitui, ona tanu lea o cactus i totonu o ulo.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi mataʻutia o apogaleveleve, mite o mūmū, ma iniseti fua o le katus. I le taua faasaga ia i latou, iniseti faalafua, fofo o le actellik, tanrek, vertimek e aoga.

Mai fofo a le atunuʻu mo faʻamaʻi, e fesoasoani le fasimoli - se fugalaʻau:

  1. O le faʻamalama sill e togafitia i se foamy fasimoli fofo, o le laʻau lava ia e sausau.
  2. O fasimoli e fufulu ese mai le cactus pe a maeʻa le 3-4 itula.

Togafitiga o iniseti e tatau ona faia ia le itiiti ifo ile 3 taimi. O fualaʻau faʻamaʻa e teteʻe lava ile faʻaleagaina.

A oʻo tele lava, efuefu efuefu o se masani le manaʻomia malo. Naʻo le teuteuina e mafai ona sefe ai se cactus, tuiina i le tele o tulaga e leai se malosi.

Ituaiga faapena

  1. Mammillaria Wilda - o se tamai cactus mafiafia ma tumutumu auro. E fuga mai i vaovao-samasama pe auro-paʻepaʻe fugalaʻau e pei o le laʻitiiti mammillaria.
  2. Mammillaria Carmen - ese mai Gracilis i kulimi kulimi ma umi paʻepaʻe nila. Fana Basal.
  3. Mammillaria Baum - o se cactus lapotopoto ma le tele o papaʻe vao ma fugalaʻau samasama pupula.
  4. Mammillaria faaumiumi - o se ituaiga e masani ona le mautonu ma matagofie. O cacti a tagata matutua e faʻaloloa, ma paʻepaʻe papaʻe felavasaʻi. Mammillaria gracilis faia i luga o se foliga tutusa ma le le faʻalelei tausiga. O loʻo faʻaalia mai fugalaʻau mumu sesega e fai ai se pale i luga o le au.
  5. Faʻateleina Mammillaria - ei ai lona faʻaloʻau faʻavae ma samasama tulimanu, lautele paʻepaʻe-samasama fugalaʻau.

Faʻatasi ai ma le au faʻatonu-ole au mamamaria e nonofo i se nofoaga faʻapitoa. O le cactus o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga, mai faʻataʻitaʻiga e le masani ai e seasea ma manaʻomia le tausiga ma le tausiga. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi oe mafai ona vaʻaia le matagofie elongated mammillaria, ofoofogia bokasana ma le matagofie fugalaʻau Zeilman suculent.

E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma e fetaui lelei mo tagata amata. O le mea sese o loʻo taoto i le manaʻo e faʻatupuina le tele o cacti o le ituaiga lava e tasi e mafai ai, faʻateleina pepe mafua ai ma puipuia le cactus mai le faʻatupuina o lona siosiomaga kolone kolone. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le a amata ona faʻatupuina vao tuitui, ona faʻapea lea o fuga fugalaʻau ma fugalaʻau. O sea laʻau e ola mo se taimi umi lava ma e faʻafiafia i tausaga taʻitasi i tamaʻi fugalaʻau o le taumalulu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to grow cactus Mammillaria vetula subsp. gracilis (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com