Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E te manaʻo e toto se rosa aʻeaʻe? Faitau i le tusitusiga e uiga i ituaiga, fuga, toe gaosia, tausiga ma toto faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

Roses! O nei fugalaʻau o le a le tuua ai se tasi le fiafia. Afai e te manaʻo e faamemelo ia latou e le gata i aso malolo, ae i le taumafanafana umi, e mafai ona e totoina i latou i lau togalaʻau.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou vaʻai faʻalelei ai i le ata le foliga mai o se kulivi curly, ma aʻoaʻo foʻi pe faʻafefea ona tausia lelei. I se faʻaopopoga, o le a tatou aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻapipiʻi ma aʻa lenei fugalaʻau. Ma faʻapefea foi ona puipuia mai faʻalavelave faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faamatalaga auiliili

I le aofaʻi tele o ituaiga o rosa, e mafai ona vaevaeina rivetete i ni vaega se lua:

  1. Fuafua tele - faʻaalia e ala i le fuga mai i luga i le 20 fuga i le taimi. E i ai lo latou manogi vaivai, pupula lapoʻa e oʻo i le 3 cm. Spiked shoots e uumi ma fetuutuunai, e mafai ona faʻapipiʻi pe tolotolo. E i ai a latou laʻau laʻitiiti, petals e faʻalua, semi-lua pe faigofie. O fuga e tuu i luga o le umi atoa o le au ma fuga mo le tusa 4 vaiaso i le muamua afa o le taumafanafana.
  2. Fuga tetele-fugalaau - faʻaalia e le fuga fugalaʻau o fugalaʻau. Laʻau lapoʻa e oʻo atu i le 11 cm, maua se manogi manino. O le umi lata mai o le poʻo e 400 cm.E tele latou fugalaʻau 2 taimi i le vaitau. O lenei ituaiga rosa e paʻepaʻa lava ma seasea maua i maʻi i le pauta oona.

Talaʻaga o le amataga

E leai se faʻamatalaga saʻo na maua ai le rosa muamua. O finau a nisi tagata atamamai, na aliali mai i Saina ona aumai ai lea i Europa. O isi e talitonu o nei fugalaau e afua mai i Sasaʻe tutotonu. E oʻo lava i taimi anamua, o rosa na faʻatupuina le fiafia ma le faʻaaloalo ia te oe lava. O nei fugalaʻau e sili ona lauiloa, ma o lenei o le tele numera o a latou ituaiga ma ituaiga na fafagaina. O se tasi o sili lauiloa ma faʻaaogaina i laufanua mamanu o aʻea rosa.

E faʻapefea ona 'eseʻese ituaiga aʻega mai i latou e mimilo?

Mafaufau i le eseesega i le va o le aʻe i luga ma le tasi e taʻu o le curly. I le umi o le au, rosa o lenei ituaiga mafai ona vaevaeina i 2 vaega:

  • Migimigi O lo latou umi e tusa ma le 5-15m. O au manifinifi e faigofie ona piʻo ma e le gagau. O nila e laʻititi ma tau faigata.
  • Aʻea. O lo latou umi e tusa o le 3 - 3m. O lenei ituaiga ua i ai aʻa mamana ma mafiafia au, e le mafai ona fauina latou, a leai o le a latou malepe. O le vao tuitui e malosi ma maai ma e faigofie ona tiga. E mafai ona e faitau e uiga i ituaiga uma o aʻea rosa iinei.

Matamata i ituaiga ma ata

E le gata i lea, e mafai ona e faamasani ia te oe lava i ituaiga o le aʻeaʻe rosa ma vaʻai ia latou i le ata.

Chaplin Pinks (Pink Chaplin)

Curly rose ei ai lona manogi vaivai, lanu piniki loloto. Latou te oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 500 cm, fua tele mai le 7 i le 8 cm, semi-lua petals. Tetee i faʻamaʻi e pei o le pauta oona ma le paʻu uliuli.

Fuga i le taumafanafana atoa

Super Excelsa

Rosa mumu e oʻo atu i le 4 cm le lautele. Latou te fiafia i le paolo, e le faʻamatalaina, faʻapalepale eseese vevela ma e teteʻe atu i faʻamaʻi ma iniseti.

Super Dorothy

Super Dorothy o se taumalulu-faigata ituaiga e fuga i le taumafanafana ma fugalaʻau sili ona matagofie. E aliali mai rosa ulaula i le taufaaiuiuga o le tautotogo ae mafai ona tumau seʻia oʻo ina maeʻa le tautoulu.

Fuga

Eseesega eseese o aʻe rosa e fuga i auala eseese, ae o le tele o lenei taimi e tupu i le amataga o le taumafanafana. Ae o nisi ituaiga e fuga mai seʻi oʻo i le leva o le tautoulu. O manaʻoga autu lava mo le vaʻaia o rosa o le veleina, faʻasusu ma fafagaina.

O le mafuaʻaga autu mo le leai o se fugalaʻau atonu o le sese filifiliga o fatu, o lea e sili ai le faʻatau mai se faʻatuatuaina tagata faʻatau. E le fuga mai le Rose i le eleele malo. Ae e te leʻi totoina, e tatau ona e eli le eleele i le mita le loloto ma faʻatumuina i mea aoga: humus poʻo manure. Faʻaputuga ili faʻamalie tatau foi ona faia.

Taua! O le laʻau e tatau ona faʻafilemuina i le potasiuma ma le poso, ma afifi i totonu o se ata tifaga mafiafia i le taumalulu.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le tuputupu aʻe ma le tausiga

  • Filifilia o se nofoaga tulaʻi.

    E sili le filifili o se nofoaga susulu, ea. E te manaʻomia foi ona amanaʻia i le taumalulu o le a tatau ona taʻoto ma ufiufi le laʻau; mo lenei, e tatau ona saunia se nofoaga.

  • O le a le eleele e tatau ona i ai.

    O le feʻaʻei i rosa e manaʻomia le palapala lauola ma lafulemu, mauoa i mea lelei.

  • Tulaueleele

    O le pu lua e tatau ona tusa ma le 50 * 50 le tele, ma le mamao i le va o laʻau e tatau ona 2.5 mita. Ona ufiufi lea o le lua i le eleele ma faʻafefiloi. E sosoʻo mai ma faʻasusu ma faʻasuina, tusa ma le 20 cm.

  • Vevela

    O le vevela sili ona lelei mo se laʻau o le 20-25 tikeri. E fesuisuiai le vevela e faʻalagolago i ituaiga rosa eseese.

  • Faasusu.

    O le faʻasūsūina o laʻau e manaʻomia i aso uma e 10-12, ma le aofaʻi e tusa ma le 1-2 pakete i le laʻau. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, o le laʻau manaʻomia tele vai. I le toesea ai, tuputupu ae ma fuga lemu lalo.

  • Laʻei pito i luga.

    E tatau ona fafagaina 10-20 aso uma. Afai na faʻaaoga le otaota i le taimi o le totoina, ona o le isi taimi e tatau ona faʻasusu na o le tausaga a sau.

  • Teuteuina

    A teuteuina i le tautotogo poʻo le taumafanafana, aveʻese le tele o au tuai e pei ona i ai i le pito i lalo o le laʻau. Peitaʻi, o ituaiga e fuga i le vaitau e manaʻomia le teuina faʻatoʻa maeʻa le 3 tausaga.

  • Faʻafefea ona nonoa se laʻau.

    A nonoa faʻasolosolo, o le a tutupu lala i itu eseʻese, o le a matala pupula io latou pito. A faʻapea e tu saʻo, o le a tutaina laulaʻau lala mulimuli ane ina ua mavae sina taimi ma o le a aliali mai le fuga i le faaiuga o le autu fana. E mafai foi ona faʻapupulaina rosa ma afifi faataamilo i se laʻau poʻo se pou i totonu o se mea faʻasolosolo.

  • Faʻaliliuga

    O le taimi sili ona lelei mo le tuiina o le tautoulu.

    1. Ina ia tuiina, e tatau ona e solomuli mai le laau 50-60 cm.
    2. Ia eli ma le faʻaeteete, i le loloto e mafai ai.
    3. A maeʻa ona aveʻese, e tatau ona vave toe tuʻu atu i se nofoaga fou.
    4. Ona faʻasusu lea ma sasaʻa tele ile vai.
  • Sauni mo le taumalulu.

    Sauniuniga mo le taumalulu amata i le faaiuga o le taumafanafana. Faʻafefea e sauniuniga mo le taumalulu alu ma e tatau ona tipiina le rosa i le taimi e tasi?

    1. E tatau ona faʻaititia le aofaʻiga o le faʻasusu i se taofi atoatoa, taofi le faʻamamaina o le eleele ma suia le tuʻufaʻatasiga o lavalava i luga.
    2. O le isi sitepu o le a teuteuina mo le taumalulu ma aveʻese mai lagolago i le amataga o le tautoulu.
    3. O isi gaioiga o se malutaga. E sili atu le faia o lenei ile vevela ole -5 i le -7 tikeri, ina ia sauni ai le laʻau mo le taumalulu ma ulufale atu i se setete moe.

Faʻatonuga mai lea laʻasaga i lea laasaga: faʻafefea ona toe fanau?

O se tasi o auala sili ona taatele e faʻalautele ai rosa e ala i tipi. E i ai le tele o metotia o rooting se laau: eleele, vai, ato ma pateta.

  • Tipiina sauniuniga.

    Taua! E le tatau ona filifilia se tipi talavou e pei o se tipi, pei o le rooting o le a umi se taimi. Mo iʻuga sili ona lelei, faʻaaoga le fana i le maeʻa ai o le 10 aso o le fugalaʻau.

    O le filifiliga pito sili ona lelei o le fana ma 3 fuga ua sauni e tupu. Lautele approx. 7 mm, umi latalata. 20 cm. O le itu tulaueleele tatau ona tipi i le tulimanu o 45 tikeri, le pito i luga i se laina saʻo.

  • Rooting i le palapala.
    1. A maeʻa ona saunia le tipiina, e mafai ona e totoina i le palapala. O oneone oneonea e tatau ona faʻaaogaina e aloese ai mai le pala.
    2. A maeʻa totoina o tipi, faʻasūsū tele le palapala.
    3. Ufiufi i se fagu tioata.
    4. Lafo i luga o se ie lanu-malamalama. Talu ai i le susulu o le la, e mafai ona mumu ai laʻau.

    O le vevela sili ona lelei o le 23 i le 25 tikeri i luga atu o le zero. Mai lea taimi i lea taimi e te manaʻomia e siʻi luga le fagu mo le ea, ma a maeʻa sina taimi aveʻese atoa.

  • Rooting i le vai.

    Ina ia toto se fugalaʻau maloloina, o tipi e tatau ona totoina i le vai vela, suia i aso lua uma. E sili le taofi o le lumanaʻi oso i luga o le windowsill, ae i le paolo ina neʻi lavea le la i le laʻau. O aʻa e tatau ona aliali mai pe tusa o le masina.

  • Rooting i se afifi.
    1. Mo lenei metotia, oe manaʻomia le totoina o le tipiina i le eleele ma sasaa i le mafanafana vai vela.
    2. Sosoo ai, afifi le ulo i totonu o se taga palasitika ma tuu i tafatafa o le faʻamalama.

    O lea la, ua iʻu mai o se ituaiga o greenhouse. E ola le laʻau ma aʻa i le tusa ma le 30 aso, mulimuli ane mafai ona e totoina i se nofoaga tumau.

  • Rooting i pateta.

    E manatu o le sili faigofie auala e faʻalauteleina rosa, lea o le fugalaʻau e foliga mai e mauaa.

    1. Mo lenei metotia, oe tatau ona saunia pateta - aveʻese uma "mata" ina ia le fualaʻau lava ia e le fagafua.
    2. Fai se pu e tusa ma le 2-3 cm.
    3. O le au, i le isi itu, e tatau ona teuina i se fofo ma le aʻa faʻaosofia.
    4. Faʻapipiʻi le tui i le pito maʻai i totonu o le pateta ma toto i le palapala pe a ma le 2/3 loloto o le tipiina.
    5. Ma e manaʻomia le faʻatulagaina o le greenhouse faʻaaogaina se fagu palasitika, faʻasalalau i lea taimi ma lea taimi le laʻau.

    O aʻa e tatau ona aliali mai pe tusa o le masina.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Taua! A faʻaogaina vailaʻau eseese mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi, aua le faʻasusuina rosa i taimi o fugalaʻau!

E tele ituaiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • Lanu uliuli

    E faʻaalia i taamilosaga i luga o laulaʻau o se pogisa enaena poʻo se lanu uliuli. Afai e te maua se faʻafitauli, oe tatau ona vave susunuina laʻau paʻu. Fafaga fualaʻau ma faʻasusu ma vai naʻo le aʻa.

  • Powewy pulupulu.

    E foliga paʻepaʻe, pei o le falaoamata, fuga: i le taimi muamua i tamai fasi, ona afaina ai lea o le atoa laau. Ina ia togafitia le laʻau, e tatau ona e tipi ese uma vaega ua afaina ma susunuina faʻatasi ai ma laʻau paʻuʻu. Ina ia mafai ona faia se fofo, oe manaʻomia 200 g apamemea sulfate, 300 g uʻamea sulfate i le 10 lita. vai Faapipiʻi le paluga faʻatupu i luga o fualaʻau filemu - i le tautotogo.

  • Efuefu efuefu.

    Lenei o le pala o laʻau, fuga, laulaʻau ma au. I le taimi o le tau susu, o maʻi vaega o le fugalaʻau faia efuefu spores. I le amataga laasaga o siama, oe mafai ona pasī ma se tali o le vai, Bordeaux suavai ma apamemea oxychloride.

  • Kanesa o siama

    E le faʻatupuina ni tuputupu aʻe i luga o au ma aʻa. A oʻo ina matua, e faʻamaʻaʻa, ma a mavae sina taimi ona pala lea. Ina ia puipuia latou mai maʻi, o fugalaʻau aʻafia e tatau ona tipi ma faʻaleagaina.

  • Ele.

    E aliali mai i le mafiafia o le pito i lalo o se tamaʻi fana ma le mulimuli ane foliga mai o taʻetaʻe. O samasama samasama e aliaʻe mai ia latou. O le togafitiga mo lenei faʻamaʻi o le a disinfection o taʻetaʻei ma apamemea sulfate, faʻapena foi ma le tipiina o faʻamaʻi vaega toto.

  • Lafo.

    Nei o iniseti o samasama sesega poʻo lanu enaena, fafagaina i sua ma aano o laʻau laʻau. Ina ia faʻaleagaina faʻamaʻi, oe manaʻomia se tali o vai, fufanon, karbofos, intavir ma aloiafi papa. Ae e naʻo le taimi muamua ma le maeʻa o le fugalaʻau e mafai ona e faʻasuina ai.

  • Rifulafu

    I le tautotogo, o le iniseti uliuli e taoto fuamoa i lalo o le paʻu o le fana. E ola le lago i totonu o le au, ma 'aʻai ai. O le fofo mo latou o le tutusa fofo pei o mo thrips.

  • Apogaleveleve mite.

    O iniseti nei e nonofo i le pito i lalo o lau. Latou te 'aʻai i le sua o le fugalaʻau ma lalaga se' upega, e faʻalauteleina ai le laʻau. E faʻateʻa faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaogaina infusions o tapaa, wormwood poʻo le yarrow.

  • Rose cicada.

    Laʻau lanumeamata lanumeamata faʻalafua e fafagaina le sua o le lau, lea e maua ai e le laʻau le lanu maamū. Mo togafitiga faʻaoga tutusa paluga pei o thrips.

  • Rose lanumeamata aphid.

    O nei iniseti toe fanafana i se maoaʻe fua. Latou te fafagaina le sua o laulaʻau, petals ma tamaʻi laʻau, lea e tau atu i le faʻaleagaina o le laʻau. Ina ia aveʻesea faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le tali tutusa mo fusipala, pe fai se fofo e faʻaaoga ai le fasimoli ma le vai.

  • Lisi o lau Rose.

    O larvae e lanumeamata lanumeamata ma fafaga i latou laulaʻau. Afai e le ogaoga le faʻaleagaina, e mafai ona na ona e aveʻese lau laʻau faʻatamaia e meaola faalafua. Ae ui i lea, ma le malosi, e aoga le faʻaaogaina o le fofo lava e tasi e pei o le thrips, muamua lava, faʻagasolo laʻau latou lava.

E i ai le tele numera o ituaiga o aʻe rosa. E eseese i latou i foliga o fugalaʻau ma laulaʻau. Ma e mafai ona e talanoa tele ma mo se taimi umi e uiga i lanu o nei mea matagofie. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e faitau ai e uiga i nisi o sili sili ona lelei ituaiga, mo se faʻataʻitaʻiga: e le masani ai Indigoletta, e le faʻaaloalo Kasino, chic New Down, Lavinia ma Rosarium Uthersen, agamalu Polka, susulu Santana, faʻapea foi ma le matagofie Amadeus, Elf ma Iceberg.

O le curly rose o se tasi o sili sili ona matagofie ma faʻafetai ituaiga o lenei ituaiga. Faʻatasi ma le tausiga lelei ma le vaʻai lelei, o le a faʻatinoina i le sili sili ona lelei auala ma o le a faʻafiafiaina le mata i vaitau uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Handel: Messiah Somary Price, Minton, Young, Diaz (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com