Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Teuteuina o le hibiscus Fireball. Faʻafefea ona tausi fugalaʻau ma isi taua nuances o le ola

Pin
Send
Share
Send

Hibiscus po o Saina rosa o se ofoofogia laʻau! O togalaau faʻatoʻaga i le seneturi lona 18 sa tumu i ituaiga uma o paolo.

O le fugalaʻau na faʻafiafiaina le tele o tagata mo ona uiga lelei ma meatotino na latou amata faʻaaogaina ai i le gaosiaina o lanu uliuli enaena, o mea taumafa meaʻai e faʻaaoga ai mo vali, ma le tele o ti e fiafia iai - hibiscus.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou talanoa ai e uiga i le faʻavasegaina o faʻatoʻaga o le laʻau ma tuʻuina atu faʻamatalaga auiliili mo le tausiga o ia.

Faʻamatalaga botani

Tele o ituaiga o mea totō ua faʻaeeina i ai le tele, matagofie, pupula faʻailoga pupula. O le fualaʻau o se kapisi o loʻo iai fatu e tele. O laulaʻau e cranked, i sina vaega tipi. Hibiscus (Lat. Hibiskus) e ona le Maltovy aiga, e tele lona lauolaola eria, o lea la o le faʻaalia o faʻaopopo igoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Saina - na tulaʻi Saina, Sudan - na tulaʻi Sudan, Syria - na tulaʻi le Suria, i Meleisia - "o le fugalaʻau o fafine lalelei", ma na taʻua e Pasila o "tautaliga a purinisese". O nei atunuʻu uma o loʻo faʻailoa mai lona amataga, ma e le o se mea faʻafuaseʻi, aua o le laʻau na sau mai Asia, na oʻo mai le taimi na tuʻuina mai ai ma faʻamautuina i laufanua laufanua o Amerika ma Aferika.

O fesoasoani sili ona taʻutaʻua o piniki-fugalaʻau ma mumu-lanu, ma lanu viole-mumu fugalaʻau.

E lua ituaiga o hibiscus ola i totonu o latitu:

  1. Suria (Hibiskus syriacus) - o le itu i sautesasaʻe o le Caucasus.
  2. Matu (Hibiskus ternatus) - o le Far East, i saute o Ukraine.

O se tasi o sui o le teuteuina o fugalaʻau fugalaʻau ma lanu piniki fugalaʻau o le ituaiga Fireball.

Se ata

Lenei o le ata o le Fireball hibiscus:




Tausiga i le fale

Mafaufau pe faʻafefea ona tausi se kembangafi Fireball.

Vevela

E lagona le toʻamalie i le laʻau i se nofoaga malamalama lelei, ae aunoa ma le susulu o le la. I le taumafanafana, e faʻatagaina ona ave i fafo, aloese mai nofoaga ma togitogi ma matagi. O le vevela sili ona lelei e iloiloina i le tulaga o le 18 ° -25 ° C. I le tautoulu, pe a sauni se laʻau mo le taumalulu, e faʻapipiʻi se fugalaʻau i totonu o se potu pogisa, puipuia mai masini faʻavevela; o le vevela mo le faʻamamaina e le tatau ona paʻu ifo i lalo ole 10 ° C.

Faasusu

O gaioiga faʻasusuina o gaioiga e faia mai le amataga o le tautotogo i le sauniuniga gaioiga mo wintering. E saunia le vai ile faʻamautuina mo ni nai aso ile vevela ole potu. I le vaitaimi o le tuputupu aʻe - tele faʻasusu, pei o le substrate mago luga. Ia Setema, o le faʻasusu e faʻasolosolo lava ona faʻaititia i le leai, pe a maeʻa le 2-3 aso ona faʻasusu lea o le palapala, pe a maeʻa luga. E fiafia le Hibiscus i le susū ma e tatau ona sausau taimi uma.

E taua le mautinoa o le vai e le pa'ū i luga o laʻau i soʻo se auala, a le o lea, o le le faʻamamafaina o le sausauina o le a faʻaosoina ai i latou e paʻuʻu ese.

Moli

O le manaʻoga autu o se tagata aulelei mai fafo o le i ai i sasaʻe po o sisifo itu o faʻamalama ma susulu, faʻasalalau susulu o le la. I le taumalulu, pei ona taʻua i luga, e tatau ona e paolo.

Fuafuaina palapala

O le eleele mo le totoina e tatau ona mama ma lelei, latalata i le solitu (PH 6). O se vaega talafeagai o le a fefiloi mea aoga o lau, laumei, oneone ma humus lalolagi (3: 4: 1: 1), faatasi ai ma le faʻaopopoina o se laititi aofaʻi o malala. E mafai ona e faʻaogaina le faigofie o le eleele, oneone, humus ma le eleele faʻasili, i le fua faʻatatau o le 1: 1: 2. Aua neʻi galo e uiga i alavai e aloese ai mai le vai stagnant i totonu o le fugalaau ulo.

Teuteuina

O le Fireball e teuteuina i tausaga taʻitasi.

  1. Ina ia faʻatinoina le taualumaga, oe tatau ona disinfect le mea faigaluega.
  2. Iloilo le laau.
  3. Fuafua le i ai o laʻau ola i totonu o le pale.
  4. Faʻailoa pupula ola tutusa i le ogalaau.
  5. Teuteu

O pu e faʻapuʻupuʻu e le 15 cm. a uma ona tui i totonu o se ulo fou, ona teuteuina lea o pito o laʻau i le maeʻa o le fugalaʻau, ona aveese uma lea o le lua tausaga. Aua le fefe e tipi ese le tele, e fiafia o ia i se faʻafouga, talu ai fugalaʻau e faʻataʻatia faʻapitoa i luga o laʻau laʻau. Afai e te manaʻo e fiafia i le tele o fugalaʻau, lona uiga e le tatau ona e faʻatamala i lenei ituaiga o tausiga.

Laʻei pito i luga

E tatau ona faʻafilemuina ma le nitrogen-o loʻo iai, minerale faʻalailaina, lea o le a faʻaosofia umi ma tele fugalaʻau. Ua lelei le faʻatinoina o le faʻalaʻutaʻu vai e faʻaalu i le vai. I tua atu i na mea uma, o loʻo faʻaeeina ia i latou le kopa, phosphorus, potassium, nitrogen, magnesium ma le manganese. Potassium-phosphorus e faʻaaogaina i le tautotogo, i le taimi e faʻateleina ai le tuputupu aʻe, ma le vaega o totoe o le ituaiga i le taumafanafana, i le taimi o fugalaʻau.

Totoina ulo

O le filifiliga sili ona talafeagai mo le filifiliaina o se fugalaʻau fale, avid growers fautuaina le faʻaaogaina o se faʻalua ulo. Faatasi ai ma lenei auala, o le laau, i totonu o ni nai masina, o le a maua ai se punavai o le susu ma tuu i lalo aʻa iina. O le vai e tatau ona i ai i taimi uma i totonu o le apa (fafo ulo), ona o lea fou aʻa o le a le mago, ma o le a faʻatagaina le laʻau e tiga le faʻatigāina faʻafitauli lamala. Ae, o lenei metotia e naʻo le talafeagai mo masina o taumafanafana. O le tele o le ulo faʻalagolago faʻatatau i le tele o aʻa faiga.

Afai o aʻa na afifi faataamilo le substrate atoa, masani lava, o se taotoga e manaʻomia, talu ai o le fufusi o le a le faʻatagaina ai fuga fualaʻau e atiaʻe atoa, pe oʻo foi i le taofiofia fuga atoa.

Faʻaliliuga

  1. Ia mautinoa ia faʻasūsū tele.
  2. Faʻapupuʻu lemu lala i se naifi maʻai, fai ai se puʻupuʻu laʻau.
  3. Aveʻese lala mamago ma faʻaleagaina.
  4. Liligi faʻalautele omea i totonu o se ulo fou.
  5. Le isi, sasaa sina tamaʻi eleele.
  6. Faatasi ai ma le agamalu ma le soʻoga gaioi, aveʻese le fugalaʻau mai le fugalaʻau, ma ma se paluga o le eleele, tuʻu i totonu o se fou.
  7. Sosoo ai, sasaʻa le eleele fou, laʻititi lolomiina mo le faʻamautuina o laʻau.
  8. E tele faʻasusu ma ufiufi i aʻa ma se ata mo ni nai aso.
  9. Ona aveʻese lea o le ata ae faʻatupu le laʻau i le auala masani.

Ina ia faʻamalie e le laʻau ma le tele o fugalaʻau matagofie, e tatau ona toe toto i tausaga taʻitasi, pe a ma le tolu tausaga - i le 2-3 tausaga.

Vaitau o le taumalulu

I le taumalulu, hibiscus e unpretentious, ma e manaʻomia ona ia onosaia le moe i se nofoaga malulu o le fale.

O le leai o se malamalama o le a le avea ma faʻalavelave. Aua le faʻalavelave i le faʻasusu soo, o le a ala mai le hibiscus ia Fepuari, o le a liu lanumeamata laulaʻau.

O le ulo e mafai ona faʻaalia i le malamalama, amata fafagaina ma faʻasūsū soo. E taua le aua neʻi misia le alafaʻi, tuai tuai ona oʻo atu i le malamalama malaia oe i le faʻamaligiina o lau!

Tipiina

  1. Tipiina ma 2-3 buds ua ave.
  2. Taulimaina ma se tuputupu ae stimulant.
  3. E fufui i le vai poʻo se paluga o peat ma le oneone.
  4. I le masina mulimuli ane, pe a aliaʻe aʻa, o le tipi e totoina i totonu o ulo.

Faʻalautelega fatu

  1. O fatu e faʻasusu i Epin mo le 12 itula.
  2. Totō i le tautotogo poʻo le tuai o le taumalulu.
  3. O le koneteina ma fatu totoina o loʻo ufiufi i le ipu malamalama ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.
  4. Suavai ma faʻasusu i taimi ma taimi.
  5. A tupu laulaau e 3-4, ona oso lea o le mea totō i se nofoaga tumau.
  6. Fuga i le tausaga lona tolu.

Tele faʻamaʻi e aʻafia ai le laʻau e le faʻamaʻi ma e aliali mai i faaletonu o loʻo i totonu. Ina ua maua ma aveʻesea nei faʻatamala, o le a faʻateʻa mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma o le a toe faʻaleleia le soifua maloloina o le rosa.

Fugalaʻau faʻapena

  • Ranunculus
  • Eustoma
  • Begonia.
  • Fou ituaiga geraniums.
  • Adenium

O se fugalaʻau matagofie ma tulaga ese - Hibiscus! O le faʻamalieina o fugalaʻau veloveta na avea ai o ia ma toa ma sili ona fiafia iai i le tele o atunuʻu. O le iai o se tasi o sui o nei matagofie ma fugalaʻau laʻau fausiaina se lagona o faʻamanatuina ma faʻamalosia fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hibiscus Production Tips. Walters Gardens (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com