Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kuto fafie fafie. O a mea e 'aʻai e crustaceans ma e mafai ona latou faʻonaina?

Pin
Send
Share
Send

O isi taimi e mafai ai ona e feiloaʻi i malo le fiafia i totonu o matou fale, ma woodlice o se tasi o latou. Tele o tagata sese faʻavasegaina tupe iti o se ituaiga, ae o le mea moni e aofia ai le ituaiga o pacian.

O le fesili ua tulaʻi mai pe aisea ua latou matua fiafia ai io tatou fale. O lenei faʻamaʻi pipisi e maua lona igoa mai lona naunau tele i vaipanoa e tele vai i totonu.

O nei meaola mafua ai matagofie inosia i le tele o fafine. Lalo o le a tatou tilotilo totoʻa i lenei mataupu.

O a mea e 'aʻai ai crustaceans?

Mafaufau poʻo a mea a crustaceans e 'aʻai i siosiomaga' eseʻese.

  1. I le natura vao... Woodlice mauaʻa lelei i le natura. Aua foʻi e i ai le nofoaga talafeagai mo le olaga. Latou te fafagaina otaota laʻau, susu, limu ma e oʻo lava i mea ola o mea ola.
  2. O a mea latou te 'aʻai i le faletaele? Talu ai e fiafia le togavao i le susū, e moni la, e masani a i faletaʻele. O iina latou te fafagaina ai fasimoli, vai totoe, palapala. Latou te fiafia e nonofo i tulimanu pogisa eseese. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i mafuaʻaga mo le aliaʻe mai o woodlice i totonu o le faletaele ma faleuila, faʻapea foi ma auala e feagai ai ma i latou i nei nofoaga, oe o le a maua iinei.
  3. I le umukuka. I totonu o le umukuka, e masani ona mauaʻa le togavao i autafa o paipa vai. E masani ona iai faʻaputuga faʻamafanafana, e tosina tele ai nei iniseti.

    E le gata i lea o se nofoaga e te fiafia iai i le umukuka o le lapisi o loʻo tu i lalo o le tapu. O iina e mafai ai ona e mauaina se tele o toega meaʻai e avea ma sili lelei taumafa mo lenei ituaiga o crustacean.

  4. O a mea latou te 'aʻai i le fale mautotogi? O utu o laʻau e masani ona aliali mai i totonu o fale mautotogi o loʻo i ai le numera tele o laʻau eseese i totonu o fale. O iniseti nei e tosina tele i laʻau totō ma laʻau talavou.

    O le eleele susū i ulo fugalaʻau o se siʻosiʻomaga matagofie mo 'utu o laʻau e ola ma fafaga. E mafai foi ona latou mauaina ni meaʻai mo latou i luga o poletito ma loggias, o loʻo i ai laʻau o le tausaga talu ai. Ma i potu e teu ai meaʻai ma potu e teu ai meaʻai, e mafai ona maua ni toega o meaʻai, e faʻatosina mai ai foʻi tagata nei. O se afeafe e teu ai lino ma lavalava e le mago, e mafai foi ona avea ma nofoaga o iniseti.

  5. O a mea latou te 'aʻai i se fale tumaoti? Greenhouse ma greenhouse o le a avea ma nofoaga sili ona lelei mo i latou. A le galueaina e le au fai togalaʻau le fanua i se taimi faʻatulagaina, o le a amata ona ai e iniseti laʻau laʻitiiti ma gnaw i aʻa o laʻau. Lona uiga, o lenei o le a taʻitaʻia ai i le oti o le totoina faʻatoʻaga.

    O le tagata lava ia lelei tosina mai le mafaufau o nei crustaceans matua malosi. O se oasis matagofie mo latou o ni suia e fai i puddles. E 'aʻai e iniseti ma le fiafia.

  6. I faletaavale, lotoa, potu teuoloa. O nofoaga ia e maua ai meaai e le togavao. A timu fafo, e masani ona lolovaia le potu malolo ma le foʻele ile vai. E mau i luga o puipui ma susū foliga. E fiafia tele Woodlice i sea ituaiga nofoaga.

    I se faʻaopopoga, o se tulafono, pateta, kāloti, beets ma isi fualaʻau o loʻo teuina i ia nofoaga, e fetaui lelei ma meaʻai. I lalo o fale o fale mautotogi, e masani ona paʻu ai paipa, e ufiufi puipui i le limu ma suia.

    E mafai e iniseti ona ulufale i totonu o le potu mai potu faʻaalu, o loʻo i ai ni taʻetaʻei. E tafe le vai i nei taʻetaʻei pe a timu. I le tau mafanafana, o timuga mamafa e fiafia i le atinaʻeina o togavao, ma, e tusa ai, e aliaʻe mai se tau mafanafana ma le susu, e faatosina mai ai togavao.

    I faletaavale, suia ma o nisi taimi e masani ona aliali mai le fungus, e fiafia i ai laʻau. A uma meaai, ona latou see atu lea i se isi nofoaga.

E mafai ona latou 'ona?

O le nofo ai i le teritori lava e tasi ma laʻau fafie e sili atu ona le manaia. E tele auala e faʻafetauia ai nei crustaceans. Folk poʻo vailaʻau vailaʻau e masani ona faʻaaogaina. Afai e aliali mai ni malo le lelei i totonu o le fale, ona faʻaalia lea o le maualuga o le susū i totonu o le potu (mo nisi faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga e aliaʻe ai le togavao i fale mautotogi ma faʻafefea ona aveʻesea i latou, matou te taʻuina ii.

O se tasi o auala sili ona faigofie e faʻateʻa ai laʻau laʻau o le faʻamamago o lou fale atoa., aveʻese le susu. Ae o nisi taimi e le lava lea. O le taimi lena e tatau ai ona e faʻaaogaina metotia faʻamaonia o le a fesoasoani e aveʻesea le faʻaletonu. Woodlice aua le faʻatagaina alkali ma acid, mago ma maualuga vevela.

E fautuaina e te faʻaaogaina na o vailaʻau ma oloa ia oe lava i le fale:

  • Insosericidal aerosols... Faʻatau atu i apa (faʻataʻitaʻiga, Kombat, Varan, Raptor, Dichlorvos). E sili le faʻaaogaina o nei oloa i tamaʻi potu. Talu ai o kalone e le lava mo se avanoa tele.
  • Vai-e mafai ona faʻailoaina e le vai i vailaʻau oona (Batizing ram, Tetrix, Get, ma isi). O tupe ia o loʻo faʻaaogaina i polofesa faʻafomaʻi. Faʻatagaina oe e faʻaleagaina meaola faʻatau i tau maualalo i luga o se vaega tele.
  • Sauniuniga o le efuefu (Fale Mama, Riapan, Neopin, Fenaxin). E faʻapea ona faʻaaogaina: salalau i le foloa o le mea e nonofo ai ma faʻatali le togavao. Peitaʻi, e iai le latou pasi. E aofia ai i le mea moni latou te le lelei faʻasaga i iniseti o loʻo tolotolo i luga o puipui. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina i le taua o le taua, faʻatasi ai ma isi vailaʻau.
  • Insecticidal penitala po o penivali... O penitala e lelei e fai i puipui. E aoga tele le faʻaaoga o penisina e fai ma papupuni. A kolosi e le tuli fafie le laina penisina, o le a oti.
  • Gels (Atoatoa, Fasgel, Klinbait). Lelei vailaʻau, i le tulaga o lo latou aoga e mafai ona faʻatusatusa ma penivali.

E iai foʻi auala a tagata e fasioti ai iniseti. O auala nei e lautele faʻaaogaina:

  1. Oe manaʻomia faʻafefiloi boric acid ma le vai. O vailaʻau tatau ona manaʻomia le 10 kalama ile 500 ml o le vai.
  2. E mafai ona e faʻafefiloi le vevela pepa, soda ma le tapaa i le aofaʻi tutusa (ave le 3 g o mea taʻitasi i le tasi lita o le vai pupuna).
  3. E selau kalama o le mago kvass ua faʻasusu i le 500 ml o le suavai.

O le vevela vevela o se auala sili ona aoga o le faʻatonutonuina o pest. E le mafai ona latou tutu ile mea lea ma e vave oti ai.

O isi faʻamatalaga e uiga i mafuaʻaga ua aliali mai ai laʻau laʻau i fale ma fale mautotogi, faʻapea foʻi ma auala lelei e faʻatautaia ai, e mafai ona maua i se isi tusitusiga.

O ai e 'ai crustaceans i le natura?

Woodlice toeititi leai ni fili i le lalolagi o siomia ai i latou.... O loʻo 'aʻai pea e isi manu. Hedgehogs, lizards ma moles e fiafia e 'aʻai nei crustaceans. Faatasi ai ma pili, o loʻo i ai le ituaiga e 'ai na o togavao. Mo mole, o iniseti nei e fiafia tele i ai.

O le mea moni, o le togavao e matua le fiafia ma e te le manaʻo e feiloaʻi ma latou i aso uma o le olaga, ma e sili atu ai ona nonofo i le teritori e tasi. Ina ia puipuia lenei mai le tupu, e tatau ona mataʻitu le soifua maloloina o paipa, alavai ma le tumama i le fale. Ma afai, e ui i lea, na aliali mai, e aoga loa amataina o se tauiviga malosi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Abbreviations u0026 Acronyms to Build Your Vocabulary (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com