Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Amata - o le a: faʻauigaina ma le uiga o le faaupuga, laʻasaga o le atinaʻeina o se Polokalama amata + TOP-10 sili lelei aitia mo se amataga ma itiiti faʻafaigaluegaina

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au faitau pele o le Ideas for Life pisinisi mekasini! I lenei tusitusiga matou te mananaʻo e taʻu atu ia te oe o le a le amataga (Amata) i faigofie upufaʻafefea ona fausiaina ma o fea e maua ai faʻatupeina mo le fausiaina ma le atinaʻeina o poloketi.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

E faʻafia ona e lagona le upu amata i aso nei? Ae ua uma ona avea toetoe lava tautala ma masani ona fetaiaʻi i aso uma o le olaga. O nisi tagata latou te faʻaigoaina se amataga naʻo se pisinisi i luga o le Initaneti, o isi e talitonu i ai amata ane E masani lava o soʻo se pisinisi pisinisi.

Afai i totonu o le aufaitau o loʻo i ai ni tagata fai pisinisi fou, tagata fou teu tupe faʻafaigaluega, poʻo le sili atu tautupe taʻitaʻi tusi, ona avea lea o lenei lomia aoga e faitau. Aua o le tala o le a taulaʻi i le tele manatu faavaefesoʻotaʻi ma le upu "amata ane", Le talaʻaga o lona amataga, vaega o le foafoaga ma atinae o poloketi amata ma faʻavae o a latou faʻatupeina.

Ma, mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai:

  • O le a tonu le amataga - o le autu foliga ma uiga;
  • Faʻafefea tutoʻatasi fausia se manuia amataga poloketi;
  • Fea ma faʻafefea ona maua faʻatupeina mo poloketi amata;
  • O ai le amataga

Ma o le tusitusiga na fuafuaina mo i latou e iloa e uiga i tautupe tautinoga o lenei ituaiga na o le faʻalogo ma mananao e oʻo i le pito i lalo o le mea moni.

I le tusitusiga, sa matou faʻamatalaina le mea e amata ai, na aumaia se faʻamatalaga maeʻaeʻa o le upu "amataga" i ni upu faigofie, na tuʻuina atu vaega autu ma itu taua i le fausiaina ma le atinaʻeina o poloketi, ma aumaia ai foi ni poloketi amata talafeagai ma manaia o se pisinisi laiti.

1. O le a le amataga - talaʻaga ma faʻamatalaina i upu faigofie 📃

Mamao lava 1939 tausaga i le Iunaite Setete, latalata i San Francisco, lea sa avea ma nofoaga tutotonu mo le atinaʻeina o fou tekonolosi, Stanford Iunivesite alumni, David Packard ma William Hewlett, atiaʻe se aitia, faʻataʻitaʻia i le faʻataʻitaʻi ma taʻua la latou poloketi o se amataga (mai le Igilisi amata ane - tamoʻe, amata).

I aso nei, o lenei poloketi ua lauiloa o se tele kamupani e gaosia komepiuta, komipiuta feaveaʻi, ofisa meafaigaluega ma fesoʻotaʻiga polokalama i lalo o le tagavai HP, poʻo Hewlett-Packard.

Mulimuli ane i totonu 90 tausaga, tele finauga ma tagata fai pisinisi finau i luga o le faʻauigaina o le upu amataga, valaʻau le autu uiga vaega a le o se taimi puʻupuʻu o le malosi gaioiga a se kamupani, poʻo faʻamalosia vave tuputupu ae, poʻo le fausiaina o se oloa poʻo se tautua i se tulaga lamatia maualuga.

O le faʻauigaina masani o le mataupu o le amataga o se mea na faia e le manuia Amerika amata Stephen Blank, e aofia ai:

«Amata aneO se fausaga le tumau fuafua i le sailia ma le faʻaogaina o se scalable pisinisi manatu ".

Faigofie, amata aneo se fou mea tautupe lenei, o le sini o le vave atinae ma tupe mama.

Ae e faigofie ea? A uma mea uma, afai e te faʻamoemoe i lenei puʻupuʻu faʻauigaina, ona matuaʻi fou lava na fausiaina pisinisi e mafai ona valaʻauina mitamita o se amataga poloketi.

E le mo le leai o se mea fou tekonolosi na taua i le tala o le fausiaina o le kamupani Hewlett-Packard. Aua o le mea muamua, o le oloa muamua na faʻamatuʻu mai e HP o se afi masani, lea na faʻaaoga ai se lamepa mumū faigofie e avea o se teteʻe.

Lenei fou (na o se fou!) Ua atili ai ona mautu le afi, ma i le taimi lava e tasi faʻaititia lona tau. Ma o le poloketi na avea tauvaga ma manuia.

O le mea lea, o le autu uiga o amataga o le tonu lava o le faʻaaogaina o soʻo le tekonolosi fou, leai seisi e leʻi faʻataʻitaʻia muamua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, tatalaina se cafe masani O se pisinisi masani pisinisi, ae afai o le tautua i lenei cafe e faia i se sili fou auala, o se ideologically faʻamaonia ma tau tupe faʻamaonia, o lona uiga o lenei o se amataga poloketi.

Isi sese manatu o le talitonuga o le amataga o se galuega faatino fausia luga o le Initaneti. E i ai, mea moni, mafuaʻaga mo sea faʻamatalaga: nei le lalolagi o pisinisi Initaneti ua atiaʻe malosi lava e toetoe lava o mea fou uma e fesoʻotaʻi tonu ma le lalolagi atoa upega. O le mea lea, o le toʻatele o tagata e le o malamalama loloto i le lavelave o pisinisi ma fou tekinolosi taʻua soʻo se Initaneti poloketi i le taimi e tasi o se amataga.

O a isi uiga iloga o amataga o loʻo i ai?

  • Fuafuaina ma le atinaʻeina o se oloa, tautua, aitia, lea e ofaina e se faʻatoa faʻavae kamupani talavou (mo le faʻatinoina o le poloketi, e tatau ona fausia se faʻalapotopotoga tulafono) o se 'au o tagata tutusa manatu e masani ona aofia ai.

I lenei 'au, e tofu tagata uma ma a latou lava tiute, ae ua latou lotogatasi i le talitonuga o le taunuʻuga o le tutusa mafuaʻaga e tatau mo tagata ma mafai ona faʻaleleia le olaga i le lautele.

Tusa lava poʻo le a le leaga e ono lagonaina, faʻataʻitaʻi faʻaalia ai na o na amataga-o poloketi na amata tonu lava ma le faʻavaeina o se lalolagi manatu, mafai ona manumalo uma faigata o le tuputupu ae ma atinae ma liliu atu i se umi-taimi aoga pisinisi.

  • O se poloketi amata, pei o isi galuega, manaʻomia infusions tinoitupe.

Ae na tupu o mea amata e toetoe lava o taimi uma tagata talavou, tamaiti aʻoga ma e oʻo lava tamaiti aʻogae le lava a latou tupe e atiaʻe ai a latou poloketi, ma o a latou galuega e ese: e tatau ona latou atiaʻe se aitia, oloa, tautua latou te ofaina.

O le mea lea, o se vaega taua o le galueina o se poloketi o le sailia o faʻavae o faʻatupeina. E le gata i lea, o le agaʻi i luma o le poloketi, o le tele foi lea o le tupe e manaʻomia. O ai e masani ona faʻatupeina ia poloketi ma le mea e maua ai nei mea o le a faʻamatala auiliiliina i le faʻaauau o le tusitusiga.


Amata ane- o se poloketi talavou atoa, lea e faʻavae i luga o nisi matua matuaʻi lava le manatu e leʻi faʻaaogaina e seisi muamua;

O le poloketi e mafai ona fausia i soʻo se vaega o le olaga: vailaʻau, fefaʻatauaiga, felauaiga, tautua, ma isi;

Manuia le atinaʻeina o se amataga poloketi manaʻomia se vavalalata vavalalata 'au o atinaʻe ma fesoasoani, faʻapea foʻi ma le lava faʻatupeina seʻia oʻo i le taimi na avea ai le poloketi ma ia lava tausia ma faʻamanuiaina.

O le faʻafitauli autu o le amataina ma foliga vaaia pe a fausiaina i latou

2. Vaega o Rusia amata 📑

Vavaeʻese, e tatau ona fai mai e uiga i mea faʻapitoa o le foafoaina ma le atinaʻeina o amataga-i luga poloketi i Lusia.

E iloa uma e tagata, e fai lava sina tuai o Rusia i tua atu o Sisifo i le faʻatulagaina o le pisinisi. O le mea lea, o le mea moni e faapea i Amerika ma Europa ua leva le toe avea ma se mea fou ma ua mauaina faʻamautuina fomu, o loʻo tatou pasia le laʻasaga o le vave tuputupu aʻe ma fausiaina. Ae maise lava, o lenei faʻamatalaga e faʻatatau i amataga.

Lusia e le lava le lava o faiʻai lelei ma susulu aitia. I aso nei, e iai foʻi tuutuuga mo le faʻatinoina o manatu manaia. Ae pei ona e silafia, soʻo se paelo meli e iai lana lele i le suauʻu.

O le faʻafitauli autu o le amataina i Lusia

Ua faʻailoa mai e le au suʻesuʻe le 3 (tolu) faʻafitauli o loʻo feagai ma amataga o Lusia.

Faʻafitauli 1. Lagolago tupe

O le faʻafitauli e aliaʻe lata mai lava pe a amata le poloketi manaʻomia le lagolago tautupe.

E le faigofie le sailiga o mea e faʻatupe ai, e oʻo lava i tagata matutua fai pisinisi o loʻo i ai se pisinisi faʻamautu lelei ma se igoa taʻuleleia. O le a se tatou tala e uiga i tagata talavou e leai ni igoa poʻo ni polofiti mai a latou poloketi.

Faletupe fesili mo se maualuga tului mo se nonogatupe, lea i soo se tulaga e tatau ona toe faafoi.

Faʻaputuga tupe i le vaega Lusia e leʻo lava ona atiaʻe, ma o le faʻataʻamilo i itu i sisifo e fesoʻotaʻi ma le faigata o le faʻaliliuina ma le tosoina o tupe. I nisi auiliiliga e uiga i crowdfunding, o le a lea mea, o loʻo iai nofoaga a Lusia, ma isi lava mea, na matou tusia foi i isi lomiga talu ai.

Faʻatau tupe tuʻu i luma le tele o tuutuuga ae leʻi tuʻuina atu le lagolago tau tupe i le 'au talavou.

E tumau lava le faʻamoemoe i tupe a le tagata lava ia, fesoasoani mai aiga ma uo, pe taumafai e suʻe pisinisi ageluo ai e talitonu i le poloketi ma faʻatupe lona atinaʻe.

Faʻatoilaloina lenei faigata, atonu, muamua fuafua le manuia o le atoa poloketi o se atoa.

Faʻafitauli 2. Amataina atinae taimi

O le isi faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le le lava o le poto o le talitonuga o le faʻalauiloaina o amataga i taimi. I a ia lava, o sea poloketi e faʻaalia e le gata i atinae, ae o le vave atinaʻe. Ma ua tofia i lenei tulaga mai le 6 (ono) i le 8 (valu) masina... Ma afai, afai o le poloketi e le amata ona faia se polofiti ma totogi mo ia lava, ua tapunia.

I Lusia e le manuia taumafaiga amata na amata i luga mo le tele o tausaga, mitiʻia o tupe mai le amataga ma le au faʻaputuga tupe latou lava ma ua avea ma le aoga leai se aoga atinaʻe.

Faʻafitauli 3. Faʻatinoina o galuega

E i ai le isi faʻafitauli matuia i Lusia i le tulaga o le amataina o le faʻatinoga.

E aofia ai i le leai o se fiafia i totonu o tele gaosi kamupani i le mauaina ma atili atinae o alualu i luma fou atinae.

Pe o lenei mafuaʻaga i le lautele faiga faʻavae o le setete, lea e le totogia se faʻalogo i le fausiaina o tuutuuga mo le tulaʻi mai o lenei ituaiga o entrepreneurship, pe naʻo le amataga pisinisi o loʻo i ai pea i se tulaga maualalo - e faigata ona fai atu.

E tumau pea i le faʻamoemoei le aluga o taimi, Rusia amataina o le a maua malosi lagolago i le tulaga o le malo faʻalapotopotoga fiafia i le atiaʻe fou tekonolosi i faʻataʻitaʻiga ma faʻalauiloaina i latou i le taimi nei alamanuia gaosiga.


Toetoe lava laʻasaga uma o le atinaʻeina o se poloketi amata i Lusia, o loʻo iai faigata matuia e fesoʻotaʻi ma le siʻosiʻomaga lelei o le siosiomaga mo ia galuega faʻatasi ai ma le le mautonu o lona i ai pea.

Vaega o atinae o pisinisi pisinisi + faʻatusatusaga laulau

3. Vaega taua o le atinaʻeina o poloketi amata-

Pei o se poloketi, o se amataga e alu i le tele o mea taua i lona ala e avea ai.

E tatau ona maitauina vave o sea vaevaega e latalata ma faʻamoemoe i le faʻamoemoe ma taulaʻi o le poloketi, luga o le lautele o ana gaioiga ma isi faʻavae, lea o le a aʻafia uma ai le saoasaoa o atinae, ma le aofaʻi ma le maualuga o tupe teufaafaigaluega i le poloketi, ma le iʻuga o le kamupani amata.

O lenei vaevaega e faʻavae i luga o le atinaʻeina o le tutusa Stephen Blank, tusitala o le tusi "Fa sitepu i le malamalamaaga", Lea na ia faʻamatalaina ai se faʻataʻitaʻiga o le faifai malie atinae o se amataga ma le faʻaeteete faʻaalu o tupe faʻafaigaluega. Lenei faʻataʻitaʻiga mulimuli ane avea ma faʻavae o Eric Rees 'paʻu amata amataga filosofia.

Vaega 1. Le fanau mai o se amataga (muamua-fatu, poʻo muamua-fatu)

Ole vaega lea ole tulai mai o le manatu. O le matua faʻapitoa lava manatu, lea e faʻavae i luga o nisi ituaiga o fou oloa, tautua, tekinolosimafai ona faaleleia ma faʻafaigofie le olaga, fesuiaʻi se oloa o loʻo i ai, faʻalauteleina le aafiaga o le vailaʻau, ma isi, faʻamoemoe i le lautele o le manatu foafoa.

I lenei laasaga o se 'au e tutusa manatu tagata ua fausiaina, fesoasoani oe talitonu i le aoga o le mafaufauina pisinisi, o se latalata fuafuaga mo le atinaʻeina o se aitia na atiaʻe, filifiliga mo le sailia o tagata faʻapisinisi e iloiloina, ma se faʻataʻitaʻiga o se oloa, tautua, tekinolosi, pe a uma na faia, e faʻataʻitaʻia.

E manaʻomia le faʻatupeina ile taimi nei, tusa pe laʻititi... Tele taimi, o mea totino a le au fai mea totino, latou aiga ma uo o loʻo faʻaaogaina ii.

Afai e tatau ma talafeagai, e talafeagai mo se amataga e faʻafesoʻotaʻi pisinisi incubator, lea e mafai ai ona ia tuʻuina atu i le ofisa avanoa ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma 'eseʻese ituaiga o tautua, mai failautusi i faʻaletulafono ma faufautua.

Mauaina o se investor i lenei taimi e matua faigata, talu ai o le poloketi e leai ni mea na ausia e mafai ai e se tasi ona faʻamasinoina lona aoga.

E ui i lea, e aoga le taumafai, talu ai o loʻo i ai kamupani faʻapisinisi e faʻapitoa i le inivesi i amataga i amataga o atinaʻe.

O ia faʻalapotopotoga e leai se tele o tupe faʻaalu, ae i le taimi e tasi o loʻo iai a latou auiliiliga auiliili malosi e faʻatino se suʻesuʻega ma fuafua le tupe teu faʻafaigaluega.

Vaega 2. Fausiaina o se amataga (fatu, po o fatu)

I le fatu tulaga o le atinaʻeina o se amataga, o se galue faʻataʻitaʻiga ua uma ona i ai, o se lelei-tuʻufaʻatasia au ua fausiaina, lea o galuega a ona sui taʻitasi o loʻo manino tufatufaina, o se auiliiliga taʻiala mo le faʻalauiloaina o le poloketi i le maketi poʻo tagata faʻaaoga siʻosiʻomaga ua tusiaina, o se tulafono faʻalapotopotoga ua maeʻa faʻatulagaina, ma o laʻasaga muamua na faia i faʻasalalauga ma saili mo tagata faʻatau tupe.

O le galuega o le amataina i lenei taimi - faʻamaʻimau le faiga faʻalauiloa o oloa ma vaʻai mo faʻatupeina faʻavae.

Ioe, o vaega na e sili atu le taua nai lo le aumaia o le oloa, tautua, tekinolosi lava ia i le atoatoa.

Aua o le faatosinaina o tagata teu tupe - o se pisinisi maeʻaeʻa e manaʻomia le taimi e suʻea saʻo ai, feutanaʻi, faia ai se faʻaiuga ma faʻaiʻu ai se maliega. O isi taimi e mafai ona alu ai le masina pe lua, pe sili atu foi.

I lenei vaitaimi, e mafai lava ona manatua le oloa ma maua ai foʻi ituaiga o polofiti, e mautinoa lava le aʻafia ai o le filifiliga a le tagata faipisinisi e faʻatupe ana tupe i se galuega taua.

Faʻatupeina i lenei taimi ua sili atu ona ogaoga, talu ai e manaʻomia e totogi mo le galuega a tagata o le au, lisi ma le tausiga o le ofisa, pe a manaʻomia, overhead tau.

Mauaina o se investor i lenei taimi - o le galuega e le faigofie foi. O loʻo manaʻomia le tele o tupe faʻafaigaluega nai lo le amataga, ma e leai se polofiti pe e leʻo aofia ai tupe faʻaalu. I leisi itu, ua i ai lava laʻititi ni aʻafiaga.

Ma o iinei o le a sili ona lelei filifiliga o le a maua pisinisi agelu, o se tagata e fuafua le faamoemoe o le poloketi ma manaʻo e faʻafaigaluega i totonu o se vaega o a latou lava tupei le.

O leisi punavai o faʻatupeina i lenei taimi o faʻaputuga tupe (faʻatupeina e tagata lautele) - Mauaina o tupe mai se faʻapotopotoga o tagata ua sauni e tuʻu faʻatasia tupe e fesoasoani ai, i lenei tulaga, i le atinaʻeina o se poloketi amata amata.

Vaega 3. Vave atinaeina o le poloketi (Alpha version)

O le amataga o le atinaʻe tulaga e faʻailoa mai i le i ai o se faʻagaioia kamupani e aoga, e i ai se lauiloa nofoaga i le maketi poʻo isi tagata faʻatau siosiomaga, ma e lauiloa i oloa tagata faʻaoga.

O le galuega o le amataina i lenei taimi avea ma mulimuli faʻavaeina o se oloa, tautua, tekonolosi, faʻasaʻoga o faʻailoa masei, le saʻo, o lona uiga, aumaia ia i se tulaga lelei.

I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauauina pea le faʻalauiloaina o oloa i luga o le maketi, tele faʻasalalauga ina ia faʻatele ai tupe maua pe faʻalauteleina ai le liʻo tagata faʻatau.

O loʻo tumau pea le manaʻoga mo se faʻaopopoga faʻaopopo, talu ai o tau o le tausiga o le kamupani ma le faʻatinoina o fuafuaga tau maketi o loʻo tupuola, ma e ui lava o loʻo iai polofiti, ae le aofia ai tau uma.

Vave atinae tulaga e faatosina mai tagata teu tupeTaimi faʻaauro: latou mauaina amataga latou lava i lenei taimi o atinae. E malamalama lenei mea, aua e mafai ona e vaʻai ma lelei atoatoa o le manatu lava iama kamupani manuiama isi uigafaʻailoa mai ai avanoa mo nisi galulue faʻatasi.

Lenei e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻaputuga tupe faʻatau tupe ma pisinisi faʻavavevave - faʻalapotopotoga faʻapitoa i polofesa fesoasoani e atiaʻe amataga ua sauni e tuputupu aʻe i pisinisi tele.

Vaega 4. Faʻalauteleina o se amataga (tapunia beta version)

Faʻateleina- o le tulaga lea pe a fai o le kamupani ua maeʻa galueaina oloa e aumaia ai pea tupe mama.O le maketiga taʻiala i lenei taimi ua maeʻa faʻataʻitaʻia i se mea laititi lava, ma ua sauni le kamupani e fua, o lona uiga, ia faʻateleina le faʻatau atu, tufatufa atu i vaega fesoʻotaʻi o gaioiga pe faʻatosina mai se vaega tele o tagata faʻatau.

Ua sainia konekalate i le taimi o le faʻalautelega tulaga mo le faʻatau atu o oloa, tautua, tekinolosi, faleoloa fou ua matala, o le aofaʻi ma le tulaga lelei o faʻasalalauga faʻateleina e faatosina mai ai tagata faʻaoga luga o le Initaneti.

I le taimi nei, tagata faʻapitoa mafaufauina le saʻo fausiaina o le kamupani lava ia ma ona faʻafesoʻotaʻiga ma tagata faʻatau tupe o se taua galuega. O le a le uiga? O tagata e ona le kamupani e tatau ona filifili i lona lumanaʻi ma, e tusa ai ma lenei, tufatufa faʻasoa ia latou lava ma aloaʻia sootaga ma tagata teu tupe faʻatulafono.

Afai e faʻamoemoe le au faʻavae e atiaʻe le pisinisi, aemaise pe a o se tasi o latou o loʻo avea foʻi ma tagata e faʻateleina oloa, ona sili atu lea ona talafeagai le taulaʻi o taumafaiga i le mauaina o tupe mama maualuga.

E le gata i lea, manaʻomia tapulaʻa aofaʻi o tupe teu faʻafaigaluega mai tupe faʻatau ma tuu peti i paʻaga pisinisi.

Afai o le kamupani e tatau ona faʻatau atu pe o le poloketi mafai ona galue atoatoa e aunoa ma le tuʻufaʻatasia o le auai o le faʻavae, ona tatau lea ona fuafua le galuega i le sailia o se talafeagai investor o le a manaʻo e faʻatau se puleaina siteki i se tau talafeagai.

I le teuina o sina faʻasoa, o le amataga e maua ai le avanoa e fai ai isi poloketi.

Vaega 4. Poloketi matua (tatala beta)

I le faʻavae, o le tulaga o le matua faʻamaonia ai o se amataga poloketi ua liua i se pisinisi ogaoga, pe a fai o le kamupani nofoia se tulaga taʻimua pe latalata i le maketi, i ai se maualuga totogi, o le aufaigaluega a le kamupani o se 'au o sili ona agavaa faʻapitoa, ma o la latou galuega ua lelei-faʻatulagaina.

O le tele o taimi, i lenei taimi, ua amata ona tuʻuina mai e le kamupani ni faʻasoa e maua ai tupe mo ana faʻavae.

I isi tulaga, o le kamupani ua faʻatau atu o se pisinisi saunia.


E leai se masalosalo i le atinaʻeina o poloketi taʻitasi atonu e i ai le eseʻese numera o laʻasaga... E faʻamoemoe i le sini faʻatulagaina e le amataina atinaʻe, le fanua o gaioiga ma le aotelega atinaʻe fuafuaga a le kamupani. Ma naʻo le tasi le itu e tumau lona faʻamalosia mo soʻo se amataga poloketi. taʻitasi latou manaʻomia se investor!

O le a talanoaina vaega autu o le faʻatupeina i le isi vaega o le tusitusiga.

Matou te fuafuaina e suesue le laulau, o loʻo faʻamatala mai ai mea e manaʻomia mo tulaga taʻitasi o se amataga o atinaʻe, faʻapea foi ma le mea ma le a le faʻatupeina e manaʻomia:

TulagaO le a lena mea?O le a le mea e tatau ai?Faʻatupeina
Amataga (faʻaola /muamua-fatu)Manatu fausiaina, aufaʻatupu, 'au o tagata tutusa manatu.Tusiina o se atiina ae peleni, tofotofoina o se oloa, saili mo tagata faʻafaigaluega tupe.Maualalo tulaga, faʻaaogaina o mea tau tupe a le tagata lava ia, tosina mai o aiga, uo; pisinisi incubator
Faʻavae (luluina /fatu)O se galue lomiga (prototype) o se oloa, o se 'au malosi, o se auiliiliga maketi atinae fuafuaga.Oloa faʻatomuaga i le maketi / tagata faʻatau mauaina, faʻasalalauga, saili mo tele investor.Mid-tier, lona tolu-pati faʻatupeina, pisinisi agelu, crowdfunding.
Vave atinae (A-lomiga)Kamupani galue, polofiti, vaʻaia / taʻutaʻua i tagata faʻaoga.Faʻauʻuina o le galue vaʻaiga, faʻaleleia o pona, faʻalauiloa le oloa i le maketi.Tulaga maualuga: teuga tupe, kamupani faʻatau tupe, pisinisi tumaʻoti, pisinisi faʻavavevave.
Faʻalautelega (tapunia B-faʻamatalaga)O se maeʻa oloa aoga, mautu tupe mama, ogaoga pulega, faʻasalalauga.Faʻaiʻuina o konekarate tumau ma paʻaga, faʻalauteleina le fesoʻotaʻiga, faʻateleina le numera o tagata faʻaoga.Tufatufaina o faʻasoa i le va o faʻavae ma tagata faʻatau tupe, saili mo se tele investor.
Matua (matala B-lomiga)Tulaga taʻimua tulaga, sologa lelei faʻagaioiga, maualuga gaioiga.Tuuina atu o sea, saili mo se tagata faʻatau se pisinisi sauni.Aaiatoa tutoatasi o le kamupani.

4. Faʻafefea ona tosina mai tupe faʻafaigaluega i amataga - TOP-7 faʻatupeina mo se Polokalama amata 📋

E faʻafia ona tupu se mea i le olaga pe a "E i ai loʻu aitia, ae leai se tupe"! Ma o le tele o taimi e tupu tonu lava lenei mea i poloketi amata, ia, pei ona taʻua i luga, na faia e tagata talavou e le lava a latou tupe e faʻatupe ai a latou poloketi.

O le mea e lelei ai, o le faʻafeagai e masani ona tupu: "e i ai le tupe, ae leai se manatu". E i ai lava tagata e le mafai ona o mai ma a latou lava aitia, ae o loʻo i ai le meaalofa o le faʻalauiloaina o ni poloketi folafolaina, iloa faʻafefea ona atiaʻe latou ma e le fefefe e teu tupe latou tupe.

O loʻo matou talanoa e faʻatatau i le aufaʻatupe ma faʻaputugatupe faʻaputugatupe faʻapitoa i le inivesi i amataga

Ae o le mea moni, e tele isi faʻavae o faʻatupeina. E tofu i latou ma a latou lava iloga foliga ma agavaʻa i le tasi pe lua laʻasaga o poloketi atinaʻe.

Inivesi i amataga - sailia o se investor mo se amataga: o le autu faʻavae o poloketi faʻatupeina

Lenei vaega o le tusitusiga tuuto atu i auiliiliga auiliiliga 7 (fitu) ituaiga autu, poʻo punavaifaʻatupeina o poloketi amata.

1) Sefeina oe lava o amataga

Faʻaaogaina i laʻasaga o le amataga ma amataina, pe a oloa manatu, tautua, tekonolosi, faʻapea foi ma le pisinisi pisinisi o le amataga ia lava o loʻo faʻagasolo atinaeina, ma e leai lava se mea e ofa atu i le vaega lona tolu-faʻatupeina. I le auala, sa matou talanoa e faʻatatau i le tusiaina o se fuafuaga faʻapisinisi i le lomiga talu ai.

I se faʻaopopoga, o le tufuga o le manatu masani ona le manaʻo e faʻasoa uma auiliiliga ma subtleties o le faʻataʻitaʻiga o ia atiaʻe mo le fefe neʻi leiloa tusitala ma faʻatonutonuina le atinaʻeina o le poloketi.

I lenei tulaga, o le faʻatosina mai o tupe faʻafaigaluega a le isi vaega e le mafai, seʻi vagana ai i latou o uo ma aiga vavalalata ua sauni e faia.

2) Tupe o aiga ma uo

O loʻo faʻaaogaina i laʻasaga muamua o le atinaʻeina o se poloketi, a o lea ua i ai tau ae leai se polofiti. I lenei taimi, uo ma aiga mafai ona galulue e le gata o fesoasoani tau tupe, ae faʻapena foi o le muamua faʻaogaina o se oloa poʻo se tautua.

Ia e iloa, Fai mai le au suʻesuʻe, o lenei mafuaʻaga o tupe teufaafaigaluega mo amataga i Lusia e taatele tele ma tulaga lua i le tulaga o le aofaʻi o tupe faʻatupeina.

3) faʻaputuga tupe

O le mea e taʻua o le crowdfunding e mafai ona faʻaaogaina e se amataga i amataga amata o le atinaʻeina o poloketi.

O le a le faʻaputuga tupe? O se sailiga tupe faʻatau lea, ma e le gata i mea, mo mea e tutupu poʻo le fausiaina o mea ma mea taua. agafesootai, lautele, faaupufai, aganuu, faasaienisi taulaʻi

E masani ona faʻatautaia le Crowdfunding e ala ile Initaneti, ma e iloga ile faʻatutuina ole sini autu, o le faʻasilasilaina ole aofaʻiga manaʻomia, paketiina, poʻo le taugata, ma tatala faʻamatalaga i tagata auai ile aoina.

Lenei ituaiga o faʻatupeina e lauiloa i Sisifo talu mai le 2000 ma talu mai 2007 atiaʻe i Lusia... Initaneti tulaga (kickstarter.com i Europa ma Amerika, ola.ru ma planeta.ru i le Lusia tautalaga vaega o le Initaneti), lea e mafai ai ona e faʻalauiloaina lau poloketi ma fesili mo fesoasoani tautupe, latou mautinoa o le a ofoina atu i le faʻalapotopotoga e faʻatuina se faʻailoga mo tagata auai.

Auai i le aoina e tauia i le 3 (tolu) auala:

  1. Meaalofa poʻo faʻailoga;
  2. Mauaina o sina faʻasoa i se pisinisi pisinisi o loʻo faʻaputuputu ai tupe;
  3. Maua se faʻasoa o lumanaʻi polofiti poʻo le toe faafoi i tupe teu faafaigaluega.

O ai e muamua faʻaaogaina le faʻaputuputuina o tupe?

O le tele o taimi, ioe, tupe e aoina e fausia ai pese pese, ata tifaga, lolomiga o tusi, poloketi faʻaagafesootai ma agaalofa.

Peitai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le 2008, o le lauiloa Barack Obama sa na o le vaega muamua o lana palota sa faʻaputuputuina e ala i le tumutumu o tagata. sili atu i le $ 250,000.

4) Aitalafu

E pei ona taʻua i luga, aitalafu - o se tasi o sili ona le manaʻomia ituaiga o faʻatupeina mo se fou poloketi.

Lenei o loʻo faʻamatalaina e ala i ni malamalamaaga mafuaʻaga, pei o: amata ane- o se atinaʻe ma maualuga lamatiaga, lea e masani ona faigata ona fuafua, e faigata foi ona fuafua le tulaga o le aoga o le poloketi.

O le mea lea, e sili atu le talafeagai o le faia o se nonogatupe mo le atinaʻeina o sea pisinisi i se taimi mulimuli ane, pe a o nei lamatiaga ua maeʻa faʻaititia ma tupe maua faʻateleina.

5) Agelu pisinisi (tuai "Rusia" lagolago ")

O le igoa lea mo tutoʻatasi tagata faʻapisinisi o loʻo teu tupe a latou lava tupe i le amataga o laʻasaga o le atinaʻeina o se amataga ma luga o lenei faʻavae taimi auai i le faʻatautaia o galuega.

Masani lava, pisinisi agelu O le miti o amataga uma. I se faʻaopopoga i tupe, o loʻo ia latou foʻi le poto masani faʻapisinisi ma mea tau tupe, ma talu ai ona o lo latou naunau i le alualu i luma o le poloketi, latou mafaia saunia fesoasoani faʻapitoa i laasaga o le fausiaina ma le vave atinae.

Ae e tatau ona tatou nofouta o le tosina mai o se agelu pisinisi i le muamua, sili ona lamatia laʻasaga o le poloketi atinaʻe o le a manaʻomia le faʻaliliuina atu o se tele vaega o le pisinisi i ana ia.

Afai o le faʻamoemoe mulimuli o le amataga o le faʻatau atu o se pisinisi ua maeʻa faia, ona leai lea o se faʻafitauli. Ae afai o le amataga e manatu e faʻaauau pea ona auai i lana atinaʻe, o lona uiga o le sootaga ma le pisinisi agelu ma lana vaega i le atinaʻe tatau ona faʻatulafonoina faʻatulafonoina. i le amataga lava o le galulue faʻatasi.

I nisi auiliiliga e uiga i le teu faafaigaluega i pisinisi, oa metotia inivesi o loʻo iai, matou tusia i se isi tusitusiga.

6) setete

I le avea ai o se tulafono, pe a mafaufau e uiga i le sailia o se mafuaʻaga o le faʻatupeina mo lana poloketi, o se tagata fai pisinisi o le mulimuli e mafaufau e uiga i le setete ma le lagolago e mafai ona maua i le atinaʻeina o lana pisinisi.

Ioe, e i ai mafuaʻaga mo lenei: o le setete, paga lea, e le fiafia i tamaʻi-fai pisinisi ma amataga ma lona faʻatauaina, ma ina ia mafai ona maua fesoasoani fesoasoani mai ia te ia, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga.

Ae mo lenei, i le amataga lava, o se 'au ua fausiaina lea e faia ai tagata uma ia latou lava pisinisi: o se tasi o atiaʻe se oloa, o se tasi o loʻo auai i faʻasalalauga ma maketi suʻesuʻega, ma o se tasi o loʻo popole i le faʻatulafonoina o le itu faʻaletulafono o le mataupu ma mataupu o le sailia o fesoasoani tautupe. O le mea lea, e le manaʻomia le lafoa le avanoa e maua ai le fesoasoani fesoasoani e manaʻomia e le tulafono.

Ma, o le a le mea e mafai e le setete ona ofo e fesoasoani i se pisinisi pisinisi talavou?

  • Mea muamua lava, o tagatanuʻu uma o Lusia e iai lana aia tatau i se fesoasoani faʻapitoa mo le fausiaina ma le atinaʻeina o lana ia lava pisinisi. E leai se masalosalo afai e te mauaina se fesoasoani, e te manaʻomia se numera tele o pepa, ma ina ua maeʻa maua tupe - lipoti i luga o latou faʻaaogaina. Ae afai e te faʻalatalata i le mataupu ma talitonu i le iʻuga, lona uiga o nei fesili uma e sili ona foia;
  • Lona lua, o itulagi taʻitasi o le atunuʻu atiaʻe a latou lava polokalame, poʻo fesoasoani, e fesoasoani ai i pisinisi laʻititi ma feololo, e aofia ai faʻapitoa amataina, aemaise pe a fai o le faʻatonuga o le poloketi e faʻamalieina manaʻoga o tagata o loʻo nonofo ai. E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i polokalame lagolago mo itulagi taʻitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, luga o le 'upega tafaʻilagi a le Federal Portal for Small and Medium-Sized Businesses (smb.gov.ru);
  • tulaga tolu, setete lagolago aofia ai le foafoaga tupe faʻafaigaluega, tekinolosi, Skolkovo Science City, ma sili ona manaia i totonu o le faʻavae o lenei tusitusiga, o le malo taumafaiga e fausia incubators ma tagata faʻavavevave mo manaʻo faipisinisi.

7) Faʻatau Tupe

Taumafaiga (mai le Igilisi, taumafaiga- pisinisi lamatia), o lona uiga, ia faʻaputugatupe faʻapitoa i inivesi i poloketi sili ona lamatiao a amataga?

Faʻatau tupe faʻafaigaluega a latou tupe tagata teu tupe ma paaga... Peitaʻi, ona o le faigata o nei teuga tupe, e masani lava ona latou faʻamuamua tulaga le lelei mo amataga.

O le faʻatosinaina o se faʻaputuga tupe e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le amataga i tulaga o le faʻalauteleina ma le matua, pe a manaʻomia le tele o teuga tupe faʻafaigaluega, ae ua i ai lava se tupe mama ma mea lamatia mo tagata faʻatau tupe ua vaʻaia faʻaititia.

I lenei tulaga, e mafai ona malilie i aiaiga o le a faʻamalieina uma ai pule o tupe ma e na faʻavaeina le amataga poloketi.


E iai a 7 faʻatupeina mafuaʻaga mo amataga-amata galuega... Taʻitasi nei punaoa i ai a latou lava nuances ma e naʻo nisi taimi o le amataga o atinaʻe e faʻaogaina.

Pisinisi agelu ma faʻatau tupe e sili ona lelei i tulaga o le aofaʻi o tupe faʻatupeina. A o o atu i se konekalate ma latou, e tatau ai ona tusia ma le faʻaeteete se aiaiga faʻaletulafono.

Fautuaga mo tagata amata ile auala e fatuina ai sau oe lava poloketi amata

5. Faʻafefea ona fausia se amataga - TOP 5 sili fesoasoani mo tagata amata 📝

Le mea e fai mo se tagata gaioi o ia lea leai leai se tupe tele, leai se manatu lelei, ma le malosi, poto masani ma le poto manaʻomia se alu ese?

Faʻataʻitaʻi (tagata poto faapitoa) finau e, tusa lava pe leai se natura o se tagata e fanaua ni aitia i laʻasaga uma, ona mafai lea ona aʻoaʻoina lenei agavaʻa ia te oe lava, aʻoaʻoina.

Ma o le mea moni, e i ai foi se faʻapitoa faʻapitoa mo le faʻafitauli o suʻesuʻega faʻapuʻupuʻu TRIZfaʻatagaina oe e faʻatonutonu le gaioiga o le mea fou na faia.

O lea la, o fautuaga ia mai fomaʻi mo le fausiaina o poloketi amata:

Fono numera 1. Fuafua ma vavalo

Uma oloa fou, auaunaga ma tekinolosi na tasi uma naʻo se moemiti... Ma na avea i latou ma mea moni faʻafetai i le lototetele o latou foafoa.

O le mea lea, e taua le tausisi pea i tala fou o oloa e masani ona aliali mai, aemaise i le matata o faʻamatalaga tekonolosi, ma vaʻai i luma taeao.

Atonu o le itu lea o mafaufauga e fesoasoani e suʻe se manatu talafeagai o le a avea ma faʻavae mo se lumanaʻi amataga.

Fono numera 2. Avea ma polofesa i lau matata

Tagata fai pisinisi ua omai mai le amataga i le matua, latou fai mai e sili atu le o mai i pisinisi ma le poto masani i le filifilia matata, tusa lava pe o se tagata faigaluega totogi.

Totonu O le sili auala e maua ai le poto masani ma tomai faʻapitoa i soʻo se matata. Ona faʻaoga lea o lenei poto ma agavaʻa i faʻataʻitaʻiga, atiaʻe lau oe lava pisinisi.

E le gata i lea, e i ai vaega o gaioiga, o ona auiliiliga e le mafai ona naʻo le faitauina i luga o le Initaneti poʻo le mauaina o le poto e uiga ia latou i tusi.

Ma le isi itui ai le poto masani i galuega i totonu o se kamupani vaapiapi taulaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau, taʻaloga, aganuu), oe mafai ona faia se atoatoa tulaga ese oloa poʻo se tautua, faʻatamaʻia i le manuia.

Fono numera 3. E foʻia faʻafitauli i se auala fou

O le tele o taimi, o se vaʻaiga fou i se tuai faʻafitauli poʻo ni ituaiga o le le atoatoa e fesoasoani e suʻe ai se tali faʻafuaseʻi o le a liua i se amataga manuia.

Faʻataʻitaʻiga

I le taimi na fausia ai, Google sa mamao mai le search engine muamua i luga ole initaneti. Ae o le lafoa o faʻasalalauga i luga o le 'upega tafaʻilagi ma faʻaopopoina ni nai aoga foliga, na faia e le au foafoa se oloa ua avea nei ma numera tasi i le lalolagi i totonu o sailiga masini.

Fono numera 4. Faʻaleleia le tautua ma le tulaga lelei o oloa / tautua

O le taumafai e faʻaleleia atili auʻaunaga poʻo oloa o loʻo i ai, e le gata o le a e maua se aitia mo lau oe lava pisinisi, ae e te fesoasoani foi i tagata o siomia oe, tagata e faʻaaogaina lenei tautua poʻo le oloa. Moni, o le mea lea e sili ona taua!

Fono numera 5. Sailiili i maketi fou ma faʻatino i lau poloketi

Faʻalapotopotoga tetele, atiaʻe, i luga o le auala fausia ni maketi fou, i le atinaʻeina o alualu i luma faipisinisi taulai atu o latou mafaufau.

O se faʻataʻitaʻiga mataʻina o sea pisinisi - Microsoft Corporation, lea na amata i le fausiaina ma le faʻatau atu o fale komipiuta komipiuta fausia e le MITS.


Saili se aitia e faʻalauiloa ai sau oe lava poloketi amata e le faigofie, ae atonu.

O le toe iloiloga o lau oe lava malamalama, agavaʻa, poto masani ma le vaʻai totoa i le lumanaʻi o fesoasoani sili ia i lenei mataupu!

O aitia sili amata ile Lusia

6. TOP-7 sili ona lelei aitia mo se amataga ma laʻititi ni teuga tupe faʻafaigaluega 💡

E ofoina atu i le tagata faitau ni manatu talafeagai mo le fatuina o sau oe amataga mai le amataga poʻo le maualalo o le tupe faʻaalu. Ma, faʻafefea ona mafai ona e maua tupe e aunoa ma le i ai o le tele o amataga-amata laumua.

Manatu 1. Fausiaina o se Youtube auala

E i ai sau mafaufauga mauoa ma se mea puʻe ata puʻe ata lelei? Ona e maua lea o le avanoa e fausia ai lau pisinisi i le fausiaina o lau oe lava Youtube auala ma faʻatumuina i le manaia ata vitio.

O le faʻatulagaina o vitio e mafai ona avea (taliaina lautele, ioe), tulaga autu - iasili ona lelei manaia vitio ma pulea faifai pea numera o asiasiga i auala.

Faʻaopopo tupe maua o le a aumaia e faʻasalalauga ma le upega tafailagi fesoʻotaʻi polokalama. Faitau atili i le tusitusiga - "Faʻafefea ona maua tupe i luga o le YouTube mai valu", lea na matou auiliiliina auiliili ai pe faʻafefea ona fausia se auala, faʻalauiloaina ma o a auala e maua ai tupe i luga o YouTube i ai.

Lenei manatu aofia ai foi le fausiaina o:

  • Matai vasega;
  • 'Upega tafaʻilagi;
  • Vasega vitio;
  • ma isi

E taua le ofaina o tagata faʻaoga (tagata faʻatau) mea o loʻo manaʻomia ma manaʻomia.

Manatu 2. Faleoloa i luga ole laiga

O le manatu o le toe faʻatau atu o oloa i luga ole initaneti ua leva na leva. Ma le faʻateleina o le faitauga tusitusi a le faitau aofai o tagata, aemaise i taulaga tetele, ua faigata ai ona maua se tagata faʻatau oloa a tagata faʻatau.

Ole mea lea, ole taimi nei, ina ia maua se tupe, e tatau ona e suʻe ma toe faʻatau atu se oloa e faigata ona maua, ae e iai le manaʻoga mo ia. I le auala, sa matou tusia e faʻatatau i le tatalaina o se faleoloa i luga ole laiga i la matou lomiga mulimuli.

O le manatu o le faia o pisinisi ma Saina e sili ona talafeagai, lea o le manatu o le toe faʻatau atu oloa Saina e ala i 'upega tafaʻilagi ma le tele faʻailoga i luga o oloa.

E aofia ai foʻi ma le aitia o le fausiaina o se faleoloa i luga ole laiga e faʻaaoga ai se dropshipping system. O le a le dropshipping, o le a le mea o loʻo i ai e tusa ai ma lenei faiga ma le auala e fausia ai se pisinisi e tusa ai ma lenei polokalame, ua uma ona tatou tusia i le tusitusiga.

Manatu 3. O ni oloa e faʻaauala i le siosiomaga

Saili lelei meaʻai i le taulaga tele, le faʻatumuina i GMO, mea manogi ma suauʻu pama, - o se le mafai galuega... Ma o le sapalaiina o oloa mai ecologically mama eria, mai le gaosi oloa, ua avea ma se manaʻomia tautua.

Saili gaosi, faʻaiʻu konekarate ma mafaufau i le tuʻuina atu o oloa - le faigata, ae le faigofie foi.

Ae o le faʻaeteete i le fuafuaina ma le faifai pea atinaʻe, oe mafai ona fausia se manuia se taimi umi poloketi, talu ai o le manaʻoga mo lelei meaai o le ai ai i taimi uma!

Manatu 4. Masini teu

Masini faʻatau meainu inu, ufiufi seevae ma isi mea laiti talafeagai faʻaauau pea ona manaʻomia seʻia oʻo mai nei.

Mafaufau i le eseʻesega i le tau o le inu lava e tasi i totonu o se cafe ma i se masini faʻatau, e mafai ona maua ai se tupe mama lelei. Saunia, ioe, faʻatumauina le lelei o le oloa. Na matou tusia auiliili atili e uiga i le faʻatau atu pisinisi ma ituaiga o faʻatau masini i se tasi oa matou lomiga ua tuanaʻi.

Manatu 5. Foafoaga o telefoni feaveaʻi

Faʻaaogaina o lenei manatu e avea ma faʻavae mo se amataga e manaʻomia le tagata fai pisinisi e iai ona tomai faʻapitoa.

Ae o nei agavaʻa, o se amataga e mafai ona faʻatau atu lelei i latou e ala i le fausiaina o polokalama mo telefoni poto. Leai ni inivesi, seʻi vagana o latou lava taimi, galue malosi ma le tofo.

Manatu 6. Foafoaga o tulafono loia lugalaina

O le ute o le amataga o le tuʻuina atu lea o auaunaga faʻatulafono i luga o le Initaneti (lugalaina) e ala i polokalame eseese (Skype, ma isi). O loia ma loia e tuʻuina atu faʻatalanoaga taumamao ma tuʻuina atu fautuaga ma fautuaga e tusa ma tulafono a le atunuʻu.

Manatu 7. Foafoaga ma le toe faʻatauina o nofoaga

O le aitia i tua atu o lenei poloketi amata o le fausiaina o se 'upega tafaʻilagi tutoatasi pe faʻatau i luga o fesuiaiga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le telderi.ru fesuiaiga). Ona tofotofoina lea o le 'upega tafaʻilagi, faʻatonutonuina e tusa ma tuʻutuʻuga tatau uma o le SEO ma faʻatau atu i le tagata faʻatau-faʻatau (e ala i le fesuiaiga, e ala i isi' upega tafaʻilagi punaoa, i taimi o fonotaga a le tagata lava ia, etc.

Manatu 8. Lomiga faʻaliliuga faitalia

Mo lenei poloketi, tagata poto masani ma agavaʻa faʻaliliu upu uma taua o le lalolagi (Igilisi, Sipaniolo, ma isi) ua filifilia, oe i se puʻupuʻu taimi o le a mafai ona faʻaliliuina mamao tusitusiga ma faʻamatalaga mai Initaneti punaoa.

Manatu 9. Faʻalapotopotoga faʻasalalau

O le manatu o le amataga o le tuʻuina atu o faʻasalalauga tautua i luga o le initaneti. Ua uma ona tatou tusitusi auiliili e uiga i faasalalauga i luga o le Initaneti i isi lolomiga.

Manatu 10. Maketi luga o le Initaneti

O le uiga o lea poloketi amata o le fausiaina o se maketi (laupapa faʻasalalau) luga o le Initaneti. E mafai ona fausia se 'upega tafaʻilagi upega tafaʻilagi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatulagaina ile itumalo, taulaga), e faʻatau ai e tagata faʻatau (tagata faʻaoga) a latou tautua ma oloa, ma ole kamupani amata e mauaina se pasene o totogi totogi (e ala ile faʻatusatusa ile Avito.ru resource, auto.ru ma ma isi)

Isi masalosalo manatu pisinisi

O se manatu leaga mo le amataga o mea uma na aliali mai i le olaga o le sosaiete ona o faiga masani, e le afaina pe latou te o mai mai Sasaʻe pe mai Sisifo.

o lesi foi mea, Faʻamau hookah ua avea ma sili lauiloa faleʻaiga ona o latou maualalo tau faʻaleleia: oe le manaʻomia se umukuka ma tagata faigaluega - kuka, ua lava e faʻafofoa ti ma ulaina se hookah. Ae ua pasi le sitaili mo latou, ma le pisinisi na iʻu ina le taliaina.

Le isi faʻataʻitaʻiga mai le faʻasologa tutusa - o se faleoloa faʻatau atu sikaleti eletise ma oloa fesoʻotaʻi. O le vave ona faʻaaogaina o sitaili, ua vave foʻi ona leiloa le lauiloa o sikaleti faʻaeletoroni ona o le afaina o latou soifua maloloina.

Ma le mea mulimuli, faiaoga toleniga... O le faiga mo le faʻataʻitaʻi na amata foʻi ona pasia, ae maise lava ona o le toʻatele o latou, ma o loʻo latou talanoa e uiga i le mea e tasi.


E mafai ona maua ni aitia amata i soʻo se vaega o le olaga.

O le mea autu e le o le taʻitaʻia e matagi matagi, ae ia faʻavae i manaʻoga taua o tagata.

7. Fesili e masani ona fesili 💬

O le a matou taliina fesili na fesiligia e le tele o tagata faipisinisi naunau ma tagata e faʻaaogaina le Initaneti.

Fesili 1. Le amataga - o ai o ia ma o a ana galuega tauave?

O sui taʻitasi o le 'au e aʻafia i le fausiaina ma le atinaʻeina o se poloketi amata ua faʻaigoaina o le amataga, tusa lava pe o le a le gaioiga na ia faia i le' au.

Fesili 2. O fea e amata ai ona suʻe se tagata faʻafaigaluega tupe ma faʻafefea ona vave maua se tasi?

E pei ona uma ona faʻamatalaina i lenei tusitusiga, o le sailiga mo se tagata e teu tupe faʻafaigaluega e tatau ona amata i le amataga lava o le fausiaina o se amataga poloketi, talu ai e le o se faigofie pisinisi ma e mafai ona faʻatuai.

O fea e amata ai lau sailiga?

Nei o manatu taua e te mafaufau i ai:

Taimi 1. Filifiliga a le tagata teu tupe

Muamua lava, o le amataina o ia lava e tatau ona malamalama pe o le a le ituaiga tagata teu tupe teu na ia manaʻomia: se tasi e na te teuina tupe ina ia mafai ai ona maua se polofiti, poʻo se tasi e mafai ona fesoasoani e le gata i mea tautupe, ae ia auai foi i le puleaina o galuega?

Ina ia feagai ma lenei mataupu, o le e anaina le amataga poloketi manaʻomia le faʻaalia o le iʻuga iʻuga: a le o lenei o le faʻatauina atu o se saunia pisinisi, poʻo le faʻaauauina o galuega i le fausiaina atinaʻe. O le filifiliga o le ituaiga o teu tupe teufaafaigaluega ma tuutuuga o le galulue faatasi ma ia e faalagolago i lenei iʻuga.

Taimi 2. Autu o le aitia

Pe a ofaina se tagata faʻatau tupe e faʻafaigaluega i totonu o se poloketi, o se amataga e tatau ona tuʻuina mai ia i le itu e sili ona lelei, o lona uiga, o le ono ono faʻafaigaluegaina tupe e tatau ona vaʻai i le amataga o le aitia ma se lelei fuafuaina pisinisi fuafuaga e faʻalauiloa ai se oloa, tautua, tekonolosi i le maketi.

Ma o le lona lua e sili atu le taua, aua tusa lava pe o le a le amataga o le aitia, a aunoa ma se auiliiliina fuafuaga o gaioiga, tupe mo lona atinaʻe e le mafai ona mauaina. I tua atu i na mea uma, soʻo se tagata faʻafaigaluega tupe e faʻamoemoe e maua se polofiti, vave pe umi.

Taimi 3. Tusiina se ata

Ia, o se faʻamatalaga o le a fesoasoani ia saʻo ma matagofie tuʻuina atu lou manatu i se lumanaʻi tagata faʻafaigaluega. O le sini o le pisia o le tagata teu tupe i lona talitonuga i le tatau ma le faamoemoe o le pisinisi na ia amataina.

Faʻafefea ona suʻe se tagata teu tupe faʻafaigaluega mo se amataga - 3 auala

O fea ma faʻafefea ona maua se tagata faʻafaigaluega?

Mafai 3 auala e suʻe ai se tagata faʻafaigaluega tupe e amata se pisinisi:

  • Mea muamua lava, afai o le amataga e fou ma o agafesootai, saienitisi ma lautele fiafia, ona mafai lea ona e suʻe i le crowdfunding platform, lea ua uma ona taʻua iinei.
  • Lona lua, afai o se poloketi amata e i ai le ogaoga faʻasaienisi, faʻamatalaga, gaosiga poʻo tekinolosi faʻatulagaina, lona uiga e tatau ona liliu atu i nofoaga faʻapitoa ma nofoaga e talanoaina ai e le gata o mataupu lautele pisinisi o loʻo talanoaina, ae faʻapea foi ma ono ono faʻafaigaluegaina tupe o loʻo iai. Latou te fiafia foi e suʻea ni galuega lelei.
  • Lona tolu, oe mafai ona faʻafesoʻotaʻi saʻo e ala i 'upega tafaʻilagi ma ofisa o teuga tupe faʻafaigaluega ma atinaʻe faʻapisinisi laumua kamupani. I le avea ai o se tulafono, faʻatinoina polokalame a le malo e lagolagoina pisinisi tumaoti, o kamupani ia e faia semina, fonotaga, tauvaga ma faʻaaliga, lea, i le faʻaopopoina i faʻamatalaga ma faufautua lagolago, tasi mafai ona mauaina uma lumanaʻi paʻaga ma tagata faʻafaigaluega tupe.

Fesili 3. Faʻafefea ona e sau ma se manatu lelei mo se poloketi amata ma aumaia i le ola?

O se manatu lelei O iina e amata ai se amataga manuia. E i ai tagata latou te faʻatupuina na manatu ma le faʻamaoni loto mautinoa.

Ae faʻapefea i latou o, maua uma le manaʻoga ma le agavaʻa e amata a latou lava pisinisi, e le mafai ona filifili i se aitia?

Ua amata ona fautuaina e tagata amata le poto masani i mea nei:

  • O se manatu fou e tatau ona taʻoto luga... O lona uiga, e tatau ona avea ma se mea masani, ae le atoatoa. E matua le atoatoa lava pe le talafeagai e te manaʻo e faʻasaʻo ma fesoasoani ai i tagata uma o loʻo faʻalavelaveina e lenei le atoatoa. O le mea lea, vaʻai totoʻa i le olaga i aso uma o loʻo siomia oe ma maitau soʻo se mea e manaʻomia le faʻaleleia ma faʻasaʻosaʻo.
  • Aua le fefe e taufaʻafefe! O mea uma na taunuʻu mai na ausia, e tasi lava le fatufatu, miti ma pei o se miti paipa. Ae na tupu ona sa le fefefe se tasi e liliu se miti i le mea moni.
  • Tusi i lalo ni aitia ma manatu manaia, e le afaina pe afai na e fausiaina latou oe lava pe na faʻalogo mai se tasi. Ma taumafai e taumafai latou i luga i le moni olaga. Masalo ole auala lea e te maua ai lena tulagaese tulaga ese e mafai ona e faʻaogaina ai au taleni.
  • Afai e te lagona e pei ua e tau mo se mea manaia, suʻesuʻe pe aoga lau aitia... Initaneti fonotaga, faʻapitoa nofoaga i luga o le faʻafitauli, talanoaga ma ono ono faʻatau tagata o le a fesoasoani e iloa ai le talafeagai o le aitia, lona lautele ma le faʻasinoga o atinae.
  • Afai e maua se aitia, ma e te mautinoa o ona faʻamoemoe, ia amata galue: faia se fuafuaga, vaʻai mo fesoasoani ma tagata tutusa ma tamoʻe poloketi i le ola... A faʻapea e le lava au tupe e oʻo lava i amataga amata, taumafai e sefe mea uma e te mafaia, ma vaʻai tagata faʻatau tupe mo nisi atinaʻe.
  • Ia e talitonu ia te oe lava ma ou malosiaga, ia mautinoa ma sauni mo le manuia. O le a tele faigata i luga o lenei auala, ae o le taunuʻuga e agavaʻa e manumalo ai.

O le soifuaga faʻaonapo nei o loʻo tupuola i se saoasaoa vave, o lona uiga o le tele ma tele o aitia fou o le a faʻaalia i taimi uma e tatau ona uaʻi iai ma atinaʻe. Ma talu ai e i ai aitia, o lona uiga e i ai avanoa mo le faʻaogaina o ou agavaʻa ma taleni.

I le faaiuga, matou fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le amataga (o le a, faʻafefea ona fausia ma faʻalauiloaina + faʻataʻitaʻiga o le alualu i luma manuia poloketi ua avatua):

Ma le vitio "Startup SHOW mai ia Dmitry POTAPENKO", lea e faʻailoa ai e le aufaipisinisi talavou a latou pisinisi amata amata laiti.


Pau lava le mea o lou talitonu ia te oe lava, ma, amata mai i le laʻititi, faasolosolo agai i luma, agai atu i iʻuga maualuga ma mea ua ausia.

Le au faitau pele ole RichPro.ru 'upega tafaʻilagi, afai e i ai ni au fesili poʻo ni manatu i le autu o le lolomiina, ma afai e te manaʻo e faʻasoa atu lou poto masani i le fausiaina ma le faʻalauiloaina o se amataga, ona tuʻuina lea o latou i manatu o loʻo i lalo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lemanuu0026Talauega2020 Live Stream (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com