Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le freelance ma o ai o se freelancer (o le a ia faia ma le mea na ia faia) - o se aotelega o manatu ma fesuiaiga o freelancing + TOP-7 faatonuga mo le mauaina o tupe o se freelancer

Pin
Send
Share
Send

Talofa, lau au faitau pele o le Manatu mo le Olaga lugalaina mekasini! I lenei tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai: o le a le freelance, o ai le freelancer ma o le a le mea na te faia, o a avanoa ma freelance fesuiaiga e sili ona taatele.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

O le tusitusiga o se tatau-faitau mo tagata uma o loʻo manaʻo e maua se autu pe faʻaopopo tupe maua i latou taimi avanoa, aunoa ma le tuua o latou fale. E moni? O le a e mauaina uma tali i lenei tusi!

E uiga i le freelance o, o ai le freelancer ma o le a ia faia, o fea fesuiaiga ma ituaiga o freelance tupe maua o iai - faitau i lenei tusitusiga

1. O le a le freelance - faʻauiga ma le uiga 💰

Saoloto (tutoʻatasi) O se upu mai le Igilisi amataga, faʻailogaina le faʻatinoina o le galuega i luga o faʻatonuga a le tagata faʻatau luga o le tutoatasi faʻavae.

Manaia: le upu "Freelance" na sau ia i matou mai le tusi a V. Scott "Ivanhoe", o lona uiga o fitafita fitafita.

Lenei "Tagata tau fua" taʻua o uiga eseese o le foafoaga ma tagata o loʻo faʻatinoina latou lava tupe.

Faʻamalositino faia galuega mo kamupanī uma lugalaina ma lugalaina.

O lesi foi mea, o se faiaʻoga e sauniuni tamaiti aʻoga mo suʻega, o se tausimaʻi o faia ni tui i le fale, ma isi mea- auai uma i le vaega o freelancers.

Peitaʻi, e sese le manatu i galuega tuʻusaʻo uma e pei o le tutoʻatasi. O loʻo iai kamupani tuʻufaʻatasi e tuʻuina atu ia latou tagata faigaluega meaaoga. E faia lea mea ina ia sefe ai le tupe i le ofisa mautotogi ma overhead tau. O ia tagata faʻapitoa e iai lona saolotoga e faʻatino ai, ae leʻo ni tagata tutoʻatasi.

O le sili ona lauiloa ma salalau ituaiga o freelancing o le galue i le va o se tagata faʻatau ma se konekalate e ala i le Initaneti.

O lenei taʻiala o le tutoʻatasi faʻatupeina ua alualu i luma atinaʻe i lo tatou atunuʻu talu mai le faʻaiuga o le 20 seneturi. Talu ai, naʻo tagata faʻapitoa o nisi matata e mafai ona gafatia ona maua saoloto e ala i faʻatonuga tumaoti - tufuga, atisi, musika, tusitala ma isi

I aso nei, i le fesoʻotaʻiga ma le manaʻoga mo le faʻatumuina o 'upega tafaʻilagi ma faʻamatalaga i luga atoa o mataupu eseese, ua tatau ai tagata tomai faapitoa o matata eseese.

O le lautele o le tutoatasi o loʻo lautele lautele ma faʻaauau pea ona atiaʻe faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamatalaga tekonolosi ma tulaga alualu i luma alualu i luma. O loʻo i ai pea se manaʻoga mo faʻapitoa. O le mea lea, aua le popole o uma ofo o loʻo tagofia e le aufaʻapitoa saoloto. I luga o le upega e mafai ona e mauaina se galuega ma se amataga.

Auiliiliga e uiga i freelancers - o ai latou ma mea latou te faia, o le a tatou mafaufau atili.

2. Freelancer o ai ma o le a le mea fai what

I aso nei, soʻo se kamupani manuia e tatau ona i ai lana lava 'upega tafaʻilagi, o loʻo iai ni uiga uiga ese o le kamupani, e faʻatagaina ai ona taofia se maualuga tauvaga pa ma faʻatosina tagata fou.

Ina ia mafai ona faia faʻapitoa lea galuega, e manaʻomia se tagata faʻapitoa maualuga. O lena 'upega tafaʻilagi, o loʻo auai i le fausiaina ma le faʻalauiloaina o 'upega tafaʻilagi.

E le gata i lea, o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona matagofie e faitau ma faigofie ona faʻaoga. Ina ia faia lenei, fesoʻotaʻi i le galue nofoaga tisaini... Ina ia faʻatumu le 'upega tafaʻilagi i tala talafeagai, manaia, e te manaʻomia fai kopi... O le maualuga o lana asiasiga a tagata ono ono avea ma kamupani e faʻamoemoeina i le ata ma faʻamatalaga o mea i luga ole laiga.

'Upega tafaʻilagi e tausia e pule o meaoe mulimuli i le atinaʻe, faʻafouga faʻamatalaga, feutanaʻi ma tagata faʻatau. O nei specialities uma e ana e freelancers.

Freelancers: o ai latou ma mea latou te faia - faʻauigaina ma le uiga o le upu

Sei o tatou iloiloina auiliili pe o ai le freelancer o ai ma o a gaioiga na ia faia:

Tagata tutoʻatasi (mai le Igilisi freelancer)o le tagata lea e tutoʻatasi mauaina se tele o galuega, faʻatinoina ma maua se faʻapitoa taui mo ia.

O vaega taua o a latou gaioiga o IT - lalolagi, auaunaga tisaini, pepa faʻagasologa ma tusitusiga tusitusiga.

Filifili e tagata uma se galuega e tusa ma o latou manaʻoga. Se tasi e tatau ona mautinoa alu i fafo "i tagata", asiasi i se ofisa pe faigaluega i le gaosiga, i fefaatauaiga. Ma nisi tagata e pei o le tutoʻatasi ma le saolotoga o filifiliga sili atu. O nisi e faigofie pe a faigaluega i le po pe a maua se taimi avanoa.

O le falefaigaluega freelancer o se ofisa ma se komepiuta. Afai e le mafai lenei, o le faʻafitauli e mafai ona foʻia e ala i le faʻafesoʻotaʻi nofoaga tutotonu, e ui lava i le taimi nei o loʻo iai i latou i taulaga tetele.

O nei nofoaga tutotonu saunia saunia mea faigaluegafaʻamalieina o manaʻoga:

  • komepiuta;
  • Initaneti faʻaaogaina;
  • Lomitusi;
  • ma isi

Lenei e mafai e tagata tutoʻatasi ona galulue lemu, fesoʻotaʻi e aunoa ma le faʻalavelave mo manaʻoga o le aiga ma faʻafitauli tau fale.

O le sootaga i le va o le konekalate ma le tagata faʻatau e faʻavae i luga o le malamalama uma ma le faʻaaloalo o le tasi i le isi. E iai lava le avanoa e teʻena ai se poloketi e le fetaui ma oe ile tulaga o mea i totonu poʻo le tau.

Ae i le tulaga o le taliaina o se faʻatonuga mo galuega, e tatau ona faʻataunuʻu uma tagata faʻatau manaʻoga i le tele e mafai ai ina ia maua ai se sili lelei galuega taunuʻuga.

O ituaiga autu o galuega tutoʻatasi i le fale - 7 sili ona manaʻomia galuega

3. TOP-7 sili ona lauiloa nofoaga tutoʻatasi 📑

I le tulaga o lenei tusitusiga, freelancing o lona uiga o le faʻatinoina o se tasi aofaʻi o galuega e le tagata faʻatino e ala i le Initaneti.

Mafaufau i lalo o sili ona lauiloa eria (avanoa) mo se freelancer nei.

Faʻasinoga 1. Foafoaga ma le faʻagaioiga o tusitusiga

Lenei vaega o polofesa aofia ai fai kopi(oe lava tusitusiga tusitusiga), tusitusi (i ai le agavaʻa e tuʻuina atu faʻamatalaga ua i ai i luga o le Initaneti i se auala fou), pule o mea (auai i le faʻatumuina o 'upega tafaʻilagi ma faʻamatalaga), faatonu (teuteuina o tusitusiga e faʻatatau i le faʻasaʻoga o mea sese ma faʻaletonu i le galuega a tagata faʻatino), faaliliu upu o tusitusiga mai fafo.

O lenei faʻapitoa e matua aoga lava, ma le malamalama i le gagana Rusia ma le agavaʻa e faʻaali ai o latou lava manatu.

Tagata kopi kopi maua faʻatonuga mai le 20 rubles ile 1000 mataitusi, o lenei e le tele, ae o se talafeagai laʻasaga mo le mauaina o le poto masani ma tomai faʻapitoa.

Mo tusitala poto masani na tusia tusitusiga tulaga ese, faʻatautaia a latou lava auiliiliga auiliiliga, o le totogi e mafai ona oʻo i ai oo atu i le 500 800 rubles mo le 1000 mataitusi.

Faʻasinoga 2. Polokalameina ma faʻatautaia nofoaga

O la latou galuega o le tusiaina o polokalame ma tusitusiga, faʻafoeina 'upega tafaʻilagi ma tusi apalai, suʻesuʻe oloa polokalama, ma isi.

Lenei e faia e tagata faʻapitoa o loʻo i ai le poto i masini a le 'upega tafaʻilagi, nofoaga autu o faʻamaumauga, polokalame o polokalame. O le galuega e manatu e lelei totogi, i le averesi a tagata faʻapitoa mafai ona mauaina oo atu i le 100,000 — 150,000 rubles i le masina.

Faʻasinoga 3. Faʻata ata

O loʻo auai nei tagata faʻapitoa 'upega tafaʻilagi tisaini, i ai le malamalama i tusitusiga, o loʻo auai i le faʻatumuina o 'upega tafaʻilagi ma ata, ata, ata.

E tatau ona mafai ona latou tusia lelei, galulue ma polokalame kalafi. O la latou galuega o le faia ia matagofie le nofoaga e faitau. Lenei galuega e mo tagata foafoa, sili totogi. Tagata tomai faapitoa mauaina oo atu i le 200,000 rubles i le masina.

Faʻasinoga 4. Faʻalauiloaina uepisaite

Ua maeʻa lea SEOs, tisaini mamanu, 'upega tafaʻilagi iloiloga... O la latou galuega o le atiaʻe, faʻalauiloa ma faʻalauiloa nofoaga i search engine.

E manaʻomia e lenei mea le poto faʻapitoa, e manaʻomia pea ona faʻaonapo nei ma faʻaleleia. Oe mafai ona faitau atili e uiga i le fausiaina o 'upega tafaʻilagi mai valu i le lolomiga mulimuli o le' upega tafaʻilagi "Manatu mo le Ola"

Faʻasinoga 5. Faʻatumuina o 'upega tafaʻilagi ma faʻamatalaga

O lenei lesona e mo tagata e pule i nofoaga. O a latou galuega e aofia ai: faʻafouina tala fou o le 'upega tafaʻilagi, faʻalauiloaina, feutanaʻi ma tagata faʻatau ma tagata faʻasalalau, ma faʻatinoina le pule aoao o le upega tafailagi.

Faʻasinoga 6. Tusitala

E aofia ai ezine freelancerstusitusiga i luga o lona autu. Na latou manaʻomia talu mai taimi o Soviet. O aso nei ua sili atu ona talafeagai ma manaia le faia o lenei.

Faʻasinoga 7. Tupe maua

Lenei vaega o gaioiga e fesoʻotaʻi ma tutoatasi galuega i luga o le Initaneti. O le faigofie ma taugofie faʻatonuga e manatu o le auai i suʻesuʻega, faʻatumuina o fesili, fiafia, ma isi.

Sili atu aoga vaega o le fausiaina ma le faʻalauiloaina o lau oe 'upega tafaʻilagi, faʻatau / faʻatau atu o tuatusi, auai i vavalalata polokalama. O le tele o le poto i le tagata faʻatau tupe, o le tele foi lea o le a mafai ona ia mauaina.

O filifiliga taua mo le sailia o totogi mo se freelancer (fefaʻatauaiga tutoʻatasi, potu aʻoga potu, fono, Initaneti punaoa)

4. Tupe maua o se freelancer - TOP-4 auala e saili ai se galuega lelei i le fale mo se amataga 📋

Galuega tutoʻatasi aofia ai i le amataga tulaga faʻauigaina o le lautele ma saili mo se tagata faʻatau... Mo nei mafuaʻaga, o le Initaneti e masani ona faʻaaogaina. Oe mafai ona sailia mo ofo e ala i '' upega tafaʻilagi eseese.

Sei o tatou vaʻavaʻai i le sili lauiloa auala e saili saoloto galuega.

Metotia 1. Fetuʻutuʻiga saoloto

I luga o le Initaneti, e tele fefaʻatauaʻiga i luga o le upega tafaʻilagi e maua ai galuega eseese.

Fefaʻatauaiga e autugalue i le tasi itu, faʻapea, tusitusiga tusitusiga, atinaʻe 'upega tafaʻilagi, ma 'eseʻesee faʻaputuputu ai soʻo se galuega.

I luga o soʻo se fesuiaiga, uma konekarate ma le tagata faʻatau e tatau ona lesitala. Amata i luga Vaega a le Tagata Lava Iaua foafoaina faila.

'Auʻaunaga tutoʻatasi (fesuiaʻiga) faʻatonutonu le galuega i le va o le tagata faʻatau ma le konokarate, tuʻuina atu lagolago faufautua, ma faʻaliliuina tupe mai le tagata faʻatau teuga tupe i le konekarate teugatupe. Mo le lisiina tautua, tagata e totogi totogia se mautinoa komisi.

Metotia 2. Faletusi i luga ole laiga

Ua uma ona faamau polokalame i luga ole laiga, 'upega tafaʻilagi fausiaina, faʻalauiloa i latou, faʻalauiloaina, faʻasalalauga, fausiaina o fou initaneti oloa... E manaʻomia faʻapitoa ma poto faʻapitoa i le matata o IT - tekonolosi.

Metotia 3. Fonotaga mataupu

Tagata e galulue i luga o le upega fausia fonotaga i luga o mataupu o latou laina o pisinisi. Tagata masani e masani ona tuʻu a latou poloketi iina. E faʻafaigofie ai ona suʻe se tusiata mo lau galuega.

Metotia 4. Fesoʻotaʻiga lautele ma 'upega tafaʻilagi eseese

O faʻasalalauga a Iopu e mafai ona maua i itulau i fesoʻotaʻiga lautele... I le avea ai o se tulafono, o lenei e galue ma faʻalauiloa lelei tala, pe a o tele uo ma o le itulau e masani ona feoaʻi.

Faʻapea foi, se freelancer mafai ona maua se galuega e ala i le faʻafesoʻotaʻi saʻo o tagata e ana le tele o 'upega tafaʻilagi ma ofoina atu ia latou ana tautua. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e lafoina lau faila i le i-meli ua faʻailoa i luga o le 'upega tafaʻilagi.


Ia faʻafefea la ona avea oe ma se freelancer mai valu ma o le a le mea e tatau ona e faia?

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga i le auala e avea ai ma se freelancer mai valu - 7 sitepu e amata ai ona maua tupe freelancing

5. Faʻafefea ona maua ni tupe i luga o le tutoʻatasi - laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mai 7 sitepu mo saoloto freelancers 📝

Pe a filifili e avea ma se freelancer, e taua le malamalama i lena e le mafai ona e maua vave se tupe tele... E tatau ona i ai le poto, maua le poto masani ma le agavaʻa e tuʻuina atu oe i le tagata faʻatau.

Ina ia amata galue i luga o le Initaneti, oe mafai ona faʻaaoga laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga o le a avatua ia oe se aitia o auala e maua ai saoloto.

Sitepu 1. Fuafua le itu o galuega tutoʻatasi

Muamua lava, e tatau ona fuafua le lautele o gaioiga. Oe mafai ona faitau iloiloga e uiga i ituaiga eseese o galuega tutoatasi ma le manaʻoga mo se faapitoa faʻapitoa luga o le Initaneti.

E taua le mafaufauina: e sili le filifilia o matata na e iai le poto masani i galuega pe e te fiafia i ai i le tulaga o oe lava e atiaʻe.

A maeʻa ona faʻatonuina le itu, e mafai ona e amata galue saoloto.

Sitepu 2. Lesitalaina o se atotupe faʻaeletise

O nofoaga i luga ole laiga e masani ona faʻaogaina e faʻaaogaina ai ato tupe faʻaeletise. E i ai ituaiga eseese o tupe faʻaeletise, e tofu uma a latou lava lelei ma mea le lelei.

O le sili ona manaʻomia i aso nei o:

  • WebMoney;
  • Yandex tupe;
  • Kiwi

O le gaioiga o le lesitalaina o se atotupe e le faigata, a maeʻa ona mafai loa lea ona e faʻaaogaina. Ma tupe eletise, e te mafaia faʻatau i luga ole Initaneti, lafo tupe i se kata, mo le toesea mulimuli ane. E mafai ona faʻaalu se credit card.

Sitepu 3. Filifilia se fefaʻatauaiga saoloto

E pei ona taʻua i luga, e tele fesuiaiga i luga o le Initaneti o loʻo ofaina tautua mo le lafoina o galuega ofo.

E mafai ona e filifilia se fesuiaʻiga e tusa ma lau laina pisinisi poʻo se multidisciplinary tasi e ofaina galuega i le tele o vaega. Ae e te leʻi filifilia se tasi o ia tusi, e tatau ona e faitau tagata e iloiloina.

Atonu e aoga le taumafai e galue i le tele o fesuiaiga i le taimi e tasi ina ia mafai ona malamalama i le mea e sili atu ona faigofie ma vave maua ai tupe.

Sitepu 4. Tusi resitala i luga ole tulaga o freelancers

O le isi laʻasaga o le lesitalaina i luga o le freelance exchange.

O le tulaga masani resitaraina aofia ai:

  1. fuafuaina o le tulaga o le konekalate - le tagata faatau;
  2. ulufale i se imeli tuatusi;
  3. ulufale NIK ma le faʻaupuga;
  4. ulufale i se atotupe faʻaeletise.

A iai se itulau i luga ole upega tafailagi a se tagata o tausia, e mafai ona ia lesitalaina.

Sitepu 5. Faʻamatalaga

O le faila o le pisinisi pisinisi a le ana. E tuʻufaʻatasia ia lava faʻataʻitaʻiga o lana galuega, galuega faatino, ata ma isi I luga o lona faʻavae, o le tagata faʻatau manatu e uiga i le konokarate ua fausiaina, o le lelei ma le tau o lana galuega ua fuafuaina.

O le faila e tatau ona foliga matagofie, i ai se faʻamatalaga vaega, ma aofia ai galuega taʻitasi faia i sitaili eseese. Ina ia tausisi pea i le aso, e tatau ona faʻafouina i taimi uma, filifilia o tala ma mea sili ona lelei.

Sitepu 6. Saili mo oka

Soʻo se freelance exchange e mafai ona ulufale i oka uma. Latou te faʻatonuina uma aiaiga ma manaʻoga mo le faʻatinoina. E tatau i le konekalate ona faitau ma le faʻaeteete le gaioiga, pe a filifili e faʻatumu, tali mo le faʻatonuga.

O le faʻatonuga e tatau ona faʻataunuʻuina naʻo a maeʻa ona filifilia e le tagata faʻatau le tagata faʻatau e avea ma pule ma le faʻatonuga suia lona tulaga i "Faʻasalaga".

Ina ia talia e le tagata faʻatau le galuega, o tulafono nei e tatau ona mulimulitaʻia.

  • matua maitauina manaʻoga o tuʻutuʻuga o faʻasino;
  • aua le solia tuutuuga o le faʻatinoina o le faʻatonuga.

I tulaga o ni faʻafitauli ma le tagata faʻatau, e i ai lava le avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai, fesili mo se fesoasoani i le faʻamalamalamaina o manatu le malamalama.

A filifilia ni oka, e tatau ona e fuafua saʻo lau oe lava malosiʻaga ina ia aua neʻi e alu i le uliuli lisi o tagata faʻatau.

Sitepu 7. Tusi resitala o le IE

E tusa ai ma le lafoga lafoga, soʻo se tupe maua a tagatanuʻu e noatia i lafoga faamalosia. Freelancing e leai se tuusaunoa.

I le taimi nei, o lenei vaega o gaioiga e le i faʻamatalaina i le tulafono tulaga, o le mea lea, tatau ai tagatanuʻu tatau ona lipoti atu i le ofisa lafoga tusa ai ma le fomu 3-NDFL ma totogi lafoga i luga o isi tupe maua a le tagata lava ia i le aofaʻi 13% mai uma lisiti i le atotupe faʻaeletise.

Seisi filifiliga i lenei o foafoaga o IP, o loʻo i luga o le faʻafaigofieina lafoga faiga. I lenei tulaga, e tatau ona e totogia 6% mai le polofiti.

E taua le mafaufau: afai o le tupe maua mai freelance gaoioiga e le tele, e faigofie atu ona lipotia o se tagata taʻitoʻatasi, faʻatasi ai ma le faʻateleina o tupe maua i le averesi o 50,000-80,000 rubles i le masina e sili atu lesitala o se fai pisinisi.

E tatau ona manatuaina o gaioiga a se tagata fai pisinisi pa'ū i lalo o le numera o faʻaopopo tulafono manaʻoga e tatau ona amanaʻia ma mulimuli ai (teuina o tusi tupe maua ma tupe alu, lafoina o lipoti, ma isi)

O le IP lesitala auala e faigofie. E tatau ona e sau i le ofisa o lafoga ma se tusifolau, faʻatumu se tusi talosaga, totogi le pili. Faamauina ave muamua 5 aso, a maeʻa lena ona faʻailoa se tusi pasi ma se vaega mai le USRIP. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le lesitalaina o se tagata fai pisinisi, vaʻai se isi tusitusiga.

O itu taua o galuega aloaia o:

  • mauaina o faʻamanuiaga lautele uma;
  • le agavaʻa e ave se nonogatupe mai se faletupe ma faʻamaoniga o tupemaua;
  • accrual o le matua.

E tatau ona e iloa: E le mafai ona faʻaaogaina tupe faaeletonika e fai ai se fesiitaiga i le aofaʻi sili atu i le 100,000 rubles... E tusa ai ma le tulafono, o nofoaga e ala i tupe faaeletoroni i le va o ni tagata faipisinisi se lua (vaega faaletulafono) e faasa.

O le le totogia o lafoga e ono iʻu ai i le faʻasalaga, o le aofaʻi lea e faʻamoemoe i le aofaʻi o le tupe maua faʻamaonia.

6. Le fefaʻatauaiga taʻutaʻua sili ona lauiloa - o se aotelega o fefaʻatauaiga o le TOP-5 freelance, e mafai ai ona vave maua se galuega talafeagai 💻

E tele fefaʻatauaiga eseese i le upega tafailagi ma eseese itu, tulaga, manaʻoga. Sei o tatou vaʻavaʻai atu i le sili ona tautaua freelance fesuiaʻiga i lalo.

1) Kwork.ru

Kwork O se faʻaaliga o tautua ma ofo. Lenei o le tau o soʻo se 'auʻaunaga e faʻatulagaina i le aofaʻi 500 rubles... E aoga lea mo le tagata faʻatau ma le konekalate.

E tele vaega o gaioiga e ofoina atu: 'upega tafaʻilagi atinae, tusitusiga tusitusiga, faaliliuga, faatau atu sootaga, loia faufautua.

O le lelei o le fesuiaiga e tusa ma iloiloga tagata o:

  • faʻaoga-faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga;
  • tauvaga maloloina;
  • i ai le talanoaga.

O le faʻaletonu o le fesuiaiga e aofia ai:

  • o le fesuiaʻiga totogiina se maualuga pasene mo auaunaga i le aofaʻi 20% o le poloketi;
  • le i ai o se laʻititi numera o faʻatonuga faʻatusatusa i isi fefaʻatauaiga.

2) Galue-sila

Galue-sili - Fesuiaiga o galuega mamao. Nofoaga aloaia - Work-zilla.com

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei punaoa, oe mafai ona maua se konokarate mo le foiaina o se tele o masani ma umi-galuega umi o eseese fesuiaiga. O suʻesuʻega e mafai ona matua eseʻese ituaiga, aofia ai -seti faʻasalalauga faʻatulagaina.


3) Weblancer.net

O le 'upega tafaʻilagi o le pito i luga fefaʻatauaiga freelance i runet. O le 'auʻaunaga o loʻo i ai le tele o poloketi faʻasinoga mai copywriters i tagata mamanu, initaneti maketi.

O se punaoa faʻatuatuaina ma le agavaʻa e faʻatino ai le saogalemu fefaʻatauaiga. Toeititi atoa le miliona tagata faʻaaoga le tautua.

O le aoga sili o le galulue ma le fesuiaiga o:

  • se tele filifiliga o poloketi ma faʻatonuga eseese;
  • o loʻo i ai le faiga o manatu faaalia ma fesoʻotaʻiga i le va o tagata faʻatau ma tagata faʻafiafia;
  • maualuga manaʻoga mo le puipuiga tala.

O le faiga foi i ai ona drawbacks:

  • masina taʻitasi mo le faʻatauina o se faʻasologa o tau;
  • sili ona maualuga tauvaga, e fai lava si faigata mo se amataga e talepe totonu iinei;
  • fesoʻotaʻiga faigofie.

4) FL.ru

FL.ru - o le matua matua tutoatasi fesuiaiga tutoatasi Rusia o lo o galue sili atu 10 tausaga... E i ai 2 miliona tagata faʻaoga, 1500 i aso uma poloketi.

Oe mafai ona lesitala i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le fesuiaiga - FL.ru

O itu taua o le fesuiaiga e tusa ma iloiloga a tagata o:

  • se tele filifiliga o galuega faatino i itu eseese;
  • o se polofesa o le a maua i taimi uma se faʻatonuga;
  • mafai ona faʻafesoʻotaʻi saʻo le tagata faʻatau;
  • mauaina o faʻamautu feuiaʻiga (totogi).

O mea le lelei o lenei faiga e aofia ai:

  • ina ia mafai ona faia ni oka, oe manaʻomia le faʻatau o se totogi PRO tala;
  • maualuga avanoa o le paʻu atu i lima o le mafaufau faʻatau tagata faʻatau ma tagata faʻafiafia;
  • talu ai le maualuga tauvaga, o le sili ona aoga oka e o atu i tagata faʻaoga ma le maualuga togi, o lea e faigata ai mo tagata amata ona galulue.

5) Faʻaletino.ru

Faʻaletonu.ru O se isi fesuiaiga tutoatasi a Lusia e galue sili atu 10 tausaga... E i ai le miliona o tagata faʻaoga, e fia afe poloketi e lesitalaina i aso uma.

Eseese o ituaiga o galuega mo freelancers i le fale: mai se polokalame i se faʻaliliu upu. O le 'upega tafaʻilagi e tatau ona i ai se taʻuleleia talaaga lelei, lelei lagolago faʻapitoa ma se tagata e faʻamautinoaina le feagaiga.


I se faʻaopopoga, e tele faʻasalalauga faʻavae lauiloa e faigofie, faigofie ma manaia e maua ai tupe.

Lisi o fefaʻatauaiga sili ona lauiloa, faʻalagolago i le faʻatonuga o poloaʻiga:

Auala saolotoLisi o fefaʻatauaiga tetele
Toe kopi ma toe tusiaXttxt.ru; tusitusiga.ruadvego.ru; contentmonster.ru
Mamanu ataLogopod.ru; behance.net; tagata fai faatusa.ru
Mo tagata puʻe ataWedlife.ru; shutterstock.com/ru; dreamstime.com
Mo tusiata ata, tagata fai ata i totonuTotonu-design.club; myhome.ru; tapoleni.ru
Faʻatautaia tauvaga ma tauofogaСitycelebrity.ru; e-generator.ru; avaga.ru

E pei ona e vaʻai mai i le laulau, o freelancer uma o le a mauaina se galuega i lona faʻapitoa, ma afai o se faʻavae mo le mauaina o tupe i se isi vaega e leʻi faia, ona mautinoa ai lea o le a fausiaina (pe a i ai le manaʻoga), talu ai galuega i luga o le Initaneti ua faʻateleina lauiloa.

E fia se mea e mafai ona maua e se tagata amata mai i le tutoatasi - o mea taua e aafia ai tupemaua

7. E fia le totogi o freelancers - 5 mea e faʻamoemoe iai tupe maua 📊

O le fesili o le faia o tupe freelancers o le fiafia i tagata uma e sailia galuega poʻo tagata faigaluega taimi. E aoga le faia o lenei pisinisi pe a fai e te totogiina pennies, ma e tele se taimi e alu ai e faʻamaeʻa le poloketi? E faʻamoemoeina uma ile tau ole oka. Oe mafai ona maua 50 rubles i le masina, pe e te mafaia sili atu i le 50,000 rubles.

O agavaʻa o le tagata faʻatautaia e tele sona sao. Tusa lava pe o ia o se fou i le fesuiaiga, ae ofa se faʻamalieina faʻatinoina o galuega, e tatau ona ia faʻalauiloaina 1-2 masina... A maeʻa lena, oe mafai ona maua lelei totogi totogi, masani tagata faʻatau ma ausia se lelei tulaga o tupe maua.

Afai e leai ni taleni maoaʻe a le tagata faʻaaoga (ma e tele naʻua), ona latou fesoasoani lea e faʻamanuiainafaʻamaoni, saʻo, manino feiloaʻi ma tagata faʻatau manaʻoga ma uiga lelei... Ina ia ausia le lava tupe maua tulaga o le a faia 5-6 masina, ae i lenei taimi ua maua ai le agavaʻa manaʻomia ma poto masani. A o tuputupu aʻe le talitonuina o oe lava, o le a faapena foi ona okaina fua.

O lesi foi mea: Oe mafai ona tusia galuega faatino mo 1000 rubles, maua le masina 8 000 - 10 000 rubles (faʻalagolago i le aofaʻi o galuega faʻatinoina), aʻo e nofo i aso uma 2-3 itula taimi avanoa.

Faatasi ai ma le poto masani, lenei voluma mafai ona maeʻa i le galue 1 itula ile aso... E mafai e le konekalate ona faʻateleina le tele o galuega e faia ile tau lava e tasi pe faia ni poloketi e sili atu le taugata, ma faʻateleina ai a latou tupe maua i masina taʻitasi.

E fia se mea e fai e se tagata galue toʻatasi?

Afai e te vaʻai i le averesi, o se amataga ma tomai faʻapitoa tomai mafai moni maua tupe i le muamua masina o galuega 8 000-15 000 rubles pe a pisi muamua 4 itula i le aso.

O le tupemaua o se freelancer e le faʻatapulaʻaina e se mea, afai e te faʻaopopoina le taimi faigaluega, ia e oʻo foʻi i se amataga e mafai ona maua ni tupe lelei i le muamua masina.

Faʻafiafia ma lelei galuega poto masani, tomai faʻapitoa, mafai ona maua 70 000 80,000 rubles masina.


O mafuaʻaga autu e afaina ai le tulaga o tupe maua a se freelancer o loʻo faʻaalia i le laulau:

FaʻamatalagaFaʻaliga
1Faʻapitoa FreelancerO matata e sili ona maualuga totogi o loʻo mafaufauina: faʻapolokalameina, 'upega tafaʻilagi, faʻasalalauga faʻapitoa, faʻaliliuupu.
2Galuega i aso umaA e galue i le 1-2 itula i le aso, e te le maua se tupe tele.
3Poto masani faapolofesaE faigofie atu ona fai galuega e te masani lelei ai ma e manaia i le tagata faʻatinoina ia lava.
4Fuainumera tusiataGalulue i luga o le fesuiaiga, tagata faʻatauaina tofiaina se togi mo le maeʻa maeʻa poloketi. O lona taua faʻatagaina ai tagata faʻatau e filifili se faʻatonu.
5Le fesuiaʻiga e galue ai le freelancerI fesuiaiga eseese, e i ai tau eseese mo le tutusa galuega. O le mea lea, e aoga le amata galue i le tele o fesuiaʻiga ina ia mafai ai ona filifilia tulaga taliaina mo oe lava. E le gata i lea, o le eseesega ma le aofaʻi o galuega e faʻamoemoeina i le fesuiaiga.

Saoloto - e le gata o se gaioiga e maua ai tupe, ae o se auala foi mo le faʻaleleia e le tagata o ia lava, faʻamalosia le faʻatuatua ia te oe lava ma ia lava agavaʻa.

8. Lelei ma le lelei o le galue o se freelancer ➕ ➖

O le aoga sili o le avea ma freelancer nai lo galuega ofisa o:

  • Le agavaʻa e faʻaaoga ai le taimi i lau oe lava faitalia. O se freelancer e mafai ona galue i le po atoa ma moe i le ao, e le o noatia o ia i se asiasiga asiasiga, na te le manaʻomia le fefe e tuai i le ofisa ma otegia e ana sili. O aso nei e naʻo le itula i le aso e mafai ai ona galue, taeao taeao 10 itula pe a manaʻomia.
  • O se freelancer ia lava filifilia tagata faʻatau ma le aofaʻi o galuega. E leai sana fuafuaga i ona luma, o ia lava na te filifilia le aso faʻatapulaʻa. Ma i lana aia tatau e tutoatasi filifili ai le itu o galuega, faʻapea, tusi i luga o mataupu e fiafia iai ma malamalama ai. I se faʻaopopoga i le mauaina o tupe mo galuega, ua ia te ia le avanoa mo ia lava-poto ma ia lava faʻaleleia.
  • Freelancer e le noatia i le nofoaga o galuega, e mafai ona nofo o ia i se 'aʻai' eseʻese. E moni lenei mea mo tamaʻi taulaga o loʻo tupu ai le faʻafitauli o galuega. E mafai foi ona galue a o femalagaaʻi i le lalolagi.
  • E le faʻatapulaʻa le Freelancer i ana totogi, e leai sona totogi. Ae na te le mauaina se mea i le naʻo le nofo i le computer (e pei ona masani ai le tulaga o tagata faigaluega ofisa). Lenei o le tomai faʻapitoa o le tagata faʻatino faia se matafaioi, lona mafai ona malamalama i le autu o le faʻatonuga ma le saʻo faʻalapotopotoga o lana galuega. A o faʻateleina le tomai, e faʻapea foi ona faʻateleina tupe maua a le tagata faʻatino.

O le le faʻamanuiaina o freelancing aofia ai:

  • Leai o se puipuiga lautele, leai se sinia e maua mo litaea. O le mea lea, e sili atu le auai i lenei ituaiga o gaioiga o se itu galuega i le autu galuega. O le tali i lenei mataupu e mafai foi ona aloaia e se tagata fai pisinisi.
  • Tulaga maualuga o tauvaga. Ina ia maua se tupe maua lelei ma maua ai pea faʻatonuga, oe manaʻomia ia mafai ona faʻamaonia lelei oe lava i luga o le fesuiaiga.
  • Oe lava faʻatatauina ma totogiina lafoga. Afai e talafeagai, oe mafai ona faʻaaogaina le tautua a se teutupe.
  • Manatu le mautonu o isi, e masani ona le lelei. Freelancing i Lusia o loʻo vaʻaia pea ma le le talitonuina ma le faʻaituʻau.

E mafai ona tatou manatu o faʻamanuiaga o lenei ituaiga o gaioiga o loʻo paleni ma le faʻaititia. O le mea lea, e le tatau ona e sola ese mai lau galuega autu e alu ai i tagata maua fua.

I le amataga, e sili atu le faʻataʻitaʻi tutoʻatasi i lau taimi avanoa mai lau autu gaioiga, malie faʻasolosolo ai le mea e sili atu ona talafeagai, sili ona aoga ma faʻamafanafanaina e galue.

9. Faʻafefea ona avea ma se freelancer manuia - 5 fesoasoani fesoasoani 💎

E sese le mafaufauina a o e galue fua e te mafaia vave ma naʻo maua tupe. E tele ni galuega e manaʻomia (atonu e sili atu nai lo o se galuega masani) ae e te leʻi mauaina le iʻuga.

Lalo o le 5 fesoasoanile mea e tatau ona faʻalogo i ai se freelancer i lana galuega.

Fautuaga 1. E te manaʻomia le faaleleia i taimi uma, aʻoaʻo, ia e manaʻomia e oe lava

E i ai ituaiga uma o vasega maoaʻe, vasega, aʻoaʻoina lesona ma faaleleia tomai i soʻo se vaega o gaioiga. Latou te fesoasoani ia te oe vave taunuu i se fou tulaga o galuega. E manaʻomia le faʻaauau ona malamalama i faʻamatalaga talafeagai uma, suiga ma suiga fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tekonolosi poloka poloka o loʻo faʻamalosia e le tele o poloketi, o lea o tagata faʻapitoa mai lenei itu o loʻo manaʻomia tele.

E le tatau ona e faʻatagaina oe e galue "le faʻatamala", e faʻamalosi. Tomai faʻapitoa faʻalagolago i le tele o mea laiti ma foliga mai le taua taimi.

Oe le mafai ona faʻavaivai i le muamua faʻafitauli, oe tatau ona onosaia se uiga lelei ma talitonu ia te oe lava.

Motugaafa 2. Faʻaaoga lelei lau oe lava taimi

Tele tagata amata faia le tutusa mea sese i le amataga laasaga o la latou gaioiga: o loʻo taumafai e maua tupe vave i le vave e mafai ai, latou faia le tele taugofie okaina.

O le manaʻo e fai le tele o poloaʻiga e mafai ai e i ai ni faʻaletonu leaga:

  • Ole faʻateleina ole taimi ole galue ile komipiuta, e afaina ai le soifua maloloina male leai o se taimi mo isi mea;
  • Faʻaitiitia le fiafia i galuega ona o le tele o galuega;
  • Faʻaititia i le tulaga lelei o galuega faia ona o le lelava.

E tatau ona malamalama o le "uia laʻasaga laʻititi agai i le atoatoa», Aua le soʻona soona ave oe ma ave se galuega e leai se taimi e maua ai.

Motugaafa 3. Faʻasalalau au agavaʻa

I luga o soʻo se fesuiaiga, e i ai le maualuga tauvaga i latou faʻafiafia. O le sili ona taugata ma manaia faʻatonuga o loʻo mauaina e na tagata faʻataʻitaʻi o loʻo tuʻuina atu o latou tomai i le tagata faʻatau.

Ina ia maua se galuega lelei, oe manaʻomia le faʻaaluina o le taimi e faʻatumu ai se faila. E tatau ona atagia uma lelei autu o le tagata faʻatino nai lo isi, aofia ai faʻataʻitaʻiga o le galuega faia.

Afai e mafai, e tatau ona faia galuega i le tulaga o le tomai. E oʻo foi i le i ai o se tulaga ma se avatar mafai faʻamalosia le tagata faʻatau manatu e uiga i le tagata faʻafiafia.

Motugaafa 4. Aua le alu i feteʻenaʻiga ma tagata faʻatau

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le tele o galuega, tagata faʻatau le fiafia i le gaioiga ono tulaʻi mai. E tatau ona tatou taumafai e vaelua ma latou i nai feeseeseaiga ma aunoa ma ni finauga pe a mafai. Afai e i ai se faʻafitauli matuia e sili atu le alu i le arbitration.

O le i ai o le le lelei manatu o le mauaina foi o le poto masani, oe le mafai ona faʻavaivai. E sili le galue atili, faʻaleleia le tulaga lelei o le faʻatinoina o galuega.

Motugaafa 5. Fai se totogi muamua

Afai e te galue faʻatasi ma se tagata faʻatau tuusao e aunoa ma tagata faufautua, e mafai ona sili atu lou totogi (e te le tau totogia komisi fefaʻatauaiga), ae o le aʻafiaga o le paʻu atu i lima o scammers o le a faʻateleina tele.

E tele togafiti mo le kopiina i luga o le upega. Ina ia mafai ona faʻamautinoaina oe lava pe a o e galue ma se tagata faʻatau le mautinoa, e sili atu le ave totogi muamua e galue.

Faʻafefea e le amataina saoloto freelancers i lima o scammers pe a faia galuega

10. Faʻafefea ona le paʻu'ū i lima o le au faʻasesē - 2 polokalame mo le faimamago freelancers 💣

Freelancing o loʻo i ai se faʻateleina lamatiaga o le paʻu atu i lima o paʻaga le faʻamaoni. I le avea ai o se tulafono, tagata faʻatino ma tagata faʻatau e le iloa le tasi i le isi lava ia, latou te le iloa foʻi le tasi ma le tasi tuatusi. Lenei mafai mafua ai le tele o le le lelei tulaga ma shenanigans.

E taua le iloa! O le auala o feutanaiga e mafai ona avea ma faʻailoga o gaioiga pepelo. Pisinisi faiga masani, e tatau ona mataala masani pe leo faʻamalieina o talanoaga.

E le gata i lea, o fesoʻotaʻiga e ala i le i-meli e mafai ona avea o se taimi masalosalo, o le taimi o le foafoaga e na o ni nai masina.

Scammers atiina ae se tele o togafiti taufaasese, mafaufau i mea sili ona taatele i lalo.

Polokalame 1. Faʻasinoga o le galuega faʻataʻitaʻi

O loʻo tuʻuina atu e le tagata faʻatau se oka ma ni tuutuuga lelei mo le totogiina, taimi faʻatulagaina talafeagai mo le faʻatinoina, talanoa ile faʻamoemoe o le galulue faʻatasi i tulaga lava ia. Naʻo e tatau ona faia le suʻega galuega e siaki le tulaga o le tagata faʻataʻitaʻi.

Ina ua maeʻa galuega maeʻa, o le tagata faʻatau leiloa, ma o le konekalate tumau e aunoa ma le totogiina mo le maeʻa galuega.

Polokalame 2. E le faʻamalieina le tagata faʻatau ile lelei o galuega

O se faʻatonuga e tuʻuina ma faʻapitoa manaʻoga manaʻoga ma se tau faʻapitoa. Ina ua maeʻa le faʻatinoina o le faʻatonuga, totogi e le faia ona o le "le lelei faʻatinoina o le faʻatonuga". Naʻo le arbitrage (peʻa galue ile fesuiaiga) e mafai ona fesoasoani ia malamalama ile tulaga lea.

E taua le manatuaina: pe a galue tuʻusaʻo, e faigata tele ona faʻamaonia le lelei o lau galuega i le tulaga o le le fiafia tagata faʻatau. O le le lava o faʻavasegaina o faʻatonuga e faigata ai ona faia se gaioiga pe a tulaʻi mai se feʻeseʻeseaʻiga.

Uma tutoatasi amataina ma polofesa polofesa mafai ona maua i le taufaasese.

Oe mafai ona faʻaititia le tulaga lamatia o le olegia e ala i le usitaʻi i tulafono nei:

  1. A e galue saʻo ma se tagata faʻatau / konekalate, i le faʻaopopoga i le numera telefoni, e tatau ona e iloa le mea e nofo ai, lona igoa, faaiu;
  2. Vaʻai faʻamatalaga e uiga ia te ia i luga o upega tafaʻilagi (pe a iai), iloiloga o paʻaga muamua;
  3. E mafai ona e taumafai e suʻe faʻamatalaga i luga o autu o faʻavasegaina o freelancers;
  4. Malilie i le totogiina o le oka.

Sei o tatou mafaufau loloto atili i le mea sese sese a le au fou saoloto.

11. O mea sese taatele a tagata fou fai fua e fai el

Tele o tagata latou te faia na mea sese lava pe a amata ona latou faigaluega i luga ole laiga.Nei o sili ona taatele.

Sese 1. O le manatu e mafai ona e maua tupe faigofie ma vave

I le amataga laasaga, e tatau ona e galue tele ma mo sina tupe. O le siitaga o tupe maua o le a sau naʻo ina ua maeʻa mauaina le poto masani ma agavaʻa. Ma le isi, oe manaʻomia le alualu i luma i taimi uma ma atiaʻe oe lava.

A maeʻa ona maua se aofaʻiga lava o faʻamaumauga tumau, o le mea autu e le o le faʻaititia o le tulaga lelei o le galuega faʻatinoina ma aua le faʻalavelaveina taimi faʻatulagaina mo oka.

Sese 2. Aua le faʻaalu se taimi e faʻatumu ai se tulaga lelei faila

Ina ia malamalama i le faigata i le tagata faʻatau ona filifili se tagata faʻafiafia, e mafai ona e taumafai e tuʻu oe i lona tulaga.

E taua le mafaufauina: pe a filifilia po o ai e faʻatagaina le galuega, o le tagata faʻatau muamua lava totoa i numera o togi togi, iloiloga isi tagata faʻatau ma faila.

E faʻapefea ona faʻalauiloa faʻapitoa e le tagata faʻatino ona tomai, le lelei o galuega ua maeʻa - e mafai ona avea ma taimi taua ile filifiliga.

Sese 3. Fefe e lafo le tele o talosaga

O tagata fou e masani ona fefefe e tuʻuina atu ni isi tusi talosaga i le taimi e tasi, ma le manatu e le mafai ona latou faʻatumuina i le taimi. Ae o le tuuina atu o le talosaga e leʻo avea ma le mea moni o tofiga e le faʻataunuʻuina o le faʻatonuga.... E mafai ona e faʻatali mo se tali mo ni nai aso ma maua se teteʻe ona o se filifiliga ona o le filifiliga o se isi konokarate.

Sili atu ona fai i aso uma 10-15 talosagafilifilia o mataupu mananaia ma malamalama i ai. Tagata faʻatau e mafai ona fesiligia e faʻatuai le faʻatinoina o le faʻatonuga pe a manaʻomia, o se tulafono, o loʻo latou taliaina.

Sese 4. Latou te filifilia ni galuega taugata, ae le gafataulimaina le galuega

O le galuega autu o le galue i luga o fesuiaiga o le maua ai tupe maua. O tagata amata e masani ona taumafai e faia se sili atu taugata galuega, lea e i ai sili atu ona faigata manaoga mo le faʻatinoina. O nisi taimi latou te faia ai poloketi e le malamalama lelei i ai.

Leai se faʻanatinati, aunoa ma le mauaina o le lava poto masani, e le mafai ona faia se taugata poloketi ma maualuga maualuga. O lona iʻuga, e mafai ona e maumau lau tagata faʻatau ma maua ai se "paʻu" i le togi.

Sese 5. E le mafai ona teʻena le taugofie o poloaʻiga le aoga

I le amataga o galuega i luga o le fesuiaiga, o le muamua okaina o le a le sili ona aoga. I le manuia ona feagai ma latou, o le tagata faʻafiafia o le a ofoina atu le tele o tutusa taugofie poloketi.

E tatau ona ou fai atu i le taimi "leai" le tagata faʻatau ma see atu i se maualuga tulaga o totogi.

Ma, galue saoloto i le fale lugalaina - o se avanoa moni lava lea e maua ai tupe luga o le Initaneti e aunoa ma le teu tupe faʻafaigaluega. O le mea autu e le o le faʻavaivai, atiaʻe ma faʻalelei i le iʻuga. O muamua lisiti i le teuga tupe mai maeʻa galuega faʻalagolago talitonuina oe lava ma i ou malosiaga!

I le iʻuga, matou te fautuaina le maimoaina o se vitio e uiga i le tutoʻatasi: o ai tutoʻatasi, o a latou mea e fai ma faʻafefea ona maua a latou tupe:

O se fesili mo le au faitau!

O le a sou manatu e uiga i le mauaina o tupe o se freelancer? Na i ai sau poto masani i lenei metotia?

Afai e i ai lava au fesili i lenei mataupu, ona fesili lea ia i latou i lalo o faʻamatalaga. Matou te faʻafetai pe a fai e te manatu i le matou tusitusiga ma faʻasoa mai ou manatu ma auala e maua ai tupe e ala i le tutoʻatasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to make an upwork agency??? (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com