Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ossuary i Sedlec - o se falesa e 40 afe tagata ponaivi

Pin
Send
Share
Send

O le Ossuary i le Czech Republic o se tasi o faʻatosina na faʻaosofia lagona fefiloi ma sili feteʻenaʻi. I le tasi itu - fiafia, moni fiafia, le manaʻoga e faia se selfie faʻasaga i le talaʻaga o le faʻaputuga o ponaivi. I leisi itu - mataʻutia le mataʻu ma le maofa. O le a sou lagona pe a maeʻa ona iloa le crypt?

Faʻamatalaga lautele

O le Ossuary poʻo le Cemetery Church of All Saints o se tamaʻi ekalesia onatotonu o loʻo tu i le pito i tua o Kutná Hora, 80 km mai Prague. Sa taʻutaʻua ona o ana 'oa siliva mama, ae ina ua maeʻa le tapunia, o lenei falesa na fausia mai i le 40 afe tagata, naʻo le pau lava lea o le taulaga na avea ma mea faʻatosina mai turisi.

O le mea moni, i le ogatotonu o tausaga, o falelotu sa teu ai toega o tagata ua maliliu sa sili ona taatele, ae matou te mautinoa o le Czech Ossuary na mafua ai se resonance e oʻo lava i tagata anamua. Ma mafuaʻaga uma ona o totonu o lenei malumalu o ponaivi e le gata ina faʻasaoina, ae o loʻo avea foʻi ma mea taua o totonu. Ona o lenei eseʻesega, toʻaitiiti tagata faʻamalosi e asiasi i le ossuary i le taulaga o Sedlec i le Czech Republic taʻitasi i le taimi, ma e oʻo lava i le pogisa. Ae i le ao, o tagata tafafao maimoa maimoa mai e masani ona faia iinei.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le talafaʻasolopito o le Ossuary i Bohemia na amata i le 13th seneturi, ina ua faʻasalalau e se tasi o abbots le lalolagi na aumaia mai Golgota i luga o le fanuatanu o le Sedlec Monastery. Ina ua maeʻa lenei gaioiga, na amata loa ona taʻua le nofoaga e paia, ma sa manatu o se faʻamanuiaga le tanu i ona laufanua. O le taʻutaʻua o le monastery fanuatanu na avea ma leo tele na aumaia ai le oti i lona teritori e le gata mai le Czech Republic, ae faapena foi mai tuaoi atunuu.

O le, i le 1318, na faʻatamaia ai e le faʻamaʻi se vaega taua o le faitau aofai o tagata o Europa, na tonu ai loa i monike e faʻalauteleina le teritori o le lotoa, ae aveese uma toega tuai. Ma talu ai o le lefulefu i na aso e le mafai ona faʻaleleia lelei, o ponaivi ponaivi na ona lafoina i lalo o le monastery falelotu.

O le isi faʻamamaina o le fanuatanu o Sedlec na amata i le 1511. Ona tuu atu lea o le eliina o tino maliu i se monike tuai ma toetoe lava tauaso. Peitaʻi, o le taimi lea e leʻi "tanuina" ivi i totonu o potu malolo: na faʻapipiʻiina e le monike i le papala, faʻavasega i latou i ituaiga ma tuʻu i totonu o 6 pyramids. Ma o le Ossuary i Kutna Hora na fanau, lea ina ua mavae le maliu o le toeaina na tapunia mo le sili atu i le 350 tausaga.

I le aluga o taimi, o uiga o tagata agaʻi i tagata ua maliliu na suia teisi - o tino na amata ona susunuina, o lea na tumau ai falelotu i Sedlec mo le tele o tausaga. Na suia le tulaga i le 1870, ina ua pasia e le teritori o le monastery ia Prince Schwarzenberg. Le fiafia i le mea na ia vaʻaia, na filifili le pule fou e toe faʻaleleia atoa mea uma. O Frantisek Rint, o se tagata vane laupapa i le lotoifale, na valaʻaulia e toe fausia le falesa. O le galuega na seti - ia liliu le lotu i se mea Gothic - na malamalama o ia i lana ia lava ala, o le mea lea, nai lo le vaneina o laupapa, pailate ma laumua, o totonu o le falesa na teuteuina ma toega na maua i lalo o le eleele. O le pepa lea na faʻasaoina ai le Ekalesia Sedlec Ossuary e oʻo mai i le taimi nei. Lenei o se tasi o sili lauiloa nofoaga tafafao maimoa e le gata i le Czech Republic, ae faapena foi i Europa Tutotonu.

Tusiata fale ma totonu

I fafo atu, o le Ossuary i Kutná Hora foliga mai o se tasi o le tele o lotu Czech - o se ekalesia malosi Gothic ma pupuni faʻamalama, tele olo ma masani ai foliga faʻavae. Ae o totonu o le falesa e matua ofoofogia lava. Ae muamua mea muamua!

I se faʻaopopoga i logo tetele ponaivi o loʻo tu i itu uma o le faitotoʻa o le crypt, o loʻo iai foʻi ponaivi o ponaivi, faʻataʻavalevale, teuteuga ma ipu teu. O isi elemene i totonu e faia foi mai skeletonized tagata totoe. Faatasi ai ma i latou, o le falesa iconostasis, o monstrance ma lavalava i le fata faitaulaga sili, ma se lapisi moligaʻo teuteuina i pale o ulupoʻo e tatau ona vaʻai faapitoa i ai. Afai e te vaʻavaʻai totoʻa, o le a e maitauina e le gata o le moli uila lava ia e faia i ponaivi, ae faʻapena foʻi faʻavae mo moligaʻo, faʻapea foʻi ma faʻamau o loʻo taofia ai.

O le aiga o Schwarzenberg aiga, o loʻo faʻapaleina i le pale o ponaivi ma le koluse, o loʻo faia foi i le tutusa metotia. E le gata i lea, o le vaneina Rint na ia faia foi lana ia atavali mai ponaivi. E faigofie ona vaʻai i ai i luga o le puipui i le faitotoʻa o le malumalu.

O le tuʻugamau lalo e tatau ona le toe faʻatauaina, latalata i faitotoʻa o loʻo i ai ni ponaivi elemeni i le taimi e tasi - faʻatagata i foliga o lapoʻa ipu, o se teuteu koluse ma pou o ulupoʻo ma lua kolosi ponaivi.

Faʻamatalaga aoga

O le ossuary o loʻo tu i: Zamecka 279, Kutna Hora 284 03, Czech Republic.

Tatalaina itula o le Ossuary i Kutná Hora:

  • Oketopa - Mati: 9.00-17.00;
  • Aperila - Setema ma Aso Sa: 9.00-18.00.

O le crypt e matala i aso uma seʻi vagana Tesema 24th.

Tau tiketi (i le CZK)

Ossuari
Tagata matutuaTamaiti, penisiona, tagata e le atoʻatoa tino
Totogifuapauina tagata ulufale9060
Matua ma fanau

Vaega o 8 pe sili atu tagata

7550
Ossuari + 1 Falesa
Totogifuapauina tagata ulufale12080
Matua ma fanau

Vaega o 8 pe sili atu tagata

11575
Ossuari + 2 Falelotu
Totogifuapauina tagata ulufaleTagata matutuaTagata litaeaTamaiti, tagata e le atoʻatoa le malosi
220155130

O tiketi e mafai ona faʻatau i le ofisa o pepa ulufale latalata i le nofoaga autu o faʻamatalaga, e naʻo le 200 mita le mamao mai le crypt (Zámecká street 279). O ofisa o pepa ulufale e tatala lava seʻia oʻo i le 15.00. Uma tinoitupe ma faletupe pepa ua taliaina mo le totogiina.

I luga o se tusi! Oe mafai ona siaki le talafeagai o tau ma itula faigaluega i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le Ossuari - www.sedlec.info/en/ossuari/.

Tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Me 2019.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

A o e filifili e asiasi i le Sedlec Ossuary, faʻalogo i le fautuaga a turisi na i ai iina.

  1. I le faʻailoaina o lau tama aʻoga ID i le kesia, e mafai ona maua se paʻu lelei.
  2. O le auala sili ona faigofie e alu ai i lenei tosina atu o nofoaafi, tuua mai le nofoaga autu o nofoaafi i Prague ma mulimuli atu i le nofoaga o Kutná Hora. E le gata i lea - a le o vae poʻo pasi i le lotoifale.
  3. Manatua o le malaga i le Ossuary mafai ona umi atu nai lo le fuafuaina taimi. O le "sese" o nofoaafi, lea i le 90% o mataupu e tuai i le 30-40 minute.
  4. O ata i totonu e tatau ona puʻeina e aunoa ma se moli uila.
  5. O le asiasiga o le Ossuary i Kutná Hora e sili ona lelei ona faia e ala i se taʻiala taʻamilo poʻo se taʻiala puʻe leo. I le avea ai o se mulimuli auala - ina ua maeʻa faitau le talaʻaga o lenei nofoaga luga o le Initaneti.
  6. I le faʻatauina o se tiketi tuʻufaʻatasia, e mafai ona e asia e le gata o le ossuary lava ia, ae faʻapea foi Cat Catalals latalata ane - St. Barbara ma le Assuming o le Virgin Mary. I le auala, i luga o le auala, e aoga le vaʻavaʻai atu i isi nofoaga mananaia i Kutna Hora. O lenei auala e le gata o le a sefe ai tupe i le maimoaga i le lotoifale, ae faʻamaonia foi le taimi faʻaalu i luga o le auala.
  7. E sili atu mo tamaiti laiti, fafine maʻitaga ma aemaise tagata mafaufauina e taofi le asiasi i lenei malumalu.
  8. Alu i le Ossuary i Sedlec, ave sina laʻititi suiga ma oe. Tagata talitonu tafafao maimoa talitonu o le tagata na tuua o ia i le fata faitaulaga o le a le pine ona mauoa. Pe o lenei talitonuga faʻatosinaina le tulaga tau tupe o le "aulotu" tumau le iloa. Ae mo le malumalu lava ia, o mauga o tupe mai atunuʻu eseʻese ua faʻaputuputuina iinei i le taimi nei.
  9. Pei ona e iloa atu, Kostnitsa i le Czech Republic ose nofoaga tulaga ese e mafua ai le tele o finauga ma e le tuʻua ai seisi e le ano iai. Afai e te filifili e totogi se asiasiga iinei, faia loa. O le mea moni sa amata ona magoto ifo le lotu lava ia ma laueleele na sosoʻo ma ia. E i ai se faʻamatalaga talafeagai mo lenei mea ofoofogia - i lalo o latou, e pei o lalo o le tele o mea a Kutná Hora ma Sedlec, o loʻo i ai kilomita o eleele maina faʻaputuputuina ma tunnels fufulu e le vai. O ai na te iloa, atonu i se taimi lata mai o le a iai naʻo mea e manatua ai le Lotu Fanuatanu o Au Paia uma.

    Vitio e uiga i le malaga i Kostnitsa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Inside a CREEPY BONE CHURCH. Sedlec Ossuary, Czech Republic (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com