Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Similan Islands - o se atumotu matagofie i Taialani

Pin
Send
Share
Send

O le motu o Similan o se nofoaga e fiafia tele i ai turisi e tusa ma le 1000 tagata asiasi i aso uma. Similan National Park e taʻutaʻua i lona matagofie matagofie, ma le manino o vai, ma le goto o le la.

Faʻamatalaga lautele

O le motu o Similan o se tasi o nofoaga sili ona matagofie ma mama i Thailand, e aoga tele le asia mo malo uma o le atunuʻu. O motu na mafai ona faʻasaoina lo latou mama matagofie faʻafetai i le tulaga o se atunuʻu paka, lea na tofia ia i latou i le 1982.

O lenei faatosina e tu i le itu i sautesisifo o Thailand, ma le mamao i le laueleele autu (Thai itumalo o Phang Nga) e 70 km. O le vaega o le Similan Islands e sili atu nai lo 140 km², ma o le tulaga maualuga taunuu 244 m luga maualuga sami.

O le paka a le malo "Similan" e aofia ai motu e 11, e tusa ma le. Similan ma Fr. Miang e sili ona tele ma sili ona lauiloa. E taʻutaʻua i latou turisi ona o le tele o motu laʻititi e faʻasa ona asiasi mai. O le Similan National Park e aofia ai foʻi motu nei:

  • Huong

O lenei motu e sili ona tele ma sili ona matafaga. O le tele o laumei e nonofo iinei, ae naʻo le aau i le motu e mafai ona e taunuʻu ai - e faʻasa ona ave ni turisi iinei.

  • Payan

E leai ni matafaga i lenei motu - ua na o se matafaga papa.

  • Ha

O se motu laʻititi ae manaia mo tagata sefe. O le faʻatosina sili ona taua o le Togalaʻau o Eels (papaʻe papaʻe), e vaʻaia mai lalo o le vai.

  • Ou te totogia

O le vaega e latalata i le motu e lelei tele mo tagata amata - e tele 'amu, ituaiga o iʻa ma maʻa matagofie i lalo o le vai.

  • Payang

O le motu e aofia ai papa ma mauga. E i ai se tamai matafaga, ae o turisi e le aumaia iinei.

  • Khin Puzar

O le vai i tafatafa o le motu o se nofoaga mo poto masani divers.

  • Bangu

O se tasi o motu sili ona lelei mo snorkeling: matagofie i lalo o le lalolagi lalolagi ma leai ni malosi āu.

O fea e nofo ai

Talu ai o atumotu ua manatu o se vaega o le Similan National Park, o le fausiaina o soʻo se mea iinei e matua faʻasa. O le mea lea, tagata faimalaga e fia nonofo i le po e naʻo le tolu filifiliga:

Falelima

Ole auala pito sili lea ona taugofie. Ua uma ona faʻatutu faleʻie i Miang ma Similan Islands i Thailand, o lea e te le tau tau aveina ai se ato faʻafafa tele. Latou te tu latalata i le talafatai, e mafai ai e tagata asiasi mai o Similan ona faʻaaloalo i le sami i soʻo se taimi o le aso. O mea le lelei o ia fale e aofia ai le lelei faʻalogo (faleʻie e latalata tele le tasi i le tasi, ma e le mafai ona minoi) ma faʻamimigi i le po.

Ae mo nofoaga tumama, e matua leai lava. E leai se vai vevela i totonu o timuga, o loʻo i ai se tamaʻi faleuila, e mafai ona maua i le tu i se laina umi. E leai se eletise, ae e iai le Wi-Fi.

Tau o le ola ai i se faleie: 450 baht i le aso. Moe moe - 150 baht.

Bungalow

O fale na o loʻo tu i le motu o Miang. E sili atu lo latou faʻamalieina nai lo faleʻie, aua e iai latou faʻamalama e faʻasaoina ai oe mai le vevela o le aso, ma tagata faʻafiafia e faʻafouina le ea i le po. E le gata i lea, o faʻamalosi tino e aofia ai lava potu lautele ma le faleese ese mai taʻele.

Peitaʻi, e lava foʻi faʻaletonu: muamua, e naʻo le 18.00 e oʻo i le 6.00 e mafai ona e faʻaaogaina ai le eletise (e leai se eletise i taimi o totoe). Lona lua, o le vai vevela, e pei foi o faleʻie, e le maua mai iinei.

Tau totogi: 1500 baht i le aso.

Kapeneta

Lenei e sili ona taugata, ae aunoa ma se masalosalo o le sili ona lelei filifiliga. E tatau ona e nofo i luga o se vaʻa folau, lea o le a teuina i tafatafa o le talafatai. O le lelei o ia fale e aofia ai le iai o le vai vevela, o se potu tuʻueseʻese ma le potu taʻele ma le faleuila, faʻapea foi ma se eletise e le motusia. Leaga: O lenei ituaiga o fale e le talafeagai mo i latou o loʻo mafatia i le sami.
O le vaʻaiga ma le tele o kapeti e ono fesuiaʻi mai lea kamupani i lea kamupani.
Tau totogi: 2200 baht i le aso.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Mea e fai

Similan e i ai le numera o natura tosina, lea o le a alu ai i lalo ifo o le itula e vaʻai ai. O taimi o totoe e aoga le faʻaaluina i le sami.

Malu ma snorkeling

O le Similan Islands i Taialani e fetaui lelei mo le aau ma aau. O le vai iinei e manino lelei, ma o le lalolagi i lalo o le lalolagi e susulu ma eseese. O le nofoaga sili ona faʻamanuiaina mo tagata amata afeleti o le talafatai latalata i le motu o Bangu. O iinei e ola ai le tele o numera o iʻa, e tele maʻa ma maʻa matagofie. E leai ni āu malosi, e leai ni faʻalavelave i ituaiga papa ma maʻa tetele.

O le vai i tafatafa o le motu o Hin Puzar e talafeagai mo tagata poto masani. E tele ana, grottoes ma maʻa i lalo o le vai. Lenei e mafai ona e vaʻai atu i ave, jellyfish ma e oʻo lava i malie. O le faʻalavelave faigata o loʻo taoto i le mea moni e faapea o le taimi nei ua lava le malosi i lenei nofoaga ma le mapusaga e faigata.

O le vaega pito sili ona manaia o loʻo taʻamilo i le Huong Island. O laumei tetele e nonofo ma taʻoto a latou fua iinei. Ina ia aua neʻi faʻalavelaveina tagata o Similan, ua faʻasa e le pulega ona faʻatautaia mai turisi mai turisi. Ae leai se mea e taofia oe mai le aau i le matafaga ma vaʻai i laumei tetele i lalo o le vai.

O isi o motu (Payu, Payang, Payan, Ha) e lelei foi mo snorkeling ma lulu. O le mea taua o tagata amata e manaʻomia le manatuaina o le saogalemu tulafono ae le o le alu i luga o se vai malaga.

Taele

O le Similan Islands i Taialani e pei na foafoaina mo aau i le sami ma malolo: e leai ni galu iinei, ma o le tau e masani lelei.

Soʻo se motu ma soʻo se matafaga e talafeagai mo aau. Peitaʻi, o iloiloga sili ona lelei e uiga ile Princess Beach, o loʻo tu i le motu o Similan - o le vai o loʻo turquoise, ma e toʻaitiiti tagata tafafao, nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le matafaga fou.

Faʻapea foi lauiloa o le le taʻutaʻu matafaga o Bangu Island ma Hin Puzar - i le aoauli e leai se tasi iinei, talu ai o tafaoga uma vaega tuua mo Similan Island.

Tau ma le tau o afea le taimi sili ona lelei e o mai ai

O le tau i le itu i saute o Thailand o le tropical monsoon ma le averesi o le vevela i le tausaga 22-25 ° C. Mai le faaiuga o Aperila ia Novema, o le atunuu e vevela le tau, ma o lenei taimi o le tausaga ua manatu o le sili ona leaga taimi e asiasi ai i nofoaga malolo.

E le gata i lea, o le tausaga i Taialani e vaevaeina masani i vaega e 3: mago (Ianuari-Aperila), timu (Me-Aukuso) ma vevela (Setema-Novema).

Similan malo faʻatagaina e asiasi i le malo puipuia paka i le va o Novema ma Aperila, pe a o le averesi ea vevela o + 27 ° C. Ole taimi e sili ona fiafia iai ile malologa e amata ia Ianuari ile Aperila. Ile taimi nei, e susulu mai le tau, e leai lava se timu.

Ae i le vaitaimi mai ia Me ia Oketopa, e le faʻatagaina fua tagata femalagaaʻi i le motu - o le vaitau lenei o timuga ma matagi malolosi, ma o se malaga i Similan e ono lamatia ai le ola. O le Similan ata na puʻeina i lenei taimi o le tausaga e le faʻamalosia: o le tele o matafaga ua lolovaia, e leai se eletise.

Ona o le mea moni o le asiasi i le atunuʻu paka i Thailand e mafai na o taimi faʻapitoa o le tausaga, o le manaʻoga mo tafaoga ma mea e nonofo ai e matua maualuga lava.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Malaga i atumotu mai Phuket

O le malaga ma le aofaʻi o aso e faʻaalu i le motu e faʻamoemoe lava i manaʻoga o turisi. E iai asiasiga afifi mo 1,2,3,4 e oʻo lava i le 7 aso. O le polokalame malaga masani mai Phuket e foliga faapenei:

  1. Tapaʻu atu le bass bass i le 4.00-5.00. O le mamao i le sopoia vaʻa e 100 km.
  2. 5.30 i le taeao - taunuʻu i le folauga folauga ma le 'aiga o le taeao i le potu potu lata i le potu.
  3. 6.00 - tiʻetiʻe i le vaʻa.
  4. 7.00 - taunuu i Similan i Taialani.
  5. O le taofi muamua o Donald Duck Bay. O le sili ona matagofie ma amanaʻia vaʻaiga matala mai iinei. O iina e puʻeina ai e turisi ata sili ona lelei o le Similan Islands. O le taʻiala o le a aveina malo i le maitau faʻataʻitaʻiga luga o le mauga ma taʻu atu ia te oe pe aisea ua maua ai le faga lenei igoa.
  6. 9.00 - malaga ese atu i le motu o Khin Puzar. O iinei e tuʻuina atu i ai i tagata femalagaaʻi masks snorkeling mo le leai se totogi ma maua le taimi e aau ai.
  7. 10.00 - taunuu i Miang Island (o le lona lua sili ona tele). O le a tele atu turisi iinei nai lo motu tuaoi.
  8. 11.00 - aiga aoauli A maeʻa tagata femalagaaʻi, o se savaliga faataamilo i le motu ma se asiasiga i le matafaga o Princesses ma Newlyweds faatalitali.
  9. 14.00 - malaga ese atu i se motu tuaoi. Lenei o le taiala toe fautua atu e alu snorkeling pe luʻu.
  10. 16.00-17.00 - malaga ese atu i le faletalimalo.

E le gata i lea, o tagata tafafao maimoa mai i Thailand e masani ona ofaina le polokalame lea:

  1. 07.00 - oso i le pasi.
  2. 8.30 - tamai taeao ma ulufale i le vaʻa.
  3. 9.30 - Taunuu i Bangu Island. Snorkeling
  4. 11.30 - o se malaga i le motu Similan i Thailand, malolo.
  5. 12.30 - 'aiga aoauli (buffet)
  6. 13.00 - Tuʻua i Ming Island. Taimi avanoa.
  7. 15.00 - malaga ese atu ile uafu.

O le mea lea, o le faʻavae polokalama tumau mai 8 i le 11 itula. Afai e te manaʻo e aloese mai le toʻatele o tagata i luga o matafaga, faʻatau se pepa pasi mo le vave alu ese atu, lea e amata i le 4.00 - 5.00 i le taeao. Afai e te tuua le 2-3 itula mulimuli ane, o le matafaga i Similan o le a faʻatumuina i le malosi.

E mafai foi ona faʻatau se tafaoga faʻaopoopo mo le 2 aso: i le aso muamua, o malo o Similan o le a faia se tasi o polokalame i luga atu, ma i le lona lua, malologa i luga o le motu filifilia (poʻo Similan, poʻo Miang).

Oe mafai ona faʻatau se tafaoga mo soʻo se numera o aso i soʻo se ofisa malaga. Tau mo le tasi aso amata mai le 2500, ma o le averesi tau o 3000 baht. O le tele o turisi na asia Similans ua fautuaina e faʻatau se malaga mai se tasi o kamupani a Lusia o loʻo tuʻuina atu le taʻi gagana Rusia, taumafataga maua fua i luga o le vaʻa ma isi mea faigaluega (snorkeling masks, goggles). I le tele o tulaga, o le vaʻa e leai se taʻele taʻele, nofoa mafanafana ma le vai vevela.

Afai e te manaʻo e te moe i le po i luga o le motu, o lona uiga o le tau o sea tafaoga e tusa ma le 4000-5000 baht (faʻamoemoeina i le filifiliga nofo ai).

Saini mo tafaoga e tatau ona le itiiti ifo i le 4 aso muamua, ma sili atu 1-2 vaiaso muamua. Talu ai e na o Oketopa e oʻo ia Aperila e mafai ai ona e asiasi i le malae a le atunuʻu, e toʻatele tagata e fia o i motu. E faigata tele ona suʻe nofoaga i ofisa femalagaaʻi Thai - e masani lava o nofoaga uma e fai e turisi mai Saina ma Thailand.

E tatau ona manatuaina talu ai o timuga ma matagi malolosi, o se malaga i le Similan Islands mai Phuket e ono tolopoina mo ni nai aso pe faaleaogaina atoa. O le leaga o le tau i luga o atumotu e seasea maua, ae e aoga le sauniuni mo mea faʻapena ae le fuafuaina se malaga i aso mulimuli o lau tafaoga.

Le tau o le asia o motu

O se tiketi e asiasi ai i le Similan National Park e mafai ona faʻatau i soʻo se ofisa femalagaaʻi Thai pe i luga o le vaʻa. O tau e fai si maualuga, o le toʻatele o tagata faimalaga e mananaʻo e maimoa mai tafaoga mai Phuket: matutua - 3500 baht ma le tamaititi - 2100.

Faʻaliliuga o loʻo aofia i le tau o le pepa O mea o totoe (snokling masks, meaai) e tatau ona faʻatau i lau oe lava tupe.

Ia mautinoa e siaki le tala o le tau mo isi aso a o lumanaʻi lau malaga. O le matagi ma timuga i Asia e sili atu le malosi nai lo Europa, o lea o le folau atu i le motu i le leaga o le tau e leai se tulaga. Tusa lava pe mafai ona e taunuʻu atu i lau taunuʻuga, e le o se mea moni o le a mafai ona e ola iina e aunoa ma le eletise ma mea masani manaʻomia. E le mo le leai o se mea e faʻasaina turisi mai le asiasi i Similan mai ia Aperila ia Oketopa.

Fautuaga Aoga

  1. Talu ai o loʻo i ai ni faʻafitauli i le eletise i luga o motu, aumai se charger feaveaʻi ma oe.
  2. Uʻu le namu ma isi iniseti faʻasusu - e tele naua ii.
  3. Afai e te filifili e faʻaalu le po i totonu o se faleie, teu i luga taliga taliga: e tele alope felelei nonofo i le tuaoi laʻau, latou te fiafia e alalaga i le po.
  4. Ua fautuaina e tagata tafafao maimoa mai le aveina o tamaiti laiti ma fafine maʻitaga i le motu.
  5. A oʻe i luga o se vaʻa, o seevae e aveʻesea mai turisi uma - ua faia lenei mea ina ia aua neʻi faʻalavelaveina malo o Similan i le siosiomaga o le atunuʻu paka (peitaʻi, o le tele o tagata femalagaaʻi ua leva ona nanaina se isi pea seevae).
  6. E le aoga le aumaia o meaai ma vai ma oe - o mea uma e te manaʻomia e mafai ona ave i luga o se vaʻa e ave oe i le motu. Ae e le tatau ona galo e uiga i solo susu, pepa faletaele ma vailaʻau.
  7. Ia siaki i taimi uma le tala o le tau mo ni nai aso muamua atu o lau malaga.
  8. Oe tatau ona mulimuli i se taʻiala i le taimi atoa o le tafaoga. Afai e te leiloa pe tuai i tua, latou ono ono faʻamalosia e totogi se sala, talu ai Similan o se faʻapitoa puipuia nofoaga.

O le Similan Islands o se lelei tafaoga nofoaga mo i latou oe mananao e tuua toatasi ma le natura.

Vitio e uiga i le malaga i le Similan Islands:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Similan islands from Phuket, Thailand. Video Tour (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com