Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mycenae: vaaiga i le taulaga anamua o Eleni ma le ata

Pin
Send
Share
Send

Mycenae (Greece) o se taulaga anamua tu i le itu i matu sisifo o le atunuʻu. I le taimi o se nofoaga tele ma taua, na avea ma totonugalemu o le Mycenaean aganuu, e pei ona molimauina e le tele o aitema taua ma tulaga ese mea taua na maua i totonu auro tuugamau.

Faʻamatalaga lautele

Mycenae o se 'aʻai anamua i le teritori o aso nei Eleni. Na avea muamua ma vaega o Argolis, na avea o se tasi o nofoaga tutotonu o le Mycenaean aganuʻu. Pei o taulaga uma anamua, sa tu i luga o le maupuepue, ma sa siomia e pa maa (o lo latou maualuga e mai le 6 i le 9 mita i vaega eseese).

I aso nei, na o toega o toega o totoe i luga o le tulaga o le anamua nofoaga, ma naʻo turisi ma saienitisi e o mai i nei nofoaga. Tumau Tumau - 354 tagata (nonofo i lalo o le maupuepue). O le taulaga anamua o Eleni e tu i le 90 km mai Atenai.

Talaʻaga faʻasolopito ma tala faʻafagogo

O le tausaga tonu o Mycenae e leʻo iloa, peitaʻi ua talitonu saienitisi o le nofoaga anamua e ova atu ma le 4,000 tausaga le matua. E tusa ai ma tala, o le taulaga na fausia e Perseus - o le atalii o Zeus ma Danae, o e na faaaogaina le fesoasoani a le Cyclops. Na olaola le taulaga i le 1460s. TLM u., ina ua faʻatoʻilaloina e le Mycenaeans Kereta ma amata ona faʻatutu kolone i le apitaogalu o le Aegean Sea. Ae ui i lea, i le amataga o la tatou vaitaimi, na oʻo mai le Pelonids i nei laueleele mai le tuaoi o Argos, oe na le gata i le aveina o malo manumalo, ae faʻapea foi ona faʻatoʻilaloina Mycenae.

I taimi o taua a Greco ma Peresia, na amata ai ona faasolosolo ina faaitiitia le taulaga, ma i le 468 TA. na iʻu lava ina tuʻulafoaʻi e tagata (ona o le tauivi ma tagata Argians). Ina ua mavae ni nai selau tausaga, na amata ona toe foi tagata i Mycenae, ae na latou nonofo i lalo o le maupuepue, ma na fefefe tagata o le nuu e savavali atu i totonu o le 'olo, lea e na o le pasia o le fanua maliu e maua ai.

Vaaiga

Le faitotoʻa leona

O le Lion's Gate o le faʻatosina sili lea o le Greek Mycenae, lea na feiloaʻi ma tagata femalagaaʻi uma na o mai i le taulaga. O le faitotoʻa na fausia i le amataga o le XIII seneturi TLM. u, ma maua lona igoa mai le bas-mapusaga, o loʻo tu i le pito i luga o le faitotoʻa. O le mamafa o le fausaga e 20 tone.

O le tulaga ese o le vaʻaiga o loʻo taoto i le mea moni o maʻa uma na faʻaaogaina e fausia ai le faitotoʻa e faʻalelei faʻaeteete ma e iai pu faʻapipiʻi, e tai pei o mea na e tuʻua e le hammer drill. Saienitisi e oʻo mai i lenei aso e le mafai ona faʻamatalaina lenei tulaga. O mea na fai ai pupuni o faitotoʻa e le iloa foi - e talitonu o le ituaiga laʻau lea e leʻi iai.

O le faitotoʻa o le leona i Mycenae na faasaoina i le toeititi atoatoa tulaga, seʻi vagana ai leona - o latou ulu ua faʻatamaʻia atoa. Ua talitonu tagata suʻesuʻe, na tupu lenei mea ona o le mea moni, o mea na fai ai ulu, na sili atu le leaga nai lo le mea na faaaoga mo tino o manu. Ae tusa ai ma se tala faʻasolopito anamua, o ulu o leona na lafo mai i auro, ma i le taimi o le paʻu o le Mycenaean aganuʻu na gaoia i latou. I le auala, muamua na faia leona e puipuia le taulaga mai agaga leaga, ma talu ai o se taua tele nofoaga, tagata masani le mafai ona o mai iinei.

I le faʻaiuga o le seneturi lona 19, na faia ai e le tagata Siamani lauiloa o Heinrich Schliemann ni eliina ma maua ai le faaiuga o faitotoʻa e le o faitotoʻa uma lava i lo matou malamalamaaga, ae o se faʻavae tapuaiga. O mea na maua i tafatafa o le faitotoʻa na faʻaosofia ai o ia i lenei manatu: masiketi anamua, meatau ma maʻa taua.

Tala eli i le eleele

O le muamua sili eliina eliina i Mycenae na faia i le seneturi lona 19. I le taimi nei, o le tele o lauiloa archaeologists, ma, muamua o mea uma, le Siamani Heinrich Schliemann, maua tulaga ese mea taua e molimauina le i ai o le Mycenaean aganuu. I le auala, o le maeʻa ai o le eliina o le nofoaga na faʻaigoa o le "auro-mauoa", aua o le tele o aitema o auro na maua iinei O le faʻasao archaeological aofia ai vaega nei.

Liʻo tanu A

O i totonu o se tamaʻi vaega na faʻaigoaina e le au suʻesuʻeina o fanua tanu o le liʻo A, lea na maua ai mea taua ma sili ona taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, chess tombs ma Trojan War mea. O le tosina atu o loʻo i ai se fausaga faigata, ma e fai si faʻamanatuina o Stonehenge.

Tane

O le taulaga o Mycenae na masani ona siʻomia e fili, ma e manaʻomia le tele o le vai mo se puipuiga lelei. I le XIV senituri BC, mo le taimi muamua i Europa, na faʻatutuina vaieli iinei, o lona fua e oʻo mai: i le loloto o le 18 mita, sa i ai paelo tetele 5 mita maualuga.

Maota tupu

O le eliina o le Royal Palace i Eleni na faia i le ogatotonu o le 19 seneturi. Ae paga lea, e leai se mea na totoe o le sili maoaʻe o le vaʻai, ma o aso nei turisi mafai na ona mafaufau loloto i le faʻavae. Ae ui i lea, na mafai e le au suʻesuʻeina eleele ona fausia le nofoaga o Megaron - o le ogatotonu o le maota, lea na faia ai fonotaga ma fonotaga taua.

  • Tau o le taliaina: 12 Euro mo tagata matutua, 6 Euro - mo penisione, tamaiti, talavou, faiaoga. Uma mataaga o Mycenae mafai ona asia i lenei tiketi.
  • Tatalaina itula: taumalulu (8.30-15.30), Aperila (8.30-19.00), Me-Aukuso (8.30-20.00), Setema (8.00-19.00), Oketopa (08.00-18.00). O le fale mataaga e tapunia i aso malolo lautele.

Falemataaga o Talaʻaga a anamua Mycenae

O le Archaeological Museum of Mycenae o loʻo iai uma mea taua na maua i le taimi na eli ai eleele o le nofoaga tuai. Toetoe lava aitema uma i le potu muamua na maua i tuugamau anamua e lima, lea na taʻua e Homer. O le faʻaaliga faʻaaliga vaʻaia (vases, jugs, ipu), nifo elefane (mea teuteu, tamaʻi faʻatusa o manu), maʻa (mea faigaluega), auro (masks oti, mea teuteu, ipu). Faatusa o atua Eleni ma auupega mata o se tasi o sili ona manaia ma faʻaali faʻaaliga.

I le potu lona lua, o loʻo maua atu o loʻo tuʻuina atu mai le Bronze Age. Nei o tupe siliva, fafine ma tama teuteuga, tanu ufimata. Le sili ona taʻutaʻua o le "Mask of Agamemnon" (o le kopi lea, ma o le mea moni o loʻo i totonu o le National Archaeological Museum of Athens).

I le potu tolu o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga o le nofoaga na faia e saienitisi. Faʻafetai ia latou, oe mafai ona vaʻai i le Mycenae o anamua Eleni ma fiafia i le matagofie o le facades, togitogiga ma bas-mapusaga na muamua teuteuina le taulaga. O loʻo iai foʻi le avanoa e vaʻai ai i ata o Mycenae, na puʻeina ile 19 ma le 20 seneturi a o eliina.

Citadel ma Tupe a Atreus

Ona o le mea moni o pa maa na siomia le taulaga i itu uma ua ola, o le nofoaga o anamua Mycenae i Eleni lauiloa, e le pei, mo se faataitaiga, le nofoaga o Troy. O le maualuga o le faailo e ese mai le 6 i le 9 mita, ma le umi atoa e 900 mita. I nisi vaega, o avanoa na faapipii i totonu o puipui, lea na teuina ai meatau ma taumafa.

O puipui a le Mycenaean e masani ona taʻua o puipui ole uila, aua e talitonu tagata Eleni e naʻo talafatu meaola e mafai ona minoi ia mea mamafa. O le faatosina e lelei faasaoina.

O le Treasury of Atreus o le lapoʻa tele o Mycenaean, fausia i le 1250 BC. O le maualuga o totonu e 13.5 mita, ma o le aofaʻi o le mamafa o le fausaga e 120 tone. Ua mautinoa e tusitala o le talafaasolopito, na muamua teuteuina lenei faailoilo i auro, maa taua ma nofoaga taua, o nisi o mea ua faaalia nei i isi fale mataaga i Eleni. O oa na maua i totonu o pusaoti molimau i se tulaga le mafaatusalia (i lena taimi) tulaga o le olaga ma atinae o le taulaga.

Nemea Anamua

Pei ona e silafia, i le teritori o aso nei o Eleni, e tele mataaga ua faʻasaoina - o toega o 'aʻai anamua. O se tasi o na mea o Nemea anamua. O lenei e laʻititi, ae le itiiti ifo le manaia nofo. O le malae taʻalo ua faʻasaoina, lea na faʻatautaia ai e tagata afeleti sili ona lelei o le taulaga, ua avea ma faʻailoga o Nemea. E i ai foi faʻatafunaga o le tele o taʻele ma le faʻatafunaga o se anamua kerisiano basilica ma fale tumaʻoti.

I luga o le teritori o anamua Nemea, o loʻo i ai se fale mataaga faʻaonapo nei, lea e mafai ona e vaʻaia ai iuga o le galuega o archaeologists: auro auro, lelei keramika, nifo mea.

Faʻafefea ona alu i Mycenae mai Atenai

O Atenai ma Mycenae e vavaeeseina ile 90 kilomita, ma e 2 auala e faʻafefea ai ona alu ese mai le tasi taulaga i le isi.

I le pasi

Ole filifiliga pito sili lea ona taugofie ma faigofie. Oe manaʻomia le tu i Atenai taofi ma alu i le Fichti nofoaga (Mycenae). Ole taimi ole malaga e 1 itula 30 minute. O le tau o le ticket e 10-15 euro (faʻamoemoe i le taimi o malaga ma le vasega o pasi). Latou tamoʻe uma 2 itula mai le 8.00 i le 20.00.

E tele kamupani pasi i Eleni. O le sili ona lauiloa o le KTEL Argolidas, lea e avanoa i taulaga tetele uma o le atunuʻu. O le pepa e mafai ona faʻatau muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaʻia a le kamupani feaveaʻi: www.ktelargolida.gr pe i le Central Bus Station o Athens.

I le nofoaafi

Oe tatau ona ave le nofoaafi mai Athens nofoaafi nofoaga i luga o le Πειραιάς - Κιάτο (Piraeus - Kiato) nofoaafi. I le Zegolateio Korinthias nofoaga, e tatau ona e alu ese ma sui i se taxi.

Taimi malaga i nofoaafi o 1 itula 10 minute. I le taxi - 30 minute. O le pasese e 8 euro (nofoaafi) + 35 euro (taxi). O lenei filifiliga malaga e sili ona aoga mo laiti kulupu.

Felaʻuaʻiga - Eletise Auala. Oe mafai ona tusi lau tiketi muamua i luga o la latou 'upega tafaʻilagi aloaia: www.trainose.gr pe faʻatau i le ofisa tiketi o Athens Central Station.

Uma tau ma taimi faʻatulagaina luga o le itulau e mo Aperila 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Mycenae e tu mamao mai faleoloa ma fale faʻatau, o lea ave mea uma e te manaʻomia (muamua lava, vai) ma oe.
  2. Ole malaga atu i Mycenae anamua, filifili se aso manaia, aua o le faatosinaina e tu i le tumutumu o le maupuepue, ma e leai se mea e lafi ai mai le vevela o le la.
  3. E sili le asiasi i Mycenae i aso o le vaiaso, aua e toʻatele tagata tafafao maimoa i faʻaiuga o vaiaso.
  4. Ina ia aloese mai le motu o tagata tafafao maimoa, sau i Mycenae i le vave e mafai ai. Ole toʻatele o tagata faimalaga e taunuʻu mai ile 11.00 - 12.00.

Mycenae (Greece) o se tasi o sili ona taua vaʻaiga a le atunuʻu Balkan, lea o le a faʻatosina tagata fiafia i talafaʻasolopito ma anamua.

Malaga i le taulaga anamua o Mycenae

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tala o le Vavau - Samoan Documetary (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com