Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Croatia, aso malolo i Makarska: matafaga Riviera, ata ma tau

Pin
Send
Share
Send

Makarska o se tamai nofoaga malolo i Croatia ma le faitau aofai o tagata tusa ma le 14,000. O loʻo tu i le ogatotonu vaega o le Adriatic talafatai i le va o 'aʻai o Split ma Dubrovnik (60 km mai le muamua ma 150 km mai le lona lua).

O le taulaga o loʻo i ai se nofoaga talafeagai: i luga o le matafaga o se faga solofanua faʻataʻamilomiloina e le peninsula o St. Peter ma Osejava, i lalo o le matagofie matagofie tumutumu o mauga Biokovo. Makarska o le totonugalemu o le lauiloa nofoaga faʻapitoa i Tutotonu Dalmatia lauiloa o le Makarska Riviera.

Matafaga o le Makarska Riviera

Makarska e lauiloa tele i talaatu o tuaoi o Croatia, ua leva ona lauiloa i tagata tafafao maimoa mai i lenei atunuu. Tele o matafaga o le Makarska Riviera ua mauaina le faʻailoga faavaomalo Blue Flag.

Makarska Riviera i Croatia ei ai le umi atoa o 70 km. I se faʻaopopoga i matafaga o Makarska lava ia, o matafaga o isi nofoaga faʻapitoa o loʻo aofia i totonu o le Riviera - o le latalata mai o Brela, Tucepi, Baska Voda. E mafai ona e savali mai Makarska i matafaga o nei nofoaga, pe e te o foʻi i se pasi - e masani ona malaga.

Afai tatou te talanoa e uiga i le autu matafaga o le Riviera i Croatia, ona oe le mafai ona faalagolago i se filemu, filemu malologa iina: faifai pea auala, leo tele musika i le aso atoa, o le toatele o tagata. O le olaga iinei e "paʻu" lava, ma ia Aokuso i luga o le Makarska Riviera e masani ona faigata ona maua se nofoaga e leai ni tagata - tagata tafafao e tatau ona pepelo pepelo i tafatafa o le tasi. Ina ia lava le taimi e nofo ai i se nofoa, e tatau ona e sau i le matafaga i le vave e mafai ai, e ui lava o nisi, ina ia aua neʻi sailia i le taeao, tuʻu se solo i le po.

Matafaga o Makarska

Ua vaeluaina e Cape St. Peter le vaiti vaiti i totonu o le taulaga o Makarska i 2 faga. O le itu i sasaʻe, o loʻo tu i le va o le kapeteni o St. Peter ma Osejava, na faʻamanuiaina mo le fausiaina o se uafu ma togatogo.

Faga i Sisifo

I le fagaloa i sisifo, o loʻo iai se nofoaga faʻafiafia mo tafaoga ma le tele o matafaga. O le ata o loʻo faʻaalia ai o matafaga i Makarska i Croatia e le sili atu i le 4 - 6 m lautele, toetoe lava o latou uma o loʻo lilofia i tamaʻi maamaʻa. O matafaga uma o loʻo tu i totonu o taulaga ma taulaga o loʻo tuʻufaʻatasia i faleuila, taʻele, sui potu. E totogi moega o le la ma faamalu.

O le matafaga autu o Makarska o Donja Luka. E tele faletalimalo lelei iinei, aemaise 3 * Biokovka, o loʻo iai se nofoaga faʻapitoa mo togafitiga e faʻapitoa ai togafitiga o musculoskeletal system.

I tafatafa o le peninsula o St. Peter o loʻo i ai vao matautia papa - e mafai foi ona e sunbathe ai, ae e tatau ona e ulufale i le sami i ni seevae faʻapitoa. E tele matafaga o Makarska o loʻo tu i tafatafa o se tamaʻi togavao - o iina, i le paolo o laʻau, e lelei tele le malolo ma tamaiti laiti.

Faʻaletupe

O le Marineta promenade o loʻo tamoʻe i matafaga uma o Makarska i Croatia. Lenei savali, ma le tele o faleaiga, kalapu, faleoloa, o se sili ona fiafia i ai turisi nofoaga. I le auala, o le sili lelei suamalie kalamari ma ula o loʻo tautua i le falemaʻi i Berlin. E i ai le tele o gaioiga mo tamaiti, ma o le tele faʻafiafiaga vaega o loʻo tu i tafatafa o le tutotonu matafaga. Mo tagata matutua, e i ai le tele pasiketipolo ma volipolo malae, tenisi malae, tele o vai faʻaseʻe, trampolines ma vai uila.

Matafaga matafaga

O le tamaʻi taulaga o Brela, e ana le Riviera, e tele ona matafaga matagofie ma mamā. O laau paina e tutupu solo, e iai le manogi leaga o loʻo sosolo i le ea, e i ai le mea e lafi ai mai le la. O le vai e fetaui lelei mo snorkeling. O le gataifale e vaapiapi, o le apitagalu e maʻamaʻa ma tele lava maʻa, ma e tatau ona e alu i lalo i le matafaga e ala umi.

O Punta Rata o le matafaga autu a le Fuʻa Lanumoana a Brela. O se tamaʻi tamaʻi tamaʻi maʻa, ma le tele o paina na toeititi taunuʻu i le vai lava ia - o le vaʻaiga e matua matagofie lava e faʻaaogaina ai mo faʻasalalauga ata o le Makarska Riviera i Croatia. O Punta Rata ua taʻua o le sili ona lalelei i Croatia ma Europa, ma i le 2004 na maua ai le tulaga 6 maualuga i le lisi o 10 sili ona matagofie matafaga i le lalolagi e Forbes mekasini. I luga o Punta Rata o loʻo i ai se maʻa lauiloa ua lauiloa o le faʻailoga aloaia o Brela. O i latou e omai e malolo i le taʻavale e mafai ona tuʻu i le nofoaga e paka ai taʻavale mo le 80 kn i le aso.

O le matafaga o Punta Rata, e ui i lea, e faʻapea foi ona faʻaaogaina i isi matafaga o Brela, e matua mafanafana faʻatulagaina. O le faʻaputuga e 10-12 kilomita le umi, e faʻapipiʻi ai nofoa faʻalelei i paolo, faleʻaiga, faʻamau, ma fale pizza. E le tele ni faleʻoloa, ma e oʻo foʻi i fale e tele i le Punta Rata.

O le faitotoʻa i matafaga i Brela e leai se totogi, ae e tatau ona e totogia e faʻaaoga ai le taele. Oe mafai ona totogi se sunbed ma se faamalu mo le 30 ma le 20 kuna, faʻatulagaina, se catamaran mafai ona totogi mo le 50 kuna.

Baska Voda matafaga

O matafaga o Baska Voda e ona foi le Makarska Riviera i Croatia. E tele lava o tamaʻi tamaʻi tamaʻi maʻa, e ui e iai oneone, ma e agamalu, e faʻafiafia ai i latou e malolo faʻatasi ma tamaiti. E i ai matafaga o loʻo tutupu ai laau paina latalata i le vai - i lo latou paolo e mafai ona e lafi ai mai le la, e te le tau manaʻomia se faamalu.

I tafatafa o nofoaga faʻafiafia i Baska Voda, o loʻo iai se faʻapaologa faʻapipiʻiina, o le faʻatauaina lea o le olaga faʻapitoa i le lotoifale. I luga o le faʻapaologa, o loʻo iai faleʻaiga, faleoloa faʻamanatu, konaseti, malae taʻalo ma faʻafiafiaga a tamaiti.

O Baska Voda o loʻo i totonu o se tasi o matafaga taʻutaʻua o le Croatian Riviera - Nikolina beach, lea na mauaina le faʻavaomalo o le "Blue Flag". Nikolina e saunia lelei:

  • 2 malifa i le sami ua faʻatulagaina mo tagata e le atoʻatoa tino;
  • e i ai le laveaʻi tautua;
  • o loʻo i ai le lisiina o sun loungers ma faʻamalu (40 ma le 20 kn mai le taeao e oʻo i le afiafi);
  • faʻatulaga gaoioiga a le vai mo tamaiti;
  • vaʻa ma catamaran totogi (70 kn i le itula);
  • e tele faleʻaiga ma faleʻaiga i autafa o le matafaga.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le nofoaga faʻapitoa e mafai ona maua i lenei itulau.

Matafaga i le eria o Tucepi

O le matafaga o le tamaʻi taulaga o Tucheli e mafolafola ma laʻititi-maʻaʻa, e ui lava o maʻa tetele e maua i soo se mea. O le matafaga fola mo le 4 km i le itu i matu ma saute mai le ogatotonu vaega o Tucepi, i le tutusa o loo i ai se lautele embankment ma le le gata faasologa o kafe, pa, faleoloa. O le matafaga ua faʻaauupegaina i le suia o fale, taʻele ma vai fou. E mafai ona e mautotogi i sun sun (50 kn) ma faʻamalu.

E le mamao mai Tucepi, i luga o le penisula o Osejava, o loʻo i ai le matafaga o Nugal, lea e goto ai le la. Mai Tucepi e mafai ona e alu iina i le 30 minute i luga o le auala savali i totonu o le togavao paka - e leai seisi auala. Lenei matafaga atoatoa tuʻufaʻatasia manu feʻai ma onapo lelei tulaga mo malologa.

E fia le tau e nofo ai i Makarska i Croatia

O aitema autu o tupe faʻaalu i taimi o tafaoga o mea e nonofo ai ma meaʻai. Croatia e le o se tasi o "taugofie" atunuʻu, ae i Europa tulaga, e matua talafeagai mo eseese paketi filifiliga. O a tau o aso malolo i Croatia, ma aemaise i Makarska i le 2018?

Nofoaga

E maofa lava pe faʻapefea ona maua e se tamaʻi taulaga i luga o le Riviera le tele o filifiliga o mea e nonofo ai: potu mautotogi, fale ma vaitaʻele, fale mautotogi, faletalimalo ... O lenei nofoaga ua sauni e maua se numera le mafaitaulia o malo, ae e sili atu le mafaufau e uiga i le nofoaga muamua.

  1. O le Faletalimalo 4 * Meteor, o loʻo tu i le talafatai o le Adriatic Sea, ma vai taele e lua, o le malae tenisi, o le kalapu mo tamaiti, e eseese potu. O le faletalimalo lenei o se maualuga maualuga o le 'auʻaunaga, o le tau faʻatulagaina iinei e mai le 50 i le 200 euro i le aso - o le tau e faʻamoemoe i luga o le potu: mai i le tasi masani ma le 1 poʻo le 2-moega potu i se suite ma se tumaʻoti teritori.
  2. O le penisiona & Fale Dany 3 * e tu i le 100 mita mai le matafaga. O fale mautotogi e faʻataʻamilomiloina e lanumeamata, o se togalaʻau ma le papakiu, o se umukuka. O le potu faʻalua e tau mai le 38 Euro iinei.
  3. Fale 4 * Fani, lea e 300 m mai le matafaga autu ma 800 m mai le taulaga tutotonu, ofoina se lua potu i le tau o le 27 euro i le aso.

I faletalimalo i Makarska, pei o Croatia uma, o tau mo mea e nonofo ai i le vaitau e faʻamoemoe i le vaitau.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

I le 2018, o le 'aiga aoauli i le cafe Makarska mafai ona ofi i totonu i le 25 Euro - e faʻamoemoe lava i le filifiliga o le ipu. O le sili ona taugata o le iʻa laufanua (25 euro), ona o tau nei:

  • se ipu ma prosciutto ma sisi - 10;
  • tamaʻi iʻa falai - mai le 8;
  • pasta - mai le 7;
  • pizza - mai le 6;
  • pia - tusa o le 3.

Toetoe lava o faleaiga uma i lenei nofoaga malolo e iloga mai i le sili atu taumafa, e le gata i lea, e matua mama, matagofie, mafanafana - e tele ata o tagata tafafao i Makarska, e faʻamaonia ai lenei. I faleʻaiga, ua taugata tele le tau o taumafa. Ae afai e te le okaina le 'ava malosi, e mafai la mo le lua ona taumamafa mo le 40 - 45 euro. Tau talafeagai mo faleʻaiga ogatotonu:

  • iʻa laufanua - mai le 30;
  • iʻa tunu - 16;
  • tamai mamoe tunu ma fualaʻau - 13;
  • moa falai ma fualaʻau - 11;
  • risotto ma figota o le sami;
  • pasta - mai le 9;
  • salati - mai le 5;
  • supo - mai le 2.5 i le 6.

I faleoloa vave i Makarska, pei o Croatia uma, o se tulaga masani (hamburger, falai, kola) tau 4 - 5 Euro. I luga o auala o le taulaga e tele faleoloa o loʻo ofoina ai buns mo le 0.5 euro, 2 mo pancakes ma mea e faʻatumuina, ma le 1 mo aisa kulimi.

E mafai foi ona maua sau meaai mama i faleoloa pastry, lea o loʻo i ai le tau masani ile Euro:

  • panikeke - 4;
  • croissant ma suamalie faʻatumu - 1.5;
  • keke poʻo se fasi keke - tusa o le 3;
  • cocktails - mai le 5;
  • kofe - mai le 1;
  • kofe ma susu ("bela kava") - tusa o le 2.

Mo mama meaai mama, oe mafai ona faʻatau meaai i faleʻoloa. O tau e sili ona taugofie ile Riviera o loʻo i supamaketi o filifili Konzum, Mercator, TOMMY. Mo le 0.4 - 0.5 euro e mafai ona e faʻatauina le 1 kilokalama o fualaʻau fou, mo le 1 - 1.5 - fualaʻau. O se papa falaoa fou, se taga lapisi, susu e mafai ona ave mo le 0.7 euro, 1 kilokalama o sisi sisi 4-8 euro.

Tau i luga o le itulau e mo Aperila 2018.

Faʻafefea ona e alu i Makarska

O le malaevaalele latalata i Makarska o loʻo tu i Split, Croatia. Mai Split i Makarska e mafai ona e alu i se taxi - o se tulafono, o le tau e masani ai, 100 Euro. O le fesiitaiga e masani ona ofaina e le pule o faletalimalo poʻo e ona le fale mautotogi totogi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

O le mamao i le va o Split ma Makarska e mafai foi ona ufiufi e pasi, aemaise ai e feololo uma ma ea malulu. O le nofoaga pasi i Split o loʻo tu i tafatafa o le taulaga ma auala nofoaafi, i le tuatusi: Obala kneza Domagoja. E avanoa vaʻalele mai le taeao seʻia oʻo i le leva o le po. O tiketi e mafai ona faʻatau saʻo mai i ofisa o pasi o le pasi nofoaga poʻo luga o le upega tafaʻilagi o kamupani feaveaʻi Globtour, AP, Promet Makarska. O tau o tau e tusa ma le 5 Euro (40 kuna).

I le taavale

E iai foʻi leisi filifiliga: ia faʻaaoga se taʻavale totogi, ma e sili ona talafeagai le tusi muamua e ala ile Initaneti. E 2 auala: o se alatele faʻatasi ma se vaega totogi Dugopolje - Zagvozd (23 kunas) ma se auala fua i tafatafa o le Riviera i luga o le sami. Ae sili atu le alu i le auala tele fua i luga o le sami - i le faitotoʻa lava i Makarska e mafai ona e puʻeina ai se ata o le matagofie o laufanua o Croatia, ma o sea malaga e le umi tele atu nai lo Autoban.

Aso ma le afiafi faʻaliga mai Makarska mai le ea - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Podróż Polska - Chorwacja - moje rady (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com