Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mataaga o Setubal, o se tasi o taulaga autu o Potukale

Pin
Send
Share
Send

Setubal (Potukale) o se tamai taulaga matagofie o loʻo tu i le talafatai o Atelani. O se taua taulaga o se sili alamanuia atunuʻu. Peitaʻi, e afe ma afe turisi e omai iinei i tausaga uma e faʻataua le matagofie o le natura, tofo iʻa eseʻese ma figota o le sami, ae faʻamasani foʻi i le tamaoaiga o measina ma le talaʻaga a Setubal.

Faamatalaga lautele

O le taulaga o le ogatotonu lea o le taulaga o Setubal, e 122.5 afe tagata e nonofo ai. Setubal o loʻo tu i le peninsula o le igoa tutusa, i le gutu o le Sadu River ma e aofia ai le lautele o le 170.5 sq. Km.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O tagata Roma anamua o latou ia na muamua faamautu i le teritori o le taulaga faaonapo nei o Potukale; o le togalauapi o le togalauapi tolauapi ma le fale gaosi masima faamanatu o lo latou nonofo ai i Setubal. I le vaitaimi taua o le Emepaea o Roma, na faʻaoga le masima e avea ma tupe, ma o faleoloa mo le aveʻeseina ma le faʻagaioiga o tupe paʻepaʻe na fausia malosi i Setubal. Lenei, o ituaiga eseese o iʻa na maina ma faʻamasima ma sa latou auai i le gaosiga o 'elei oloa.

Ina ua maeʻa le pa'ū o le Emepaea o Roma, na paʻu'ū Setubal i le pala ma ina ua mavae sina taimi, ona mauaina lea e le tupu Potukale o Afonso Henriques. I le seneturi lona 14, na amata ona faʻamalosia le 'aʻai ina ia puipuia ai mai tagata faomea, i le tolu seneturi mulimuli ane, na fausia ai le' olo o Sagato Filipo. Ile taimi nei, ua amata ona atiaʻe le folauga ile Setubal. I le 1755, na faʻatamaʻia atoa e le mafuiʻe, ae na vave ona toe fausia.

Le a le mea e vaʻai i Setubal?

O le taulaga o loʻo tu i se eria ma le ofoofogia o le tau - Setubal e tuaoi ma le National Park ma tafatafa o le Sada River. Tagata tafafao maimoa e tosina mai anamua, vaapiapi auala, tamai fale, faleoloa tuai ma matagofie, lanumeamata lanumeamata. I Setubal, faʻataʻitaʻiga ma tala faʻasolopito vaʻaiga fealofani nonofo faʻatasi - maafaʻamanatu o aganuu eseese ma vaitau.

Mea moni manaia! Lafu o dolphins aau i le Faatoʻaga; oe mafai ona fiafia i le ofoofogia matamata i afiafi.

Falesa o Santa Maria de Graz

Fausia i le seneturi lona 13, ma i le lona 16 seneturi, na toe fausia le fale ma teuteuina i ni maʻa tulaga ese. E i ai le malumalu i le Santa Maria Street i tafatafa o le Baroque Museum. Mai fafo, o le fale foliga matagofie ma tele tele. O pito o le falesa e faʻamalosia i 'olo logo, ma o le faitotoʻa e teuteuina i le kolone. O totonu e teuteuina i ni maʻa keramika mai le seneturi lona 18 ma ata auro.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Largo Santa Maria;
  • itula faigaluega: mai ia Setema 16 e oʻo ia Me 31, e tatala le malumalu i aso uma mai le 9-00 i le 20-00, mai ia Iuni 1 e oo ia Setema 15 e mafai ona e asia le falesa mai le 9-00 i le 22-00.

Iesu monaseri

Le isi taua taua o Setubal. O le fale, faia i le Gothic sitaili, tosina tagata asiasi o le taulaga ma le ofoofogia matagofie koluma o maa piniki.

O le malumalu o loʻo tu i le itu i matu o Setubal ma na fausia i le 500 tausaga talu ai. Na foaʻi e le Tupu o João II tupe mo le fausiaina. Ina ua mavae le 4 tausaga, na maliu le tupu e aunoa ma le faʻatali mo le maeʻa o galuega fausiaina, ae o le fausiaina o le lotu na pulea lava e le Tupu o Manu I. 5 tausaga talu le amataga o le fausiaina, o tamaʻitaʻi ua uma ona nonofo i le malumalu. I totonu o le falelotu autu o le monotaga o loo i ai le tuugamau o le na faavaeina le maota tapuai - Giusta Rodriguez Pereira.

I tafatafa o le malumalu o le Jesus Square - o lenei teritori na tuuina atu i le monaseri i le 16th seneturi e le tamaititi faaletulafono a le Tupu o Georges de Lancaster. E i ai le satauro i le ogatotonu o le sikuea.

I totonu o puipui o le malumalu o loʻo teuteuina i maa o loʻo faʻaalia ai le soifua o le Taupou Maria. O le monastery ei ai se potu faʻapitoa ma se faʻaputuga o tusiata a le atunuʻu mai le 15-16 seneturi.

Serra da Arriba National Park

O se tasi o mataaga sili ona matagofie o Setubal (Potukale), lea e taʻua e tagata o le atunuʻu ma turisi o le penina o le taulaga. O se nofoaga paka tele (11,000 hectares) o loʻo tu 40 km mai le laumua o Potukale i le va Setubal ma Sesimbra.

Mea moni manaia! Arriba i le faʻaliliuga o se nofoaga paia mo le faia o tatalo.

O le paka e taʻutaʻua faʻapitoa lava mo le ofoofogia o laʻau Metitirani o loʻo teuteuina maupuepue, o le nofoaga latalata o le sami ma le susulu o le la. Mai le tulaga maualuga, o se matagofie vaaiga vaʻai tatala - o se mafolafola luga ma le Atelani Vasa. O le monaseri na fausia i le itu i saute o le maupuepue i le seneturi lona 16; i aso nei o loʻo i ai se lala o le Oceanography Museum.

O le nofoaga autu e suʻe uma i ai turisi o le fagaloa o Portinho da Arrábida. Tagata omai iinei e malolo luga o le matafaga, alu maulu.

Fautuaga aoga! I luga o le matafaga, oe mafai ona totogi se vaʻa ma alu se malaga i le talafatai.

I tafatafa o le talafatai, o loʻo iai faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ai ona e 'ai ai i meaʻai suamalie, ma e tuʻuina atu ai foʻi ma nofoaga pikiniki.

Mercado do Livramento Maketi

Ia mautinoa ia faʻaalu se taimi e asiasi ai i lenei maketi. E mafai ona e mauaina i tafatafa o le Faletusi o Luis Todi. O se nofoaga ofoofogia le ea i luga o le ea e mafai ai ona e faʻatauina fualaʻau fou, fualaʻau, pastry ma e moni iʻa ma figota o le sami.

O le maketi o loʻo vaevaeina i latou i faʻatauga faʻatau fale, o ia mea taʻitasi ua makaina i se faʻatusa faʻatusa. E te leʻi iloa foi e uiga i le tele o ituaiga iʻa o loʻo faʻatusalia i lenei nofoaga tau fefaʻatauaiga.

O maa masani a Potukale e tatau ona uaʻi iai faʻapitoa - ua ova atu ma le lua selau tausaga le matutua.

Lelei ia iloa:

  • e sili le sau i le maketi i le taeao, a o le tele o oloa o loʻo i luga o fata;
  • o loʻo i ai se faleese mama i le teritori;
  • Mercado do Livramento tapunia i le Aso Gafua;
  • e i ai le fale kofe ma cafe i le teritori o le maketi.

Mea moni manaia! Faʻailoa e USA Today, Potukale Mercado do Livramento na aofia i le lisi o maketi sili ona lelei i le lalolagi. E mama i taimi uma iinei, e manogi i fualaʻau fou, ma o tau e matua maualalo lava nai lo supermarket.

Luis Todi Tutotonu Avenue

O se auala lautele, teuteuina lelei auala e siʻosiʻomia e lanumeamata. O lona vaega savali e tuaoi ma auala i itu uma e lua. O le afiafi e sili ona lelei mo le savali, ae afai e te faʻapalepale le vevela, e mafai ona e savali i le ao, nofo i lalo o paolo o laʻau, 'ai i totonu o se faleaiga poʻo se cafe, vaʻai i faleoloa, ma faʻatauaina faʻatagata. O le auala foliga e pei o se paka eria nai lo o se masani auala auala. Totogi totogi e avanoa latalata ile auala.

Castle o Sagato Filipo

O le faʻatosinaina o loʻo tu i luga o le maupuepue i le pito i luga o Setubal. Na amata galuega o le fausiaina i le faaiuga o le seneturi lona 16, ina ua pulea le atunuu e le tupu o Philip I. O le olo e i ai se fausaga e le masani ai - foliga o se fetu e lima ona itu. Na talitonuina o lenei fomu o le a sili ona puipuia lelei le nofoia mai osofaiga a fili ma faomea.

I totonu o puipui o le maota ua teuteuina i maa mai le 18th seneturi, lea na valiina e se lauiloa Potukale matai. Ina ua maeʻa le mala o le 1755, na toe faʻaleleia le 'olo ma aofia ai i le lisi o faʻamanatu a le atunuʻu. Lenei aso ua i ai se faletalimalo i lona teritori.

Faʻafefea ona alu i Setubal mai Lisbon

O le malaevaalele autu o le atunuu o lo oi Lisbon, o lea o le tele o turisi eo atu i Setubal mai le laumua. E tele auala e alu ai i Setubal.

I le pasi

E 45 minute le umi o le faigamalaga. O tau e amata ile 3 i le 17 euro. O vaalele e tamoʻe ile va ole 1 itula, ole vaalele muamua ile 7:30, ae mulimuli ile 19:30. Rede Expressos pasi pasi agai i Setubal.

I le nofoaafi

E 55 minute le umi o le faigamalaga. O tau e amata ile 3 i le 5 euro. Tele o taimi o le tuʻuga - itula uma. Le nofoaafi lua-faʻamafanafana nofoaafi Fertagus mulimuli ia Setubal.

E ala i vaʻa

O le vaʻa o se filifiliga sili lea mo femalagaiga pe a fai o loʻo e fuafuaina se maimoaga taamilo i Setabul ma nofo ai i le laumua. O Lisbon e tolu ona potu mai le mea e aluese ai vaʻa, ae e agaʻi atu i Setubal, e naʻo Terreiro do Paço (Terreiro do Paz) e maua ai, poʻo Praça do Comércio (Praça do Comércio).

E tusa e tasi le itula le faigamalaga, ole tau ole tiketi e amata ile 3 i le 6 euro. O vaʻa e alu ese mai le uafu i le taʻi 20 minute, ma mulimuli ia Barreiro, ii e tatau ona sui i se nofoaafi e alu i Setubal. Toleni tuua le kuata uma o le itula ma le malaga e tusa ma le 30 minute.

Taxi

O le sili ona mafanafana, ae le o le auala sili ona taugofie e sau ai mai le laumua i Setubal o le okaina o se fesiitaiga. I lenei tulaga, o le a feiloaʻi tuusaʻo oe i le malae vaʻalele pe taunuu i le faletalimalo. O le tau o le malaga o le a tau 30-40 Euro.

I le taʻavale

O le faigamalaga i le taʻavale e tusa ma le 35 minute, e tatau ona e tiʻetiʻe laʻititi nai lo 49.5 km. O le tau o le malaga mai le 6 i le 10 euro.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

O le mafanafana o le taimi nei o Atalani e fausia ai le tau i Setubal. O se tau mafanafana ma le mafanafana o le tau e pule ai ii.

I le taumalulu, o le averesi o le vevela i le ao o le + 10 ° C, ma i le taumafanafana e fesuisuiaʻi mai +25 i le +33 ° C. O le tau sili ona timu e matauina i le tautotogo ma le tautoulu. Ole timuga laʻititi e amata ia Me ia Setema. I lenei vaitaimi, o le tau e sili ona lelei mo le asia o Setubal - o le vevela e toetoe lava a le lagonaina, a o se savili agi malu mai le sami.

Ae o le vai vevela, e maualalo, na o le + 17 ° C, o le Vasa Antlantic mai le talafatai i sisifo o Potukale e sili atu le malulu nai lo le Sami Metitirani.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Setubal (Potukale) o le a le tuua se tasi le amanaʻiaina. Ua lava le savali i ona auala e lagona ai le seneturi-tuai talafaasolopito. Fale tuai ma fale faʻaonapo nei, autafa lelei auala savali ma maʻa tuai, o fale talimalo lelei ma faleoloa tuai e nonofo filemu iinei. Ia mautinoa e te asiasi i faleʻaiga ma faleʻaiga o Setubal, faʻataʻitaʻi ipu malo ma uaina lelei a Potukale.

Vaʻai pe faʻafefea ona vaʻaia le taulaga o Setubal ma ona vaʻaiga i le ata vitio - o ata maualuga o le ea e puʻeina!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: King Faipopo - E Tasi Ae Afe (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com