Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Land's End - Cape Roca i Potukale

Pin
Send
Share
Send

Cape Roca (Potukale) o le pito i sisifo o Eurasia. O lenei nofoaga e tumu i tala faʻasolopito e uiga i tautai lototetele oe, i le vaitaimi o le "Great Geographic Discoveries", na tuua le Potukale gaoa matafaga ma le faʻamoemoe e oʻo atu i le Lalolagi Fou ma mauaina konetineta sa leʻi suʻesuʻeina muamua. Matou te valaʻaulia oe e te malaga i tuluʻiga o le lalolagi!

Faʻamatalaga lautele

Cape Roca (i Potukale foliga mai o Cabo da Roca) e tu i le 18 km mai le taulaga o Sintra - i le Sintra-Cascais National Park. I le tele o seneturi ua leva lona talaʻaga, o lenei nofoaga na suia lona igoa i le tele o taimi, ae o le tele o taimi na faʻaigoaina o le Cape o Lisbon, talu ai o loʻo tu i le 40 km mai le laumua o le atunuʻu. Faʻapea foi, o le Potukale Cape Roca ua lauiloa o le "tuluʻiga o le lalolagi".

Mo le tele o seneturi, o le pupula ma isi taulaga e fai ma faʻatusa o tagata faimalaga ma tagata faʻatau oloa na o atu i ni malaga umi. Peitai, o le tausaga 1755 na sau, ma le mafuʻe, lea na alu i lalo i le talafaasolopito o le Great Lisbon, na faʻaleagaina le tele o Potukale, e aofia ai ma fale latalata i le ie. O le Palemia, le Marquis de Pombal, o le sa gafa ma galuega toe faafou i lena taimi, na faatonuina le fausiaina o moli moli e 4 i le talafatai i sisifo, talu ai o fale tuai e lua (latalata i le Monastery o St. Francis ma latalata i le talafatai i matu o Porto) na le taulimaina la latou galuega.

O se tasi o muamua (i le 1772) o le moli moli o Cabo da Roca lauiloa, o loʻo tu i luga o le ie. E oʻo i le maualuga o 22 mita, ma alu aʻe i luga atu o le sami i le 143 mita.

I le po, faʻafetai i prisma faʻapitoa, na vaʻaia le malamalama o le moli o moli mo le fia sefulu o kilomita ma na iloa uma e leila seila - o moli o moli na toeitiiti paʻepaʻe, aʻo isi moli o moli na samasama. I le senituri lona 18 ma le 19, o moligaʻo i le moli o moli na faʻavaeina i luga o le suauʻu, ma ina ua maeʻa na avea ma eletise, o le malosiaga o loʻo i ai nei i le 3000 W.

E pei o le taimi muamua, o se tausi fale galue i le moli o moli, o ia lea e vaʻavaʻaia le faʻagaioiga o moli auala ma isi masini. E 52 moli o le ava i Potukale, ae naʻo le fa moli moli: i Aveiro, luga o atumotu o Berlengas ma Santa Marta. O se mea moni manaia o fale uma o lenei ituaiga i Potukale o loʻo i lalo o le pulega a le Matagaluega o le Fuavaʻa, o lona uiga o tagata uma e galulue ia latou o tagata faigaluega lautele.

O le aso o le Cape of Cabo da Roca o se lauiloa turisi nofoaga e masani ona tosina mai tagata femalagaaʻi mai i le atoa lalolagi. Tele o tagata asiasi mai fafo e omai iinei ia Iulai ma Aukuso. I le auala, ua sauni le moli o le moli o Cabo da Roca e talia turisi e aunoa ma se totogi, mai le 14:00 i le 17:00.

Faitau foi: O fea e aau i Lisbon - o se aotelega o matafaga.

Faʻafefea ona e alu i le Cape mai Lisbon

O le felauaiga fesoʻotaʻiga i Potukale ua matua atiaʻe, o lea e mafai ai ona e sau mai Lisbon i Cape Roca toetoe lava i soʻo se taimi o le aso. E i ai lua sili ona lauiloa auala.

Metotia 1

O le faigamalaga e tatau ona amata mai le nofoaga o Cais do Sodre i Lisbon, lea e tu ai nofoaafi o le igoa tutusa. Mai iinei, nofoaafi ma nofoaafi eletise tuua uma 12-30 minute i le taulaga o Cascais (oe tatau ona aveina soʻo se tasi o ma alu ese i le Cascais nofoaga). O le tau o le tiketi e 2.25 €.

Le isi mea, e tatau ona e savali i le nofoaga e tu latalata i le pasi (alu i lalo naʻo le auala o le eleele ma alu ese i le isi itu), ma pasi pasi 403 alu i Sintra. E te manaʻo e alu i le nofoaga o Cabo da Roca (o le afa tonu lea o le auala pasi).
Ole pasese ole pasi e 3.25 €, e alu ile 'afa itula ile ao ae 60 minute ile afiafi seʻia oʻo. Tatalaina itula i le taumafanafana mai 8:40 i le 20:40.

Ole iʻuga lea ole faigamalaga! Ua e tiʻetiʻe mai Lisbon i Cape Roca.

I luga o se tusi! Vaega o le metro i Lisbon ma faʻafefea ona faʻaaogaina, faitau lenei tusitusiga.

Metotia 2

E i ai le lona lua, faigofie auala e alu ai i le Potukale Cape Roca mai Lisbon. Moni, o lenei filifiliga o le a tau tau sili atu.

I soʻo se ofisa o Lisbon kiosk poʻo se ofisa tafafao, e mafai ona e faʻatauina le Ask me Lisboa Card, e aofia ai le maimoaina e aunoa ma se totogi o faʻailoga lauiloa i totonu ma faʻataʻamilo i le laumua Potukale. Lenei pepa o le a aveʻesea le manaʻoga e faia tuʻufaʻatasiga ma tutu i uumi laina. Peitaʻi, e i ai lona tulaga le lelei - o le a faʻamalosia oe e mulimuli i le faʻasologa, ma o le a le mafai ona faʻaaluina se tele taimi i Cabo Roca.

O le tau o le kata mo 72 itula o le 42 €, mo le 48 - 34 €, mo le 24 itula - 20 €.

Tau ile itulau e mo Me 2020.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Ina ia pasia lau malaga i Potukale e aunoa ma se mea e ofo ai, ia maitau ni nai fesoasoani aoga:

  1. Afai e te manaʻo e fiafia toʻatasi i Cape Roca, ia e sau iinei e le silia le 9 i le taeao pe sili atu i le 7 pm. I le 11, ua uma ona i ai le tele o turisi pasi ma tagata mai fafo. Afai o loʻo e alu na oe le taʻavale, ia ona e manatua a maeʻa le 12-13 i le aoauli, ua maeʻa ona paka nofoaga ma e le o toe avanoa.
  2. O se faleʻaiga na fausia latalata i Cabo da Roca aemaise mo tagata fia 'aʻai femalagaaʻi, lea e mafai ai ona e tofoina le Potukale.
  3. O loʻo iai foʻi le fale faʻamanatu e latalata i le ie, ae e matua taugata lava tau o loʻo iai iina. Masalo, iinei e aoga le faʻatau na o se oe lava tusi pasi o le asiasi ma aʻea le ofu. O lona tau e 11 €.
  4. O le a se mea e sili atu ona fiafia i ai nai lo le lafoina o se tusi mai le "iʻuga o le lalolagi"? Tagata tafafao maimoa asiasi i Cabo da Roca maua sea avanoa. E i ai le falemeli i tafatafa o le pulou, e mafai ai ona e lafoina se tusi i se teutusi matagofie i lou aiga ma uo.
  5. E toetoe lava o taimi uma e agi ai le matagi i luga o le pulou, o lea aua le galo ofu mafanafana.
  6. O le tau i Potukale, ona o lona latalata i le sami, ua suia, ma o le sili ona vevela masina e tumau pea Iulai ma Aukuso. O le averesi o le vevela o le 27-30 ° C. Ae le i o le malaga, ia mautinoa e siaki le tala o le tau - e masani ona i ai puao i lenei nofoaga, ma, i lenei tulaga, o le a le mafai ona e puʻeina ata matagofie o le Potukale Cape Roca.
  7. Afai o au fuafuaga aofia ai le le gata i le asiasi i Cabo da Roca, ae faʻapea foi ma isi mataaga, ona tatau lea ona e faʻatau le Ask me Lisboa poʻo le Lisboa Card. O nei pepa o le a mafai ai ona asiasi i tagata tafafao maimoa i auala tele ma tele paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e femalagaaʻi i femalagaiga lautele i Lisbon e leai se tau, ma o le ae mauaina se tau paʻu tele i le asiasi atu i fale mataaga (e oʻo atu i le 55% o le amataga o le tau o le pepa). E mafai ona faʻatau ma faʻagaoioia lenei kata i kiosks i Lisbon poʻo ofisa turisi. O le pepa e aoga mo le 24 i le 72 itula.

Afai e te le o iloa lava le mea e faʻaalu ai lau tafaoga, ona e alu uma i Potukale ina ia mafai ona vaʻaia le "iʻuga o le lalolagi". Lenei nofoaga o le a manumalo ma musuia oe i fou malaga! Ma Cape Roca (Potukale) o le a tumau e faavavau i lou fatu!

Malaga uila i Cape Cabo da Roca - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Grand Solmar Lands End Resort and Spa (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com