Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea e te manaʻomia e faʻataʻitaʻi i Vietnam mai meaʻai

Pin
Send
Share
Send

Atonu na e faʻalogo ile mea ole turisi gastronomic. O le taimi lea e o mai ai tagata i se isi atunuʻu e le gata ma e le tele foi e suʻesuʻe ai ona vaʻaiga, ae e alu i le aganuʻu i le lotoifale o meaʻai aoga. Ma, i lenei tusitusiga, o le ae iloa ai le mea e taumafai i Vietnam muamua. E le gata i lea, o loʻo tele lava mea e te filifili mai ai: i le atunuʻu o meaʻai a lenei atunuʻu, e ova atu ma le afa afe tuʻi!

Faapaiaina i e alolofa i supo

O le mea e ofo ai, o Vietnam o se atunuʻu e alofagia tele ai supa nai lo tatou.

Supa Fo

Tasi o vasega muamua lauiloa i Vietnam. E faʻaaloalo e le gata i tagata o le atunuʻu, ae faʻapea foʻi turisi, aua e pei o se supo masani. Lenei noodles araisa, vela i aano o moa (moa, figota o le sami) supa, lea e tipiina ai foi fualaauaina ma fualaʻau. Fasi fasi povi, puaa poʻo moa i le supo Fo e tipiina i fasi manifi. O lenei ipu manogi ua teuteuina ma ola maloloina olaola o soybeans. E tatau ona e faʻataʻitaʻia le Pho, aua ole meaʻai numera 1 i Vietnam.

I le auala, o lenei ipu malo mafai ona ofoina atu ia te oe e le gata mo le 'aiga aoauli, e pei ona masani ai i Lusia, ae faʻapea foi mo le' aiga o le taeao po o le 'aiga o le afiafi. Lenei, o lenei ipu fiafia i soʻo se taimi o le ao po o le po. I se tulaga lautele, o le supo Fo o se maualuga-kalori, lelei ma lelei taumafa o le atunuʻu Vietnamese taumafa. I totonu o le cafe, e le taugata le supo, o le tau e faʻamoemoe i le faʻalapotopotoga ma le ituaiga ipu, i le averesi, o le tau e 35-50 afe dong (tusa o le tasi ma le afa pe lua tala). Tagata 'aʻai Iutaia e' aʻai supo ma fualaʻau 'aina: chopsticks ma le sipuni.

Boon Bo Hue

O se supo lauiloa foʻi, o se mea e te manaʻomia e faʻataʻitaʻi i Vietnam. O ia pei o "Fo", e kuka i totonu o le supo. Naʻo iinei lava e togi ese ai le saimini, ae suia fasi fasi aano o manufasi i ni fasi povi lapoʻa i luga o le ponaivi. O le mea lea o le sili atu mauoa tumau o le ipu. O le shrimp paste ma lemongrass ua faʻaopopoina e fai ma ponesi ia Bun Bo Hue, o lona uiga o le tofo e faʻatele ona piquant. Boon Bo Hue ma Fo e aoga le taumafai mo faʻatusatusaga.

Tusitusiga fesoʻotaʻi: Faʻaaliga o Thai Thai taumafa.

Boon Cha Ga

O lenei ipu o se eseʻesega felanulanuaʻi o supo iʻa, tautua ma tamaʻi pai ma avea ma ofu - iʻa sosi, mea manogi manogi: kaliki ma le pepa. E le mafaufauina le supo pe a leai ni saito araisa. Lenei ipu muamua a Vietnamese meaʻai e sili ona manogi ma tulaga ese. Ma e le foliga mai o tatou taliga, e aoga le taumafai!

Le afu vevela

O se eseʻese pese o le mea e taʻu o le "Hot Pot" (faʻaliliuina mai le Igilisi "hot pot"). Ole potu lea mo mafaufauga ole tagata o tausia, aua e mafai ona e kukaina le supo mai soʻo se mea e te manaʻo ai. O le tau maualalo mo sea faleʻaiga tautua e amata ile 150 afe dong (mai le $ 8). I le auala, ua lapoʻa lenei ulo, e mafai lava ona faʻamalieina le fia 'aʻai o turisi e toʻalua.

O lea la, e te okaina se Hot Pot, ma o se kesi afi moni lava e aumaia i lau laulau, ma se sosi o le supo ua uma ona faʻapipiʻiina i luga. Taamilo - o le sefulu ma le lua (pe sili atu) peleti o mea eseese o loʻo i lau tautua. Ua uma ona mulumulu ma tipi, pei ona faʻamoemoeina, e totoe na o le togiina i latou i le aofaʻi ma i le faʻasologa e te manatu e talafeagai ai. O oloa e tutusa uma lava pei o loʻo taʻua i luga supo o mea Vietnamese, ae o le taimi o le auai o se tasi i le ipu e le taugata. E le gata i lea, e mafai ona e mautinoa o mea uma e fai mai e fou pe faʻataʻitaʻi ese ese, mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaʻau mata.

O loʻo faʻapea foi ona tuʻuina atu i ai mea manogi. A iai ni au fesili poʻo ni masalosaloga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le tagata tautua, e masani lava ona savali latalata mai ma matamata.

I luga o se tusi: O fea e 'ai suamalie ma taugofie i Nha Trang.

Meaʻai māmā

Rane falai

O se tasi o ipu e fiafia tele i ai meaʻai Vietnamese. I la matou aganuu, o rane o ni meaʻai e le mafai ona 'aʻai, ae afai ua uma ona tatou o atu i luga o le mauga, ona mafai lea ona e faia ma le musuā se meaʻai faapena.

I se tulaga lautele, afai tatou te tuʻuʻesea le faʻailoga tagata, o lona uiga o vae o lane e pei o le moa. I le faʻavae, e leai se mea faʻapitoa, ae afai e te lagonaina uma le agamalu o aano o lane, ia aua le tu i luga o ou vae!

Faʻatonu ma tofo tino oti tunu mo le $ 4-7 i le taumafataga.

Aano o le korokotaila

O le a se isi mea e faʻataʻitaʻia i Vietnam mai meaʻai? Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i fafo, ona oka lea o se korokotaila. I Vietnam, latou te fiafia e kukaina, ma latou kukaina i auala eseese: uma tunu ma i totonu o le sua, ma e oo lava falai i luga o le feanu i luga o le auala - fasi fasi mai le pito i luga falai vaega ma faʻatau atu ia i latou oe manaʻomia.

O le korokotaila tau e tusa ma le 4-6 tala i le ipu; o aano o manufasi e foliga mai e aofia ai una (e tai pei o iʻa e tumau ai). A faʻatusatusa i ituaiga masani o aano o manufasi, e foliga mai e pei o le paʻepaʻe moa. O le tofo e tulaga ese, maaleale, ae naʻo le tuʻuina atu i le kuka na agavaa.

Afai e te le laki i le kuka, ona mafai lea ona galo ia te oe le agavaivai, e sili atu le toe taumafai i le ipu i se isi nofoaga. E faigata ona lamuina se korokotaila e le lelei ona vela. Masalo o le sili korokotaila filifiliga o le curry stew.

O aano ostrich

E pei o povi, tele lava o le amateur. Masani tautua i le tulaga o steaks o eseese tikeri o le mausali. Ae o le lamuina o se renani e faigata. Mai fafo e sili atu le okaina o le supo laumei. Ioe, tagata faʻasao o le a faʻataʻitaʻia oe i seevae tosotoso, ae o se supo suamalie e aoga le taumafai!

Laumei laumei

Ina ia mafai ona fai taumafataga o le afiafi mo le lua, ua lava le okaina o le laumei, lea e tusa ma le sefulu tala (240 afe dongs) le tau. Mo lenei tau, o le a ofoina atu ia te oe se ipu atoa o le muamua, ma o le ipu o le a kukaina i ou luma. E pei ona masani ai, o le supo e faʻavae i luga o le tele o fualaʻau lanumeamata. I totonu o se ulooti, ​​o aano o laumei ua uma ona faʻaleagaina ma mea manogi.

Tuʻu eseʻese vela araisa faʻapipiʻi tuʻu i totonu o pesini ona sasaʻa ai lea o le supo luga. Ona faʻapea - naʻo le mea e te manaʻo ai: soy poʻo le iʻa sosi, sua o le lime, mea manogi ... O le laumei e pei o se pipi, na o le lelemu ma sili atu le agamalu. I le auala, o se tofo oona o se uiga masani o Vietnamese meaʻai, o lea tagata lototetele faʻaopopo lime e oʻo lava i supo ma aano o manufasi. Ma, ioe, o le a le iʻa sami e aunoa ma le sua sua!

Oe o le a fiafia i: TOP Initia ipu e tatau ona taumafai uma tagata faimalaga.

Meaʻai mama

O ipu Vietnamese a le atunuʻu e le gata o ni fatuga faigata e mafai ona okaina i faleʻaiga. Tele mea mananaia e mafai ona okaina i totonu o se cafe faigofie pe i luga o le auala, mai tagata faʻatau.

Bang Mi

Faʻatumu ato, o se toega o Vietnam's kolone tuanaʻi. O le Farani, o le na nofo muamua i Vietnam, tuua na ituaiga faailoga. E fiafia tele tagata o le atunuʻu i nei buns Europa, o lea ua avea baguette ma ituaiga meaʻai vave i Vietnam. E tele ituaiga faʻatumuina, tele ituaiga fualaʻau, faʻatasi ai ma sosi, aano o manu, ham poʻo meaʻai o le sami e tuʻuina i totonu o ato nei. I se tulaga lautele, o nei Vietnamese ipu e masani ona tipiina i luga, e oʻo lava ia i latou e teʻena soʻotaga.

E iloa i soʻo se Vietnamese kuka e mautinoa lava e te mauaina araisa. E oʻo ia i latou e leʻi oʻo i Asia, latou te iloa o lenei itu e le o se falaoa pe a leai. Ole vaega autu lea e le gata ile kuka ae faʻapuna foi. O le uiga ese o le Vietnamese o araisa o se iʻa faʻapitoa, o se mea e tai tutusa lava ma le soy sau, ae e suamalie lona tofo ma e manogi faʻapitoa.

Faasa Bao

O le araisa e faia foi mai araisa i Vietnam. Pe sili atu, mai araisa falaoamata. O lenei ipu ua taʻua o le Vietnamese Ban Bao ma o loʻo fefete. I foliga ma le tofo, latou mafai ona pei o manti ua tatou masani ai. Latou te aoga foi le taumafai e faʻafetaia le tele o tofo o le Vietnamese atunuʻu taumafataga. E mafai ona tele ituaiga faʻatumuina. Ole mea masani lava ole aano o minced ma fualaʻau, fualaʻau vela, herbs ma mea manogi.

Lisi o tautotogo

Nei o lola laiti, e ese mai le masani ai i latou o latou falai seʻia oʻo mai. Ae e le o taimi uma foi. Ole meaʻai malulu lea: o taʻavale e afifi i totonu o se panikeke poʻo se pepa araisa manifinifi. O se faʻatumuina, aano poʻo iʻa, ma figota o le sami (e masani ona ula), ma aano o manu fasi ma fualaʻau, ma fualaʻau ma fualaʻau e mafai ona faʻaaogaina.

Spring rolls (e taʻua foi o Cha Gyo) e mafai ona 'aʻai mata pe falai i totonu o se apa poʻo ni meaʻai.

E masani ona 'aʻapa nei pancakes araisa ma fualaʻau ma sosi: iʻa, soya, poʻo le pinati foi. A aunoa ma se masalosalo, e tatau ona tofo le ipu. O se pia pia lelei tele foi!

Faitau foi: O a mea e feinu ma 'ai e tagata o Sri Lanka?

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Ma o le a le mea inu?

Vietnam's fualaʻau a le malo e fiafia foi i meainu. Masalo o le kofe e sili ona taua ia latou.

Kofe, mama ma faʻatasi ai ma mea faʻaopopo

Sei o tatou manatua o Vietnam o se sa avea ma kolone Farani, ma o le meainu manogi, pei o baguettes, o se siuleo o le taimi ua tuanaʻi. I le ala, Vietnam ua uma ona maua Pasila i le kofe auina atu i fafo, ma sau i fafo i le 1st nofoaga i le lalolagi! Ituaiga - mo soʻo se tofo: arabica, mocha, robusta, luwak ... I totonu o le cafe o le a ofoina atu ia te oe se vai inu na faia mai le paluga o le tele o ituaiga.

Vietnamese kofe ei ai le manogi galo. O le tini e matua ofoofogia lava: leai se sourness, na o freshness ma malulu. O le kofe e saunia saʻo lava i totonu o se ipu, e ala atu i se faʻamama faʻapitoa uamea (toe, manatua lona uso, o le Farani lolomitusi). Ma, o le faamama e tuʻu i luga o se mug, o le tele o sipuni o faʻatoa suaina le kofe ua sasaʻaina i totonu ma oomi. Ua sasaʻa le vai vevela i luga. Toso le kofe i totonu o le ipu malamalama, lima minute - ma le voila, e mafai ona e inu! E inu le kofe i Vietnam i le aisa, susu faʻapipiʻi, ma e oʻo lava i le fuamoa.

O le kofe ma le fuamoa e matua ofo lava. Tele o taimi e faʻatau atu ai i le itu i matu o le atunuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, i Hanoi. O le tumau e atoatoa, ma e liusuavai i lou gutu! O se kofe oona e malosi i le pito i lalo o le ipu, ma sasaina yolks ma suka i le pito i luga. O lenei vai inu e mafai ona malulu pe vevela. E masani ona fiafia tagata Lusia i le vevela. I le ala, gourmets ua fautuaina e 'ai fuamoa kofe ma se sipuni.

Sua o le suka

Tasi o le sili ona lauiloa Vietnamese atunuʻu inu. I lona faʻaopopo atili vai o le tangerine, lime, kumkuvat ... O le sua e faia i luga o se lanumeamata lanumeamata. E tele le aisa e liligi i totonu o le ipu malamalama, e faʻasusu ai le tofo pe a liusuavai. Inu vave. O sua e aunoa ma ni faʻaopoopoga e sili foi! Maʻeu le suamalie, ma se tofo i laulaʻau, sili ona faafouina. E tau le tau ile fitu afe dong, latou te faia ile auala uma. Faatasi ma oe, o le sua e lolomiina mai se tootoo laau luga o se faapitoa masini.

Vodka araisa

E mauoa le kuka Vietnamese: e filifili uma tagata poʻo le a le mea e faʻataʻitaʻia, ae o le iloa o faʻavae a lo matou uso, matou te fautuaina le faʻataʻitaʻi o le araisa vodka. O le Vietnamese vodka lauiloa e faʻaigoa i le igoa o le laumua o Hanoi. E faia i malosiʻaga eseʻese - mai le 30 i le 40 tikeri.

I le auala, i nuʻu o Vietnam, tagata nonofo e le o le paie e faia a latou lava araisa masina. Ina ua puleaina e le Farani le polo, na folafola e le au faakolone le pule i le ava malosi. O tagata Aborigines na faʻaosoina i latou ma faʻaigoa le latou moonshine Kuok Lui, o lona uiga "o le setete ua solomuli." Ae ui i lea, oe le tatau ona taumafai moonshine, o loʻo i ai le aʻafiaga o le oona.

Faʻi, popo ...

A lisiina ipu Vietnamese, fualaʻau e le tatau ona galo. Faʻafetai i le vevela o le tau, latou te ola ai iinei i le matua tele na o mata pupula lautele. O le a matou taʻua le sili ona le masani ai ma suamalie o latou. Seʻi tatou faia loa se faʻaleoleo - feteʻenaʻi ma tulafono o le maketi, tele i Vietnam e le o lona uiga taugofie. E fiafia le au faʻatau savvy e faʻaputuputu ni tau, ae maise i le off-season.

Mango

E leʻo se mea "seasea" mo tatou tagata, ae o le Vietnamese e matua le pei o ona uso, o loʻo faʻatau atu i totonu o tatou faleʻoloa. O le taimi lava e te faʻataʻitaʻia ai, o le a e lagona se matua eseʻesega. I Vietnam, o nei fualaʻau pula, manogi mai lala e alu saʻo i maketi. O la latou vaitau e amata ia Mati ma faʻaiʻu ia Iulai. E tele ituaiga mango iinei, o mea e tutupu i le itu i matu e masani ona moli pe faʻafefiloi ma le samasama. O i latou uma, tusa lava poʻo le a le lanu, e matua suamalie. Ae o le sili sili ona lelei o ituaiga leai ni fatu. Moni, e sili atu le taugata.

Durian

O se fualaʻau leaga ma manogi leaga. O nisi atunuʻu e faʻasa foʻi ona 'ai le durian i nofoaga faitele ina ia aua neʻi faʻateʻa tagata tafafao. Ae afai e te faʻamalosi e laa i luga le manogi, o lona uiga o le faʻamalie kulimi faʻatumuina o le durick o le a avea ma ou taui. Moni, o le tofo e mafai ona ese, faʻalagolago i le eseese ma le matua o le fualaʻau. I latou na tofoina le fiafia o le durian fai mai e pei o se fualaʻau salati, lea e tuʻufaʻatasia ai le manogi o le strawberry, paina ma strawberry.

I luga o se tusi: O mea taua a Phu Quoc Island i Vietnam.

Sukalati

O le fua o le 'ulu e faigata ona laʻititi ifo i le durian i lona manogi. O le fasiina o manu e faigata tele, e lapoʻa ma piipii, e sili le faʻatau o se fua ua uma ona tipi. O le tofo e faʻapitoa, e talafeagai o se faʻaopopoina i ipu vevela o aano o manu poʻo fualaʻau. Oe mafai ona mate mai le igoa o le fualaʻau e manaia ma maualuga-kalori, oe teuteu oe lava i luga vave.

Sapodilla

Faʻatau atu i le tausaga atoa ile atunuʻu atoa. Faʻaalia se kiwi enaena laititi. O le tofo e suamalie, e tutusa ma le persimmon, o le pulp e pei foi o le persimmon, ae i ai se ponaivi faigata i totonu. O le lapoʻa sapodilla e suka, ma le meli pe a uma le tofo. Ioe, e sili le faʻataʻitaʻia e oe na i lo le naʻo le faitauga o le faʻamatalaga.

O lea ua e iloa le mea e taumafai i Vietnam. Ae, ina ia aua neʻi tuʻua na o oe ma se uo masani ma le faʻaleagaina lau tafaoga, manatua e uiga i le faʻautauta. Tusa lava pe o le a le tele e te manaʻomia ai mea uma ma sili atu, aua le vave vaʻaia i fafo. Taumafa le sili atu i le tolu i le fa fualaʻau fafo i le aso. Ma, ioe, fufulu lelei i latou i lalo o le vai tafe.

Faʻatusatusa le tau ma le lelei o meaʻai i le faleʻaiga Vietnamese ma meaai vave i le auala i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Saigon NightLife. Vietnamese Girls. Vietnam #5 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com