Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaaiga aoao o totoga kapeneta, o le a le mea e vaʻai i ai pe a filifilia

Pin
Send
Share
Send

E le mafai ona mafaufauina le gaioiga o le faia o meaafale e aunoa ma le faʻaaogaina o totoga ma vaega o vaega. O ia elemeni maua ai fasi meaafale ma maualuga gaioiga, aoga, ma fafo matagofie. O le mafuaʻaga lena, ina ia mafai ai ona filifilia ni meaafale e sili ona lelei, e tatau ona e iloa le ituaiga o totoga mo kapeneta, o latou ituaiga ituaiga, ma le faʻamoemoe.

Faʻavasegaina e kulupu

Mea e fai ai meaafale mo potu 'ofu e fai ma sui o le anoanoaʻi o oloa o siʻosiʻomaga eseese, lanu, faʻamoemoega, na fausia mai le tele o ituaiga mea ua fuafuaina mo le tele o galuega. O i latou uma e masani ona vaevaeina i ni nai kulupu, fuafua i le natura o lo latou faʻaaogaina.

Le muamua

O le vaega muamua o loʻo faʻaalia e ni masini faʻapitoa na faʻaaogaina i le faiga o meaafale ina ia mafai ona fesoʻotaʻi, taofi i lenei tulaga lua pe sili atu vaega. Lenei kulupu aofia ai meaafale totoga mo le tasi-fasi, aveʻese, feaveaʻi soʻoga mai eseese tau vasega. O le mea lea, tagata uma mafai ona filifili mo a latou meaafale seti, moega poʻo lavalava filifiliga e tusa ma a latou mea gafatia gafatia.

Fesoʻotaʻi

O le mafuaʻaga o le faʻafesoʻotaʻiga o mea e faʻaoga mo potu teu ofu, kapoti, moega ma isi meaafale, o le faʻamauina ma le mausali lea o faʻamau o vaega e lua ma le latou faʻamau mulimuli ane. Faatasi ai ma lana fesoasoani, kapeneta mautu, fata, fata, faʻapea foi ma le tele o isi elemene mo nofoaga e nonofo ai ma falefaigaluega o loʻo gaosia.

O oloa uma o sea fuafuaga e vaevaeina i ni vaega se tolu e tusa ma nisi faʻataʻitaʻiga o faʻagaioiga, ia o le a talanoaina i lalo.

Tasi le fasi mea

I faleʻoloa ma meaafale ma mea faʻaaoga, e mafai ona e pikiina eseese lapisi o faʻamau ma faovilivili, fao, faovilivili, tootoo uʻamea, puipui, fusiua, ie, matau, faʻamau mo sofa i luga o ie. O nei oloa uma ua filifilia e le faaupuga "totoga tasi-fasi" mo le lipeaina o meaafale mo le tele o mafuaʻaga: sofa, nofoa faʻaletonu, kapeneta, fata, ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamautuina o fata o loʻo tautau i luga o le puipui poʻo fata i totonu o se ofu tuʻu.

Manatua o screeds i a latou aano ma mamanu e eseʻese, e faʻalauteleina ai le lautele o le latou talosaga. O le eccentric e faia i uamea galvanized, lea ua leva ona faʻamautuina ia lava o se faʻatuatuaina mea mo le gaosiaina o meaafale totoga. O tulimanu e iloga i le maualuga maualuga o le malosi, faigofie faʻapipiʻi tekonolosi, talu ai latou te le manaʻomia muamua-viliina pu i pito o meaafale. Faatasi ai ma le fesoasoani a tina ma nonoa filo fusi e mafai ona fausia se totonu mea ma se umi umi tautua tautua. O faovilivili nati, taʻua o fusi uʻamea, faʻatagaina se fesoʻotaʻiga mautu. Ma nonoa sootaga fesoʻotaʻi vaega i le itiiti ifo o taimi, ona o le i ai o papatusi, puipui, tina i totonu o latou tulaga.

Vaitaimi faʻavaitaimi faʻapipiʻiina

Faʻalua paʻaga

Ma aveese

Ina ia faia se motusia fesoʻotaʻiga o meaafale vaega, oe o le a manaʻomia e filifili faʻapitoa tulaga maualuga totoga mo ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o sea vaega e mafai ona avea ma ni faitotoʻa poʻo se isi (o se masini ma se fusi), o se fata lagolago, o se maneta loka mo le kapeneta luma, ma isi. Manatua o mea e mafai ona aveʻese, i le isi itu, e vaevaeina i ni vaega se lua:

  • foliga;
  • natia

O le vaega muamua o loʻo tu i le pito i luma o meaafale (faʻataʻitaʻiga, i luma o le umukuka), ma le lona lua o loʻo nana mai mata o tagata ese i totonu o meaafale.

O au o faitotoʻa a le Kapeneta, o faʻamauga mo le faʻamautuina o faitotoʻa o le umukuka poʻo le swing swing cabinet o loʻo i fafo, o lea la e le tatau ona faʻatamala la latou filifiliga. E taua le uaʻi totoʻa atu i le lanu ma le ituaiga o meaafale, aua o lenei o le a aʻafia ai le aotelega aulelei o le fasi meaafale. Ma maneta kilipa poʻo fata lagolago e le mavaʻaia, o lea e mafai ai ona sefe a latou tisaini. Ae ui i lea, e le o lona uiga o mea nanaina natia mafai ona taugofie pe a mafai. Na te faʻatinoina le tele o galuega taua, o lea e mautinoa lava e maualuga tapulaʻa faʻatinoina.

Pene

Faʻamau

Minoi

Meaafale totoga mo lavalava o moega o isi mea i totonu o fale nonofo o le ituaiga feaveaʻi o loʻo faʻaaogaina mo ia fasi meaafale, o faʻavae elemeni e tatau:

  • faaseʻe i fafo ma faaseʻe i totonu (atigipusa);
  • alu i lalo ma alu i luga (puipui, uʻamea uu, ofuvae, siʻi, ma isi);
  • taʻoto ma ala i luga (fasimea i seti umukuka).

Ona o le i ai o feaveaʻi elemene elemene faʻafouina, kapeti mauaina se maualuga tulaga o gaioiga, kapeneta mafai ona feaveaʻi, avea atili talafeagai i le faʻaaogaina, ma le avanoa o latou mamanu faʻalauteleina.

Puipui

Luga kasa

Pantograph

Taʻi faasee

Telescopic taiala

Taiala polo

Umia tootoo

O le lona lua

O le vaega lona lua o loʻo fai ma sui o ia ituaiga auala e suia ai le faʻaogaina o tapulaʻa e aunoa ma le manaʻomia e faʻasaʻo le fausaga o mea faigaluega lava ia. O se faʻataʻitaʻiga o ia oloa o se faʻavasega masini, iunite mo se sliding laulau, taʻiala, pendulum masini ma isi. Latou te faʻatagaina oe e faʻaee se mea i totonu ma isi mea e faʻaaoga e aunoa ma le manaʻomia o le faia o ni mea faigata.

Vaega

E matua tele lava ituaiga eseese o meaafale e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o se ituaiga o vaega. O le a le ituaiga kapeneta poʻo le kesi mafai ona faia e aunoa ma tagata tamoʻe e faʻatagaina drawers e seʻe ese ma toe tu i le nofoaga? Faʻavae luga o le faʻaopoopoga metotia, uma taiala mafai ona vaevaeina i oloa mo atoa ma vaega faʻasolosolo-i fafo. O elemene muamua o le kapeneta faʻatagaina le drawer e toso ese atoa, maua ai se tagata ma le selau pasene faʻaaogaina i ana mea. O le lona lua ituaiga o tagata tamoʻe e faʻaaogaina mo drawers ma se vaega toso-mai manaʻoga.

Pendulum auala

Taiala

Faʻataamilo auala

Tulaga tolu

O le vaega lona tolu e aofia ai ia auiliiliga e faʻatagaina ai oe e suia se fasi meaafale mai se tulaga faʻatinoina seti i le isi. E ala ile fesuiaʻiga faʻapitoa o metotia, e mafai ona e suia le maualuga galue o meaafale, faʻaliliu ofu e fai ma moega, ma isi mea. O ia oloa e sili ona talafeagai pe a fai ni meaafale mo tamaʻi fale. Faʻatasi ai ma le leai o se avanoa avanoa i totonu o le fale, o ona sikuea mita uma e tatau ona faʻaauupegaina i mea faigaluega e sili ona aoga. E faʻafetai i mea faʻaaoga mai le kulupu lona tolu ua mafai ai lea.

Tulaga fa

I se faʻaopopoga i ituaiga o mea faigaluega ma mea teuteu teuteuina ua faʻamatalaina i luga, o sui o le vaega lona fa e mafai foi ona maua i luga o le maketi i totonu o le atunuʻu. Faigofie suia luga. O loʻo faʻaaogaina mo mea teuteu, o lona uiga, teuteuina faʻamatalaga auiliili o mea i totonu ma le tele o le leo. O ia oloa faʻatagaina tagata mamanu ma meaafale gaosiina e fausia ni mea manaia mo fale ma galuega i totonu, faʻalauteleina o latou teuteuina avanoa, ma faʻatagaina e mamanuina tutoʻatasi totonu ma mea le mafaamatalaina meaafale.

Mea faʻaaoga i luga

E i ai se faʻapitoa ituaiga o masini e faʻaaogaina o se teuteuga elemeni mo meaafale. O ia oloa faʻaopopo foliga lalelei, laʻitiiti, matagofie ma taugofie i totonu mea. O i latou uma ua vaevaeina i 3 subspecies.

Ituaiga o totoga totogaFaʻamatalaga
Laupapa (aofia ai tuʻufaʻatasiga)E i ai saʻo ma curvilinear, mafolafola, teuteuina, talaʻaga. E faʻaaogaina e faʻataʻamilo ai pito o faitotoʻa o puipui ma puipui o le kapeneta.
PineE gaosia i latou i ituaiga eseese: rosette, medallion, disk ma isi.
MaeaE faʻaaogaina e teuteuina ai nofoa o nofoa, tua o sofa ma nofoa faʻataʻavalevale.

Maea

Talaaga otooto

Filifiliga filifiliga

Tele elemene o lumanaʻi meaafale e tatau ona le gata e aoga, ae faʻalelei foi. Naʻo totoga mo tioata faitotoʻa e o gatasi ma le mamanu o le faitotoʻa laʻau lava o le a foliga moni matagofie ma taugata. Ae maise lava pe a oʻo mai i mea e taua o luma totoga: au o faitotoʻa, faʻamau.

O le filifiliga o ia auiliiliga e taua, o lea e tatau ai ona faia pe a maeʻa iloiloina isi suiga i le sitaili ma le lanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tioata faitotoʻa e matua leai se manaʻomia e piki lapoʻa au 'au laupapa. Nai lo lena, o se manaia tioata poʻo metala lomiga e talafeagai, lea atoatoa faʻaopoopoina sea luga ma lona laconicism.

Afai tatou te o ese mai mataupu o fafo fafo matagofie, o lona uiga e taua foi le uai atu i mea o le gaosia o le fausaga elemeni o le lumanaʻi fasi meaafale. O aso nei, e le gata na faʻaaoga laupapa poʻo metala uʻamea, ae faʻapea foi isi mea e le sili atu le umi ma teteʻe e ofuina. Mo se faʻataʻitaʻiga, palasitika, tioata, ma keramika ua faʻamaonia lelei i latou lava. Nei o ni mea tulaga ese e mafai ona faʻaaogaina e gaosia totoga mo meaafale o tele eseese, foliga, ma faʻamoemoe. Ae e taua le malamalama o i latou taʻitasi o loʻo i ai se faʻapitoa faʻapitoa ma e faʻaaogaina mo ni faʻatonuga faʻapitoa o meaafale. O tioata ma uʻamea e sili atu i le maualuga-tekonolosi sitaili, palasitika - i minimalism, fafie - i loft, atunuʻu, faasaʻo-faiga.

Ae mo le faʻatinoina o tapulaʻa, o masini mo gaugau faitotoʻa tatau ona galue filemu e mafai ai, sologa lelei, aunoa ma tuʻituʻi, leo soesā. E fautuaina e siaki oloa pe a filifilia, ina ia i se taimi mulimuli ane leai ni faʻafitauli ma latou.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ai se a na ta masani (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com