Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Croton (codiaeum) tausiga ile fale

Pin
Send
Share
Send

O le Croton (codiaum) o se mea manaia na teuina e le au mamanu pe a teuteuina ofisa ma fale. Faʻafetai uma lava ile lanu eseese ma foliga ole lau. Ma o lenei laʻau manaʻomia le tausiga. O le mea lea, o le autu o le tusitusiga o le a tausia fale mo croton.

E i ai ituaiga o croton e tuputupu aʻe i le tolu mita i le maualuga i lo latou siʻosiʻomaga siosiomaga. O le maualuga o faʻataʻitaʻiga i totonu e le sili atu ma le tasi le mita.

Croton e capricious ma i foliga vaaia o le a faʻaalia ai e te le o tausia lelei o ia. O ia faʻailo e faʻaititia i se suiga i le lanu poʻo le magumagu o laulaʻau.

Lilo mea lilo

  • Vevela pulega... O le vevela i totonu o le potu e tatau ona sili atu i le 16 tikeri, a leai o le croton e paʻu laulaʻau. O le maualalo o le vevela e tau atu ai i le pala o le aʻa. O le vevela sili ona lelei mo le anotusi o 22 tikeri.
  • Moli... I le malamalama lelei, o le codiaum lau avea toniga lanumeamata ma maua se susulu lanu. Aua le faʻatagaina ave o le la e paʻu luga o le fugalaʻau i le taumafanafana. I le taumalulu, taofi le faʻamalama i saute i luga o faʻamalama e mautinoa ai le mafanafana.
  • Faasusu... Vai Croton lelei ma masani i taimi uma o le mafanafana vaitau. O le eleele e tatau ona mago e le sili atu i le centimita. O le le lava o le susu e mafua ai le tele o faʻafitauli. Peitaʻi, e le mafai ona soona faʻaaluina i le faʻasusu, a leai o le itu ea o le croton ma o le a pala le aʻa. Faʻaititia le faʻasusu i le tautoulu ma le taumalulu. A i ai le le lava o le susu, lea o le a lipotia e le laʻau ma le lau o laulaau, faʻasu ia i le vai i le potu vevela mai se fagu fagu. Faʻaaogaina le malulu vai o le a amataina le laʻau-pa'ū taualumaga.
  • Malu o le ea... Faapipiʻi masani le codiaum i le tautotogo ma le taumafanafana. Faia le auala i le taumalulu, naʻo le tele o taimi. Fufulu laulaʻau i se ie susu. Ina ia faʻateleina le susū o le ea, tuʻu se koneteina ma maʻamaʻa susu i tafatafa o le ulo, lea, afai e fuafuaina lelei, o le a teuteuina ai totonu o le fale.
  • Laʻei pito i luga... I le taimi o le tuputupu ae vaitau, Croton manaomia laʻila fetilaisa, ia e fautuaina e faʻaoga i vaiaso uma pe a faʻasusu. I le amataga o le tautoulu-vaitau vaitau, faʻafilifili le fugalaʻau tasi i le masina.
  • Faʻaliliuga... Tamaiti laʻau e fautuaina e totoina i le tautotogo tasi i le tausaga. I le taimi o le gaioiga, faʻaaoga se ulo e sili lapoʻa nai lo le muamua. Fesuiaʻi ma le faʻaeteete, ma taumafai e faʻatumauina le paluga eleele. Manatua e uiga i alavai, lea e tatau ona maua ai le kuata o le aofaʻi o le ulo. O ituaiga tagata matutua o loʻo totoina i tausaga taʻitasi.
  • Toe gaosia... Ole tausiga saʻo e faʻamalosia ai le tupu ma tupu ai ni tulaga masani mo le toe gafa. O tagata totoina poto masani latou te faia lenei mea e faʻaaoga ai fatu ma tipiina. Talu ai o lenei o se lautele lautele mataupu, o le a ou ufiufi ese.
  • Faamai... I le tele o tulaga, Croton mafatia mai se fua iniseti ma se mealybug, ae apogaleveleve mites masani ona mafua ai le faʻalavelave. Afai e tulaʻi mai faʻafitauli, fufulu le laʻau i le vai fasimoli ma togafiti ma se sauniuniga faʻapitoa.

Vitio fesoasoani ma faʻatonuga

Tele mea totō i totonu o le fale, e aofia ai le dracaena ma le croton, e manaʻomia se tausiga faʻaeteete. E sili atu nai lo le totogiina o tau o tagata faigaluega o se teu fugalaʻau ma le matagofie e faʻamalieina ai le mata ma faʻatumu ai totonu totonu i vali.

Croton ituaiga

E i ai 14 ituaiga o croton. I totonu o fugalaʻau i totonu o le fale, e tasi ituaiga ua maua ai le faʻapipiʻiina, o loʻo tele ona ituaiga o ituaiga, ituaiga ma ituaiga.

I le natura, o le laʻau o loʻo fesiligia o se vailaʻau tumau ma laʻau, paʻu ma mafiafia lau. Leaf foliga e ovoid, laina pe lanceolate. O le mea taua e leʻo le tupuʻaga o le axillary ma tamaʻi fugalaʻau, ae o laʻau.

I fugalaʻau i le fale, e ola fale talimalo motley croton ma ituaiga eseese i lanu ma foliga o laulaʻau. O le laʻau o loʻo manaʻomia le tausiga ma tausiga tulaga, o lea paie ma le onosaʻi tagata o le a le mafai ona tupu lenei lalelei. Afai e le o oe o se tasi o na, Croton o le ai ai se mea e fai pe a e le fiafia.

  1. Motley croton... O se vao ola laʻau e tupu e oʻo i le mita i le maualuga i le fale. O laʻau e lamolemole, ma laulaʻau e lanceolate ma lanumeamata i le lanu. O le lanu lanu o laulaʻau e eseese e fuafua i le eseesega.
  2. Croton fesuisuiai genoin... O laulaʻau e lanceolate, faʻapipiʻi agai i le tulaga ma mautu ma e oʻo foi i pito. E i ai se silvery faʻataʻitaʻiga luga o le uaua e tafe i le ogatotonu o le tamaitusi.
  3. Croton motley sauaga... E faʻailoa mai e laulaʻau lanumeamata olive ma le lane lanumumu ma se faʻasologa auro. O loʻo i ai tamaʻi tusitusi i luga ole fasi pepa.
  4. Croton variegated liʻo-faʻafefeteina... I luga o laulaʻau o loʻo i ai se alatoto tutotonu ma se mamanu auro. Laʻau faʻamalama ma se puputa faʻavae ma le tumutumu.
  5. Croton motley tolu laina... Matagofie tamaitusi, na tofu ma vaevaeina i vaega eseese e tolu. O laulaʻau o loʻo i ai ni maʻila o se auro lanu i autafa o alatoto autu.
  6. Motley valivali vali... O laulaʻau e pei o laulaʻau o le avalasivalasi uso, ae e faʻaloloa.

Ua ou ufiufiina ituaiga e ono o le codiaum e masani ona maua i le fausiaina o fale.

Toe gaosia Croton

O le laueleele o Croton o le teropika eria o Initia ma Asia, lea i lona natura siosiomaga o le maualuga aapa tolu mita.

E le mafai ona tupu le codiaum e aunoa ma le vaʻaia lelei ma faʻateleina le uaʻi. Fugalaʻau fugalaʻau i totonu e le mafaamatalaina, ae eseʻese ma tele-lanu laulaʻau sili ona lelei teuteuina meatotino. O le lanu lanu e faia suiga i le amataga o le tautoulu, e le mafua mai i le vaitau, ae o le matua o lau.

Metotia tasi - faʻalauteleina fatu

O le totoina o le croton mai fatu e seasea ona faʻataʻitaʻia; o le tekonolosi e iai le aia i le ola. E lulu fatu i le faaiuga o le taumalulu.

  • Muamua, togafiti fatu ma phytohormones. Ina ia faia lenei mea, faʻatofu i latou i se tali talafeagai mo le lua i le tolu itula. Le isi, lūlū papaʻu i totonu o se pusa tuʻufaʻatasiga poʻo se atigipusa, faʻapipiʻi ma se manifinifi vaega o le eleele.
  • A masina mulimuli ane, o le a aliali mai laʻau. Lulu le fatu faʻamaʻaina i totonu o ulo. Tuʻuina ni fualaʻau ma le mautu o le vevela ma le susū ile ea ma faʻasusu.

Metotia lua - tipiina

O se auala lauiloa e faʻalautele ai le croton o tipiina, e ui lava o tatanuina lala e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

  1. Lulu le eleele i totonu o le ulo ma le tina fugalaʻau i ona luga e aʻa. A maeʻa le aʻa, tipi ese se tipi fou ma toto i se isi pusa fugalaʻau.
  2. O le toe gaosia e ala i tipi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o phytohormones. Faatofuina tipi sefululima senitimita umi i totonu o le vai ma malala ola. A maeʻa le vaʻaiga o le sua susu i luga o fasi pepa, faʻamago le tipi. Ina ia faʻaititia le malosi o le susū o le susu, alu i luga laʻau i luga o laʻau ma se straw.
  3. Toto le mea toto totoina i totonu o le susu faʻafefiloi ma teu i le fale vevela tulaga seʻi aʻa. O le tausiga e o mai faatasi ma lenei faiga e faʻaititia i le masani ea ma spraying.
  4. A maeʻa le 30 aso, ona sosolo lea o aʻa. Ona nofo lea i lalo. O faʻateleina tagata faʻalauiloa o loʻo avanoa faʻapisinisi e faʻavave le faiga o le rooting.

Ou te le fautuaina le lona lua metotia mo amataina growers, ae sili atu potomasani faʻapitoa mafai ona faataʻitaʻia.

Vitio fesoasoani mo talafeagai toe gaosia

O le a le mea e fai pe a fai o lau ma mago ma paʻu

E pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga, afai e faʻamaligi e Croton ni laulaʻau, e le vaʻaia lelei pe aliaʻe mai faʻamaʻi. I nisi tulaga, o lenei faʻalavelave e mafua mai i se faʻagasologa masani.

I lenei mataupu o le tusitusiga, o le a ou taʻuina atu ia te oe le mea e fai pe a fai o le maeʻa lau o Croton ma paʻu. Ae tatou te leʻi oʻo i lenei taua, seʻi o tatou faʻamatala le mafuaaga autu.

O lau o le Croton e i ai sona lanu e le masani ai, o lona uiga la e faʻafitauli lava ona vave maua ni faʻailoga o le mago. O le tele o taimi, e maitauina le faʻafitauli pe a malepe le laʻau. O le mea masani lava, o ia faʻaiuga e mafua mai i le le lava (o lau e mago ma malepelepe pe a paʻi) pe ova le susū (lau e mago ma stringy), mago ea, togitogi poʻo faʻamaʻi gaoioiga.

O se faʻamaʻi masani e afaina ai fafo, o le apogaleveleve lava. E mafai ona faʻailoaina e ala i le leiloa o lanu ma faʻamoe i luga o laulaʻau. E mafua ai foi le tele o faʻafitauli mo le laʻau ma le iniseti fua pe a tulaʻi pogisa pogisa i luga o laulaʻau.

Fautuaga Aoga

Afai e faʻamaʻu e le laau ni lau tuai o loʻo tu i le laina pito i lalo, o se mea masani lea. Afai o laʻau laʻau o loʻo paʻu i lalo, ia e mautinoa o loʻo e tausia faʻalelei le fugalaʻau.

  • Afai e iai ni faʻailoga iloga o le faʻamaʻi iniseti, togafiti le croton ma faʻapitoa sauniuniga ma tipi ese ia lau ua afaina. Ina ia faʻafetauia le apogaleveleve, ou te fautuaina oe e faʻaoga le Actellik, ma o le a fesoasoani Karbofos e faʻafetaui le scabbard.
  • Afai e le o maua ni faʻamaoniga o iniseti, suia le metotia faʻainu. O le pito i luga o le eleele e tatau ona mago, ma le pito i lalo e tatau ona tumau susu. A vevela le potu, faʻapipiʻi le codiaum i taimi uma i le vai ma soloi laulaʻau.

E ala i le faʻalogo i faʻatonuga, oe o le a faʻasaoina le tumama matagofie o le exotic Croton. Naʻo aua neʻi galo e faʻamautu le mafuaʻaga o laʻau paʻu'ū ese ae leʻi amataina le gaioiga. Naʻo le tulaga lea o le ae le afaina ai le fugalaʻau ma o le a mafai ona fesoasoani.

I le aotelega o luga, o le a ou faʻaopoopoina o Croton e oʻo i lona tumutumu o le matagofie naʻo tulaga lelei o moli. Afai e tuʻu le ulo i se nofoaga e le lava ai le malamalama, o le a leiloa le lanu o laʻau.

Afai e te filifili e avea ma fugalaʻau ma teu se codiaum i au auupega, vai saʻo, faʻamautinoa le sili ona lelei o le vevela pulega, fafagaina ma faʻafouina, ma o le a totogia e le mea totino lana tausiga ma aulelei foliga ma susulu matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Croton care: how to care for Croton Codiaeum variegatum (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com