Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aʻoaʻo le beatbox

Pin
Send
Share
Send

Sa vaʻai uma tagata i aliʻi o loʻo faʻaalia i luga o le TV, na latou faʻatupuina ni leo uiga ese, ma tuʻufaʻatasia i se fati malie. Ina ua uma ona matamata, ese mai manatu eseese. E masalosalo se tasi, o isi ua amata ona tau manatunatu pe faʻafefea ona aʻoaʻo le atigipusa i le fale mai le maosi.

Beatboxing - faia leo foliga tutusa ma mea fai musika faʻaaogaina lou leo. Tagata ua latou faʻatautaia lenei faatufugaga i le atoatoa mafai ona faʻataʻitaʻi le leo o kitara, drums ma e oʻo lava synthesizers.

O le taʻiala musika na aliali mai i Chicago i le amataga o le 90s. O le au fai polofesa o le Beatbox o loʻo toʻaga e mataʻitaʻi ma maua ni tupe lelei. O latou pili e masani ona sili atu nai lo le totogi o moni faʻaaliga pisinisi fetu.

O leo autu a le beatbox

E ui lava i le faigata foliga mai, e mafai e tagata uma ona faʻatautaia le galuega taulima. Ua lava le iloa o ni nai leo. Faatasi ai ma i latou:

  • [b] - "butterfly lapoʻa";
  • [t] - "ipu";
  • [pf] - "paʻu mailei".

E i ai ni nai manaʻoga mo le aʻoaʻoina pusa tamaʻi i le fale. E umi se taimi e faʻamaonia ai leo masani. Sei o tatou auiliiliina i latou i auiliiliga sili atu.

  1. "Pepelu lapoʻa". O le leo e toe gaosia e ala i le faaleoina o le mataʻitusi "b" e aunoa ma se leo e ala i le faapipiina o le ea. Faʻapipiʻi ou laugutu i le mea e gata ai le mafai, faʻafefeteina ou alafau ma, faʻaauau pea ona teu ou laugutu, amata ona manava ma i le taimi e tasi faʻapea "b". O le leo leo e feololo. Faigata o le a tulaʻi mai i le taimi muamua, ae a maeʻa ni nai toleniga, manumalo i lenei laʻasaga.
  2. "Ipu"... O le gaioiga ua faʻaititia i le faʻaauau ona faaleoina o le upu "iinei" i se musumusu. Naʻo le mataʻitusi muamua lava leotele. A lelei le metotia, taʻu le mataitusi "t" e aunoa ma nisi leo.
  3. "Snair"... E tele se taimi ma se taumafaiga e faʻataʻitaʻia ai le leo, aua e tuʻufaʻatasia se leo filemu "b" ma se leo tele "f". Sui i le aʻoaʻo pe a maeʻa ona faʻatonutonu leo ​​muamua e lua. A leai, e leai se mea e aoga.
  4. Faatulagaga... O le taimi lava e te aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona faaleoina leo e tolu, taulaʻi i le faʻatulagaina o leo. O le pao autu o se faʻasologa o leo: "butterfly lapoʻa", "cymbal", "snare drum", "cymbal". Galue malosi i lau faaleoga. Ina ia faʻafaigofie, aveese le leo mulimuli, ma mulimuli ane toe faʻafoʻi mai.
  5. Saosaoa... Ia mautinoa ia uai atu i le saoasaoa. I le iuga, aʻoaʻo e faʻaleoina le pao vave ma manino.

Na ou ufiufi i laasaga muamua i le auala e aoao ai le pusa pesini. E tatau lava ona e alualu i luma i taimi uma, aʻoaʻo ni mea fou ma taumafai ia e lelei atili.

Vitio aʻoaʻoga ma faʻamalositino

Manava faia se sao tele i le aʻoaʻoina o le beatboxing. E le mafai ona taalo umi pao e aunoa ma le taofiofia o lau manava. O le mea lea, faʻamalositino i taimi uma ou mama, matamata i ata faʻaleaʻoaʻo, faʻalogo i musika.

O toleniga tumau o le ki i le manuia. Taumafai, faʻataʻitaʻi ma faʻatagaina lau vaai faalemafaufau tafe vao.

Faʻafefea ona aʻoaʻo le beatboxing mai valu

Beatboxing - fatuina fati, leo ma paʻu o mea eseese e faʻaaogaina ai lou gutu. Afai e te filifili e tuutoina lou taimi avanoa i lenei gaioiga, o le tala pe faʻapefea ona aʻoa le beatboxing mai le valu o le a aoga.

O le sini autu na fuafuaina, e tumau pea ia malamalama pe o fea e amata ai. O le amataga i lenei mataupu o le suʻesuʻega o le faʻavae mataupu autu o le faʻatonuga musika.

  • Malamalama lelei i le faʻatinoina o leo tetele e tolu o faʻavae o le beatboxing. Tapa, pulou ma maileia.
  • A maeʻa loa ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ona ta le leo taʻitasi, amata le fatuina o pao e ala i le tuʻufaʻatasia o leo i auala eseʻese. Afai e le manuia isi mea uma, aua le faʻatopetope e fiu. O le metronome o le a fesoasoani ia te oe e fatuina fati musika.
  • A aunoa ma le manava saʻo, e te le manuia. Faʻalogo totoʻa i toleniga manava ma le mama atinaʻe. Beatboxing e le faʻauo ma leaga amio leaga. O le tuʻua o le ulaula o le faʻamuamua lea.
  • Aʻoaʻo mai polofesa. E le manaʻomia le lesitala i vasega. Matamata i faʻafiafiaga a tagata faʻamanuiaina ma kopi a latou gaioiga. I le faʻalogo i fautuaga, alu i auiliiliga ma aʻoaʻo lilo o le manuia, aʻoaʻo pe faʻafefea ona fatuina pao o eseʻesega faigata.
  • Aua le amanaʻiaina le atinaʻeina o agavaʻa. Fetuutuunai fatuga musika lauiloa i pao. A maeʻa manuia ona faʻataʻitaʻi le pese, faʻalelei le uluaʻi kopi pe fai se fesuiaiga. O lona iʻuga, o le a e mauaina se galuega fou o le a faʻalauteleina tuaoi o le sogasoga.

Manatua, o le faiaoga autu o le faifai pea faʻataʻitaʻi. Faʻatulaga lelei ou tomai, taina ni leo fou ma sau ma pese fou. Aua le fefe e fefiloi tuʻufaʻatasia pe taofi lou mafaufau. Afai o lau mea fou e foliga mai e fiu pe le maeʻa, taumafai e faʻaopopo i ai leo o le natura i ai. Lenei o le a ave le paʻu i le isi tulaga.

Aua neʻi galo o le fati ma le tempo e faʻalagolago lava i le faigofie ma le malamalama o le toe gaosiaina o leo taʻitasi. Beatbox masters e uiga i le manino, ae le o le televave.

Faʻafefea ona aʻoaʻo le pusa pusa i le fale

Beatbox o se musika tulaga ua vave mauaina lauiloa. O ituaiga musika uma e faʻaaogaina tele ai lenei ituaiga leo toe faʻateleina. Fans o le sitaili e fiafia tele pe faʻapefea ona aʻoaʻo le atigipusa i le fale.

A e vaʻai i se tagata o loʻo tataina ni musika ola e faʻaaogaina ai lenei metotia, e foliga mai o lenei e faia i se auala faigofie. O le mea moni, beatboxing o se faigata gaoioiga e manaʻomia le mautinoa, tumau ma le onosai.

  1. Tomai... Faʻataʻitaʻiga beatboxing e aunoa ma toleniga ligament, atiaʻe manava ma lelei le faʻamatalaina o le a le galue. Faʻatautaia le faatufugaga manaʻomia se taliga lelei, se lagona o le pao ma le mafai ona pese. O le mea lea, amata i le atiaʻeina o le lisi tomai.
  2. Atinae o le mama... O potu musika faʻapitoa e aʻoaʻoina lenei faiga, peitaʻi o le a mafai ona e aʻoaʻo le beatbox na o oe, e aunoa ma le tuua o le fale. Faʻaaoga manava auala e atiaʻe ai lou mama, ma e te le tau manaʻomia se yoga faiaoga.
  3. Lulu Lulu... O le a latou fesoasoani ia te oe aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaaoga se seti o mea faʻaleo mea, e aofia ai nifo, laugutu, gutu ma le laulaufaiva. Pese faʻatasi ma siva o le a faʻaleleia atili ai lou leo ​​ma lagona o le pao.
  4. Faʻatautaia o leo faʻavae... A aunoa ma lenei, e le mafai ona avea ma se beatboxer moni. O le numera o elemene sili ona faigofie e matua tele - paelo, peʻapeʻa, sumepalo, ma isi mea. A aunoa ma le iloaina, ua uma ona e iloa faʻafouina le tele o leo saʻo.
  5. Faʻalogo i leo puʻeina... I le avea ai o se taʻiala, e fautuaina e faʻaaoga leo puʻeina, o lo o tele i luga o Initaneti. Lalotoso i latou ma faʻatusatusa lau faʻatinoga ma faʻailoga.
  6. Lesona i luga ole laiga... I aso tuai, o tagata amataina pusa pusa e tatau ona faʻatautaia na o latou le tusi ata i le faʻalogo ia latou ala e fiafia iai. Lenei aʻoga tafailagi ma lesona maua fua e tatala e fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo vave.
  7. Faatulaga fusi... Faʻavae i leo na e suʻesuʻeina, faia ni fesoʻotaʻiga laʻititi ma faigofie e mafai ai. O latou o faʻavae mo le fatuina o fatuga faigata. Talitonu ia te aʻu, soʻo se beatboxer faʻapolofesa o loʻo i ai le atoaga o aoga aoga faʻatulagaina.

Sa ou tilotilo pe faʻapefea ona aʻoaʻo le atigipusa i le fale. Faatasi ai ma le fesoasoani a faʻatonuga, oe o le a amata ona faʻatinoina atoa-fatuga fatuga, o le faigata o le a faʻateleina taimi.

Vitio manaia pusa pusa

Faʻafetai i le galue malosi, o le a mafai ai ona e aʻeaʻe i le tumutumu o le pule, o loʻo faʻatali mai ai le gaioiga, e aofia ai le auai i tauvaga ma taʻamilosaga.

Talafaʻasolopito o Beatbox

I le faaiuga, o le a ou taʻuina atu ia te oe e uiga i le talafaasolopito o le musika faatonuga. Soo se tasi e mafai ona faitau beatbox. E te le tau manaʻomia foi ona lesitala i se aʻoga musika pe faʻatau ni mea fai musika e le mafai ona taʻua o se mea taugofie.

O se tagata ua aʻe i le pito i luga o le tomai e mafai ona taʻua o se faʻaili. I le faʻaaogaina o ona laugutu ma lona laulaufaiva, na ia usuina foʻi i le taimi lava e tasi le taina matagofie o mea fai musika eseese, e aofia ai ma drums, sumepalo ma kitara.

E tusa ai ma talitonuga masani, o le fanau mai o le pusa pusa o le Amerika Amerika o Sikako. Na afua mai i le hip-hop. O le mea moni, o aʻa o faatufugaga e toe foʻi atu i le seneturi mamao atu XIII. I na aso, o se manatu faʻatatau o se DJ poʻo se pop pese e leʻi lagonaina. Farani faʻafefe tagata pese i malae o taulaga e aunoa ma le faʻaaogaina o mea fai musika. Sa faʻaaoga e tagata taʻitasi o latou kulupu o latou gutu e faʻataʻitaʻi ai le leo o le mea faifaaili. Na foliga mai o se matagofie tuufaatasiga. O tagata o nuu tuaoi na aʻoaʻoina lenei ata i le na o le lua seneturi mulimuli ane.

I le amataga o le seneturi lona sefuluono, na galo ai le taina o musika, ma na mafai na toe ola mai i le na o le faaiuga o le sefuluiva seneturi. I le seneturi lona 18, o isi ituaiga Aferika na faʻaaogaina se ituaiga pusa pusa i le taimi o sauniga.

E faigata ona taʻu poʻo ai na avea ma muamua pusa pusa i le lalolagi faʻaonapo nei. E ui i lea, faʻafetai i faatufugaga, mo le taimi muamua faʻatautaia ia avea ma taʻutaʻua mo le Brooklyn tuʻufaʻatasia taʻua o "TheFatBoys", lea na manumalo i se tauvaga taleni.

O le numera o beatboxers ua ausia le manuia o i le selau. O lea ua e iloa faʻapefea ona aʻoaʻo le atigipusa mai le valu i le fale. Afai e te tauivi ma galue malosi, e mafai o le lalolagi atoa o le a iloa e uiga ia te oe ma lau taleni, ma o lou igoa o le a faʻaalia i luga o se tasi o puipui o le fale tele taʻutaʻua. Talosia ia e onosai, tumau ma ia e manuia i lenei galuega faigata. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Human Beatbox Neil Amazes Everyone. Asias Got Talent Episode 4 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com