Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona inu saʻo rum ma mea e 'ai

Pin
Send
Share
Send

O le Rum o se mea inu 'ava malosi e faʻatupuina i le suka suka. I totonu o Lusia, e le faʻatauina i faleoloa uma, peitaʻi o tagata inu ava malosi uma, e tatau ona inu pia.

O le vaiinu na muamua faia e tagata o Barbados. O le tuaa anamua na taua o "Kashasa". O loʻo lauiloa pea i Pasila. E tusa ai ma faʻamaumauga mai anamua, na saunia muamua le cachaça i le seneturi lona sefuluono.

I le taimi muamua, sa faʻaaoga e tagata le rum e fai ma tupe. Sa latou totogia tagata faʻatau mo oloa. O le roma na alofagia tele e seila ma seila. Ma e le o se mea e ofo ai, aua e teuina mo se taimi umi ma taofia ana meatotino. I le taimi e tasi, o le teuina o uaina i luga o se vaʻa e faʻafitauli.

O le Rum na gaosia i togalaʻau sa le lelei lona tulaga seʻia oʻo ina faʻaleleia e misionare Farani le gaosiaina o tekonolosi.

E tusa ai ma le tala faasolopito, oi latou ia na muamua faʻaaogaina faʻamama paipa faia mai apamemea, lea na lautele faʻaaogaina i Farani. Ona o lenei, o se maualalo-lelei ma taugofie inu avea ma sili matagofie rum.

O le amataga o le sefuluiva seneturi na faʻailogaina e le tulaʻi mai o ni ituaiga taʻutaʻua, e aofia ai Bacardi ma HavanaClub. O oloa a le kamupani o loʻo avea ma tulaga taua i le maketi.

Vitio fesoasoani

Aso nei rum ua i ai se tele mulimuli, pei o le cognac poʻo le whiskey. Ua tupuolaola la latou numera i aso uma. O loʻo iai foʻi ma isi tagata o le atunuʻu.

Faʻafefea ma faʻaoga mea inu vai inu

Manatua o le inu saʻo e faʻamoemoe i le "lanu" o le vai inu. O le paʻepaʻe e faʻaalia i le leai o se taimi umi ma se tofo filemu. O le mea lea, e faʻaaoga mo le faia o cocktails.

Amber ei ai sona pupula tofo ma mauoa lanu, aua o loʻo teuina i totonu o paelo laupapa umi. E fautuaina e faʻamalu aʻo leʻi faʻaaogaina i le fale. Inu i se tulaga mama.

A o le pogisa, talu ai o le umi faʻaalialia, ua i ai se faaleoga lanu. E talafeagai mo le sauniaina o taumafataga ma cocktails, mo le inu i lona mama foliga.

E fa ala lauiloa e inu ai lenei ava malosi. I lenei tulaga, o le igoa e le afaina.

  • Faʻaleagaina... O le metotia e filifilia e tamaloloa. Ua latou finau mai e naʻo le pau lea o le auala e fiafia ai i le tofo. E fautuaina e faʻaaoga i le mama foliga ae le i oʻo se taumafataga mai vodka ipu malamalama. Afai e tuʻuina atu le 'ava i le iʻuga o se taumafataga, e onana e pei o le cognac.
  • Rum ma le aisa... Pei o tamaʻitaʻi. E faʻamalulu ma faʻamaluluina e le aisa le tofo oona. E ui lava, e tusa ai ma tamaloloa, o le aisa e i ai se leaga aafiaga i uiga totino, lea e faʻatusalia e le tele o manogi ma manogi teufugalaʻau.
  • I foliga o cocktails... Filifiliga a le autalavou. E le o se mea e teʻi ai, o loʻo i ai rum i soʻo se olaga po. I totonu o se cocktail, o le tofo moni na leiloa, ae o le iʻuga o paluga e aoga.
  • Faʻafefe... I se tulaga faʻavaivaia, e faʻaaogaina e tagata e le fiafia i le 'ava malosi. Mo nei faʻamoemoe, latou te faʻaaogaina le vai poʻo le sua. Ua fautuaina e le au atamamai le faʻasusu i le sua o le tipolo poʻo le vai fou mai se vaieli.

Oe o le a sailia pe o le a le filifiliga e ave ai le fiafia e ala i le faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga. Ou te le iloa se mea i le tuʻuina atu o fautuaga, talu ai o ou tofo e le iloa e aʻu.

Afai e te okaina rum i soo se nofoaga, o le a tuʻuina atu faʻatasi ma le fasi fasi tipolo ma le aisa. I taimi o aso malolo, e teuteuina matatioata i aloiafi. A faʻapea ua e laki i lou i ai i totonu o se tasi o nofoaga faʻataʻamilo a le Caribbean, o le a togafitia oe e le tagata faʻatau pia i se vai inu i totonu o niu popo.

E tolu ituaiga o rum, e taʻitasi ma manaʻoga faʻapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, e ese tulafono inu.

  1. E alu faʻatasi le paʻepaʻe ma Cola ma le sua o le tipolo. Latou te faia ni cocktails luga o le faavae.
  2. O le pogisa e tuʻuina iai fualaʻau ma fualaʻau e sausau ma le kinamona. O Cherry, pinia, meleni ma le avoka e talafeagai. E faʻaaoga foʻi i le kofe.
  3. E le mafai ona saunia se cocktail Daiquiri e aunoa ma le auro. O le lama auro o le sui lea o le uaina.

Afai o le a e togafitia au uo, tautuaina ia sili atu le lelei e mafai ai. Brutal ipu mata ma mafiafia puipui o le a faia.

A oʻo mai i meaai mama, ia fatufatu ma le mataupu. Naʻo aua neʻi galo o tagata faʻatauvaʻa inu pia mama e aunoa ma se meaʻai mama. Afai e te le manaʻo e te i ai i se tulaga le lelei, sauniuni mo se taumafataga.

  • Inu le rama i sua fou, kola ma le vai feinu. A e le inu 'ava malosi, tuʻu aisa i le ipu.
  • O le falaoa e manatu o se meaʻai lelei ile fale. Aai se fasi falaoa pe a uma sauniga taʻitasi. E le afaina le meaʻai mulimuli.
  • O fualaʻau ma fualaʻau, sausau ma le kinamoni, e tuʻufaʻatasia ma rum. Auauna i le paina, meleni, suamalie cherry, papaya, po o moli.
  • E talafeagai foi meaʻai i luga ole laulau ile i luga ole laulau: mussels, iʻa, caviar, faisua poʻo losters. Ou te fautuaina le tautuaina i le tulaga o salati poʻo canapes.
  • E masani ona 'aʻai ma aano o manu, sosisi, fualaʻau, sisi poʻo le sukalati.

E sologa lelei Rum i le tele o meaʻai. E le tau tuʻuina uma meaʻai i luga o le laulau. Faʻatapulaʻa oe i nai taumafataga ma sua.

Rum Bacardi

Rum o le sili ona lauiloa vaiinu i Sisifo. E tele ituaiga o lenei 'ava malosi, ae o Bacardi e sili ona lelei, lea e inu mamā pe o se vaega o cocktails.

Talitonu mai, o le inu Bacardi e le sili ese mai le inuina whiskey poʻo le cognac.

  1. Liligi le lama i ni tioata faapitoa 50 ml pe i ni lautele tioata. O le mea taua o ipu ia e manifinifi puipui. E fautuaina e faʻatumu le tasi vaetolu.
  2. Faʻamafanafana Bacardi ae le i tofoina. Ole mea lea e ala ai ona faʻaaoga tioata manifinifi puipui. E masani lava, o nai minute e lava mo le faʻamafanafanaina, pe a maeʻa le vevela e oʻo i le tulaga sili ona lelei.
  3. Ou te le fautuaina le inu Bacardi i le tasi gulp. Mānava i le manogi ma miti. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e fiafia i le sili matagofie tofo.
  4. A maeʻa faʻamalieina le lagona o le manogi, folo le vai inu. I le taimi e tasi, fesuiaʻi sips ma le manogi matagofie.
  5. Faʻatagaina Bacardi ma meaai mama. O le fasi aano o manu fasi e alu lelei.
  6. Afai e tatau ai, inu ava malosi i le vai poʻo le sua masani. I se tulaga lautele, o le rum e alu faʻatasi ma le fala, moli ma sukalati vevela.

Faʻafefea ona fai cocktails ma Bacardi

Bacardi i le masina

  • Tuʻu sina aisa i totonu o le lulu, sasaʻa sefululima mililita o Amaretto liqueur, Kafe liqueur, Bacardi rum ma kulimi Aialani. Faʻafefiloi mea uma.
  • Liligi le suavai saunia i totonu o se faaputuga muai malulu.
  • Ou te fautuaina oe e inu le cocktail maeʻa ala i se straw. Naʻo le manatua e tuʻu i le afi. Aua le faʻalauteleina le fiafia, neʻi e susunuina oe lava i le soʻona inu.

Apu Bacardi

  • Liligi le 20 ml o le syrup Green Apple i totonu o se tamaʻi faʻaputuga. Ma, i le naifi, sasaʻa le tutusa aofaʻi o le tipolo sua i luga.
  • Faʻaaoga se naifi, sasaʻa le 30 ml o lama i luga. O le iʻuga o le tolu-vaega faʻapaʻapaʻau.
  • E pei o le muamua tulaga, moli le mea inu ma inu i le faʻaaogaina o se straw.

E te iloa le lavelave o le faʻaaogaina o Bacardi ma faʻafefea ona fai cocktails o le a e faʻamafanafanaina ai oe i luga o se taumalulu afiafi pe malolo pe a maeʻa se aso faigaluega e sili atu le leaga nai lo mulled uaina.

Rum Kapeteni Morgan

A oʻo i le lautele o sami o le lalolagi, ua sailia e tagata faomea le gaoi, sa latou inuina le rama mai fagu. I na aso, sa leai se fesili o ausilali ipu. I le aluga o taimi, na suia mea uma. Mafaufau i le metotia o le inuina o le rum Captain Captain Morgan.

E masani ona inu e tagata le lama mama, aua e naʻo le pau lea o le auala e lagona ai le manaia ma tulaga ese o tofo o vai inu. Inu i tamaʻi vaega, 'aʻai o aano o manu poʻo tipolo tipolo.

Afai e te filifili e oka se ipu malamalama o Kapeteni Morgan i le pa, ia e sauni mo se pusa inu nai lo se inu mama. O le i ai o isi mea o le a le faʻatagaina ai oe e fiafia i le tofo. Tagata e le fiafia i le tofo tofo inu i luga o le aisa. Afai e te manaʻo e avea ma se tagata aoga o le oloa, o lenei metotia o le a le galue.

Tuufaatasi Kapeteni Morgan ma sua ma vai. Fai mai le au popoto, e sili le faaaoga o le tipolo poʻo le popo mo nei mea. O meaʻai taʻitasi e faʻatagaina ai oe ona faʻapaleni le tofo ma le malosi.

Seʻi tatou talanoa la i le mataupu. O Rum Captain Morgan o se vaiinu faomea, fiafia i le lauiloa o lauiloa.

Ou te maitauina le tele o ituaiga o Kapeteni Morgan ua gaosia. O le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona inu latou uma. Sauni? Tatou amata.

  1. Siliva Fautuaina... O le paʻu paʻepaʻe e faʻaalia i le tofo malie ma le manogi manaia. O le 'olo e 35 tikeri. Latou te le inupia i se mama foliga, ae leai se sili lelei faʻavae mo se cocktail.
  2. 100 Polofesa... O le ituaiga o le uii ma sili ona malosi. O le tofo multifaceted o se moni fiafia. Faʻamama ile Cola poʻo le vai ae e te leʻi inu.
  3. OriginalSpicedGold... E i ai se manogi maaleale ma vanilla tofo. Latou te onania mama ma masani ai ona faia cocktails. Faʻasusu i le vai pe a manaʻomia.

Faatonuga vitio

O le a ou faʻaopopo atu o loʻo aofia le rum i le vaega o le ava malosi malosi. E taʻutaʻua i gourmets ma bartenders tutusa latou faʻaaogaina Kapeteni Morgan e sauniuni ai a latou palu. Nei e mafai ona e fiafia i le tofo o se mama pe faʻavai vai inu. Aua neʻi e se ese, aua e taua tele le soifua maloloina.

Faʻafefea ona inu rama ma le kola

Afai o oe o se moni faʻatamaʻiaina o le 'ava malosi, o lenei vaega o le tusitusiga o le a aoga, aua o le a e aʻoaʻo ai i le faigata o le inu rama ma Cola. Aua neʻi e manatu e leai se mea faʻapitoa pe faigata i le faia o se cocktail. O le mea moni, e le o le tulaga lea. Ua lava le le taofiofia o vaevaega, ma o le tofo o le a le fiafia.

O Rum ma Cola o se vai inu e leai se mea faigata ona mafaufau i se pati. E ui lava, e mafai ona e fiafia i le tofo i le fale. E manaʻomia e oe le papaʻe papaʻe, kola, lemoni, aisa, se ipu malamalama ma se vaomago.

O lisi lisi e lava e sauni ai se tulaga ese ma ofoofogia cocktail. I se faʻaopopoga, o loʻo avanoa i latou, seʻi vagana ai rum, pe a fai o loʻo tatou talanoa e uiga i se oloa e sili ona lelei.

  • Faafefiloi mea aoga. Liligi aisa i totonu o se ipu maualuga, oomi le sua o le kuata o le tipolo ma faʻaopopo 60 ml o lama. Ou te fautuaina le faʻaaogaina o le 'ava malosi e sili ona lelei, a leai o le a aliaʻe iʻuga leaga.
  • Faʻaopopo le 150 ml o le kola i le ipu malamalama. Mo sauniuniga, faʻaaoga se cola, o le fagu na faʻatoa tatalaina.
  • Teuteu i fasi tipolo, ia puipuia ma le faʻaeteete i se ipu malamalama. Ia mautinoa e mulimuli i le faʻasologa o gaioiga. A leai, o le tofo o le a faʻaseseina.
  • A e faia mea uma i le saʻo, o le a mafai ona e fiafia i se kulimi o ana fua na pasi i le tele o tausaga faʻafetai i lona tofo manaia.
  • E totoe pea e tuu se paipa i totonu o le ipu malamalama, ma ua sauni "rum-cola" i le fale. Naʻo se straw o le a faʻatagaina oe e talisapaia le manogi moni ma le tofo o se manaia inu.

Ou te fautuaina le faʻamamaina i fasi falaʻaia, fasi moli poʻo sukalati pogisa pe afai e te le fefe e maua le mamafa.

O le inuina o se kuliki o le a faia lau talanoaga i le afiafi ma lau pele e mafanafana ma fiafia. Oi ioe, na toeitiiti a galo ia te aʻu. O se agaifanua le saunia saʻo o se falesa aʻo leʻi faʻaaogaina. A leai, o le a leiloa lona tofo ma lona manogi.

I le faaiuga, o le a ou faʻaopopo atu o le faʻaaogaina o le lama, e pei o isi vai inu, e i ai sona leaga i le tino. E malosi le pa o le ate. A iai ni faʻafitauli tau soifua maloloina, e sili le taofi le inu.

O le Rum e fai mai molasesa na maua a o gaosia le suka. E faʻavaivaia i le vai, faʻatagaina e faʻafefeteina, ma a maeʻa ona faʻasaini, maua mai le ava malosi. E faʻasusu i le vai seʻia maua se vai inu e 50 tikeri. Ona teu ai lea i paelo mo le lima tausaga.

Malamalama, mamafa ma feololo rum ua gaosia. O le mamafa o foliga, o le sili atu ona manino le tofo ma le manogi. O le tau e faʻamoemoe ile matua tausaga.

O le Rum o se oloa e le faʻaleagaina. Ae ui i lea, o le teuina i totonu o se container le lelei tapunia masani ona mafua ai le faʻaitiitia o le malosi. O le tulaga e teu ai se lapisi ario e tapunia mau. I lenei tulaga, o le 'olo e le i lamatiaga.

Fai fautuaga, teu lelei le vai inu, fai kokota ma faʻaaoga i le kuka, ma o le a atili ai ona felanulanuaʻi le olaga. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Long Sleeve Cable Stitch Sweater. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com