Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga auiliili o ituaiga violets "Frosty Cherry" ma le "Winter Cherry"

Pin
Send
Share
Send

E taʻutaʻua tele Vaioleti i e fiafia i totonu o laʻau. E faʻamanuiaina le tagata i se foliga matagofie o pupula fugalaʻau ma laʻititi laulaʻau.

O ituaiga fou o Vaioleti o loʻo aliali mai pea. I totonu o le tusitusiga o le a tatou mafaufauina ai le matagofie ma le masani ai ituaiga o violets e taʻua o le "Cherry" ma le latou faʻamatalaga. O le a matou aʻoaʻo foʻi pe faʻafefea ona vaʻaia lelei i latou ma o a tulaga latou te manaʻomia.

Botanical uiga ma foliga iloga

O le Vaioleti o se matua tumau ma petioled lau. O le lau foliga foliga mai foliga-fatu. Lenei laʻau ei ai se tolotolo gagau. O le Vaioleti o loʻo maua i le tele o eria o le lalolagi ma se tau feololo, o le tele o atunuʻu uma o Amerika i Matu, o Andes Mountains ma Iapani e tamaoaiga i ituaiga eseese. O fugalaau Vaioleti e nofofua, e eseese lanu, o le fualaʻau o se atigipusa ma faʻamau afuala.

O nisi ituaiga o violets e gaosi mo fugalaʻau manogi, o isi mo fugalaʻau pupula. O le tricolor violet herbs e oʻo foʻi i vailaʻau. Vaioleti o ituaiga "Frosty Cherry" ma le "Winter Cherry" maua, e le pei o isi violets uma, o le lanu e pogisa sieri, faʻapea foi ma se paʻepaʻe paepae faataamilo i pito o petala.

Faʻalavelaveina

I le 2005 O Konstantin Morev, o se faʻatoʻaga fagafao, na mauaina se ituaiga matagofie e le mafaatusalia o Frost Cherry. Soʻo se fugalaʻau o lenei ituaiga e atoatoa - uma e pei o le aisa e toetoe lava paʻepaʻe fugalaʻau, ma pula pula, ma faʻamaʻaila mafoʻe. Mo le sefulutasi tausaga na galue ai i le fausiaina o lenei matagofie fugalaʻau, aumaia i le atoatoa.

E lauiloa Morev o le tusitala o le tele o ituaiga faʻaaliga eseese:

  • Laumei Laʻitiiti fugalaʻau;
  • kiona paʻepaʻe paʻepaʻe faʻaipoipo;
  • Kostin's motley mafaufauga;
  • lanu viole ma paʻepaʻe papaʻe Lord of the Rings;
  • tau mafanafana o le tauafiafi ma isi.

O se auiliiliga faʻamatalaga o ituaiga o violets faʻaola e K. Morev e mafai ona maua i lenei tusitusiga.

Elena Korshunova i le 2006 na fafagaina le EK ituaiga - Winter cherry... O lenei foi o se Lusia faʻatoʻaga ma le tele o tausaga o le poto masani (faitau e uiga i isi ituaiga faʻafaileleina e lenei fomaʻi iinei). O ituaiga eseese o loʻo iloiloina i aso nei ile tusitusiga e laʻititi lava, ae ua leva ona taʻutaʻua, ona ua latou fiafia ile latou pele matagofie ma e manatuaina mo se taimi umi.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga

Siaki le faʻamatalaga ma ata o ituaiga "Frosty Cherry" ma le "Winter Cherry".

Eseese lanu viole "Frosty cherry" e tele fugalaʻau faʻalua, o le lanu e eseʻese mai le piniki piniki i le raspberry... O le tele o le fugalaau o le 4 cm. O le latalata i le ogatotonu o le petal o le, o le tele o lona pogisa, liliu i le mumu-sieri ma se manifinifi paʻepaʻe faʻasolo i le pito.

O se mea manaia o lenei fugalaʻau o lona mafai lea ona suia le lanu e faʻamoemoe i le vevela o le vevela - pe a oʻo i le maualalo, e atili ai ona māmā le fugalaʻau, pe a oʻo i le maualuga, ona avea lea ma pogisa sieri. E le gata i lea, o lona faʻatumuina e eseese ma taimi fugalaʻau ma moli e faʻamautuina.

O le rosette e aofia ai faigofie laupepa laulaʻau ma i ai fua tulaga. Fugalaʻau e tele ma umi. Oe mafai ona iloaina le matua o se fugalaʻau i ona pupuʻu petala. Vaioleti "Frosty Cherry" taugata mo lona umi fugalaau vaitaimi... E fiafia o ia i ana fugalaʻau pe tusa ma le 10 masina.

E manaʻomia e le laʻau tamaʻi malologa mo malologa masani. Oe mafai faʻateleina le numera o peduncles faʻaaogaina faʻapitoa faʻalailaina.




Vaioleti Vaioleti "Winter cherry" e tele fugalaʻau, e faʻalua-faʻalua i le paʻi i ai, ma ona mafolafola pito... O le lanu e loloto cherry i le uliuli ma se paepae paʻepaʻe i le pito o petals, e pei o ufiufi i le malulu. E mafai foi ona suia lanu - o le malulu o ia, o le susulu o le lanu o le petal ma le tuaoi, ma i le vevela o le tau e mafai ona fuga mai ma monochromatic cherry paler fugalaʻau.




Tausiga

Taua tulaga mo le totoina o nei ituaiga o:

  1. Le vevela saʻo mo le olaga - 10-15 tikeri, ma o le Vaioleti o le a fiafia i fugalaʻau matagofie naʻo le 20 mai le 25 tikeri. E mate le laau i le vevela i lalo ifo o le 5 poʻo luga atu o le 30 tikeri Celsius.
  2. Sūsū 60-80%... O nei ituaiga e le fiafia i le sili atu o le susū o le ea, ma aua le faʻatagaina le sausau. E mafai ona e aveʻese le pefu mai lau i lalo ole taʻele.
  3. Moli moli... E ao ona ave itula ole ao mo violets mai le 12 itula ile aso. I le taumalulu ma le tautoulu, e manaʻomia ni moli uila faʻaopoopo. Peitaʻi, faʻaeteete i le tele o le malamalama, pe a faʻapipiʻi i lalo laulaʻau, ufiufi le ulo, pe tupu faʻatasi i le eleele - o faʻailoga ia e manaʻomia e le laʻau le laʻititi malamalama.

    I le suia o le faʻamalamalamaina o Vaioleti, oe mafai ona fuafua le mea latou te maua ai le sili ona matagofie lanu. Faʻamolemole manatua afai e le lava moli, ona petioles ma laulaʻi faʻalautele agai i luga o le malamalama.

    MANATUNATUGA! La tuusao la mafai ona tuua mu i luga o laulaʻau, lea o le a foliga mai o ni enaena ila ma faʻaleagaina foliga o le laʻau.

  4. Faasusu lelei... O le faʻamamagoina o le eleele i totonu o le ulo e i ai se faʻaletonu i le foliga mai o le laʻau, ae o le lolovaia e mafai ona faʻaleagaina atoa ai le Vaioleti. Taumafai e faʻasusu i taimi uma, ae siʻi sia mea itiiti, ma vai mafanafana i autafa o le ulo. O le tele o le vai o le a alu i totonu o le lua. E tatau ona aveʻese, aloese mai le le mautonu o le susu.
  5. Laʻei pito i luga... E le fiafia le "Frosty Cherry" ma le "Winter Cherry" i eleele eleele mafiafia ma lelei. Latou te taofiina le laʻau, lea e mafua ai le leiloa o foliga vaaia ma le faʻaititia o le numera o peduncles. E mafai foi ona latou faia ia mamai le laau. Oe manaʻomia le fafagaina o se tagata matua Vaioleti faʻalua i le masina ma faʻapitoa auala ma faʻalaʻau 2 vaiaso peʻa uma tui.

O le Vaioleti e tatau ona totoina faʻalua i le tausaga.e ala ile faʻateleina ole lautele ae le ole maualuga ole ulo. Afai e ola maloloina le laʻau, ona totoina lea faʻatasi ma le eleele, afai e aliaʻe ni faʻafitauli, ona aveʻesea lea o le togavao, e luluina uma le eleele ma suia i se tasi.

E le manaʻomia le tuʻuina o le viole ole ituaiga "Frosty Cherry" i luga ole faʻamalama, e paʻu ifo ai le susulu o le la. Sili tu i le itu i sautesisifo poʻo le itu i sasaʻe o le faʻamalama.

E le fiafia Vaioleti i ni ata faataʻoto pe faʻamalama foʻi.... O le minoi o le ea e leaga mo le foliga mai o le fugalaau.

I le taumalulu, afai e mafai, tuʻu i lalo le vevela i le 15 tikeri, vai laititi. A maeʻa se setete o malologa, o le a fuga sili atu tele.

Faʻatupulaia pea gaioiga

Tulaueleele

Afai na e faʻatau se laʻau ua matua, ua sauni e fuga, pe ua fuga, ona tatau lea ona e ave se tamaʻi ulo e aunoa ma se alavai. Eleele mo vaioleti e talafeagai mo lenei tuufaatasiga: 3 vaega o peat, 1 vaega o le eleele "Vermion" ma le 1 vaega o tao tao. Latou te le fiafia i eleele mafiafia ma mamafa, manatua o le eleele e tatau ona mama ma avanoa.

MANATUNATUGA! A totō Vaioleti ma fatu, e leai se mautinoa o le fugalaʻau o le a mautofi uma tina foliga.

A totō Vaioleti ma se au, e i ai ni foliga vaaia:

  • fufulu le laulaʻau ma le au, tipi ese le mea o totoe, tuʻu le 2 cm o le petiole;
  • toto i totonu o se palasitika ipu ma pu faia i lalo;
  • leaga le eleele e talafeagai, e aofia ai peat ma tao tao (pauta polystyrene poʻo le oneone talatala);
  • seti le lau ina ia na o le petiole i le eleele;
  • faʻamama le ipu malamalama i le ufiufi, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se fagu palasitika tipi ese, poʻo se ato.

I le vaitaimi rooting, e te le manaʻomia le tele o malamalama. A maeʻa le 3-4 vaiaso, o le a totoʻa le laʻau. I le masina mulimuli ane, ua aliali mai laʻau fou. A maeʻa le isi 3-4 masina, aveʻese le pepa tuai a le tina. Ma o le togavao lava ia e mafai ona vaeluaina ma totoina eseese, ni laʻau talavou.

Maualuga

A faʻateleina uzambar violet ituaiga "Frosty Cherry" ma le "Winter Cherry" masani a ave se paluga faʻapitoa mo Saintpaulias... Ae e mafai ona e aveina se paluga o le eleele faʻafefeteina, pupulu, ma lau lauusiusi, faʻaopopo sina peat, paʻu tao.

O nei ituaiga Vaioleti e le fiafia i ulo tetele, aua o latou aa e tu i le pito i luga o le eleele. O ipu maualalo e talafeagai mo latou. Fagu palasitika talafeagai e mafai ona faʻaaogaina. E le manaʻomia alavai.

Faʻamaʻi e ono tutupu

O a tatou violets matagofie e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi o le mea moni, o le a matua le fiafia ai e ana le fugalaʻau. Mafaufau mafai faʻamaʻi ma a latou mafuaʻaga mo atili faʻateʻaina:

  1. E le fuga mai Vaioleti.

    Mafuaʻaga: le lava moli, matua mago pe sili malulu ea, untimely tuuʻeseʻese o itu lau mo transplanting.

  2. Le aliali mai o pu ma lanu samasama i luga o laulaʻau.

    Mafuaaga: malamalama susulu tele.

  3. Paʻu enaena i laulaʻau.

    Mafuaaga: faʻasusu i le vai malulu.

  4. Na sesega laulaʻau ma ua liʻo piipata.

    Mafuaaga: o le Vaioleti e malulu.

  5. Paʻu inflorescences.

    Mafuaaga: sili atu o faʻapalaʻia fetilaisa.

  6. Ua pala le aa.

    Mafuaaga: tele faʻasusu o Vaioleti i vai malulu.

Ina ia puipuia ia faʻafitauli i Vaioleti, matou te fautuaina le faʻaaogaina o ni ulo fou ma se eleele fou (turf ma peat i le aofaʻi tutusa) pe a totoina se laʻau.

MANATUNATUGA! Afai na e faʻatau mai se Vaioleti mai le maketi, tuu ese mai isi laau mo sina taimi. E masani ona latou faʻaputuputuina iniseti ma faʻamaʻi soifua maloloina fugalaʻau.

Sa tuʻuina mai ia matou e le au faʻatuputeleina ituaiga eseese o vaioleti. Latou te le malamalama, o lea e le tatau ona i ai ni faʻafitauli ma a latou mataupu. Afai e te saunia le tausiga talafeagai, oe o le a fiafia i lanu lanu i totonu o lou totonu toeititi atoa tausaga atoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Turkish Soldier reunites with Korean Daughter (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com