Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Afai o le orchid e i ai le peduncle mago - aisea na tupu ai lenei mea ma o le a le mea e fai?

Pin
Send
Share
Send

E oʻo foi i le sefulu tausaga talu ai, sa faamemelo ma faʻamemelo i ai le oketi, ae sa latou fefefe e totō i le fale.

O lenei e oʻo lava i le aufaifaatoaga e le lava le poto masani e faigofie ona punouai i la latou totoina. O le fugalaʻau, ioe, e manaia, ae o le iloaina o nisi nuances - o mea uma e faigofie.

E masani ona i ai ni faʻafitauli i le orchid peduncle. Mai le mea o le aū faʻamago luga ma le mea e fai pe a fai o se vaega pe atoa mago - nei mataupu e tatau ona malamalama lelei. Lalo o le a faʻamatalaina le mea o se matutu peduncle foliga ma ma pe o le a lenei masani.

O le mafuaʻaga o le fugalaʻau fana

O le peduncle o se le tumau gaioiga lea e maua ai le inflorescences. O le orchid na fanaina le aū ina ua mavae se vaitaimi o le malologa, ina ua ia malolo, mauaina le malosi. Ina ua uma ona aliali mai le peduncle, o le fugalaʻau amataina: fuga ua faia, lea mulimuli ane tupu, atiaʻe, fuga (faitau pe faʻafefea ona tausia se orchid ina ua maeʻa ona tatalaina se peduncle). O le peduncle na faʻataunuuina lona aoga i le faaiuga o lenei laasaga. Ae o le tipiina o le aū e le aoga, aemaise pe a fai e maloloina ma lanumeamata. E le o toe umi ae aliali mai i luga ni fugalaʻau fou (pe mafai ona e sailia pe faʻafefea ona toto se keke i luga o se oketi iinei).

O le a le foliga o le mago?

O le faʻamagoina o lona uiga o le leiloa o le maʻaʻa, ofuvae o le peduncle. E le gata i lea, o ona foliga vaaia e suia malie. O le lanumeamata lanu e faasolosolo malie lava ma mou atu. Leiloa lona foliga, o le lanu e enaena, lanu viole. O le vaega mago o le laʻau leiloa lona ola-aumaia susu. Faʻapea foi, i le faʻaleagaina eria, taofi photosynthesis, e leai ni taua gaioiga, tatou mafai ona fai atu o le oti tupu.

O afea e le masani ai lenei tulaga?

E le afaina pe a fai o le fugalaʻau au i luga o orchids amata ona liu samasama pe a uma fuga. Sa mago fugalaʻau ma paʻuʻu ese, mulimuli ane ai ma le aū amata ona mate. Na matou talanoa auiliili e uiga i le mea e fai i le peduncle pe a maeʻa le aū i lenei mea.

E sili atu le leaga o le tulaga pe a faʻamamago le peduncle ma i le taimi lava e tasi e fuga ai. Poʻo le taimi o fugalaʻau, e mago le peduncle, puipuia le fugalaʻau.

I tulaga ia, e i ai mafuaʻaga e te mafaufau ai, auiliili tulaga na tupu ai le orchid, o tulafono o le tausiga.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

E pei ona iʻuga, o le peduncle mafai faʻamago e le gata i le taimi masani masani, ae i lalo foi o le aafiaga a le tele o mea taua.

Sela moli

O le orchid o se paolo-faʻapalepale laʻau, ae le o lona uiga latou te matua le manaʻomia susulu o le la. O se iʻuga o le le lava o moli, peduncles, laulaʻau, aerial aʻa, fuga ua atoa unformed. I le leai o se malamalama, o le gaioiga o le photosynthesis lemu i lalo.

Ae ui i lea, o le malosi, susulu moli e masani ona afaina ai le laʻau. O le susulu o ave o le la e mafua ai le mu o le vevela. I le tau mafanafana, e sili atu le faʻagaeʻeina o le fugalaʻau i sina paolo.

Sili atu pe i lalo o meaai paleni

O le faʻatele ona faʻaogaina o minerale o minerale e sili atu le afaina nai lo le lelei. O lenei gaioiga e atagia mai i lenei auala: o laulaʻau, peduncles, aʻa mago, fuga paʻu ese i le taimi o le fugalaau vaitaimi. I leisi itu, o le leai o ni mea lelei e afaina ai le atinaʻeina o laʻau. Mea uma e tatau ona i le feololo, ma o le metotia e tusa lava e tusa ai ma faʻatonuga.

Malu o le ea

Maualuga pe maualalo le susū i totonu o le potu o le iʻuga o le susulu, vaivai peduncle. O le leo lautele o le laʻau e leaga, e le pupula fugalaʻau paʻu ese. E mafai ona atiaʻe gaioiga e pala.

Hypothermia

O le magumagu o le peduncles tupu o se faʻaiuga o le ulufale mai o le malulu o le ea i luga o laulaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, a aveina se laʻau mai se faleoloa fale, pe a paʻi le laulaʻau i le tioata, pe a o le malulu o le -16 ° C i fafo atu o le faʻamalama. E matua mataʻutia le faʻamamaina o le potu pe a faʻatoa uma ona inu e le orchid ni vai. Hypothermia faʻaosofia le lafoa o fuga, o se taua tele leaga i le tulaga lautele.

Ova le vevela o aʻa

O orchids e masani ile teropika, e leitioa latou fiafia ile mafanafana. Peitai, mea uma e lelei i le feololo. Aua le tuʻua le laʻau i le susulu o le la, e latalata i le radiator e faʻamamaina ai i le taumalulu, pe i lalo o se vaitafe o le vevela o le ea mai se ea faʻapitoa.

Faʻafitauli

O se suiga faafuaseʻi o le nofo ai mo orchids o se ituaiga o teʻi. Ioe, o lenei suia moli, vevela, sūsū. Ma o laau e vave tali atu i na suiga. Muamua, o le fugalaʻau ono taofi le fugalaʻau, paʻu fuga, ae o le a lelei mea uma. E umi se taimi e fetuunai.

O afea e teu ai le aū?

O le taimi lelei mo le teuteuina o se matutu peduncle o se taimi le moe, ona i ai lea o le mautinoa o le orchid o loʻo malolo ma seʻia fuga. Ae o lenei vaitaimi o taimi e ese mo eseese eseʻese, i le tele o tulaga - ogatotonu poʻo le tuai o le tautoulu.

E ui lava i le taimi faʻatulagaina, e mafai ona vavaeʻese uma le peduncles, ina ia leai se tasi ola ola toe. Afai e te tipi "ola", i lenei tulaga o le a matou faʻaleagaina le laʻau, faʻavaivaia. O malosiaga uma o le a faʻaaluina i le faʻamaloloina o manuʻa.

E te manaʻomia se tui?

O le mafuaʻaga o le faʻafuaseʻi faʻamagoina o le peduncle o suavai. E aoga le suʻesuʻeina ma le faʻaeteete o aʻa, pe o le a le tulaga latou te i ai. Greens e maloloina, malamalama ma se paolo silvery - o le orchid o malolo, enaena, uliuli faʻailoa mai le i ai o pala po o isi faʻamaʻi. Ma, oe le mafai ona faia e aunoa ma se tuiina.

Fua faatatauina:

  1. Aveese le fugalaʻau mai le ulo.
  2. Fufulu aʻa i lalo o le vai tafe.
  3. Aveʻese vaega ua faʻaleagaina, togafiti ia vaega ma le vailaʻau oona.
  4. Tuʻu e mago i le po.
  5. Tui le oketi i se eleele fou ma se lelei alavai.
  6. Muamua, e sili le faʻamutaina o le faʻasusu, faʻasusu i le mafanafana, vai vaivai.
  7. E fautuaina e tuʻu le fugalaʻau i se nofoaga pogisa mo se fetuʻunaiga sili atu.

O le a le mea e fai i se tine ua mago?

Afai e lanumeamata lava le peduncle, ma ua amata ona faʻaliu samasama le pito, e te le tau aveʻesea. E mafai ona e tipi ese le pito matutu mo se foliga matagofie. Matou te aveʻesea atoa le mamago peduncle, lea o le a maua ai le malosi i le toefuataiga o le orchid.

Mo le faʻateʻaina gaioiga, oe o le a manaʻomia se pruner poʻo se maʻai naifi. Faʻamama uma mea faigaluega i le taimi muamua.

  1. Tipi ese ma le faaeteete uma vaega matutu o le laau.
  2. O le tagutugutu e tatau ona tumau e le sili atu i le 2 cm.
  3. Faapipi le ola tipi ma se vailaʻau.
  4. A i ai laulaʻau matutu, aʻa, aveʻese i le auala lava e tasi.
  5. Aua le faʻasusuina le fugalaʻau mo le 7-10 aso, tuʻu i lona mafaufau.

Laʻau tulitatao

Ina ia mafai ona aloese mai le leaga faʻaiuga o le taotoga, e sili ai le aua le tago i le orchid mo sina taimi, ae taumafai e usitaʻia tulaga nei:

  • E fiafia le fugalaʻau ile vevela ile taumafanafana: + 22-25 ° C, ile taumalulu + 16-18 ° C. Peitaʻi, o nai vaiaso muamua talu ona aveʻese le peduncle, e sili atu le tuʻu i lalo o le vevela i le + 20-22 ° C.
  • Faʻaititia le faʻasūsū, ae ia faʻamago pea le 'ele tanoa.
  • Aveese moli malosi. Faʻatapulaʻa le umi ole faʻailoaina o le malamalama.
  • Faʻaauau le susū i totonu ole 50-60%.
  • Aloese mai le ea malolo i totonu o le potu.
  • Aua le fafagaina le masina muamua, ona faʻatasi lea i le 30 aso.
  • Mo orchids, e fautuaina le toefaʻafouina o le substrate i le 2-3 tausaga, ma o lenei e sili ona lelei e faia i le maeʻa-fuga taimi.
  • O le vevela o le vai e tatau ona 35-40 ° C.
  • Fana i taimi uma.

E pei ona iʻu i ai, o le teuteuina e le o se mea leaga tele. O le mea taua o le suʻesuʻeina o le tulaga o le fugalaʻau, faitau fautuaga, sauni mea uma, ma e mafai ona e amata. O le mafaufau ma le faʻaeteete e manaʻomia e le gata mo tagata, ae faʻapea foi mo sui matagofie o le laʻau. Latou te toe faʻataʻitaʻia ma oe, umi ma lauolaola fugalaʻau.

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona teu lelei se peduncle mago ina ua maeʻa le fugalaʻau o le oketi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: RSA Band Samoa - Aumaia Lou Alofa Official Music Video (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com