Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rainbow i luga o se moega fugalaau - petunias o samasama, mumu, uliuli, lanumoana ma isi lanu ma paolo

Pin
Send
Share
Send

O se laufofoga fiafia o lanu pupula? Moega lamolemole, ma saʻo? O se togalaau togalaau togalaʻau i le alofa paʻepaʻe? Poʻo le taugata o pogisa terry petals i le Baroque style? Ioe, ioe ma le ioe foʻi. O nei mea uma o le hybrid petunia, e matua alofagia e tagata toto fugalaʻau ma laufanua fuafuaina i le lalolagi atoa. O Petunia ua avea ma se tasi o faʻatoʻaga fualaʻau masani ona o lona teteʻe i le lāmala ma le umi o le fuga taimi (e oʻo atu i le 6 masina).

O le lalelei lalelei ua avea ma se tasi o sili autu fugalaʻau i le taulaga togalaau fugalaʻau. Faʻatasi ai ma isi mea, o fugalaʻau petunia ei ai le iloa gofie ma manogi leaga. Ae ui i lea, o sea tele-tufatufaina o petunia na mauaina, muamua lava, ona o le eseese o foliga ma lanu.

Faʻamatalaga botani

O Petunia e i ai ona sosolo pe tolotolo, e faʻamoemoe i le ituaiga, ma le maualuga o le 20 cm i le 1 mita. O laulaau e eseese i foliga ma le lapoʻa, pubescent, pei o au. E tetele fugalaʻau, e lima ona petala. Latou i ai se iloagofie foliga faʻatumu foliga ma e mafai ona faigofie pe terry. O le aganuʻu e i ai le malosi, iloa manogi. O le fualaʻau o le bivalve capsule ma tamaʻi fatu.

Tufatufaina talaʻaga: mai vao aganuu i le lalolagi manumalo

I luga o se tusi. O le talaʻaga laueleele o le laʻau o Amerika i Saute. Na amata ona taunuʻu mai Petunia i Europa i le senituri lona 18. Ma mulimuli ane, i le tulaga o se vailaʻau. O le ituaiga muamua o petunia e masani ona iloa e le Old World o le Petunia intergrifolia, e i ai le lanu viole o fugalaʻau. Ae o lenei ua leva ona tupu i le 19th seneturi.

Mulimuli ane i Amerika i Saute, o isi ituaiga e maua, uma taʻi tausaga ma perennial. La latou filifiliga e amata laititi mulimuli ane. O le ituaiga fou e taʻua o le "hybrid petunia" poʻo le "petunia petunia". I le taimi nei, o le galueaina o petunia toetoe lava lua seneturi.

Tele auala o loʻo aʻafia ai e fausia ni hybrids fou, mai le faʻatupuga masani auala i geneseni inisinia, e oʻo lava i interspecific crossing. E maua e Petunia ni petala se lua, fugalaʻau lapoʻa, faʻaputuputu ituaiga eseese ma uumi uumi ma, ioe, lanu eseese. O luga o le filifiliga o lanu o le a tatou nonofo atili auiliiliina.

Lanu: faʻamatalaga ma le ata

Lanu meamata

Fugalaʻau o lanumeamata lanu foliga ese mai ma o le a ofi lelei i totonu o soʻo se togalaau fatufatu... Tusa lava pe o susulu lau togalaʻau fugalaʻau ma lanu felanulanuaʻi o lanu, pe e te tausisi i se maopoopo lanu fuafuaga, lanumeamata petunias o se sili lelei filifiliga. Faitau e uiga i le mamanu o petunia fatu i le togalaau iinei.

Sophistry Lime Green

Fugalaʻau o foliga faʻatumu funnel ma se lanumeamata lanumeamata samasama.

Green Age Lime

Terry ituaiga ma fugalaʻau lapoʻa.

Lanu mumu

E mafai ona latou foliga susulu ma le fiafia pe faʻamalosi ma mamalu, faʻamoemoe i le paolo.

Ramblin Red

Ampel ituaiga. O le tagata totoina ma se lauulu lauusiusi o mumu mumu fugalaʻau faatupuina se malamalama susulu lagona. O se filifiliga sili e teuteuina ai se poletito poʻo le veranda veranda.

Aʻoaʻo atili e uiga i le Ramblin ituaiga iinei.

Duo mumu

Laʻau mama ma fugalaʻau lapopoʻa. Lagona Baroque.

Cinderella

Laʻititi-fugalaau petunia. Laʻau puʻupuʻu ma le tele o tamaʻi fugalaʻau. Fausia se vao mafiafia globular togavao - lelei mo potting. Afai e te fiafia i ituaiga laʻititi-fugalaʻau, oe mafai ona faitau e uiga ia i latou iinei, ma na matou tusia e uiga i Iti ituaiga ii.

Piniki

Lenei lanu e latalata i le uluaʻi lanu o vao vao, o le mea lea o le tele o hybrids o piniki hue. Se lautele lautele palette mai le piniki sesega i le lanu viole lanu viole.

Tulai Piruet

Tele-fugalaʻau faʻalua hybrid ma le le laugatasi lanu, susulu faʻasolosolo agai i le ogatotonu ma uila mama agai atu i pito o petals. Tetele, mamafa fugalaʻau maua ai se toetoe sili ona atoatoa foliga lapoʻa.

Picobella Pink Star

Laʻau piniki loloto ma fasi papaʻe faʻatupuina se fetu. O fugalaau e pei o kalama pupula.

Lanumoana lagi

Fugalaʻau maaleale e oʻo lava i le lanu piniki malamalama. O petals o le sao foliga, fugalaʻau toniga. E foliga malu ma malulu.

Lanu moli

Lanumoli e le masani ai o lenei aganuu. O le tulaga faʻaonapo nei o filifiliga e faʻatagaina oe e faʻafaileleina hybrids, aofia ai ma lenei lanu, ae o la latou filifiliga e leʻi lautele lautele.

Mona Lisa

Ampel ituaiga. E faʻaalia e le gata i le lanu moli moli o fugalaʻau, ae faʻapea foi ma le mautu foliga o le kaseta - malosi au poʻo mafai ona oʻo atu i le 100 cm le umiao tausia se maualuga maualuga o lanu.

Oe o le a mauaina se faʻamatalaga ma le ata o le hybrid variety Petunia F1 Gioconda i lenei tusitusiga.

Amore myo moli

Fugalaʻau moli lanu moli ma lona faʻapaʻepaʻe autu papaʻe. O uiga eseʻese o ituaiga eseese e aofia ai le manogi malamalama jasmine.

Lanu moaga

Tusitusiga. Faʻatoʻaga o lenei paolo masani lava ona i ai se lanu e latalata i le paʻepaʻe, pe i se loloto lanumoana.

Lanumoana petunias foliga sili ona maofa i se lapoʻa, toniga lanu malamalama.

Aladin

Laʻau mautu ma fugalaʻau lanumoana lanumoana ma faʻasolosolo pito.

Deddy Lanumoana

Fugalaʻau efuefu-lanumoana lapopoʻa ma pogisa uaua fausiaina se fetu.

Lanumoana lagi

Fugalaʻau maaleale o foliga faigofie e pei o logo lanumoana. O le lanu e sili atu le malosi agai i le pito o petala ma mama atu i le autu.

Lanu moaga

E foliga lelei mai faʻatasi ma isi paolo o petunia, ma isi fugalaʻau. Ae maise lava paʻepaʻe ma pupula samasama paolo alu i lanumoana petunias.

Limbo Lanumoana

Eseese o le lanu moana lanumoana loloto.

Hulahoop Blue

Fugalaʻau lapoʻa e le masani ai lanu. Matua lanumoana ma se paʻepaʻe paepae faataamilo i pito, o petunias o lenei ituaiga e manatuaina o Sipaniolo ofu siva.

Belinda

Terry ituaiga ma se matagofie felanulanuaʻi fetu-foliga. E lanu lanu o petals, lanumoana pupula.

Paʻe papaʻe

E tele ituaiga, aua o le paʻepaʻe e masani foi i vao vao.

Tagata suʻesuʻe

Se anoanoaʻi tele ma fugalaʻau papaʻe mama ma laʻau lanumeamata lanumeamata. Alofa tunoa ma le taofiofi. Oe mafai ona iloa e uiga i isi ampel ituaiga ma a latou tausiga iinei.

Surfinia Faʻalua Paʻepaʻe

Umi uumi teuteuina ma manogi fugalaʻau fugalaʻau.

I luga o se tusi. Ampel hybrids o le Surfinia 'eseʻese o paolo eseese na taofia lo latou lauiloa mo le tele o tausaga.

Ae mai ituaiga uma, o le paʻepaʻe, o se tasi o le natura ituaiga o se fugalaʻau, na manumalo i le faʻapitoa alofa o fugalaʻau.

Oe o le a aʻoaʻoina e uiga i ituaiga uma ma foliga vaaia o le tausiga o le Surfinia i lenei mea.

Eagle White

Mo aufaʻatonu o vaʻaiga eseese. O laʻau ma fugalaʻau sinasina e maualalo.

Lanu samasama

Faʻaaliga! Lelei tele mo tagata fiafia i la susulu lanu ma se aoga faʻatau mo tagata faʻafiafia o lanu uliuli. I tafatafa o fugalaʻau malamalama, o ituaiga uliuli e tu mai i fafo ae maise lava le malosi.

Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaopopoina pe tusa o le kuata o le aofaʻi o laʻau toto i le togalaʻau fugalaʻau papaʻe poʻo ni moli samasama petunias. O le a latou le faʻalavelaveina le mafaufau, ae o le a latou fesoasoani e faʻamamafa le tagata lava ia o pogisa paolo i le atoa tulaga.

Avalanche Fetu samasama

Ampel ituaiga ma fugalaʻau toʻafilemu. Laʻau o se lanu samasama maaleale, e susulu atu i le ogatotonu ma e māmā atu i le faʻataʻamilosaga.

Dolce Limoncello

Tele-fugalaau eseese ma malamalama itu ma faaleoga vena.

Tau mafanafana

Fugalaʻau e iai lona lanu samasama pupula. E pei o fugalaau maukeni i ona foliga vaaia.

Pouliuli

I aso nei i le lalolagi e tele tagata faʻafiafiaina o lanu ma se lanu uliuli.

I luga o se tusi. E le maua le uliuli i le toeititi lava o ituaiga o fugalaʻau i luga o le paneta - o se luitau moni mo e faʻafaileleina. I le sailiga o le sili ona pogisa mafai lanu, petunia sa le tuʻusaunoa i faataʻitaʻiga.

Sieri uliuli

O se loloto cherry lanu latalata i le uliuli. Lanu lamolemole.

Uliuli uliuli

O le ie velovele o petals faʻalautele ona pupula foliga o le paolo. O le ituaiga e iloagofie i le vave fuga.

Lanu viole

Ole lanu viole ole isi lanu petunia masani, faʻatasi male paʻepaʻe ma le piniki. Fuafua mo soʻo se tofo - mai i le pale lilac i le uliuli Vaioleti.

Bravo Lavender

Fugalaʻau lapoʻa o malu, e oʻo i le lilac lanu. Lelei tele i se faʻatasiga ma fugalaʻau piniki pe samasama.

Plum Wayne

Se ituaiga cascading ma se matagofie foliga pupula ma tele fugalaʻau ma susulu uaua. E i ai foi se ituaiga terry, Plum Vein terry. E mafai ona e faitau e uiga i le faʻamauina o petunias iinei, ma na matou tusia foi e uiga i terry petunias i lenei tusitusiga.

Miti Vaioleti

E i ai se fugalaʻau faigofie foliga ma se tamaoaiga inky lanu viole lanu viole. O le lanu e laugatasia.

Tausiga laau

E pei ona uma ona taʻua, o le petunia e taʻutaʻua i lona le gaoia. Peitaʻi, ina ia maua fugalaʻau sili ona lelei, e iai tulafono faigofie e mulimuli ai.

  1. Alu i lalo.

    E sili le totoina o petunias i eleele matala i le tulaga o fatu pe a pasi le aisa. Faatasi ai ma le poto masani, e le faigata le totoina o fatu mai fatu na o oe, pe mafai foi ona e faʻatauina fatu sauni.

    Taua! Mo le atoa atinaʻe o laʻau, o le mamao i le va o le vao e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm.

  2. Eleele ma moli.

    E fiafia i eleele lelei-faʻafuaseʻi le laʻau-oneone ma tatala nofoaga susulu. Afai e le ausia nei tulaga, e foliga mai o le a maua pea le petunia, ae o le le lava o meaʻai ma le la e aʻafia ai le lelei o le fugalaʻau.

  3. Faasusu ma fafaga.

    Faʻalelei faʻalelei vai, faʻafouina o mea lelei e faʻatumau ai le fugalaʻau umi. O le aganuʻu e faigofie lava ona ola mai le lāmala, ae e le tatau ona faʻatamaia le tuʻu vai - e le taliaina e petunias lenei.

  4. Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

    Togafitiga puipuia mo le pauta popo e manaʻomia, togafitiga mo meaola faalafua - pe a talafeagai ai.

O Petunia e fetaui lelei mo le teuteuina o se togalaau tele fugalaʻau ma se tamai toto i luga o le poletito. O le filifiliga o ituaiga ma lanu e lelei tele, ma o le a maua e tagata uma se mea e fiafia iai. Tuʻu lau togalaʻau taʻalo ma lanu susulu!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoan Song #7 - Leafaitulagi Performed by Faanana Jerome Grey (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com