Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le la i luga ole windowsill poʻo le Decembrist samasama

Pin
Send
Share
Send

O le Schlumberger o se ituaiga o laʻau mai le aiga o le cactus. I Lusia, o lenei fugalaʻau e taʻua o le Decembrist, i atunuu i Sisifo e taʻua o le Kerisimasi cactus. I le vao, o ituaiga eseese o Schlumberger - ma i le aotelega, e tusa ai ma le tele o faʻamatalaga, e mai le 6 i le 9 - o loʻo tutupu i vaomatua vevela o Pasila. I le aganuu, lua ituaiga e masani ona faʻaaogaina: Schlumbergera truncata ma Schlumbergera russelliana.

I le natura, Schlumberger o se epiphyte. O le laʻau faʻapipiʻi ia lava i laʻau laʻau ma fafaga i laʻau paʻu ma isi otaota faʻaleagaina. E le pei o latou tausoga toafa tuugamau, e fiafia le Schlumbergers i le susu ma le paolo. E masani lava, a taʻua le Decembrist, e aliali mai le pupulaau e iai ona fugalaʻau mumu poʻo le mumu lanu mumu. Decembrists o moli ma samasama lanu e le lauiloa.

Ituaiga fugalaʻau ma ata

"Faʻafiafiaga Auro"

O le ituaiga Schlumberger muamua ma fugalaʻau samasama o le Gold Charm... Na fafagaina i le amataga o le 80s o le 20 seneturi i le American B.L. Cobia Inc. faifaatoʻaga R.L. Kobia. E tusa ma le 15 tausaga le umi o galuega maeʻaeʻa na faia ai. O faʻataʻitaʻiga o Schlumberger ma moli moli na faʻaaogaina e fai ma mea masani. Lanumoli-mumu Schlumberger e maua foi i le natura.

Talu ai o le moli, o le mea moni, o se tuʻufaʻatasia o le samasama ma le mumu, o laʻau filifilia na filifilia ai le samasama vaega na manumalo i luga mumu ma piniki. O lona iʻuga, e 50,000 fatu na maua. Na lulu, ma ina ua latou tutupu ma fuga, naʻo le toʻatasi lava i latou na i ai fugalaʻau samasama. Ae o le togavao lava ia na vaivai ma foliga le fiafia.

Ona kolosi ane lea o ia ma le laʻau ma fugalaʻau papaʻe ma le togavao malosi. O lona iʻuga, o se fualaʻau e tusa ma le 200 fatu na pula. Sa toe totoina ma faʻatali mo le fuga. I le 150 bushes ma samasama fugalaʻau, naʻo le tasi na toe filifilia. Na avea o ia ma tupuʻaga o ituaiga ma tupuʻaga o ituaiga uma o Schlumberger ma samasama fugalaʻau.

"Mumu Kerisimasi"

O isi taimi, faʻasaga i le manaʻoga o le aufaifaʻatoʻaga, suia suiga - o se suiga i le varietal uiga o le fanau... O le tele o taimi, o ia faʻataʻitaʻiga e tiaʻi, ae o isi taimi e fou mai ai ituaiga eseese e aliali mai o se iʻuga o suiga. Ma, o se iʻuga o le Gold Charm suiga, o le Kerisimasi Flame faʻaali eseese.

E ese mai i ona matua ona o ona laulaʻau e mumu ma le lanu viole (i le "Gold Charm" e lanu samasama-lanumeamata), ae latalata i le amataga o le fuga, e liu lanu samasama, ma naʻo le lanumumu-mumu leo ​​o loʻo tumau i autafa. O le mea lea, o le afa-fuga fugalaʻau foliga o se moligaʻo moligaʻo. Mo lenei, o le fugalaau maua lona igoa, lea e mafai ona faʻaliliuina o le "Mumu Kerisimasi".

"Cabmridge"

I le kolosiina o le "Gold Charm" ma le "Christmas Flame" o le ituaiga o le "Cabmridge"... E le pei o le tele o ituaiga o le Decembrist, e iloga mai i luga i luga.

Bruxas Pasila

Bruxas Pasila e tutusa lanu i le Kerisimasi Mumu, ae e lautele ona puʻupuʻu. I le faʻavae, e toeititi papaʻe, ona sologa lelei lea o le lanu paʻepaʻe i le samasama. O pito o le petal e samasama-moli.

"Twangeright Tangerine"

Lelei tele fugalaʻau samasama pupula ma se moli moli o le ituaiga "Twilight Tangerine"... Ma o fugalaʻau lanu samasama suamalie Schlumbergera fugalaʻau o le seasea lava ituaiga "Chelsea" ei ai se masani ese masaesae foliga e pei o se pito.

Frances Rollason

O le taugata o le Decembrist Frances Rollason o le a le tuua ai se tasi le amanaʻiaina. O le eseesega o le malamalama kulimi lanu samasama kulimi, toetoe lava paʻepaʻe i le pito i lalo, ma se susulu, moli-mumu pito foliga sili ona manaia.

Ae ui i lea, o lenei fugalaʻau e matua ese lava, ma o lona foliga mai e tele lava faʻamoemoe i tuutuuga o le taofia.

E masani ona faʻataʻitaʻia e le au faʻatoʻaga fugalaʻau e ala i le sopoia o Decembrists o lanu eseese.... E tatau ona manatuaina mo Schlumberger o le lanu samasama e malolo (vaivai), ma pe a sopoia le samasama Decembrist ma fugalaʻau o isi lanu, o fugalaʻau i luga o le mafuaʻaga laʻau o le a le mafai ona mama samasama, e ui lava o se samasama samasama o le ai ai.

O le Decembrist na alofa i le toatele mo lona tulaga ese ma lona lalelei. Ae o se tasi o sili ona muamua Schlumberger ituaiga o Schlumbergera truncata. O le a tatou talanoa e uiga i lenei ituaiga o laʻau i se isi tusitusiga.

Aisea na tele ai le taimi ma taumafaiga e faʻatupu le ituaiga?

O le mea moni o le natura, Schlumberger e le fuga i fugalaʻau samasama. I o latou nofoaga masani, naʻo mumu, piniki, moli ma paʻepaʻe fugalaʻau e maua. E naʻo hummingbirds ua umi na faʻatutuina e mafai ona faʻapipiʻi ai faʻaputuga fugalaʻau o le zygocactus. I le faʻavae, latou te vaʻaia lanu uma o fusi o alaleo e vaʻaia e tagata, ae i le faʻataʻitaʻiga latou te mananaʻo i pupuni eseʻese o mumu.

Faalogo: Peitai, i se tulaga aoao mo le aiga cactus, fugalaau samasama e sili ona iloga, o le mea lea, o le Schlumberger muamua na i ai se laititi aofaʻi samasama pigment, a faʻapea e le mafai ona aumaia i fafo le samasama Decembrist.

E mafai ona 'ausia e oe le valivali?

O ia faʻataʻitaʻiga e naʻo tagata poto masani e galulue faʻatasi ma le atinaʻeina o ituaiga fou. E mafai ona e taumafai e kolosi i le fale, ae le tatau ona e faʻamoemoe i se faʻaiuga - o le kenera suiga o le Decembrist e le o malamalama atoatoa ma ono ono avea ma le le mautonu.

O le lanu o le fugalaʻau e faʻaosofia e le gata i mea totino, ae faʻapea foi ma tulaga tau. Afai, i le vaitaimi mai le fuga faʻavae i le atoa fuga, o le vevela e le taofia i luga atu o le 15 C, lona uiga o le fugalaʻau o le a foliga mai e maua se piniki lanu samasama.

Faaiuga

Decembrists ma fugalaʻau samasama foliga sili ona lalelei... I se faʻaopopoga, i le taumalulu, tagata nonofo i matu latitu masani ona mafatia i le leai o se malamalama. I afiafi umi o Tesema o Schlumberger, samasama o le a faʻamanatuina ai le la ma siitia ai le lagona. Ma afai e te faʻaopopoina ia latou i lanu piniki, moli ma papaʻe, ona avea lea o se pupuni faʻamalama matagofie o le a faʻafiafiaina ai lē anaina e le itiiti ifo i le Kerisimasi i taimi uma o le taumalulu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Decemberists - The Mariners Revenge Song (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com