Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Na e vaʻaia pe faʻapefea ona fuga mai le agave? Fale fesoasoani fesoasoani ma laʻau ata

Pin
Send
Share
Send

Centenary - o le mea lea e taʻua e tagata ole aloe-pei ole aloe (e faʻatatau i le eseesega o le agave mai le masani aloe i tagata uma, faitau lenei tusitusiga). Ua avea ma se tasi o laʻau sili ona taʻutaʻua i luga o faʻamalama o fale mautotogi ona o ana vailaʻau ma le tausiga le mafaʻatau (e mafai ona e faitau e uiga i faʻamalologa fualaʻau mai le agave iinei, ma o iinei o le a e maua ai aoga aoga mo masani faʻafomaʻi ma laʻau-pei aloe).

O le igoa o lenei laʻau e masani mai lona laʻititi ma, e ui i lea, o le fuaitau "aloe blooms" e faʻafeiloaʻi e le toʻatele ma le maofa o latou mata.

I lalo o tulaga masani, o se tulaga masani lea, ae i potu mautotogi e seasea fuga le laau ma manaʻomia ni tuutuuga.

I le tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe pe faʻafefea ona tausi faalelei le aloe ina ia faʻafiafiaina oe ma ona fugalaʻau.

Faʻamatalaga o le aloe ola

Aloe o se evergreen laau tupu e oʻo atu i le tolu mita le maualuga.

I luga o se saʻo, lala lala, lanumeamata lanumeamata laulaʻau ma tumutumu tumutumu e fesuiaʻi faʻatulagaina i se vevesi faiga. E leai se tele o fugalaʻau tube a le Aloe... E mafai ona valiina mumu, moli, paʻepaʻe pe samasama. O fugalaʻau lapoʻa o loʻo i luga o se faʻavae, e tai pei o se uʻumi umi tuʻu agai i luga. I le pito i luga, o fugalaʻau e aoina i totonu o le tele o pulumu-inflorescences. O fugalaʻau latou e foliga mai o logo o loʻo faʻasolosolo i totonu o se paipa.

E masani ona fuga le laau i le taumalulu. Ole umi ole fuga e faʻamoemoe ile umi ole ao. I le averesi, o le tolu masina lea.

Se ata

Lalo o le auala e fuga mai ai le aloe i le ata:




Faʻafefea ona tausi faalelei i le fale?

Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le laʻau mafai ona maua fugalaʻau i le fale. O le centenarian e fiafia tele i le malamalama... Ina ia mafai ona fuga mai, oe manaʻomia a itiiti mai 8-10 itula i le aso. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e tuu le laau i luga o windowsills po o balconies i le itu i saute o le fale.

Taua: ma sina laititi o moli, o lau o le agave o le a faʻaloaloa atu ma leiloa latou lanu, avea ma se lanumeamata lanumeamata lanu.

I masina mafanafana, e mafai ona e faʻaliliuina le aloe i le ea. O se tausaga-tausaga laʻau i le ea tatala e i ai ni eseesega manino mai se laʻau totoina i se tapunia avanoa. Na te mauaina sili atu mamana tui, ma o le au na lelei fausiaina. Faʻapea foi, i le taumafanafana, aloe tatau ona faʻasusu lelei. O le faʻasusu lelei mo le aloe e 1-2 taimi ile vaiaso. I le tau malulu, o le 1-2 taimi lea ile masina.

Matamata lelei i le laau. O le a taʻu atu ia te oe le tele o le vai e manaʻomia. Afai e manifinifi laulaʻau, lona uiga la e le lava le vai i totonu ia latou ma le aofaʻi o le vai e tatau ona faʻateleina i le taimi e faʻasusu ai. Atoatoa oe manaʻomia faʻasusu le agave faapea:

  • Liligi vai vevela potu i totonu o le fiti titigi.
  • Tago laulaau o le laʻau i se fagu pasī.
  • A maeʻa le 30 minute, sasaʻa le vai o totoe mai le apa.
  • Afai e leai se vai o totoe i totonu o le apa, liligi atili ma faʻatali 10-15 minute. Ona sasaʻa atu lea o mea o totoe.

Lavalava pito i luga e tatau ona faia faʻatasi i le masina.... Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le fetilaisa o minerale mo succulents ma cacti (faia se tali vaivai tele). Fautua le au fai togalaau e uma le fafagaina i le faaiuga o le tautoulu, ma toe amata na o le tautotogo.

Ma nisi tulafono faʻateleina:

  • O le paluga o le eleele agave (pei o isi ituaiga aloe) e tatau ona mama, faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o malala poʻo fasi piliki.
  • E le fautuaina e faʻaopopo peat i lenei paluga, aua e le lelei le aʻafia o le atinaʻeina o aʻa o le laʻau.
  • O le laʻau manaʻomia fesuiaʻiga faifai pea. E tatau ona toe toto se tamaititi agave i tausaga uma, filifili se keli avanoa, ma se aloe matua (sili atu i le lima tausaga) le itiiti ifo tasi i le tolu tausaga.
  • Aloe e afaina i faʻamaʻi, ma o le fulafula o le sili ona taatele o nei. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma ina ia aloese mai le sosolo o le faʻamaʻi, e tatau ona tutupu eseese laʻau ese mai matutua laau.
  • O le vevela e fuga mai ai le aloe e 10-15 tikeri.

I le usitaia o tulafono o le vaʻaia o le aloe ma faʻateleina le aofaʻi o le susulu o le la (atonu i le fesoasoani mai o mea faigaluega faʻapitoa), e mafai ai ona e mauaina le fuga o le laʻau.

E tatau foi i le tautoulu, faʻateleina le vai mo le faʻasusu ma faʻafouina le laʻau tasi ile 2 vaiaso... A maeʻa le masina, faʻasolosolo malie le faʻaititia o le aofaʻi o le vai ma fetilaisa. Ia aapa atu i le faʻainuina faʻailoga - tasi i le masina, faʻafouina - 0 taimi i le masina. Afai na faia mea uma saʻo, ona Tesema lea o le aloe o le a tuʻuina atu muamua aū ma fuga.

E mafai ona e faitau atili e uiga i tulafono mo le tausiga o le agave ii.

Faʻafefea ona tupu fugalaʻau?

O le fuga o le agave e umi se taimi. O le peduncle aliali mai i luga lau, masani ona tasi, ae i seasea tulaga sili atu. Tele taimi, fugalaʻau e matauina i le vaitau o le taumalulu. E masani ona tupu lenei mea ile masina o Tesema. Ma e fuga seʻia oʻo i le faʻaiuga o Ianuari.

Ua tiaʻi e le Aloe se aū, ma o fugalaʻau e fausia i foliga o logo uumi. Fugalaʻau o loʻo i le tulaga o se faʻasologa ogāumu i luga o au uumi. O fugalaʻau e pei o laʻau e amata mai i le piniki i le lanu mumu., seasea mafai ona e vaʻaia fugalaʻau moli. Faʻamoemoeina i le umi o ao ao, o le vaitaimi o fugalaʻau o le laʻau ma le taimi e amata ai ona tuʻuina atu muamua pupula faʻamoemoe.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i le fuga o le agave:

Mea le lelei

  1. E i ai se faʻasusu tatau, fafagaina, susu, ae le fuga le laau? E tele mafuaʻaga e mafai ona puipuia ai le fugalaʻau. O le mafuaʻaga autu o nei o le laʻititi aofaʻi o le susulu o le la. I tua atu i na mea uma, e faigata ona faʻamaumau pe fia itula i le aso se laʻau o loʻo i lalo o le malosi o le susulu o le la.
  2. O leisi mea e tupu ai le faʻalavelave mo le fuga o le laʻau o se ipu vaiti. E vave tele ona ola le Aloe, ma afai e vaapiapi i lona "fale" fou, ona le vaaia lea e le laau se mafuaʻaga e uluola ai. E fautuaina le tuiina o le laʻau i le tautotogo, vave faʻapipiʻi le eleele ma ofu pito i luga.
  3. Ma o le lona tolu o sili ona manino mafuaʻaga o iniseti. E mafai ona avea ma mealybug poʻo thrips e fafaga i le aʻa aʻa o le laau. I nei tulaga, ua lava e faʻamama le aloe ma fesiʻi i totonu o le eleele fou.
    Afai e afaina le laʻau e se apogaleveleve, e mafai ona e faʻaaogaina iniseti pei o Akarin poʻo Aktellik.

O se taua le lelei o lena a maeʻa se maʻi, o le laau o le a mafai ona tupu ola aʻe ina ua toe faʻaleleia i le isi taumalulu.

O le a le mea e sosoʻo

A maeʻa ona fuga, o le agave e fausia ai se fualaʻau - o se pusa faʻatafafata e tolu ona pito, ae ui i lea, e matua lamolemole ma toeititi vaʻaia. I totonu o le pusa, o fatu e matua i le aofaʻi faʻamoemoe i le tausaga o le laʻau, talavou pe matua (o le matua, o le sili atu). E i ai o latou lanu sinasina poʻo le uliuli. Aloe toe gaosia vegetative, fausiaina o se aiga o laʻau (e mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i le faʻalauteleina o le agave iinei). Ua fautuaina le laʻau talavou e faasolosolo lava ina faamaligi mai laʻau matua.

Afai e te mulimuli i le agave ma tausi lelei ia te ia, ona mafai lea ona ia faʻafiafiaina oe toeititi tausaga uma. Ma, e feteʻenaʻi ma talitonuga taatele, e leai se mea e faʻatali ai i le selau tausaga mo le amataga o le agave, ae ia tuleia le laʻau i lenei vaitaimi ofoofogia matagofie tatou lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Le Agavi (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com