Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tatou fausia le pale o le fafine puta. Faʻafefea ona maua se teuteu tupe laʻau i le fale?

Pin
Send
Share
Send

Cornflower, crassula, tupe laau - o nei uma e eseʻese igoa mo le tutusa laʻau - fafine puta. Faʻatasi ma le tausiga lelei ma faʻavaeina pale, lenei fugalaʻau totonu e mafai ona avea ma foliga o se lauulu curly. Ma a aunoa ma le tausiga lelei, mataala ma le tausiga, o le a liua i se vao i luga o le windowsill.

Ina ia mafai e le gaʻoa fafine ona tago i le faʻavae o se laʻau ma le malosi ogalaau ma le malosi pale, o nisi manatu e tatau ona amanaʻia pe a alu. O loʻo talanoaina e le tusitusiga lea sitepu ma lea laasaga pe faʻafefea ona fausia lelei se fafine puta i le fale ma faʻaali se ata o se teu fugalaʻau.

O fea e amata amata ai ona faia se laau?

Filifiliga ulo

O le lautele o le ulo mo le fafine gaʻo ua filifilia e tusa ma le tele o le pale: sina lapoʻa nai lo lona lautele. A o tupu le laau, e tatau ona faʻateleina le lautele o le container. O se laʻau e iai lona palealii manumalō o le a faʻamautuina. O le mea lelei, o le tupe tupe ulo vai tatau ona lautele, mamafa ma mafolafola. O loʻo faataatia mai i lalo le vaega alavai.

E le o ipu uma e talafeagai mo le fafine puta. O lona aʻa e ola latalata i le eleele eleele. O le mea lea, o le a papaʻu Rooting ulo o le a faia. O le aʻa o le papala i totonu o se ulo loloto e agaʻi i lalo, ma le au - i luga, ao manifinifi ma vaivai.

Le palapala

Eleele mo Crassula e ave mama, avanoa, porous. E le fiafia le tupe i le eleele faʻafualoa ma lafulemu. O le tuufaatasiga o le substrate mo le fafine puta tatau tatau aofia humus, oneone, lau ma laumei eleele.

Tausiga i le fale

  • Pe a fausiaina le palealiʻi ma le faʻatupuina o crassula, e tele le uaʻi atu i le nofoaga ma moli. E fiafia le fafine puta i le malamalama susulu, ae o laulaʻau o le fugalaʻau o le a liua mumu mai le susulu o le la. Afai e laititi le malamalama, o le a faʻaloaloa le lala, o le a piʻo lala, ma o le pale o le a leiloa lona symmetry. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e feauauaʻi le fugalaʻau mai lea taimi i lea taimi. I lenei tulaga, aua neʻi galo e uiga i le vaivai o lala. O le gagau o le laʻau o le a gagau ese ai le tino, mamafa o lala.
  • E le manaʻomia le tele o faʻasusu soo ile laʻau pei ole faʻamama. O laulaʻau mafiafia ma liʻo o le fugalaʻau e mafai ona teuina le susu. O le fafine puta o se tasi o na laʻau e sili atu ona faʻatumu nai lo le lolovaia. E sili atu lona manaʻomia le soloina o laulaʻau ma le lautele faʻasusu. O laulaʻau mama e faʻatumuina i le okesene ma avea ma ofu malolo.
  • A tupu i totonu o se fale mautotogi, gaʻo fafine lala lala vaivai, tupu umi ma manifinifi. O le mea lea, o le pale ma pogati o le tupe laau ua fausiaina.

E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i tulafono ole tausiga o se fafine puta iinei.

Faʻapefea ona teu faʻalelei mo mea matagofie?

Ina ia fausia le pale o le tupe laau, maeʻa teu. Mafuaaga teuteuina:

  1. Gafataulimaina. A o tupu le laau, umi, chaotically faatonu lala ua fausia, o le fugalaau manaʻomia le lagolago. E toʻulu le laʻau, e le mafai e papaʻu naʻa ona taofia se pale tele. O lona iʻuga, e mafai e le laʻau ona solo i luga, faʻaleagaina lala mamafa ma maaleale.
  2. Fausiaina o le ogatotonu au.
  3. Faigata tausiga ma taotoga.
  4. Faaleleia o mea teuteu. Afai e manaʻomia ma tomai, oe mafai ona fausia se pale mo soʻo se matagofie tofo.

E tatau ona faia saʻo ma ia saʻo. O le teuga auala e faʻamoemoe i le matua o le laʻau ma lona tulaga.

Faʻafefea ona fai foliga ina ia tupu lelei le fafine puta?

E fautuaina le amata amataina o se laʻau matagofie o le fafine puta a o laʻititi lava. O le tamaʻi laʻau e le teuteuina. Latou te faapipiina o ia. O lenei faiga e faʻatuai ai le tuputupu aʻe o le maualuga ma faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o la itu.

Piki se laʻau faʻapenei:

  1. Iloilo totoʻa le tumutumu o le fana. Saili se tuputupu ae. O loʻo tu i le pito i luga, i totonu o le rosette pito i luga o laulaʻau.
  2. A aunoa ma le tago i laʻau tuaoi, togi lemu i ou fao pe tipi ese i seleulu fao.

Tipiina o se matua laʻau faia i lenei auala:

  1. Sauni lau mea faigaluega: togalaʻau togitogi, naifi maai, tweezers umi.
  2. Suʻesuʻe le laʻau ma fuafua poʻo fea lala e le tutusa ma lau filifiliga filifilia.
  3. Tipi ese ma le faʻaeteete ma faifai malie, taumafai e taofi le tipi 1-2 cm maualuga atu nai lo le fuga .. Lenei o le a faʻaosofia ai le atinaʻeina o le laʻau, o le tuputupu aʻe o le a avea sili atu ma toaaga.
  4. A aveʻese tamai lala, tipi latalata i le ogalaau.
  5. E le tau manaʻomia ni fasi pepa. Naʻo le faʻamamago ma faʻamau.
  6. Taumafai e tuʻu laʻititi laʻau i le pito o lala, aveʻese le toe.

Taua! Fasi e tatau ona saʻo. Faʻanoanoa e mafai ona faʻaosoina pala.

Motugaafa:

  • Aua le taumafai e fausia se lapotopoto foliga i le tasi le alu. O le teuteuina faʻasolosolo o le a faifai malie ai le faʻaosofia o le tuputupu aʻe o lala lata ane ma o le faʻamama o le a iu lava ina avea ma foliga manaʻomia.
  • Aua le fefe e tipi ese lala tetele - o le laʻau faʻapea ona toe faʻafouina, toe faʻafouina ia lava, togi ese tamaʻi laʻau.
  • Faʻaoga umi tongs poʻo tweezers e aveʻese ai laulaʻau tipiina ma lala mai le pale.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le teuteuina ma le tipiina o le tupe laau i se isi tusitusiga.

Faʻafefea ona toefaʻafouina pe a fai o le soʻona soona tupu?

A faʻatupu tele le laʻau, e lelei pe a aveʻese laʻau tetele. Lenei o le a matala avanoa i le malamalama ma faʻaleleia ventilation o le pito i lalo ma totonu vaega o le pale, lea o le a tutupu ai laʻau talavou.

O le a le mea e fai mo le lala ina ia fulufulu ma lalelei?

Mo, ina ia mafai ona fluffy le fafine puta, o lona uiga, ma le tele numera o lala, o mea nei e tatau ona amanaʻia.

  1. Toto na o le tasi le tui i totonu o le ulo. E tele fualaʻau i totonu o le tasi ulo ulo foliga mafiafia, faʻalavelave faʻatasi, faʻavaivaia.
  2. A maeʻa le 3 - 4 paga o laʻau e tutupu i luga o lala, aveese le laʻau i le va o le sili paga. I lenei nofoaga, 2 - 3 fou fuga o le a tupu aʻe taimi. Ma o le fafine puta o le a amata ona lala.
  3. Toe fai lenei faiga i lea taimi ma lea taimi pe a manaʻomia.
  4. Tipi se lala umi i le tele manaomia.

Taua! Aua le faʻaaogaina le uaea e faʻatupu ai lala.

Faʻapefea ona teuteuina ina ia faʻataʻamilomilo?

Ina ia mamanuina se lapoʻa pale, oe manaʻomia foi ona pinch le pito i luga tuputupu tupu o le lateral gaioiga. O le mea lea, o le pale tupu o le a tupu aʻe ma i autafa i le taimi e tasi, fausia ai se foliga siʻo.

Faʻafefea ona togiina ina ia aliali mai au oso?

Afai e le avatua i lalo le ogalaau o le fafine puta, naʻo oomi le pito i luga. E mafai ona e vave fausiaina se mafiafia ogalaau latalata i le tupe laau i le totoina umi lala. O uumi uumi e i ai faavae malosi. A maeʻa ona maua e le lala le lava mafiafia, o le umi e aveʻesea. O laulaʻau i le pito i lalo o le ogalaau e aveʻesea foi.

O le pale o le tupe laau e mafai ona fausia i soo se taimi o le tausaga, ae o le amataga o le tautotogo ua manatu sili ona lelei. I le taimi nei, ua amata le ola ola o le laʻau.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata o se matagofie fuafuaina fafine gaʻo:




Faʻaauau le tausiga pe a uma ona teuteuina

O le fafine puta e matua le faʻaaloalo ma e vave ona mauaʻa peʻa teuteu. O le mea lea, i lenei vaitaimi, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ua lava e tuʻu ai i ona tulaga masani. I ni nai vaiaso o lumanaʻi, e le tatau ona toe toto le laau, e manaʻomia le tuʻuina iai o le avanoa e toe malosi ai.

Fautuaga: Tipi ese laʻau gaosia matagofie laʻau ma le faʻaeteete tatau.

O le gaioiga o le fausiaina o le pale o se tupe laau e sili ona manaia ma faʻafiafiaina. Ma afai e te mulimuli i fautuaga, e le faigata. Ae o le iʻuga o le a sili atu i faʻamoemoega uma.

O loʻo uaʻi atu lou mafaufau ile auala e fai ai se pale matagofie:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Red Tea Detox (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com