Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le teuteuina o togalaau ma paka o samasama samasama. Ata, totoina ma tausiga foliga vaaia

Pin
Send
Share
Send

I itulagi i saute, ma o nisi taimi i totonugalemu o Lusia, oe mafai ona vaʻaia ni laʻau ma tautau samasama tautau o fualaʻau i totonu o togalaʻau teuteuina. O le tele o taimi o le anagiriform bean, poʻo le samasama samasama.

O loʻo iai i le tusitusiga se faʻamatalaga atoa o mea toto ma le ata. O tulafono mo le tausia lelei o fugalaʻau: o le a le mea sili ona lelei le faʻataʻitaʻiga e filifili ai, faʻafefea ona faʻasūsū, faʻamalamalama saʻo, o le a le eleele ma le ulo e manaʻomia e wisteria, faʻapea foʻi ma fautuaga i le teuteuina, tipiina ma fafaga. Laititi e uiga i foliga vaaia o le toe gaosia, fuga, ono faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Fiafia e faitau.

Faʻamatalaga botani

O le botanically sao igoa mo samasama wisteria o anagyrolist pi, poʻo Golden timu (Laburnum anagyroides). E le auai i le ituaiga Wisteria ma na faʻaigoaina ai ona o lona foliga tutusa i ai. O ituaiga uma e lua o le aiga o legume ma o aiga vavalalata. I nisi o itulagi e sese ona taʻua o le samasama acacia.

Bobovnik Golden timu o se laʻau mataʻutia poʻo le laʻau ma le maualuga o le 4-8 m (o loʻo iai foʻi faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le 12 m maualuga) ma le umi o le pale o le 3-4 m. ... Laʻau laʻitiiti e laʻititi lava, paʻu, pei o lala laiti. O laulaʻau e petiolate, ma le masani faʻatulagaina, tolu-tuufaatasiga. Leaf umi 3-7 cm, lautele tusa 3 cm, foliga - obovate.

O fugalaʻau e moth-type, uiga o legume. O le lanu e loloto samasama, lea na maua ai e le laʻau lona igoa taʻutaʻua. O le inflorescence o se laumei umi faʻasolosolo e oʻo atu i le 15-25 cm. E fuga i le amataga o le taumafanafana.

E oona le laau ona o loo iai le cytisine i lana sua.

O se thermophilic toto, moni i le Caucasus ma Crimea.... Ona o lona teuteuina aafiaga, na aumaia i Europa, faapea foi i Niu Sila ma Ausetalia. O loʻo faʻafaileleina e le gata o se teuteuga faʻaleaganuʻu, ae o se faʻavae o taua laupapa.

Se ata

Siaki le ata o lenei laʻau:





Tausiga

Anagirolist pi i lona natura o se saute ma vevela-alofa laʻau, ae ma le tausiga lelei e mafai ona tupu i le totonugalemu o Lusia. O nisi taimi, a maeʻa le aisa, o le tele o fugalaʻau e faʻaitiitia, ae o le laʻau lava ia e vave maua lona malosi.

  • Vevela... E ui lava i lona thermophilicity, e talia e le laʻau le taumalulu malulu lelei ma ola i le vevela oʻo i -25 tikeri. E ui lava i lenei, e manaʻomia fale mo le taumalulu, aemaise lava mo talavou laʻau.

    O le vevela sili ona lelei mo le tuputupu aʻe lelei i le taumafanafana e afua mai i le 23-27 tikeri, lea ua mautinoa atoatoa e oʻo lava i le ogatotonu o Lusia. O isi taimi, i le malulu ma timuga tautotogo ma taumafanafana, e maua puʻupuʻu ma tele fugalaʻau, ae mafai ona vave toe faʻaleleia i le isi tausaga.

  • Faasusu... Bobovnik e le fiafia i le le mautonu o le susu i aʻa ma e matua le manaʻomia faʻasusu. O le susū tele o le a naʻo le pala ma le oti o aʻa ma le oti o le laʻau lava ia. I se vevela vevela vevela, e mafai ona e faʻataʻamilomilo le palapala i totonu o le laʻau ma sina vai (e le sili atu i le 5 lita) i le 10-12 aso.
  • Moli auala... E fiafia Wisteria samasama i nofoaga mama. O tamaʻi laʻau (e oʻo atu i le 3-5 tausaga le matua) i aso susulu o le la, e tatau ona paolo laʻititi ina neʻi oso le la i laʻau. E le tatau ona toto le fualaʻau i autafa o laʻau maualuluga ma se pale mafiafia - o le le lava o le la o le a matua faʻaititia ai le tele o fugalaʻau.
  • Faʻaola... O le eleele mo legume e tatau ona faʻalu lelei, aua le faʻamamaina i le vai stagnant, sili atu ma le faʻaopopoina o le omea ma le lime. E le fiafia le laʻau i eleele oona ma soʻona faʻapalaina. O le sili filifiliga o loam.
  • Teuteuina... Wisteria samasama faʻapalepale lelei teuina. A maeʻa ona liu aisa o le kiona, e manaʻomia le teuteuina o lala mamate e leʻi sao mai ile taumalulu, ma le aveʻesea o le tele o lala laiti e fai ai se pale. I le tautoulu, e teu lala tuai e toe faafou ai le laau atoa.

    O le aveʻeseina o pi fou o loʻo tutupu mai i le taimi lava e maeʻa ai le fugalaʻau e aoga - o lenei mea e mafai ai e le laʻau ona taofia le malosi mo lauolaola lauolaola mo le tausaga a sau.

  • Laʻei pito i luga... Fautuaina e fafaga legume faalua i le tausaga. O le fafagaina muamua e faia i le tautotogo, ae le i fuga, ma nitrogenous fetilaisa. I le tautoulu, ua fafagaina le laau i potash fertilizers ma superphosphate.

    Fertilizers acidify le palapala, o le mea lea e fautuaina ai le faʻaopopo fafie laʻau, nutimomoia koale poʻo le lime i le palapala i le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu.

  • Ulo... Talu ai o le legume o se avanoa fanua tatala, e le manaʻomia ni koneteina. Mo femalagaaiga mo se taimi umi, o isi tamaʻi laʻau e totoina i nisi taimi i totonu o ulo e fetaui ma le tele o a latou aʻa.
  • Faʻaliliuga... E masani lava, faʻatasi ai ma se agavaʻa faʻaalia i le totoina, e le toe manaʻomia ai ona aveese le pi. O nisi taimi, a totoina i se paolo nofoaga poʻo se nofoaga i lalo o gaioiga faifai pea a matagi malulu, e totoina laʻau. Ia eli ma le faaeteete, taumafai e manuʻa aʻa i sina mea itiiti e mafai ai, ma fesiitai i se tulaga sili atu ona lelei. O lenei faʻagaioiga e faʻatino lava i laʻau laʻititi - e le mafai ona faʻamatuʻu ese atu fatu matutua i luga atu o le 7-9 tausaga le matutua.

E taua tele le faʻasaʻoina o laʻau. Nisi faʻamatalaga e uiga i pe mafai ona tupu wisteria i le tulaga o se laʻau ma le mea e manaʻomia mo lenei mafai ona maua i lenei mea.

Fanafanau foliga

Faʻasalalau solo samasama wisteria a le o fatu pe ala i le faʻapipiʻiina ma tipiina... O le faʻalauteleina o fatu o le a maua ai se malosi malosi laʻau, aemaise pe a fai o le tina toto na tupu i le malulu lava tulaga.

Tipi ma fualaʻau o le a faʻatagaina mo le vave fugalaʻau. Afai e te le aveʻesea fualaʻau mai le laʻau, ona vave ai lea o le totoina o ia lava, e tatau ona aveʻese - o le a paʻu le laʻau matua i tamaiti ma puipuia i latou mai le atiaʻe.

I se faʻaopopoga, samasama wisteria e le fiafia tele i le latalata vavalalata ma isi sui o lona lava ituaiga.

Fuga

Wisteria e fuga tele ma le tausiga lelei. Fugalaʻau taimi - Me-Iuni... O tautau o fugalaʻau e tautau i lalo, ma faia ai se ituaiga o pale matagofie, lea na faʻaigoa ai le laʻau. O le manogi e lava le manaia ma e le malosi tele. Latou e faʻaleagaina e iniseti, o lea i le vaitaimi o le fuga o laau e tele nectar fiafia i latou - lapisi, lagomeli ma pepe.

O fugalaʻau e i ai se suamalie tofo, ae e matua oona. E tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi tofoina e tamaiti ma manu.

Matou te avatua oe e maimoa i se vitio e uiga i le fuga o wisteria:

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E masani lava, ile tele o le faʻasusu, o aʻa ma ogalaau e aʻafia i faʻamaʻi papala. E le masani ai le vaʻai i le paʻu oona. O fualaʻau e faʻaleagaina e mele apogaleveleve, moths miner, papalagi, aphids, o le mea lea latou te manaʻomia ai togafitiga faʻaletausaga mai iniseti iniseti ae leʻi fuga.

Laʻau tali tutusa

  1. Cassia tubular - o se vavalalata aiga o le pi, ei ai le tutusa pupula samasama fugalaʻau. Faʻatoʻaga i itulagi i saute ma atunuʻu, o le faʻailoga a le atunuʻu o Thailand.
  2. Sipaniolo gorse O se vave-ola sapu-pei laʻau faʻafuaseʻi ma susulu samasama fugalaʻau. E matua oona le laau. E ui lava i lenei, e masani ona totoina i le Caucasus.
  3. Pi Alpine - E eseʻese ile umi ma salalau faʻaputuga o fualaʻau.
  4. Bobovnik Vaterer - o se hybrid o pi alpine ma pi anagyrolist. Faʻasalalau faʻapitoa lava i tipi ma faʻaputuga. E sili atu teuteuga nai lo ona natura muamua, pei ona fuga faʻalua i le tausaga.
  5. Ethnian gorse - e pei o le Sipaniolo gorse, ae ui i lea, pei o le legume, o loʻo tafe lala ma inflorescences.

O le laau e tetee atu i tulaga o le tau, nai lo le le migao ma sili ona teuteu. E mafai foi e le tagata amata ona taulimaina. Tasi le tatau ona manatua naʻo lona tulaga oona ma puipuia tamaiti ma manu mai le 'aina o ona fualaʻau ma fugalaʻau. Faatasi ai ma se agavaʻa auala i le nofoaga tulaʻi, o le a faʻafiafiaina le mata ma lona pale ma fugalaʻau mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ex Battalion- Sama Sama Lyrics (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com