Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Charlbornburg - o le maota autu ma paka faʻafiafiaga i Perelini

Pin
Send
Share
Send

Charlbornburg i Perelini o se tasi o sili ona matagofie ma faʻailoga maota mo le Siamani laumua. Sili atu ma le miliona tagata tafafao maimoa asiasi i ai i tausaga taʻitasi, oe ua matua maofa i le matagofie totonu totonu o le maota ma le lelei tausia paka.

Faʻamatalaga lautele

O le Charlottenburg Palace o se tasi o taʻutaʻua ma taʻutaʻua tele i turisi maota o aliʻi ma turisi i Siamani. Nofoaga o loʻo tu ai le taulaga o Charlottenburg (itu sisifo o Perelini).

O le maota na lauiloa ona o Sophia Charlotte, le faletua o le tupu Prussian Frederick I., nofo ai i totonu. O ia o se sili talenia ma agavaʻa fafine na iloa tele Europa gagana, taina lelei tele mea fai musika ma fiafia e faʻavasega felafolafoaʻiga, valaaulia lauiloa faifilosofia ma saienitisi.

I se faʻaopopoga, o ia o se tasi o muamua i Prussia na mauaina se fale tifaga tumaoti (i le maota o Charlottenburg) ma i soo se auala mafai fesoasoani i le fausiaina o le Academy o Saienisi i Perelini.

O se mea malie le taimi nei o aia tatau uma i le maota e le o le setete, ae o le faʻavae o le Prussian maota ma paka i Perelini ma Brandenburg.

Tala puʻupuʻu

O le Charlottenburg Palace i Berlin na fausia i lalo o Frederick I ma lona faletua o Sophia Charlotte (i lona mamalu, mulimuli ane, na faʻaigoa ai le faʻailoga iloga). O le maota tupu na faavaeina i le 1699.

O le mea e malie ai, na amata ona latou fausia le maota latalata i le nuʻu o Lyuttsov, lea e tu i luga o le Vaitafe o Spree. Ma na o ni nai kilomita mai Perelini. I le aluga o taimi, na tupu ai le taulaga, ma o le maota na iʻu i le laumua.

I le 17-18 senituri, na lauiloa ai le maota o Litzenburg. O se tamaʻi fale na malolo ai Frederick I. Na alu le taimi, ma faʻasolosolo ona faʻaopopo fale fou ile fale o le taumafanafana. O le iʻuga o le fausiaina o le faʻapipiʻiina o se tumutumu tele, o loʻo iai lona faʻatagata ole Fortune. Ole ala lea na fanau ai le lauiloa Charl Charlburgburg Palace i Berlin.

O totonu o le maota na faʻateʻia ai malo i lona matagofie ma lona matagofie: faʻamama fale i luga o puipui, matagofie o faʻatagata, moega ma laumei veloveta ma le aoina o laulau Farani ma Saina.

O se mea manaia le fausiaina o le lauiloa Amber Room iinei, ma mulimuli ane, o se meaalofa, na avatu ia Peter I.

I le amataga o le 18th seneturi, o le itu i sisifo o le maota na liua e avea ma greenhouse, ma o se Italia taumafanafana fale na fausia i le togalaau.

I le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, sa faʻaaogaina le Castle Castle o Charlottenburg o se falemaʻi, ma ina ua maeʻa le tele o pomu (Taua Lona II a le Lalolagi), na matua suia atoa lava. I le faʻaiuga o le lona 20 senituri, na mafai ona latou toe faʻaleleia.

Maota i aso nei - o le a le mea e vaʻaia

O le Taua Muamua ma le Lua a le Lalolagi na tuua ai o latou tulaga, ma na toe faʻaleleia le maota sili atu ma le tasi. E ui i lea, o le tele o faʻaaliga na faʻasaoina, ma o aso nei e mafai ona vaʻai uma tagata i ai. O potu nei e mafai ona asia i totonu o le maota:

  1. O le fale o Friedrich e mafai ona taʻua saogalemu o se tasi o potu sili ona matagofie ma matagofie i totonu o le maota. I luga o puipui ma faʻalo e leai ni susulu, ae e sili ona faʻamaeʻaina frescoes, i luga aʻe o le faitotoʻa o le potu o loʻo i ai ni stucco foliga foliga ma ni agelu. O le kiona sinasina-clarinet tu i le ogatotonu.
  2. O le White Hall sa faʻamoemoe mo le taliaina o malo. I totonu o lenei potu e mafai ona e vaʻaia ai maamora mapu o Dante, Petrarch, Tasso, faʻapea foʻi ma le faʻafiafiaina o se moli tioata tele i luga o le faʻalo valivali.
  3. Le sauniga faʻaauro Hall. O le potu pito tele ma malamalama i le maota. E i ai auro koluma ma bas-toomaga i luga o puipui, fale i le foloa, ma o le taualuga na valiina e sili Siamani ma Farani atisi. Mai meaafale, e naʻo se tamaʻi pusa o drawers, se faʻata ma se magalafu.
  4. O le potu malolo mumu o se tamai potu lea e potopoto ai tagata o le aiga tupu i afiafi. Lenei oe mafai foi ona vaʻaia se oa faʻaputuputuina o atavali e Siamani tusiata.
  5. Potu poselane O lenei tamai potu na teuina i totonu sili sili ona taugata ma taua faʻaputuga o Farani ma Saina porcelain (sili atu 1000 aitema).
  6. O le Oak Gallery o se auala umi e fesoʻotaʻi itu i sasaʻe ma totonugalemu o le maota. O le taualuga e teuteuina i fafie, i luga o puipui o loʻo iai ata o tagata o le aiga tupu i ni auro tetele.
  7. O le faletusi i le Charlbornburg Castle e laʻititi, aua na malolo le aiga tupu i le maota i le taumafanafana.
  8. Fale vevela tele. Lenei, pei lava o le tele o seneturi talu ai, oe mafai ona vaʻaia seasea laʻau ituaiga. I se faʻaopopoga, konaseti ma autu autu e faia i lea taimi ma lea taimi i le greenhouse.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Paka o le Maota

O le maota o le paka na faia i luga o le taumafaiga a Sophia Charlotte, o le sa fiafia tele e suʻesuʻe ma aoina ituaiga eseese o laʻau. Muamua, o le togalaau na fuafuaina e fuafuaina i le sitaili o French Baroque togalaau ma le tele o numera laʻitiiti fugalaʻau, e le masani ai laʻau ma arbor.

Ae ui i lea, o faʻatoʻaga Igilisi na amata ona o mai i faiga, o elemene na avea ma faʻavae. O lea la, i totonu o le maota o le maota, na latou faia ai se avanoa fua o auala ma totoina eseʻese vaega o laʻau (conifers, deciduous) ma togavao i vaega eseese o le togalaau.

O le ogatotonu o le paka o se tamai vaituloto o pato, swans ma iʻa aau. E manaia le solofanua solofanua, solofanua ma mamoe i lea paka i lea taimi ma lea taimi.

I totonu foi o le paka i le maota o Charlottenburg e tele fale, e aofia ai:

  1. Mausoleum. O le tuugamau lea o Louise (Queen of Prussia) ma lona toʻalua, Frederick II Wilhelm.
  2. Tea Palace Belvedere. O se tamai fale mataaga faʻaalia ai le aoina o Perelini's poselane gaosi.
  3. Fale Italia taumafanafana (poʻo le faapaologa a Schinkel). O aso nei o loʻo i ai se fale mataaga mataaga, lea e mafai ona e vaʻai ai atavali ma tusiga o galuega e Siamani tusiata (o le tele o galuega e a Schinkel, le sili ona lauiloa tusiata o lena taimi).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • Tuatusi: Spandauer Damm 20-24, Luisenplatz, 14059, Berlin, Siamani.
  • Galue itula: 10.00 - 17.00 (aso uma seʻi vagana le Aso Gafua).
  • Le tau o le asiasi i le maota: matua - 19 euro, tamaititi (lalo o le 18) - 15 Euro. Faʻamolemole manatua pe a faʻatauina tiketi i luga ole laiga (ala i le 'upega tafaʻilagi aloaia), tiketi o le a tau 2 Euro laititi. O le faitotoʻa i le paka e leai se totogi.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.spsg.de.

Tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Iuni 2019.

Fautuaga Aoga

  1. Ia mautinoa e asiasi i le potu porcelain - fai mai turisi o le tamai potu lea na sili ona faʻaofoina ai i latou.
  2. Faʻatagaina ia le itiiti ifo ma le 4 itula e asiasi ai i le Charlbornburg Park ma le Castle i Perelini (o le leo audio guide, avanoa e leai se totogi i le faitotoʻa, e 2.5 itula)
  3. E mafai ona e faʻatauina mea faʻamanatu ma meaalofa i le pusameli, e faʻatau atu ai pepa ulufale e ulufale ai i le maota.
  4. Ina ia mafai ona puʻeina se ata i le Fale Lotu o Charlottenburg, e tatau ona e totogia le 3 Euro.
  5. Talu ai e leai se avanoa i le paka, ua fautuaina ai e le nuʻu e o mai iinei a itiiti mai e 2 taimi - e le mafai ona e feoaʻi solo i mea uma i le taimi e tasi.

Charlbornburg (Berlin) o se tasi o na mataaga o le Siamani laumua, lea o le a manaia mo tagata uma e asia.

Taʻitaʻiga taʻimua o le Red Damaste Potu o le Charlottenburg Palace.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PM Netanyahu Meets Samoan PM Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com