Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pangkor - O le motu o Malaysia e le solia e turisi

Pin
Send
Share
Send

O le tagata faimalaga o loʻo suʻea le toʻafilemu ma le malologa faʻataʻamilomiloina e laufanua laufanua o le a mautinoa le mauaina o le mea latou te manaʻo ai i Pangkor Island, Malaysia. O matafaga mama, e le solia e le turisi vae, o le muamua o le vao vao ma pu o loʻo taamilo i le ea i tausaga uma e faʻaosofia ai le tele o le fiafia o tagata tafafao maimoa. E le o se nofoaga faʻapitoa e te maua ai le tele o faletalimalo ma nofoaga faʻatau tetele ma le motu o tagata tafafao. Pangkor o se malu o le toʻafilemu ma le paleni, lea e fealofani ai le tagata faimalaga ma le natura ma e molia i lona malosi.

Faʻamatalaga lautele

O le motu o Pangkor, o lona igoa ua faʻaliliuina o le "matagofie", o loʻo tu i matu sisifo o le atunuʻu tele o Malaysia i le va o le nofoaga lauiloa o Pulau Pinang ma Kuala Lumpur. O le gagana Meleisia e aloaʻia o se gagana aloaʻia iinei, ae o le toʻatele o tagata e tautatala i le Igilisi, lea na faʻafaigofieina e le pulega umi a le Emepaea o Peretania i le teritori o Malaysia. Mo le sefulu tausaga talu ai, o le pulega o Pangkor na auai malosi i le atinae o le turisi vaega i luga o le motu, ae o le autu afi o le tamaoaiga o lo o fagota pea.

Ole toʻatele o le faitau aofai o tagata (tusa o le 30,000 tagata) o tagata meli ma tagata nuʻu, ae e mafai foʻi ona e mauaina Saina ma Initia ii. Talu ai o Malaysia e sili ona faʻapalepale i mataupu o lotu, o sui o faʻalapotopotoga eseese faʻalelotu e nonofo i Pangkor. E ui lava o Islam e taʻua o le lotu aloaia iinei, lea e fai mai ai e tusa ma le 53% o le faitau aofai o tagata, o le tele o Buddhists, Kerisiano ma Hindus, faapea foi ma tagata mulimuli o Taoism ma Confucianism, nonofo i luga o le motu.

Fale tafafao mautu ma tau

Pangkor Island i Malaysia e le o se tasi o na nofoaga malulu le pisapisao o tagata tafafao maimoa i soo se mea, ma o le olaga i le po o loʻo taofiofia leai se taofi. O se nofoaga tuʻufua e le mimita i le tele o faletalimalo taugata ma le tele o faʻafiafiaga. Peitaʻi, o se tasi o motu sili ona matagofie i Meleisia ua sauni e tuʻuina atu i ana tagata asiasi mea manaʻomia uma mo le faʻatulagaina o se tafaoga lelei.

Faletalimalo

E tele ni faletalimalo faʻaonapo nei ua fausia i vaega eseese o le motu, faʻapea foi ma le tele o fale talimalo faʻapisinisi. Ma, o tagata faimalaga o le paketi maua le avanoa e nofo ai i le po i se faletalimalo mo na o le $ 15 (mo le lua). I le averesi, o le tau i le vaega paketi amata mai $ 20 i le $ 45 i le po, ae sili atu matagofie faletalimalo ma se spa, o se faletaʻalo ma se tapolo vasega o le a tau ai le $ 120-200 i le po.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaʻai ma vai inu

E le mafai ona taʻua Pangkor o le ogatotonu o meaʻai faʻaola, ae o le motu e tele ona faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ai ona maua sau 'aiga manaia ma le taugofie. Talu ai o atinae fagotaga iinei, o le tele o kamupani o loʻo ofaina le tele o meaʻai o le sami, e mafai ai ona e tofoina ipu mai paa, squid, shrimp, oysters, sami bass, ma isi. O loʻo iai foʻi faleʻaiga e faʻapitoa i ipu Malay, Saina ma Initia.

Ina ia mafai ona faʻamalieina atoatoa i le atunuʻu o Malaysia, e tatau foʻi ona e taumafaina taumafataga a le atunuʻu, faʻatasi ai ma ipu autu o loʻo i ai le alaisa i totonu o le popo ma faʻafefiloi ma nati, iʻa kari, ma, ioe, araisa saimini ma fualaʻau ma atigi figota. O salati i le lotoifale na faia i fualaʻau 'eseʻese ma fualaʻau e tatau ona uaʻi iai faʻapea foi ma vai inu maloloina e pei o sua fou ma le popo.

Ina ia aua neʻi e faʻatigaina oe i le fesili pe o fea e te 'ai ai i Pangkor, matou te ofaina atu ia oe la matou filifiliga o faleʻaiga sili ona aoga e asiasi i ai:

  • "Umukuka a Uncle Lim"
  • Fagota a le Faifaiva
  • Nipah Deli Steamboat & Noodle House
  • Island One Cafe & Falefalaoa
  • "Cafe a Tama"

O le averesi siaki mo le 'aiga o le aoauli i le aʻai kafe o le $ 10-12. O le ipu pia poʻo le cocktail i totonu o se faleʻaiga o le a tauina atu ia te oe le $ 2.5, vai - $ 0.50.

Felauaiga

E leai se felauaiga lautele i luga o le motu, o lea e mafai ai ona na o taxi ma pasese poʻo se taʻavale totogi. O le taxi i luga o le motu o se pasi piniki e vali piniki. O le tau o se malaga i luga o lenei felauaiga e $ 5, ae afai e te maua uso uo, oe mafai ona vaevaeina lenei tau i le afa.

O seisi auala i se taxi e mafai ona avea ma se fale mautotogi poʻo se taʻavale. O le tau maualalo mo le totogiina o se taʻavale i le aso e $ 20. O le scooter o se sili lauiloa ma laʻititi taugata auala o felauaiga i Pangkor, lea o le a tau ai le $ 7 i le aso i le averesi.

O nisi tagata faimalaga e mananaʻo e totogi ni uila ona e le pei o Kuala Lumpur ma isi taulaga tetele i Meleisia, o auala e feoaʻi ai le motu e le ose, ma o auala na o loʻo tu lelei. E mafai ona e lisiina se uila mo naʻo le $ 3.5 i le aso.

Mea na tutupu

I Pangkor, e lelei e le gata i le maua ai o se tafaoga faʻanoanoa, ae faʻapena foʻi ona suʻesuʻe le teritori, faʻamasani i meaola ma vao o le atunuʻu. O le a lau mea e fai i se motu i Malaysia?

Fagota

Pueina o se iʻa i ou lava lima ma falai i luga o le tunoa - o le a se mea e sili atu ona faʻafiafiaina? E mafai e tagata faifaiva i le lotoifale ona fesoasoani ia te oe e te alu i nofoaga fagota sili ona lauiloa mo se tau laʻititi. Lenei e mafai ona e fagota ma se upega, fagota ma toʻotoʻo. Faʻatau mo soʻo se tofo e faʻatau atu i le matafaga.

Sopo i le togavao

Pasir Bogak Beach ofoina se lauiloa auala e tau atu i le unexplored natura o le vaomatua ma ona maupuepue ma vaaiga lautele o le nuu. Lenei oe mafai ona maitauina manu ma manulele, suʻesuʻe fou laʻau.

Snorkeling ma maulu

E ofo atu e tagata o le atunuʻu turisi e o e tafafao e suʻesuʻe le lalolagi loloto o le motu. Lenei e mafai foi ona e alu matagiʻu ma alovaa.

Malaga vaʻa

Soʻo se tagata faimalaga e iai lona avanoa e aau faʻataʻamilomilo ai i Pangkor ma asiasi i motu lata ane. Ina ia faia lenei mea, ua lava e totogi ai se vaʻa, o lona totogi o le totogi o le a $ 20-25 i le itula.

O le mea lea, i luga o le motu o Pangkor, o tulaga talafeagai uma na fausiaina e mafai ona maua ai se lelei malologa. O le a manaia tele foi mo tamaiti iinei: e oʻo lava i se mea e le masani ai e pei o le fafagaina o nifo pu o le a tuʻu ai le sili ona manino manatuaina i o latou mafaufau.

Matafaga i Pangkor

E tusa ma le sefulu ma le lua matafaga i Pangkor, o le tele o turisi e omai iinei. O le a le faigata ona oʻo ia latou, ae le o latou uma e mafai faʻamalieina i le manino vai ma papaʻe oneone, o lea e taua ai le suʻesuʻeina o filifiliga sili ona aoga muamua. I le talafatai i sasaʻe o le motu e tele nuʻu, o ona tagata o loʻo fagogota, ma e tusa ai ma le vai ma le oneone iina e palapala ma e le talafeagai mo turisi.

O le talafatai i sisifo e sili atu ona lelei mo faʻafiafiaga, lea, i le faʻaopopoina o le vai manino ma le oneone mama, o gaioiga vai e saunia mo tagata asiasi (totogi o vaʻalele vaʻalele, snorkeling, ma isi). O le tala lelei o le tele o taimi e leai ni mea o iai i le matafaga. Naʻo aso malolo ma faʻaiuga o vaiaso e faʻatumuina ai latou i tagata Malagasi e omai mai le konetineta e malolo ma o latou aiga. O a matafaga e aoga le asiasi i Pangkor? Faatasi ai ma i latou:

Pasir Bogak

E mafai ona e oʻo i ai i ni nai minute mai le uafu o le nuʻu o le igoa tutusa. E manatu o le sili ona fiafia i ai tafaoga nofoaga i luga o le motu ona o lona latalata i le taulaga. O le oneone iinei e paʻepaʻe, o le vai e manino, ae fai si faʻafefeteina, o se iʻuga o le taʻutaʻua o le nofoaga. E tele faleoloa i tafatafa o le matafaga e mafai ona kuka ai le ulaina o le ula ma le iʻa. Pasir Bogak o loʻo ofaina le tele o faʻatonuga o vai, e amata mai i le vaʻa o kayak e oʻo atu i ni vai maulu.

Teluk Nipah

Mafaufau i le sili ona matagofie matafaga i luga o le motu, o le a fiafia le tagata malaga ma lona manino vai ma papaʻe oneone. Teluk-Nipah e vaapiapi, ae o niu ma laau o loʻo tutupu i ona auvai e maua ai se paolo malu ma lena atemosifia matua ese. E tele foʻi faleʻaiga ma faleʻaiga ii, ma o loʻo ofo mai e vai vai ni gaioiga.

Fagaloa

E mafai ona e sau ii ile 10 minute mai le tuaoi o Teluk-Nipah. Ua avea ma sili matafaga i Pangkor ona o lona lautele talafatai sone, tioata manino vai ma papaʻe oneone. I le taimi e tasi, e toʻafilemu ma toʻafilemu iinei, e toʻaitiiti tagata tafafao, o lea o Coral Bay e atoatoa mo le nofo toʻatasi ma le natura.

Teluk Ketapang

O loʻo tu i le lua kilomita i saute o Teluk Nipah, e mafai ona e sau ai ile 30 minute i se saoasaoa faʻamalieina. E masani lava ona gaogao lenei matafaga, aua e leai ni faletalimalo lata ane, ae e aoga le asiasi i ai ina ia mafai ona feiloaʻi ma se ituaiga seasea o laumei laumei, ma mulimuli ane na faʻaigoaina le eria lava ia (Teluk Ketapang - "turtle bay"). O lenei o se matagofie ma le mama eria ma manino vai, ae matua le amanaʻiaina e turisi.

Tau

E mafai ona e alu i Pangkor i soʻo se taimi, aua o lona tau faʻatulagaina e maua ai le tau vevela ile tausaga atoa. E ui lava o le vaitaimi mai ia Novema ia Fepuari e taʻua o se vaitau o timuga, ae o le mea moni, o timuga atonu e le paʻu mo ni nai aso i se laina, o lea ia lagona le saoloto e fuafua se tafaoga mo nei masina.

O le averesi o le vevela i le ao e le itiiti ifo i le 31 ° C, ao i le po o le vevela e maua ai le mafanafana o le ea e malulu ifo i lalo i le 25 ° C. E maualuga tele le sūsū i Pangkor, e fesuisuiaʻi mai le 70 i le 90% faʻamoemoe i le vaitau. O le motu e le faʻailoaina e ni faʻalavelave faʻalenatura ma leaga le tau.

MasinaOle averesi ole vevela ile aoOle averesi ole vevela ile poVevela o le vaiAofaʻiga o aso susuluUmi o le asoAofaʻiga o aso timuga
Ianuari31.5 ° C26 ° C29 ° C1611,811
Fepuari31.7 ° C26 ° C29 ° C1911,99
Mati32 ° C27 ° C30 ° C221210
Apelila33 ° C28 ° C30 ° C2112,310
Mae33.4 ° C28 ° C30.4 ° C1712,410
Iuni33.5 ° C28 ° C30 ° C2212,45
Iuli33,327 ° C30 ° C2112,37
Aukuso33 ° C27 ° C29.8 ° C1912,210
Setema32 ° C27 ° C29.7 ° C1312,110
Okitopa32 ° C27 ° C29.5 ° C141216
Novema31.7 ° C27 ° C29.5 ° C61219
Tesema31 ° C26.5 ° C29.5 ° C1011,916

Faʻafefea ona alu i Pangkor mai Kuala Lumpur

Pangkor o loʻo tu i matu o Kuala Lumpur, ma o le mamao ile va o latou ile laina saʻo e tusa ma le 170 km. E ui lava o le motu e i ai se tamaʻi malae vaʻalele, Pangkor Malae Vaʻalele, i le taimi nei e le taliaina faʻatulagaina vaʻalele mai Kuala Lumpur ma isi taulaga i Malaysia ma naʻo tautua tumaoti vaʻaia (e o Ianuari 2018). Peitai, e mafai ona e oʻo atu i Pangkor e le gata i le ea, ae faʻapea foʻi i le laueleele.

O le filifiliga sili ona lelei ma taugofie e oʻo atu ai i Pangkor mai Kuala Lumpur o le a avea ma femalagaaʻiga o se pasi femalagaaʻi. Ina ia e taunuʻu i le motu, e muamua ona e alu i le taulaga o Lumut, mai le mea e alu ai le vaʻa i Pangkor i le aso atoa. O le pasese mai Kuala Lumpur i Lumut i le pasi e $ 7, ma o le malaga lava ia pe a ma le 4 itula.

O se pasi mai Kuala Lumpur e tuʻu ese mai nofoaga faʻatulagaina a KL Sentral ma Pudu Sentral ma toʻulu ai lana pasese i Lumut e latalata i le uafu na tuʻuvaʻa atu ai le vaʻa i le motu. O vaʻa mai Lumut i Pangkor e alu ese ma afa itula uma mai le 7.00 i le 20.30, o le pasese e $ 1.2, ma le taimi e malaga ai e 45 minute. A e taunuʻu i le motu, e mafai ona e faʻaaogaina tautua o le minibus minibus (taxi), ma e alu atu ai i le faletalimalo e te manaʻomia mo le $ 4-5.

Afai, a o e malaga i Malaysia, oe filifili e alu i Pangkor mai Kuala Lumpur ma e i ai sau pasese totogi, ona mafai foi lea ona e tietie i Lumut, ona ave lea o se vaʻa i le motu ma se scooter. O le vaʻa e le faʻamauina aloaʻia taʻavale, ae mo le tau laʻititi ($ 3-5) o le a uta e le 'au lau taʻavale i luga o le vaʻa. O le mea moni, e sau mai Kuala Lumpur i le vaʻa, e mafai ona e faʻaaogaina se taxi, ae o se filifiliga taugata tele lenei ($ 180).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Afai o loʻo e sailia le matagofie matagofie o avanoa vaʻaia e le o aʻafia e tagata soifua, alu i le motu o Pangkor (Malaysia). Lenei vaʻaia nofoaga e sauni i taimi uma e faʻafeiloaʻi tagata fou e suʻe ni lagona tulaga ese.

Ator: Ekaterina Unal

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pangkor island - Malaysia (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com