Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lucerne - o se taulaga i tafatafa o le vaituloto o le mauga i Suiselani

Pin
Send
Share
Send

O le nofoaga (Suiselani) o loʻo tu i le ogatotonu o le atunuʻu i luga o le laufanua o Suiselani ma o le nofoaga faʻataʻitaʻi o le canton ma le igoa tutusa. O uluai nofoaga i luga o le tulaga o le taulaga onapo na aliaʻe mai i le vaitaimi o le vaitaimi maoaʻe o le Emepaea o Roma. Peitai, o le aso aloaia o le faʻavaeina o le faʻaiuga o le 1178. Seia oo i lena taimi, o Lucerne o se nuu tele. Lucerne o loʻo tu i luga o le matafaga o se matagofie vaituloto, e taʻua o le pepe o Suiselani. E tolu cantons, o latou sui i le taumafanafana o le 1291 na sainia se maliega na faailogaina ai le amataga o le fausiaina o se tasi o sili ona manuia setete i le lalolagi.

Ata: Lucerne, Suiselani.

Faʻamatalaga lautele

O le taulaga o Lucerne i Suiselani na amata mai i le seneturi lona 8 i le itu i matu o le Vaituloto o Luserne, i le mea sa iai le maota o le Benedictine. O le nofoaga o le muamua na ulufale i le Swiss Confederation, o aso nei o se tamai taulaga taulaga ma sili ona lelei Europa atinae, lea turisi mai uma i le lalolagi fiafia e o mai. O Lucerne o loʻo avea ma taulaga sili ona manaia ma matagofie i Suiselani. O lenei o se nofoaga lelei tele mo i latou e le fiafia ma e le iloa pe faʻafefea ona malolo ese mai malo.

E manaia! Na maua e Lucerne le tulaga o le faitotoʻa i le ogatotonu o Suiselani. O le tele numera o lotoifale tala faʻasolopito ma tala faʻasolopito e fesoʻotaʻi ma lenei aʻai. O le nofoaga o loʻo taua i tala a Wilhelm Tell.

Tagata tafafao maimoa mai iinei i le seneturi lona 19, Mark Twain fiafia e sau iinei, ina ua uma ona asiasi atu ia Lucerne, o le tusitala na valaauina mo le toe foi mai o turisi fefaatauaiga ma pisinisi suvenir ia te ia. O le mea e lelei ai, na faʻafofogaina le finagalo o le tusitala, ma faʻafetai i lenei, atinae ma olaola le taulaga.

Mafaufau o Lucerne o se taulaga taulaga, e tele faleoloa iinei. O le faleoloa o manatunatu sili ona lauiloa o Kazanrande, lea latou te faʻatau atu ai mea uma e taʻutaʻua ai Suiselani - o uati, naifi, sukalati. O loʻo iai le fale faʻatau SBB Rail City e lata ile nofoaafi. Faʻatulagaina o galuega masani:

  • i le Aso Gafua, Aso Lua ma le Aso Lulu - mai le 9-00 i le 18-30,
  • i le Aso Tofi ma le Aso Faraile - mai le 9-00 i le 20-00,
  • i le Aso Toʻonaʻi - seʻia oʻo i le 16-00,
  • Aso Sa o se aso malolo.

Lucerne, ata o le taulaga.

Vaaiga

Lucerne o se potu potu o loʻo tu i luga o le matafaga o se matagofie vaituloto ma e faʻamaualuga mitamita o le le mafaatusalia numera o faʻasolopito, fausaga faʻalelalolagi ma mataaga faʻanatura. O iinei o loʻo tu ai le Fale Suʻesuʻe faʻaonapo nei, faʻapea foi ma le Glacier Garden tulaga ese, lea e te mautinoa ai o Suiselani sa avea muamua ma vaega o le teropika ma le tele o isi nofoaga mananaia.

I luga o se tusi! O Lucerne o se taulaga tuʻufaʻatasia, o lea e mafai ona vaʻai solo i ai vaʻai uma. A o e fuafuaina se malaga, ia mautinoa ia faia se lisi o Lucerne mataʻaga ma ata ma faʻamatalaga.

Mauga Pilatus

I le maualuga o le sili atu i le 2 km, turisi e ofoina atu le tele o ituaiga o filifiliga faʻafiafiaga. Pilatus o se sili ona lelei aso malolo mo i latou oe mananao e iloa le matagofie o le Alps, ae le mananao e lafoai le taulaga olaga.

Manaia le iloa! Faʻaliliuga Pilatus o lona uiga - lagona pulou.

E tele auala e te alu ai i le pito i luga:

  • i le nofoaafi - o lenei auala e sili ona manaia, o le faigamalaga e tusa ma le 30 minute, o le tiketi toeititi-malaga o le tau e 72 francs;
  • i le trolleybus numera 1 mai Lucerne i Kriens ma i le uaea taʻavale i le tumutumu o le mauga, le auala alu 30 minute;
  • tino malosi tagata mafai ona aʻea le mauga i luga o vae, e tusa ma le 4 itula.

Lelei e iloa! E i ai le tele o faʻafiafiaga i le pito i luga - o se maea paka, o se kiona paka, Malosiaga Malie, aʻeaʻe papa. Faleaiga falemaʻi, faletalimalo taliaina turisi.

Vaituloto o Lernerne

I luga o le faʻafanua o Lucerne mataʻaga, o le talafatai vaituloto ma le tulaga ese koluse foliga nofoia se nofoaga faʻapitoa, ona ua manatu o se faʻailoga o Suiselani. Ina ia faamemelo i le vaaiga o le vaituloto, e sili ona aʻe i le tumutumu o Pilatus. E mafai foʻi ona e tiʻetiʻe i le vaituloto. A o malolo i le taulaga, ia mautinoa ia savali i luga o le matagofie puipui, asiasi i se mafanafana cafe ma vaʻai matagofie swans.

I luga o se tusi! O le Lake Lucerne e taʻua foi o le Lake of the Four Cantons, ona o loo tu i itulagi e fa o Suiselani.

O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le vaituloto o Aukuso 1st. I lenei aso, i le faamamaluina o le fausiaina o Suiselani, na fausiaina afi i luga o le vaituloto. Ole tau o pasese folau e eseese e fuafua ile umi ole malaga - mai le 20 i le 50 CHF.

Mauga o Riga

Na taʻua o ia e tagata o le Masiofo o Mauga, iinei i le ogatotonu o le 19 seneturi na amataina ai se auala nofoaafi i luga o le mauga, lea e fesoʻotaʻi ai le tumutumu ma le nofoaga i Vitznau. Mai le pito i luga mata, oe mafai ona vaʻaia le totonugalemu vaega o Suiselani.

Faʻafefea ona e alu i le pito i luga o Riga:

  • luga o le Weggis cable car;
  • nofoaafi mai le nofoaga Art-Goldau;
  • nofoaafi mai Vitznau.

O le umi o le aʻega e 40 minute. O le tau o le pasese toe alu-malaga mai 55 francs. E mafai ona faʻatau se tiketi mo le aso. Fua faatatau e fuafua i le mauaina o faʻaopopo tautua aofia ai i le pepa ulufale. Uma tau ma taimi faʻatulagaina mafai ona maimoaina i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia www.rigi.ch/en.

Faʻafiafiaga i Riga:

  • tamoʻe toboggan;
  • faaseʻe;
  • savaliga sopo;
  • vai taele vevela.

Alalaupapa Kappellbrücke

O lenei faʻailoga o Lucerne i Suiselani e faʻaigoa i le falesa o St. Peter, na amata mai ia te ia le talaʻaga o le atinaʻeina ma le fausiaina o le taulaga. O le falelotu e tu i le vaega tuai o le taulaga, i tafatafa o le auala laupapa tuai, na fausia i le ogatotonu o le 14th seneturi.

O le Kappellbrücke Bridge e le gata o se faʻailoga iloga, ae o se faʻailoga o le taulaga, o lana kata pisinisi. O lona umi e 202 mita. O le alalaupapa ua teuteuina i le tulaga ese frescoes na amata i tua i le 17th seneturi. E le toe i ai ni frescoes tutusa i Europa. I le pito o le auala laupapa, na fausia ai le Water Tower, lea i tausaga eseʻese na faʻaaoga e fai ma falepuipui, o se teutupe, ma o aso nei ua tatala se faleoloa e faʻamanatu ai ii.

Falemataaga o Felaʻuaiga

O le Swiss Transport Museum i Lucerne o le sili ona lelei fesoʻotaʻiga falemataaga i uma o Europa. Sili atu i le tolu afe faʻaaliga faʻaalia se vaega o 40 afe sikuea mita. Lenei oe mafai manino vaʻavaʻaia le talaʻaga o le atinaʻeina o ituaiga uma o felauaiga - taulaga, nofoaafi, ea ma e oo lava i avanoa.

I luga o se tusi! O le falemataʻaga e sili ona matagofie mo tamaiti, aua o iinei e mafai ona e taumafai e tietie se taʻavale ma iu ai i luga o se avanoa avanoa. Tasi faʻaaliga e tu i luga o le auala.

O le tosina atu o loʻo tu i: Lidostrasse 5.

E mafai ona e asia le fale mataaga:

  • i le taumafanafana - mai le 10-00 i le 18-00;
  • i le taumalulu - mai le 10-00 i le 17-00.

Tau tiketi:

  • tagata matua - 32 francs;
  • tamaititi aʻoga (e oʻo atu i le 26 tausaga le matua) - 22 francs;
  • tamaiti (e oʻo atu i le 16 tausaga le matua) - 12 francs;
  • tamaiti i lalo o le 6 tausaga le matua ulufale e leai se totogi.

Aai tuai

Ole vaega lea e sili ona ea ile ea o Lucerne. Lenei, o fale taʻitasi ei ai a latou lava talaʻaga. Ia mautinoa e savali i le itu i matu o le Vaitafe o Reuss, faʻafetaia le matagofie o foliga faʻatatauina o tausaga, ma asiasi i le tamaʻi falesa o St. Peterskapelle. O le leva maketi lautele ma le taulaga fale e selau mita le mamao. O le agaʻi i sisifo, o le a e maua ai oe i le Weinmarkt, lea e masani ona faia ai sauniga taua.

I le itu taumatau o le Vaitafe o Reuss, o fale e fausia ai le itu o Kleinstadt, lea sa avea ma taulaga o le taulaga. O le malumalu Jesuitenkirche, teuteuina i le Rococo style, e latalata i luga. I sisifo o le Knight's Palace, ma i tua atu o le Malumalu o Franciscanerkirche. Alu i le auala Pfistergasse, oe mafai ona alu i se isi tosinaga anamua - o le Spreuerbrucke alalaupapa, e le mamao mai le Falemataaga Mataaga. Ia mautinoa e asiasi i le malumalu o Hofkirche, lea na fausia i luga o le nofoaga o le taulaga tele muamua.

E manaia! O le vaega tuai o le taulaga e siʻomia e maupuepue, faʻamalosia e le Museggmauer pa puipui. Tasi o le iva 'olo ua teuteuina i le uati e masani ona tuai. Naʻo le tolu 'olo e matala i tagata lautele.

Faʻamanatu Maliu Leona

Lenei Lucerne faʻailoga o se tasi o le sili ona lauiloa i uma o Suiselani. Nofoaga i le 4 Denkmalstrasse, na fausia ai se maafaamanatu mo le faamamaluina o fitafita o le Swiss Guards oe na puipuia ma le lototoa le Tuileries Palace ma le Masiofo o Marie Antoinette.

O le faatosina o se leona foliga vaneina i totonu o le papa. Ua faiaʻina le manu i se tao ma ufiufi le ofu o Suitiselani i lona tino. O se tusitusiga ua vaneina i lalo o le maafaamanatu - mo le faamaoni ma le lototoa o le Suiselani.

Falemataaga o Rosengrath

O se faʻatosina tulaga ese e faʻaalia ata na tusia e Picasso. I se faʻaopopoga, o le aoina aofia ai galuega e Cubists, Surrealists, Fauves ma Abstractionists.

E mafai ona e asia le tosina mai i le: Pilatusstrasse 10. Faʻasologa:

  • mai ia Aperila ia Oketopa - mai le 10-00 i le 18-00;
  • mai ia Novema ia Mati - mai le 10-00 i le 17-00.

Tau tiketi:

  • atoa - 18 CHF;
  • mo tagata litaea - 16 CHF;
  • tamaiti ma tamaiti aʻoga - 10 CHF.

Alalaupapa Sprobrücke

E ui lava i le igoa le lelei - o le Dregs Bridge - o le tosina tosina miliona o turisi. O le alalaupapa lona lua lona lua i Europa, fausia i le amataga o le 15 seneturi. I le seneturi lona 16, na faʻaleagaina le nofoaga e lologa ma toe faʻaleleia atoa.

E i ai le alalaupapa i luga o le Reuss vaitafe, i tafatafa o le Kappelbrücke alalaupapa. I luga o lona taualuga e mafai ona e vaʻaia ai frescoes tulaga ese mai le Middle Ages, o le sili ona taʻutaʻua o le Dance of Death. E le mamao mai le auala laupapa, na fausia ai se falelotu e faʻamanatu ai ia le Taupou Maria.

Lotu Lotu

O le le-Suiselani sitaili ma le manaia Jesuit lotu, fausia i le Baroque sitaili i le ogatotonu o le 17th seneturi. O le tosina atu o loʻo tu i tafatafa o le auala laupapa Kappelbrücke. I le faʻaiuga o le seneturi talu ai, na faʻapipiʻi ai se totoga fou i le malumalu; e mafai ona e faʻalogo i lona leo i le auai i se konaseti i se aso malolo.

Faʻaaliga! Tagata tafafao maimoa e naʻo le nonofo i luga o sitepu i le faitotoʻa o le falesa ma malolo pe a uma ona savavali faataamilo i le taulaga ma o latou vae i le vaitafe.

E mafai ona asia le tosina mai aso uma mai le 6-30 i le 18-30.

Musseggmauer 'olo

Mo Suiselani, o lenei e seasea lava tosina mai, talu ai i isi taulaga o le atunuʻu o le tele o nei fausaga ua faʻaleagaina. O le puipui e 870 mita le umi, e faʻafesoʻotaʻi 'olo e iva mai le Vaitau Tutotonu, ae naʻo le tolu e mafai ona asia. O foliga vaaia i fafo o le 'olo malosi e leʻi suia. O le pito i luga o le olo a Manly ua teuteuina i se faʻatusa o se fitafita, ma o le olo o Lugisland o se leoleo matamata.

E mafai ona e asiasi i 'olo mai le 8-00 i le 19-00, mai ia Novema 2 e oʻo ia Mati 30, o le tosina na tapunia mo mafuaʻaga saogalemu.

Faatoʻaga aisa

O le tosina atu e faʻapitoa mo le faʻafanua ma le lalolagi faʻafanua o Lucerne. Lenei e mafai ona e asia se subtropical togalaʻau na ola i luga o le teritori o aso nei Suiselani 20 miliona tausaga talu ai, glaciers ua toe fausiaina.

O le faʻaaliga manino manino faʻaalia ai le mapusaga o le taulaga ma le atunuʻu ua suia, faʻataʻitaʻiga o le sili ona lauiloa faʻavae natura ma laufanua o Suiselani o loʻo faʻaalia foi.

Tagata savavali savali i totonu o le matagofie togalaau, aʻe i le maitauva fola. O le Mirror Maze e fiafia tele i ai.

O le tosina atu o loʻo tu i: Denkmalstrasse, 4. Faʻasologa:

  • mai ia Aperila ia Oketopa - mai le 9-00 i le 18-00;
  • mai ia Novema ia Mati - mai le 10-00 i le 17-00.

E fitu aso o le vaiaso e tatala ai le togalaʻau.

Tau tiketi - 15 francs mo tagata matutua, 12 mo tamaiti aʻoga ma 8 mo tamaiti mai le 6 i le 16 tausaga le matutua.

Malumalu o Saint Leodegar

O le malumalu autu o le taulaga, na fausia i le ogatotonu o le lona 17 senituri i luga o le tulaga o le Roman basilica. O le fale ua teuteuina i le Siamani faiga; o le fatafaitaulaga o le Taupou Maria sa fausia i totonu, lea teuteuina i maamora uliuli. I fafo atu, o le malumalu e siʻo e le faʻafanua o faitotoʻa ma faʻatagata o le au paia. O se tasi o fatafaitaulaga o le malumalu o Hofkirche ua faʻapaʻiaina e faʻamanatuina ai le Agaga Paia.

E mafai ona e asia le lotu i aso uma mai le 9-00 i le 12-00 ma mai le 14-00 i le 16-30. E tu i le: Adligenswilerstrasse, Dreilinden, St. Leodegar im Hof ​​(Hofkirche).

Aganuu ma le Nofoaga Autu o le Konekeresi

O loʻo aofia i le lisi o sili ona faʻaonapo nei ma faʻavae vaʻaiga o le 'aʻai. O le fale na fausia i le 2000. I totonu o loʻo i ai le fale faʻafiafia ma le leo sili ona lelei i Europa, le Museum of Art, le fale faʻafiafia ma potu faʻaaliga.

Ua vaevaeina le fausaga i ni vaega se tolu, ma le Vaitafe o Royce e tafe i le va o latou. O le mea lea, na manaʻo le tusiata tusi e faʻamamafa le faʻatusa o se fale ma se vaʻa. I le Ogatotonu e tatau ona e:

  • asiasi i se fale faʻapitoa e teuteuina ile faʻafanua;
  • matamata i faʻaaliga o le Museum of Art;
  • malolo luga o le nofoaafi.

O le tosina atu o loʻo tu i: Kultur und Kongresszentrum, Europaplatz, 1.

Nofoaga na tatalaina mai le 9-00 i le 18-00, e leai se ulufale i le potu avanoa.

Kornarkt sikuea

O le sikuea tuai, o le fatu lea o Lucerne. E mafai ona e sau ii e ala ile auala laupapa o Kappelbrücke. O fale taʻitasi i luga o le sikuea o se maʻa matagofie o faʻatausaga anamua, o teisi foliga ua teuteuina i frescoes ma uluaʻi tusitusiga. O se mea taua tele o le City Hall.

Faʻaaliga! O se numera tele o faleʻoloa ma faleoloa ua faʻamauina ii, o lea e omai tagata faʻatau iinei e faʻatau.

O fea e nofo ai

O le taulaga e lauiloa i turisi, o lea e sili ai le tusi o se faletalimalo potu muamua i le taimi o vaitau maualuga. A e manaʻo e sefe au mea e nonofo ai, e sili pe a e alu i Lucerne i le tautoulu.

E tele faletalimalo i le taulaga ma eseese tulaga o le mafanafana. Ioe, o le tau o le soifuaga e fai lava si maualuga, ae e le o se mea e ofo ai le tulaga maualuga o le olaga i Suiselani.
Tau mo mea e nonofo ai i faletalimalo faletalimalo:

  • Aparthotel Adler Luzern - tu i le taulaga ogatotonu, potu tau mai le 104 francs.
  • Seeburg Swiss Quality Hotel - tu 2.5 kilomita mai le ogatotonu, tau mo le potu lua - mai le 125 CHF.
  • Faletalimalo Fox - 900 m mai le ogatotonu, o le potu tau mai 80 CHF.

Le tau o mea e nonofo ai i fale talimalo i Lucerne:

  • Bellpark Hostel - tu 2.5 kilomita mai le taulaga tutotonu, o se moega i se potu malolo mo 5 tagata tau mai 28 CHF (aofia ai le taeao), o se potu tumaoti - mai 83 CHF.
  • Luzern Youth Hostel - tu i le 650 m mai le ogatotonu, tau moega mai le CHF 31 (o loʻo iai le taeao)

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O fea e 'ai ma pe fia le tau

O le filifili o faleʻaiga ma faleʻaiga i le taulaga e le masalomia o se faʻailoga iloga o Lucerne. O le a le atoatoa le manatu o le nofoaga malolo pe a fai e te le masani i le meaʻai a le atunuʻu.

Mea moni manaia! O Lucerne e tusa ma le 250 faleʻaiga sili ona lelei i Suiselani.

O nofoaga sili ona taugofie e 'aʻai ai i Lucerne

IgoaLe tuatusiVaega:Aofaʻi le pili mo le 2 tagata, CHF
Bolero i le Cascada Swiss Quality HotelBundesplatz, 18, latalata i le ogatotonuO le lisi o loʻo faʻaalia ai taumafataga a Metitirani, Sipaniolo ma Mexico Tagata tuʻufaʻatasia e tuʻuina i ai fesoʻotaʻiga papa ma faʻamatalaga ma ata o ipu.
Taumafai i le paella.
80-100
La CucinaPilatusstrasse, 29, taulaga tutotonuO le faleʻaiga faʻapitoa i Italia, Metitirani ma Europa. E i ai le lisi mo vegetarians.
Matou te fautuaina le faʻataʻitaʻia o le supo carpacho ma sukalati.
E sili le tusi muamua o se laulau.
80-100
Mamma leoneMuehlenplatz, 12 tausagaItalia faleaiga falemaʻi. Ua saunia iinei le pasta ma le pizza manaia.
E tuʻuina i tamaiti penitala ma tusi tusitusia e fai ma faʻafiafiaga.
60-80
GourmIndiaBaselstrasse, 31 tausagaFaletalimalo Initia ma Asia ma menusisi meaʻai. Lanu felanulanuaʻi, moni aʻi totonu ituaiga Initia.
E tu mamao mai le ogatotonu, o lea e toʻafilemu ma e le tumu.
55-75

Faʻamatalaga aoga! O se taumafataga i se faleʻaiga meaʻai vave e 14 Falani Swiss le tau. I le averesi, tau kofe mai 4.5 francs, vai 0.33 - 3.5-4 francs, se fagu pia - mai le 5 i le 8 francs.

O tau uma i luga o le itulau e amata ia Ianuari 2018.

Faʻafefea ona alu i Lucerne mai Zurich

O le auala sili ona faigofie ma saoasaoa e sau ai mai Zurich i Lucerne o nofoaafi. I totonu o le itula, 4 nofoaafi tuʻu agaʻi i le nofoaga faʻapitoa. Ole averesi ole taimi ole malaga e 45 minute. O le tau o tiketi e faʻamoemoe i le vasega o taʻavale ma le auala - mai le 6.00 i le 21.20 euro.

E mafai ona e alu i Lernerne ma fesiitaiga:

  • tasi le suiga i le taulaga o Zug (o le faigamalaga e 1 itula);
  • lua suiga - i Zug ma Thalwil (o le malaga e 1 itula 23 minute).

E sili atu le siakiina o le faʻasologa ma tau o pasese muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le nofoaafi nofoaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga manaia e uiga ia Lucerne

  1. O le alalaupapa laupapa pito i leva i Europa, o le Chapel Bridge, na fausia i le taulaga. O le tosina e manatu o le sili ona photogen ma matagofie i Suiselani.
  2. O le igoa o le taulaga i le faaliliuga o lona uiga - o le susuluina o le malamalama, o se tala ofoofogia e fesoʻotaʻi ma lenei igoa - o le taimi na sau ai le agelu mai le lagi ma faʻailoa mai e le sunbeam i tagata o le nuʻu le mea e fausia ai se falesa. O iinei na faʻavaeina ai le taulaga o Luciaria.
  3. O le faletalimalo i le lotoifale Villa Honegg e taʻutaʻua i le mea moni e faapea, i le malulu o le tau, o tagata tafafao i luga o le maota e le tufatufaina ie afu, ae o ofu mafanafana.
  4. O le taulaga o Lucerne o loʻo i ai le auala sili ona tifato - o lona tifato e 48 tikeri ma e alu i le tumutumu o le Mauga o Pilatus.
  5. E tusa ai ma le tala, o leona o le meaola sili ona fiafia iai tagata o le nuʻu. E i ai le faʻailoga i totonu o le Town Hall faʻasaina le savali o leona i le teritori o le Town Hall.
  6. E iloga le taulaga i uluaʻi tusitusiga i luga tonu o fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai mai se tasi o latou - e leai se vailaʻau e sefe mai lagona.
  7. I le ata faʻasolopito "Alexander Nevsky" e mafai ona e vaʻaia le alalaupapa, o se kopi tonu o le Falesa Bridge i Lucerne. O le ata a Sean Connery "Goldfinger" na pueina i Lucerne.
  8. O Audrey Hepburn ma Mel Ferrer sa faaipoipo i le falesa i luga o le Mount Bürgenstock. Ma na faʻatoilaloina lava e Sophia Loren le taulaga ma na ia faʻatau ai se fale iinei.

I le iuga, matou te aumaia ia te oe se faʻamatalaga auiliili o faʻafanua o Lucerne ma mataaga i Lusia. Lolomiina ma fiafia i le siʻosiʻomaga matagofie o lenei tulaga Suʻaese taulaga.

O ata e sili ona lelei, e aofia ai ma le ea - matamata i le vitio mo se malamalamaaga atili i foliga o le taulaga Suiselani o Lucerne.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TELL THE WORLD: Feature Film showing the history of the Seventh-day Adventist Church (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com