Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nazare, Potukale - galu, faaseʻe ma matamata

Pin
Send
Share
Send

Mo tagata fiafia i galu tetele ma tagata faaseʻe, o Nazare (Potukale) o se nofoaga taʻutaʻua lauiloa e tu i le itula le tiʻetiʻega mai le laumua o le atunuu. O le taulaga na faavaeina i le amataga o le 16 seneturi.

O ii, ona o le eseʻesega o le sami, o loʻo i ai galu e oʻo atu i le 30 mita le maualuga. Naʻo tagata afeleti sili ona lototetele e mafai ona faʻatamaʻia le gogolo ma le vevesi o elemeni. O tagata faaseʻe sili ona lelei mai le lalolagi atoa e omai i Nazar i tausaga uma. O le vaega o totoe o Nazar o se tamaʻi taulaga fagota, e tele faleʻaiga ma faleʻaiga, faleoloa e manatua ai mea.

Ata: galu i Nazar (Potukale).

Faamatalaga lautele

Ua faʻaigoaina e turisi ia Lisbon o le fatu o le atunuʻu ma Nasareta lona agaga. Ma o lenei agaga e naunau, matagofie ma tamalii. E mafai ona e alofa e le uma i le taulaga ma faʻapea foʻi ona e fiafia i galu tetele o Nazare i Potukale.

O le faitau aofaʻi o le aʻai e sili atu ma le 10 afe tagata. O loʻo tu i le itulagi o Leiria, lea e lauiloa ile tele o seneturi o faiga faiva ma tala o le laveaʻiina faavavega ole tupu e le Tina ole Atua. Mo le tele o tausaga, tagata malaga mai i itu uma o le lalolagi na o mai i Nasareta, ae o le taulaga maua ai se maoae lagona o le lotogatasi ma le natura ma mafai ai ona e fiafia i laufanua matagofie.

O tagata e nonofo i le lotoifale e faʻatauaina tu ma aga a anamua, e mananaʻo e fai o latou ofu tuai, ma e masani ona e faʻalogo i pese a tagata ile auala. O fafine i Nasareta o loʻo ofuina lava ofu e fitu ma, ile faiga tuai, e lipea upega ma iʻa mago, o nonofo i le matafaga. O le tele o turisi ua i ai le lagona ua taofi le taimi iinei, ae e leʻi taofia ai le taulaga mai le avea ma se tasi o asiasiga sili ona asiasi i ai le atunuʻu. Uma tuutuuga mo se nofo lelei nonofo ua fausia iinei.

Ua vaevaeina le taulaga i ni vaega se lua. O le pito i luga e anamua; o vaaiga autu a le Nazare i Potukale o loo taulai atu iinei. I le taulaga i lalo o loʻo i ai se matafaga, faleoloa faʻamanatu, faleʻaiga, faleʻaiga, faleoloa ma uma turisi atinaʻe.

I luga o se tusi! Souvenirs e sili ona faʻatau i le pito i lalo o Nazare, aua e taugofie iinei.

Vaega o malologa

Afai e te alofa i le sami, ona Nazare o le a atoatoa mo oe tusa lava po o le a le vaitau o le tausaga. O le maualuga vaitau amata i le afa lona lua o Me ma tumau seia oo i le amataga o le tautoulu, ao le tausaga atoa e asia e tagata matutua ma tagata faaseʻe.

Taumafanafana nofoaga

Afai o lau sini autu o se matafaga aso malolo, o le taumafanafana e sili mo lenei. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le Atalani talafatai e sili ona malulu, o le vai iinei e le mafanafana i luga +18 tikeri. I se faʻaopopoga, o le sami e masani ona sousou. I faaiuga o vaiaso, e tumu le matafaga e le gata i turisi, ae faʻapea foi ma tagata o le atunuʻu.

I le ogatotonu o le vaitau maualuga, o le vevela e ese mai le +17 i le + 30 tikeri, ae i le la e lagonaina le +50 tikeri. E toeititi lava a leai ni timu, e tau leai ni vao, mou atu ma mu masani.

Nazare i le tautoulu

Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le vevela, o galu ua faʻamalosia, o le tau e fai si matagi, e timu, ae i le susulu o le tau, o tagata o le atunuʻu e ofuina mitiafu.

Faʻamatalaga aoga! O le faamalu i Nasareta o le a le laveaʻiina oe mai le timu, e pei o le malosi o le savili na ona liliu i totonu i fafo. E sili le faʻaputu i luga ole peleue e leai se susu.

O masina sili ona lelei mo le malologa o Setema ma le afa muamua o Oketopa. I le taimi nei, o le vevela o loʻo teu i le + 20 ... + 25 tikeri, e laʻititi lava le faʻasusu.

Nazare i le tautotogo

E malu tele le amataga o le tautotogo iinei, e le alu aʻe le vevela i luga atu o le 10 tikeri, e masani ona timu. O le tau e faʻamalieina mo malologa naʻo Me.

Nazare i le taumalulu

O le averesi o le vevela e eseʻese mai le +8 i le +15, o le taimi sili lea ona lelei mo le soʻaseʻe o le faaseʻe ma naʻo le matamata i le totoa tagata taʻalo. O le vaitau malulu i Nazaré i Potukale le galu sili ona tele i le lalolagi.

Faaseʻe

O lenei parataiso ofoofogia mo tagata faaseʻe na mauaina e le tagata taʻalo mai Hawaii Garrett McNamaru. O ia e ana le faʻamaumauga a le lalolagi - Na mafai e Garrett ona faʻatoʻilaloina se galu tetele e 24 mita (e ui o nisi o tagata faʻateleina le faʻatele na fai mai o le maualuga e 34 mita). Talu mai lena taimi, o tagata faaseʻe mai le tele o atunuʻu ua lolofi atu i Nasareta e faʻataʻitaʻi lo latou lototetele ma le lototetele.

Mea moni manaia! O le mea lilo o galu tetele faifai pea i Nasar o le i ai o se vanu faafesagai ma le taulaga i le pito i lalo o le sami, o le alia o le vai, pa'ū i totonu, tuleia le tele o vai i luga o foliga o galu maualuluga.

A naʻo lou manaʻo e te matamata i tagata afeleti, aeʻe i luga le kapoti, mai le mea e matala ai se vaaiga matagofie ma e mafai ona e manavaina le tele o le iodine ua tumu i le ea.

Aʻo faimalaga i le Potukale Auro Potukale i Nazar, e masani ona latou tutu e 'aʻai, aʻo latou saunia ni iʻa manaia ma iʻa o le sami.

O a isi mea e manaʻomia ona fai i Nasareta:

  • ave se nofoaafi anamua i le Cityu;
  • 'ai i se tasi o faleʻaiga;
  • faamemelo i le au faasee;
  • matamata i le goto o le la i luga o le matafaga o le Vasa Atalani ma inu uafu - o le lauiloa taʻutaʻua o Potukale.

Le mea e vaʻai ma le mea e alu i ai

Matafaga matafaga

O le matafaga o se fasi oneone 150 mita le lautele ma tusa ma le 1.7 km le umi, lea e tu i le va o le taulaga ma le mato. I luga o le mato, o loʻo i ai le 'olo o São Miguel Arcanjo, na fausia i le seneturi lona 17, o se moli o le ava ma se potu e vaʻai ai, e o mai ai turisi e vaʻai le taulaga mai le vaai a le manulele.

O le matafaga o loʻo i ai se atinae lelei, malu, mama oneone ma tele faleʻaiga ma fale inu. E leai se paolo faalenatura i luga o le matafaga, ae i le taumafanafana latou te faapipiiina pupuni e puipuia mai le vevela. I le vaitau malulu, e leai ni tagata tafafao i luga o le matafaga o Nazare ma e mafai ona e faamemelo i le matagofie o le natura toeititi lava.

I luga o se tusi! O loʻo iai le maketi fagota e le mamao mai le matafaga, e aumai ai e tagata o le nuʻu a latou ia.

Itumalo o Sitiu

O le itumalo faʻasolopito lenei o le taulaga, lea e faʻaputuputu uma ai vaʻaiga, mai iinei e matala se vaaiga lautele o Nazare.

Le mea e asiasi i Citiu:

  • Malumalu o le Tina a le Atua;
  • 'olo o le agelu sili Mikaele;
  • moli uila;
  • falelotu lea sa teu ai muamua le Uliuli Madonna.

O le eria o loʻo tu i luga o le maupuepue, ma latou te faʻatau atu ni nati suamalie ma fualaʻau mago. E tele galuega taulima matagofie i faleoloa e manatua ai mea, o atigi mai le loloto o le sami. O le nofoaga e ea i le ea, i afiafi latou te o mai ai iinei e malolo ai ma nonofo i se cafe mafanafana. E i ai le faleuila i le sikuea, mama ma mama.

Afai e te manaʻo e paʻi atu ou neura, alu savalivali i le ala e alu saʻo i luga atu o le mato. Savalivali i le moli uila ma tatagi logo ma tatagi leo ma gogolo galu. E mafai ona e faʻaogaina i taimi uma le malie, e aoga seʻia oʻo ile 23-00.

Manatu Miradoru do Suberco

O le nofoaga e vaʻai ai e tusa ma le 110 mita le maualuga, e vaʻai atu ai i le taulaga o Nazare, o le matafaga ma le sami ma ona galu tetele.

O se fagogo matagofie e fesoʻotaʻi ma lenei nofoaga, e tusa ai ma le foliga mai o le Madonna i tagata o Nazare na tupu iinei. Na sefe e le paʻia le fitafita Fuas Rupinho mai le oti, o le na leiloa lona ala i le puao ma a aunoa ma le fesoasoani a le Taupou Maria o le a paʻu ese mai le papa.

O le nofoaga e vaʻai ai o se nofoaga e asia e turisi, o lea e tumu ai tagata iinei. Mai ii, o le matafaga foliga mai o se lapoʻa tele faʻatasi ai ma le toʻatele o tagata ma moli felanulanuaʻi. I tua atu o le matafaga e mafai ona e vaʻai ai i le uafu ma vaʻa o faifaiva iʻa.

O vaega e lua o le taulaga - o le pito i luga ma le pito i lalo - e fesoʻotaʻi ma se auala, e sili ai le savali ma se moliuila i le po, talu ai e le malamalama. Afai e te le manaʻo e savali, faʻaaoga le funicular, e amata mai le 6-00 i le 23-00. O le pito i lalo o Nazare o se auala lafulafua e felavasaʻi i se auala uigaese.

Tele o latou e mo na o savaliga sopo. O le Mauga o San Bras e alu aʻe i sautesasae. E mafai foi ona e mafaufauina se microdistrict fou o loʻo fausiaina.

Archangel Michael Fort

O le 'olo o se surf museum ma e faʻaaogaina o se moli o moli na faʻapipiʻiina iinei i le 1903. O se 'aʻai faʻamasani lea e puipuia le nofoia mai osofaʻiga a le fili.

O le fale mataaga faʻaaliga na tuʻuina atu ia Garrett McNamar ma le galu tele na ia manumalo ai. O le tagata faaseʻe na mafai ona tiʻetiʻe i le galu atoa ma tumau i ona vae.
O le maeʻa ai o lenei gaioiga na avea ai Nazare ma taʻutaʻua ma avea ma totonugalemu o le faaseʻe ma o se nofoaga e sili ona fiafia i ai tagata e fiafia i le natura. O le fale mataaga o loʻo faʻaalia ata o se tagata faaseʻe, o ata felanulanuaʻi ma vaaiga o Nazare, auiliiliga faʻamatalaga o le eria.

O le moli uila e tele ona matamata tulaga, ua faʻapipiʻiina i maualuga maualuluga. O le faasee solo, e leʻo tumau sitepu e tau atu i se tasi o latou, o lea e fai lava si faigata ona oʻo i ai, e manaʻomia lava sina lototele. O 'upega tafaʻilagi e potopoto e le gata turisi, ae faʻapea foi le au faifaiva i le lotoifale.

O le moli uila e ofaina se vaaiga matagofie - o le itu fou o Nazare ma le taulaga o le taulaga. O se faasitepu e alu atu mai le moli uila i le sami, e mafai ona e alu saʻo i lalo i le vai ma lagona le masima masau i ou foliga.

Ekalesia a le Taupou Maria

Nofoaga i le Lotoa a Citiu. O lenei o se sili ona matagofie ma sophisticated fale. O le tala o le Madonna e fesoʻotaʻi ma ia, e faʻaigoaina, o se tamai faʻatagata o le Black Madonna. E i ai le talitonuga o le faʻatagata na femalagaaʻi i le lalolagi atoa ma oʻo mai i le nuʻu mai Nasareta, i le faʻamanatuina o lenei talafatu ua faʻaigoaina le taulaga. O le Black Madonna na aumaia i Potukale e se monike, talu mai lena taimi o le faʻatagata o le tagata paia na teuina i le taulaga. O tausaga uma e selau ma selau o afe o tagata faimalaga ma tagata talitonu mai itu uma o le lalolagi e omai e paʻi iai.

O le faʻailoga iloga na toe fausia faʻatolu, o le toefausiaina mulimuli na faia i le senituri lona 17. O se sitepu uiga ese e tau atu i le faitotoʻa. O logo e faʻapipiʻiina i lalo o tamaʻi fale matagofie ma matagofie ona foliga. I totonu, o le malumalu e foliga matagofie ma mamalu. O fale e teuteuina i faʻamaʻa, koluma ma teuteuga. O loʻo faʻapipiʻiina se okeni i le falesa, ma faʻafesagaʻi ma mea fai musika o se fatafaitaulaga e iai lona maluapapa. Pe a faʻatusatusa i fale Katoliko i atunuʻu o Europa, o le Lotu a lo tatou Tamaʻitaʻi lata mai e foliga matagofie ma faʻafiafia.

I le itu taumatau o le faitotoʻa autu o le Museum of Religious Arts, lea e leai se avanoa e asiasi ai. O faʻaaliga e aofia ai ofu talaloa tuai o le lotu, faʻatagata ma atavali i luga o le Tusi Paia autu ma mea a le aiga o patele.

E iai le faleoloa e manatua ai mea i le auala i fafo. E mafai ona tuʻua le mea faʻatosina ae le faʻatauina se mea faʻamanatu o se meaamanu.

Faʻafefea ona e alu iina

Nazaré o loʻo tu i le itulagi o Leiria, tusa o le tasi le itula i le taʻavale mai le laumua o Potukale. Afai o loʻo e malaga mai Porto, e lua itula le umi. E tatau ona e alu i le auala tele A8. Ole ala lea ole auala.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

Mo tagata tafafao maimoa e femalagaaʻi e aunoa ma ni felauaiga a tagata, o le auala sili e o ai i Nazar o le pasi. I Lisbon, vaʻalele alu ese mai le nofoaga pasi pasi Sete Rios, oe mafai ona e oʻo mai iinei i le metro - le laina Linhea Azul, le nofoaga talafeagai - Jardim Zoologico. I le nofoaga o femalagaaiga i Nazare, e taunuʻu ai femalagaaʻiga i nofoaga o pasi e le mamao mai le nofoaga tutotonu.

O pasi uma e fou ma lelei, faʻatulagaina i le ea maluluina, Wi-Fi. Ole taimi o malaga e tusa ma le tasi ile itula. Faʻamolemole vaʻai o le numera o vaʻalele faʻaititia i faaiuga o vaiaso ma aso malolo.

I le nofoaafi

E mafai foi ona e sau mai Lisbon i nofoaafi, ae o le malaga e umi atu, talu ai e leai se nofoaafi nofoaga i Nazar. O nofoaafi e taunuu i le nuu o Valado de Frades (6 km mai le nofoaga malolo). E mafai ona e taunuʻu atu i le taxi ma pasi (Rodoviária do Tejo).

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Nazare (Porugalia) o se 'aʻai tulaga ese, matagofie ma ofoofogia i soʻo se taimi o le tausaga. E mafai ona e sau iinei ile taumalulu, pe a iai galu tetele i Nasareta, poʻo le tau mafanafana e faʻasusu ai luga o le matafaga. O le nofoaga e ofa ai malologa mo soʻo se tofo - oe mafai ona faʻafiafiaina i le oneone malu i luga o le matafaga, alu i faʻatau poʻo le faʻataʻitaʻi o meaʻai a le atunuʻu, tausisi i mea faʻamalositino, faia taʻaloga ogaoga pe asiasi i mea taua.

O le a le tetele o galu i Nasareta e mafai ona vaaia i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Alex Botelho Survives Jet Ski Incident at 2020 WSL Nazaré Tow Surfing Challenge (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com