Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e faʻataʻitaʻi i Potukale - taumafa a le atunuʻu

Pin
Send
Share
Send

Vaʻai faalemafaufau - o loʻo e malolo i luga o le matafaga o le Vasa Atalani, fiafia i le tau lelei ma laufanua matagofie. Ina ia faia le malologa matua atoatoa, e le lava le uluaʻi ipu ma se ipu uaina mama suamalie. Ole mea lea o le a faateʻia ma faʻafiafiaina ai le Potukale meaʻai - muamua, felanulanuaʻi ma, ioe, matua maoae momose.

Features o Potukale meaai

Tele o tagata sese talitonuina o Potukale meaʻai o se faʻaopoopoga o Sipaniolo mea e fiafia i ai kuka. Peitai, o le aʻafiaga o le tele o tagata ma atunuʻu e mafai ona maua i Potukale ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lauiloa piri hot pepper e sili atu ona lauiloa i ipu a le atunuʻu o atunuʻu o Aferika, ma o pasta ma kaliki o ni oloa e masani ona masani ai Italia.

O le Potukale e fiafia ma iloa faʻaoga auala eseese o mea manogi e masani ai i Initia, tuʻuina atu ni ipu se lua faatasi ai ma mea tutusa e matua ese ese lava manogi. Potukale na nonoina mai i le Metitirani meaʻai le fiafia i areto ma olive. Faʻailoa le tulaga faʻafanua o le setete - i le apitaogalu o le Vasa Atalani - o iʻa ma figota o le sami na manumalo i le Potukale lisi.

Mea moni manaia! Potukale o le muamua atunuu i le lalolagi mo le taumafaina o iʻa ma figota. E talitonuina o soʻo se Potukale e faigofie lava ona saunia ni 365 ipu mai cod - e tusa ma le aofaʻi o aso i le tausaga.

Afai e te taumafai e faʻamatala ipu o ipu Potukale i le tasi upu, o le a liua e tulaga ese. Latou te tuʻufaʻatasia meaʻai ma maualuga-kalori mea, o se kaleidoscope o tofo, faigofie ma faigata faiga kuka i se tulaga ese, leai se auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaʻau masani a Potukale paluina soups o le a sauni i le na o le kuata o le itula, ma e le itiiti ifo ma le tasi le aso e kuka ai le cod ma se sosi kulimi.

Ipu masani a le motu tele o Potukale

O le atunuʻu taumafataga o lenei itu o le atunuʻu e lauiloa uma i Europa. Muamua lava, o mea ia o cod cod, ia e taʻu i Portugal o le bakalau. Ua saunia i le tele o auala eseese - ma legume, sosisi, faʻaopopoina o se faʻatumuina o pai, oe mafai foi ona maua cod keke taʻua o Pasteis de nata.

Manaia le iloa! O se taumafataga taamilo i Potukale o se sili lelei auala e faʻamasani ai i le talaʻaga o le atunuʻu, ana tuʻufaʻatasiga a le atunuʻu ma lana aganuʻu.

Porto faamamaluina le tu masani o le saunia sardines i Aso uma o le Au Paia. A faʻapea e te i ai i Porto, ia e mautinoa ia faʻataʻitaʻi le tamaʻi teine ​​- Tripash. O lenei ipu na avane ai le igoa i tagata uma o le aʻai - tripeyros, o lona uiga i le faʻaliliuga - o tagata e fiafia i le auala.

O se talaʻaga faʻasolopito e fesoʻotaʻi ma le foliga mai o lenei ipu. O le oge na faʻamalosia tagata nofoia e kuka meaai mai le auala. I le ogatotonu o le seneturi lona 15, na sauni ai le tupu o Don Enrique e faalautele meatotino a le atunuu, aua o lenei na latou fasia ai povi na avanoa mo tagata o le taulaga. O tagata o Porto na tatau ona ola, o lea na fatuina ai ipu mai oloa uma na totoe ina ua maeʻa fitafita. O le ala lea na aliali mai ai le ipu ma le faʻaopopoina o fualaʻau. E ui lava i le mea moni e faapea o Tripash na aliali mai i le lima seneturi talu ai, o le ipu e matua lauiloa lava i aso nei.

Potukale meaʻai na alualu i luma i le tele o seneturi i lalo o le aʻafiaga o nisi o mea taua:

  • mo se taimi umi na tuʻua le atunuʻu mai isi setete;
  • tele o tagata o le atunuʻu e leʻo ola lelei, e tatau ona kuka mai oloa o loʻo maua - tutoʻatasi iʻa maua na avea ma faʻavae o meaʻai;
  • i Potukale, sa i ai se laʻititi filifilia o oloa, o le mea lea, ipu na faigofie i le tuufaatasiga ma tekonolosi o sauniuniga malo.

Faʻaaliga! O itulagi uma e i ai ni ipu tulaga ese e maua faʻapitoa lava i lenei itu o le setete, o le mea e taʻua o le culinary faamaualuga.

Soʻo se taumafataga Potukale uma faʻaiʻu i se meaai suamalie. I tulaga o le numera ma le tele o suamalie, Portugal sili atu nai lo le tele o atunuʻu Europa. E mafai ona e faʻatauina se mea manaia, muamua suamalie i soʻo se tulimanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taulaga o Belem, o loʻo iai le fale falaoa e saunia ai keke sili ona suamalie i le atunuʻu. Tagata tafafao maimoa mai atunuu eseese eo mai e fiafia i le meaai suamalie - Italia, Farani, Siamani ma Sepania.

Ipu masani a le Azores

O le Azores o se tasi o atumotu o Potukale. I se tulaga aoao, o meaʻai a le motu e tai tutusa lava ma kuka a le konetineta, ae e iai lava ipu tulaga ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, Kozidu dash dash. E vela i le gutu o le maugamu, tiaʻi ipu ma fualaʻau ma aano o moa i ina. I atumotu, e mafai ona e tofoina le falaoa mananaia ma le tele o ituaiga meli - o ia meaʻai e aofia ai i meaʻai i aso uma a tagata e nonofo ai.

Faitau e uiga i le laumua Azor i lenei tusitusiga.

Ipu masani a Madeira

O taumafa a le motu e faʻavae i tu ma aga a nuu i tua. O taumafataga a tagata o Madeira e faʻapea foi ona puleaina e ipu iʻa. E i ai foi ipu aano o manufasi - tele aano o puaa poʻo povi. O teuteuga lauiloa e aofia ai sana, legume, ma falai. Oe mafai ona maua faʻamatalaga auiliili e uiga i le motu i luga o lenei itulau.

Le mea e taumafai i Potukale

O le atunuʻu taumafataga o Potukale e matua maoaʻe eseʻesega, faʻatumuina i le atoa vaega o susulu malamalama ma manogi malamalama. I vaega taʻitasi o meaʻai, e mautinoa lava e iai ni meataulima fai meaʻai e tatau ona e taumafaina.

Meaʻai muamua

Caldu verde

Lenei o le lauiloa kapisi supo supo, lea i lona lauiloa mafai faʻatusatusa ma kapisi supo i Lusia. I se faʻaopopoga i kapisi, suauʻu olive, paprika ma se sosisi faʻasusu e kuka i Potukale - lautele - ua faʻaopopo iai.

I luga o se tusi! O le supo e i ai sona tofo malie ma e mafai ona tofoina i faleʻaiga uma ma faleʻaiga. O isi taimi o le sosisi e tuʻu eseʻese ma faʻaopopo i le ipu e tofo ai.

Iʻai supo "Kapeteni Vidal's tagi iʻa"

O Vidala o se faifaiva faigofie na ola i le puʻeina o iʻa ma le faʻatau atu. O le taimi lava na o ai le auvaa a le vaa, na i ai i le sami, na tuua ai e aunoa ma se meaai, ma na filifili le kapeteni e kuka supo mai le iʻa. Na lafo e le seila se iʻa ola i totonu o le supa, e foliga mai ia i latou o loʻo tagi le iʻa. Na toe foʻi ane le vaʻa e aunoa ma se iʻa na maua, ae ma le manaia, fou fua mo le supo cod, fualaʻau fou, masima ma le pepa.

O le fua mo le ipu e leʻi suia mo le tele o seneturi. A maeʻa le kuka, o mea uma na gaosi e sasaina i se paluga ma o le manaia o le supo puree e mafai ona tofoina.

Ipu aano

E saunia lelei e le Potukale ituaiga eseese o aano o manufasi, e ofoina atu i turisi mea suamalie, o uluaʻi ipu. Oe tatau mautinoa tofotofoina latou i ai i Potukale. I totonu o le fale fasi manu, se fasi aano o manufasi e mafai ona tipiina i le tagata faʻatau le fale ma tuʻuina. I se faʻaopopoga i ituaiga masani o aano o aano o manufasi, salu, 'oti ma lapoʻa aano o manu e' aʻai i Potukale.

Mea moni manaia! E sili atu mo tagata fai meaʻai i Potukale ona aloese mai fale fasi manu, aua i faʻamalama e masani ona e vaʻaia tino oti o lapiti ma moa, ato ma le toto, lea e faʻaaoga e sauni ai vasega muamua.

Feijoada

O se fualaʻau manaia, ma maualuga-kalori o le atunuʻu na faia mai le paluga o pi ma ituaiga eseese o aano o manufasi ma sosisi. O le fua masani e aofia ai fualaʻau ma araisa. I itulagi eseʻese o le atunuʻu, ua sauniuni ai Feijoada i auala eseʻese, ma suia ai mea e faʻaaoga.

Alheira de Mirandela

Lenei o se sosisi Potukale faia mai soʻo se ituaiga o aano o manu vagana puaa. E i ai le talitonuga o le vaitaimi o le ogatotonu o le seneturi, o le ipu na faia e tagata lutaia ina ia nana ai lo latou tagatanuu ma sosola ese ai mai sauaga o le Inquisitea. E tusa ai ma tapuaiga faalelotu, e leai se aia a tagata Iutaia e ai ai puaa, ae faʻafetai i sosisi, na mafai ai ona latou aloese mai le fia 'aʻai ma faʻasalaga a le au suʻesuʻe.

I Potukale faʻaonapo nei, o sosisi na faia mai foʻi i puaa; o se ipu e tuʻuina i fuamoa fualaʻau, pateta ma fualaʻau fou.

Moa Piri Piri

O le igoa "piri-piri" i le Swahili o lona uiga o le "hot pepper". Na faia mai moa apaʻau ma se sili lelei talitonuina saosi. E fai apaau mo le 20 minute. O le ipu e liu feu, ma sina oona. Latou te 'aʻai moa ma fualaʻau fou, salati ma chips. Piri piri e tatau ona i ai i le lisi o Potukale malo ipu e taumafai.

Iʻa ma figota o le sami

O le Potukale e taʻutaʻua i lo latou tomai i le sauniaina o iʻa ma iʻa o le sami. Soʻo se faleoloa e i ai le tele filifiliga o iʻa ma le tele o ituaiga atigi. Tele o taimi, o meaʻai e falai i totonu o se apa poʻo se mea faʻapapa. I totonu o vaega tetele o supamaketi lapoʻa e mafai ona e vaʻai atu i iʻa, tuna iila.

Portugal e lauiloa mo le tele o ituaiga o cod resep. O le fua e sili ona taʻutaʻua o le faʻaseseina o iʻa. O lenei faiga kuka na faʻaaogaina e tagata faifaiva Potukale e aumai ai le iʻa fou i le matafaga. Aʻo leʻi faʻasalagaina, sa faʻasusu le cod ile vai mo le 24 itula. E maua aano o manu momaso i faleoloa uma.

Iʻa tunu

Soʻo se ituaiga iʻa e kuka i lenei auala; i le faʻaiuga o vaiaso, e tele tagata o le atunuʻu latou te setiina ni grills i luga o poletito, lea e sosolo ai se manogi faʻapitoa. Faleʻaiga masani ona tautua tele vaega ma fualaʻau fou poʻo araisa faʻalanu i le suauʻu olive.

Monkfish ma araisa

A e faimalaga i Potukale, ia mautinoa ia faʻataʻitaʻi le ese monkfish ipu. Mo lona sauniuniga, o le iʻa e tipiina i ni vaega, palu faatasi ma araisa, tamato, eseese mea manogi ma herbs. Lenei o se lauiloa 'aiga taumafataga ipu i le lotoifale. Faleʻaiga e faʻapitoa i meaʻai i le sami e kukaina se ipu faapena o le feʻe poʻo le atigi figota.

Pork Alentejo (Carne de Porco à Alentejana)

Se ipu e faʻamalieina ai le tofoina o aano o manufasi ma figota iʻa. Ua saunia mai puaa ma figota o le sami. O le aano o manufasi na faʻamamaina i totonu o se sosi, falai, ma ua faʻaopopo gaosi. Auauna ma 'ai ma pateta.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Suamalie

O le a le mea e 'aʻai i Potukale mo meaai suamalie? Muamua lava, o mea ia o pastry, keke, puddings. E maitauina o le tele o fua o loʻo aumai mai le tusi kuka o faʻamaumauga a tamaʻitaʻi saʻo. O le faʻailoga a Potukale e le taumateina ole keke Pastel de nata.

E le gata i lea, e alofa le Potukale i le pai tupu (Bolo Rei) - o se keke a le atunuʻu. E pei o se keke keke poʻo se lapoʻa lapoʻa - faʻapipiʻi ma se pu i le ogatotonu. Mo se tofo atoatoa, o le keke e sasaʻa ma le limafoai i fasi nati, candied fualaʻau ma isi mago fualaʻau. Bolo Rei o se mea tatau i luga o le laulau i le taimi o le Kerisimasi aso malolo. E tusa ai ma se tasi o talatuu, o le fua na aumai i Potukale e le e ana le faleoloa sili ona leva i Lisbon.

Tortas de azeitão o se keke omomi ma kulimi fuamoa vaivai. Auauna le meaai suamalie i le uaina po o le taulaga.

Pastel de nata keke

Saunia mai puff pastry tumu i le pata ma fuamoa kulimi. E mafai ona e faʻataʻitaʻia i latou i soʻo se cafe poʻo se faleʻaiga i Lisbon, ae e talitonu o pastries sili ona lelei e tautuaina i le eria o Belém. I ni faleʻaiga, e luluina suamalie i le kinamoni.

O le taeao masani mo le Potukale o se ipu o le espresso ma nai pastels de nata.

Egg dessert mai Aveiro (Ovos moles de Aveiro)

O se eseʻesega, muamua meaai suamalie - faʻamamaina fuamoa faʻatumuina, afifi i totonu o le wafer roll shell. O le tusitala lauiloa Potukale 19 senituri o Esa de Queiroz na tusia e uiga i lenei suamalie.

Keke omomi Pão de ló

Lauiloa Potukale meaai suamalie e mafai ona tofoina i soʻo se fale fai keke. E masani ona 'aʻai ma le sipuni aisikulimi.

Inu Potukale

Na matou iloa le mea e taumafai i Potukale mai meaʻai, ae e le mafai ona mafaufauina se 'aiga aoauli poʻo se meaʻai e aunoa ma se ipu pia poʻo se uaina.

O fea e mafai ona e tofoina ai le taulaga sili pe a le o le atunuʻu o lenei uaina suamalie? O le tekonolosi mo le gaosiaina o meainu o loʻo aʻafia i tulafono.

I Potukale, Verde uaina e sili ona lauiloa - o le uaina talavou lea, e mafai ona paʻepaʻe, mumu ma piniki. O le vaiinu e gaosia lava i Potukale. Tagata tafafao maitauina o le tofo o le uaina e fai lava maoti; e tuʻuina atu i le sami, iʻa ma aano o manufasi.

Afai e te fiafia e inu pia malosi atu, vaʻai ia Madeira. Uaina e faia i luga o le motu o Madeira, e mafai ona mago ma meaai suamalie. O le ituaiga vai inu e faʻalagolago i le ituaiga o fualaʻau na faʻaaoga ma lona matua.

Lelei e iloa! Afai e te fuafua e okaina Madeira i totonu o se cafe poʻo se faleʻaiga, e tatau ona e faʻauʻuina faapenei - vigno de Madeira. A leai, o le a le malamalama le tagata faʻatali ia oe.

O le isi mea inu a le atunuʻu o le kofe. O le kofe manogi malosi, suamalie e alofagia iinei, ae le oona e pei o le Italia. O ituaiga kofe lauiloa i Potukale o Nicola e Delta.

Sisi

O le a le mea e faʻataʻitaʻia i le Potukale puta Ioe, e tatau ona e vaʻavaʻai totoʻa i sisi, ia i la latou tofo e leai se mea e maualalo ai i ituaiga taʻutaʻua a Europa. Ua tele seneturi o tausia e le atunuʻu tu ma aga o sisi e fai ai sisi. Lauiloa atunuʻu gaosi sisi o loʻo tu i le ogatotonu vaega o Potukale, i le itumalo o Alentejo ma le Azores. Mo le gaosia o sisi, e faʻaaoga ai le suasusu eseese - e le gata i le susu o povi masani, ae faʻapea foi ma le 'oti ma le susu.

E le faʻaopopoina e tagata o le atunuʻu le sisi o se mea faʻaopoopo, ae 'aʻai e pei o se ipu tutoʻatasi.

O ituaiga sili ona lauiloa e taumafai o:

  • Cayjo de Serra;
  • Caijou de Castelo Branca;
  • Keiju Sant Jorge.

I luga o se tusi! E faʻatau atu le sisi e oʻo lava i tamaʻi faleoloa, ae a e manaʻo e faʻatau se mea manaia, asiasi ile faleoloa faʻapitoa.

Sisi fou

Fai mai susu o povi poʻo susu ma 'aʻai fua. O le sisi ua i ai se suamalie, curd tofo. O se filifiliga sili lea mo le 'aiga o le taeao. O sisi e masani foʻi ona faʻatau e fai ma faʻamanatuga mo femalagaiga. O a isi mea e mafai ona e aumaia mai Potukale vaʻai ii.

Cayjo de Serra

Na faia mai le 12th seneturi mai le susu o le mamoe i se vaitaimi faapitoa o le tausaga - mai ia Novema ia Mati. O le sisi o loʻo i ai se manogi manaia o le susu, o se paʻu malo ma se mea malu i totonu. Ua salalau i luga o areto. Fai mai tagata o le nuʻu, o lenei sisi e sili ona lelei i tagata Potukale. O se sili faʻaopopo i le atunuʻu oloa - uafu poʻo uaina.

Keiju Sant Jorge

Lenei sisi e matua fiafia tele i papalagi. Na saunia mai i le susu e leʻi faʻafofoaina mo le tele o seneturi.

Potukale meaʻai e matua uiga eseʻese ma e le pei o isi Europa meaʻai. Lenei o le a maua ai e tagata uma a latou ipu e fiafia iai. O le gasesega o le laueleele tele o le atunuu na aafia e le Sipaniolo culinary tu ma aga, o le kuka o le motu vaega na fausiaina i lalo o le uunaiga a Initia tu. A faʻapea e te fiafia i meaʻai a le Metitirani, alu i le itu i saute o Potukale.

Vitio: o a ipu e 5 e aoga ona taumafai i Potukale ma tu ma aga masani a le atunuʻu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Contractions with prepositions and si (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com