Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kvareli, Georgia - savali i vaaiga a le taulaga

Pin
Send
Share
Send

Kvareli (Georgia) o se tamaʻi taulaga i le itu i sasaʻe o le atunuʻu. O lona faʻailoga autu o tovine ma le uaina tuai, o loʻo gaosia lava se mea inu lelei. Ona o le mea moni o le taulaga o loʻo taoto i le Alazani Valley, Kvareli o se sili lelei nofoaga mo i latou oe mananao e malolo mai le pisapisao 'aʻai ma taʻavale. Lenei e mafai ona e savali mo le tele o itula i luga o le mauga ma inu uaina suamalie. Matou te fautua atu ia te oe e alu i se puʻupuʻu malaga faataamilo i le uaina laumua o Georgia.

Faʻamatalaga lautele

I aso anamua, o le taulaga o Kvareli, o loʻo tu i le taulaga o Kvareli, o le ogatotonu lea o le setete o Kakheti. O iina na fausia ai le ekalesia muamua, ma o iina na fofo ai mataupu autu a le malo. Ae ua alu le taimi, ma ua amata ona tuʻua e tagata le taulaga e suʻe se olaga lelei.

Mo le tele o seneturi Kvareli sa toetoe lava gaogao, ae i le faaiuga o le 20 seneturi na suia le tulaga mo le sili atu lelei: Georgia amata ona atiaʻe le turisi alamanuia ma faia le taulaga o Kvareli o se tasi o nofoaga autu o winemakers.

I aso nei, tusa o le 10,000 tagata e nonofo i Kvareli. Nei lava tagata o loʻo faigaluega i le turisi alamanuia poʻo i se winery. O le taulaga o loʻo tu i le itu i sasaʻe o Georgia, latalata ile tuaoi ma Dagestan. O le mamao mai Tbilisi i Kvareli e 150 km.

Manatu o Kvareli

O le taulaga o le tusitala o Chavchavadze o se tamaʻi nofoaga, ae e sili le mafanafana ma matagofie. E i ai ni nai mataaga i Kvareli, ae taʻitasi ma tatau i ai le mafaufau o turisi.

Gremi olo ma falemataaga

O le Gremi Fortress ma le Fale Mataaga o se tasi o sili lauiloa nofoaga tafafao maimoa i Kakheti. Na faatuina i latou i luga o le mauga e le Tupu o Levan i le 1471, ma lona faletua o Titanin na faavaeina le monotaga o New Shuamta e lata i le maota. Mo le toeititi 50 tausaga na latou nonofo ai i luga o le nofoalii ma le filemu ma le nofo lelei na pule i le atunuu. Ae o mea uma na suia i le 1615, ina ua puʻeina le 'aʻai ona faʻatamaia lea e le ami a Shah Abbas. Naʻo ni nai malumalu, o se maota ma 'olo na mafai ona tatalia le omiga a fitafita i sasaʻe - Sa taumafai Shah Abbas e le paʻi atu i nofoaga paia. O toega o le taulaga mo le tele o afe tausaga na faʻamanatu ai i tagata o le nuʻu le leaga na tupu ia Gremi.

Pei o le tele o 'olo i Georgia, o Gremi e fausia i maʻa, ma totonu o le fale e mafai ona e mauaina ituaiga eseese o frescoes e faʻamatalaina le olaga o tagata i lena taimi. I aso nei o lenei fale avea ma falemataaga: iinei oe o le a aʻoaʻo tele e uiga i keramika ma vaʻaia faʻaaliga anamua. I le auala, talu ai nei sa tatalaina ai se faʻaaliga fou o atavali iinei, lea, peitaʻi, e leʻo matua manaia.

Afai e le o oe o se fiafia tele o faatufugaga, ae fiafia i le natura, alu i le pito i luga o le olo olo mo se matagofie vaaiga o le taulaga o siʻosiʻomaga.

O lenei o le eria o loʻo vaʻaia ai faʻamanatu faʻasolopito ua totoina: o loʻo i ai paka, o loʻo iai faleʻie ma mea faʻamanatu ma meaʻai. O le toefuataiga na faia i le 2012.

  • Le mea o loʻo tu ai le mataʻupu: 16 km mai Kvareli.
  • Tau o le pepa ulufale a le Falemataaga: 3 GEL.
  • Tatala: 11.00 - 18.00 i aso uma seʻi vagana Aso Gafua.

Falemataaga o Chavchavadze

Masalo o le Chavchavadze Museum o le faʻailoga ma le faʻatosina sili a Kvareli. O le tusitala lauiloa Georgia ma faasalalau na fanau ma ola aʻe i lenei taulaga, faia se sao tele i le atinae o aganuu a le atunuu.

O le Ilya Chavchavadze Museum na tatalaina i le 1987 e faʻamanatu ai le 150 tausaga talu ona soifua mai le solo. O le tusitusiga-faʻamanatu faigata aofia ai tolu vaega, taʻitasi taʻitasi faʻamatalaina e uiga i le olaga o Chavchavadze ma ana gaioiga i atunuʻu eseʻese: Lusia, Sepania, Adjara.

O le faʻaaliga o le fale mataaga o loʻo iai tusitusiga, mea totino a le tagata, tusitusiga a le tusitala ma ata na puʻeina i le Georgian Kvareli. O se tasi o potu e sili ona manaia o le potu malolo, lea o loʻo taofia ai pea le siʻosiʻomaga o le fale o Ilya Chavchavadze.

Afai e te manaʻo e faʻamasani atili i le gaioiga a le Failautusi Faʻasalalau a Georgia, ia e mautinoa e te asia lenei mea faʻaosofia.

  • Nofoaga: st Rustaveli, 2.
  • Tau: 2 GEL, tautua tautua - 5 GEL.
  • Taimi amata: 10:00 - 17:00.

Maota o Faamasinoga

O le Maota o Faamasinoga o se faʻailoga sili ona lata mai i le Georgian Kvareli. E tu malosi mai faʻasaga i le lautele lautele o le taulaga ma e le mafai ona le matauina: lapoʻa, paʻepaʻe, ma lapoa ea ea apaʻau. O le fale na fausia talu ai nei, i le 2013. I lenei taimi puʻupuʻu o taimi, na mafai ai ona avea le fale ma totonugalemu moni o le taulaga ma tuʻufaʻatasia e tusa ma le 300 setete o fale. Maota o faʻamasinoga o se tutoatasi Georgian atinaʻe e tosina mai i ai manatu o le tele o malo i le atoa lalolagi.

E fitu Fale o le Faʻamasinoga i Georgia, ma o la latou galuega autu o le fausiaina lea o tulaga e mafai ai e tagata ona faʻafesoʻotaʻi saʻo le setete e aunoa ma le tele o faʻatuai o ofisa. I fale faapena, e mafai ona e maua se tusifolau, apalai mo se visa, apalai mo se nofo, lesitala se pisinisi, maua se tusi faʻaipoipo, ma isi.

Afai e te manaʻo e vaʻai i se futuristic fale i le ogatotonu o se tamaʻi itumalo taulaga ma aʻoaʻo e uiga i le tautua a Georgia malo ofisa, asiasi i le Maota o le Faʻamasinoga.

  • Tuatusi: Kvareli, Kudigora 3.
  • Ulufale i le tosina atu e leai se totogi.
  • Itula faigaluega: 09:00 - 19:00

Kindzmarauli Corporation

Kindzmarauli Corporation o le sili ona tele togavine i le taulaga o Kvareli ma o se tasi o sili ona tele ma sili ona lauiloa i Kakheti. O le muamua taʻua o le gaosiga na amata mai i le 1533, ina ua fausia potu muamua ma totoina tovine. Ua silia ma le 400 tausaga ua tuanaʻi talu mai lena taimi, ma o loʻo olaola pea le kamupani.

O le faleoloa o loʻo i ai le fale mataaga, faleʻaiga ma fale teuoloa. Lenei oe mafai ona aʻoaʻo lilo o le faia lelei uaina ma tofo i nisi o ituaiga. I le taimi o le faigamalaga, o le a taʻu atu ai ia te oe le tala faʻasolopito o le faʻapotopotoga a le Kindzmaraulia ma le faigata o le faʻamoemoe o le kamupani. O se taua taua o lenei faʻalapotopotoga o mea uma iinei e mafai ona paʻi i ai ma puʻeina ata.

Ona o le tele o turisi, i le 2015 maeʻa le fale lua lua tofoina potu, lea aso nei o tagata ua togafitia i uaina ma masani Georgian meaai mama. O le a ofa atu ia te oe e faʻataʻitaʻia ituaiga uaina nei: "Kindzmarauli", "Mukuzani", "Kvareli", "Kindzmarauli", "Kisi", "Tvishi", "16x16", etc.

E i ai foi le tamaʻi faleoloa i le teritori o le laʻau, lea e mafai ona faʻatau ai au meainu e te fiafia i ai.

  • Nofoaga: st Chavchavadze 55.
  • Ulufale: 12 GEL, o le tau e aofia ai le tofoina.
  • Itula faigaluega: 09:00 - 18:00.

Vaituloto Kvareli

Kvareli o se vaituloto vai 500 mita i luga o le sami. E 200 mita maualuga atu nai lo le Vaifanua Alazani, o lea o se mataʻina vaaiga o le laueleele maualalo tatalaina mai lenei nofoaga.

O le taimi nei o Lake Kvareli o se nofoaga taugata tele e iai lafumanu Peretania, o se faletalimalo e lima fetu ma se tamai uafu. E ui lava i le mea moni o le tau o se potu i le faletalimalo amata mai le $ 115, o le vai i le Georgian Lake Kvareli vaituloto e le matua mama, ma e le fautuaina e aau iinei. E le gata i lea, e leai se matafaga - naʻo le tele o laupapa laupapa ma laulau.

Peitaʻi, e tele faʻafiafiaga! O le a ofoina atu ia te oe e le pulega o faletalimalo faaseʻe vai, malaga i vaʻa poʻo vaʻaiga laiti. Faigofie i luga o mauga ma vaomatua mafai foi.

Peitai, o le autu aoga o lenei nofoaga o lona le faalauaiteleina, leai o se vevesi ma le avanoa e malolo ese ai mai le taulaga ma gaioiga gaioiga. O le a se mea e sili atu nai lo le vaʻai i le la ua goto ao uuina se ipu uaina lelei? Ou te manatu e leai se mea!

  • O fea e maua ai le vaituloto: i sasaʻe o le taulaga o Kvareli.
  • Tau: leai se totogi, ae talu ai o le Vaituloto o Kvareli o loʻo tu i luga o se fanua tumaoti, e sili ai le lapataʻi e uiga i lou taunuu mai muamua.


Tau ma le tau

O le tau i Kvareli e matutu: o le averesi numera o aso ma timuga e naʻo le 5 i le tausaga! O le taulaga e siʻomia e mauga, o lea e leai ni matagi malosi iinei. O le aofai o aso susulu i le tausaga e 310. O ia tulaga faʻafanua ma tau e talafeagai lelei mo le totoina o vine, o le mea na fiafia i ai tagata o Kvareli.

O taumafanafana e mafanafana lava iinei, ae faʻafetai i po malulu, latou te le vevela tele. O le thermometer e le masani ona siʻitia i luga aʻe +29 ° C, ma i le afiafi e paʻu le vevela i le + 9 ... + 11 ° C. Afai e te filifili e alu i Kvareli i le taumafanafana, ia mautinoa ia ofuina se pulou - o le la e paʻu ma le alofa, e ui lava i le le faʻamafanafanaina o le vevela maualuga.

O le taimi sili ona lelei e malaga ai i Kvareli ma le itu atoa o Kakheti o le afa lona lua o Setema - amataga Oketopa. I se faʻaopopoga i le vevela mafanafana, i lenei vaitaimi o le seleselega vine faia - o se taua gaioiga mo Georgians, ma mo turisi o se sili auala e faʻamasani ai i le aganuu a le atunuʻu.

I le taumalulu, o le averesi vevela i lenei itulagi o Georgia o loʻo teuina i totonu ole laina - 0 ... + 3 ° C i le ao ma -7 ... -8 ° C i le po.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

O le taulaga o loʻo tu 150 kilomita mai le laumua o Georgia. E mafai ona e sau mai Tbilisi (Kutaisi, Mtskheta, ma isi) i Kvareli i auala nei.

I le nofoaafi

O se nofoaga tele nofoaafi Mukuzani o loʻo tu 15 kilomita mai Kvareli, lea e toeitiiti uma auala taua pasi. O le mea lea, e tatau ona alu i soʻo se nofoaafi alu i sasaʻe ma alu ese mai Mukuzani nofoaga. Ona alu lea o se taxi. Ole pasese ole nofoaafi ole 10 GEL.

I le taxi

Ole tiʻetiʻega laʻupasese e sili atu le toʻafimalie, o lea e tau tele ai - tusa ma le 180-200 GEL (mai Tbilisi)

E ala ile pasi ma pasi

E mafai ona e oʻo atu i Kvareli (Georgia) mai Tbilisi (Ortachala pasi pasi) mo le 10 GEL, ma le Telavi (Central Station) - mo le 5 GEL.

O tau ile itulau e mo Iuni 2020.

O se malaga i le uaina itulagi o Georgia, o se asiasiga i le Gremi 'olo ma wineries - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Leva ona Aloaia e le Faamasinoga Maualuga, Aganuu Faa-Samoa Leiataualesa Komisi Koria (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com