Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseese o nofofua nofofua ma foliga foliga

Pin
Send
Share
Send

E faʻaalu e se tagata le tasi vaetolu o lona olaga i se miti, ma o le mea lea o le filifiliga o meaafale mo malologa e taua tele. O le tasi moega o le sili fasi meaafale i totonu o le potu a tamaiti poʻo i se tagata matua potu moe. A filifilia ni oloa, e manaʻomia le amanaʻia o uiga eseʻese o meaafale a tamaiti ma saʻo le iloiloina o uiga o faʻataʻitaʻiga mo talavou poʻo tagata matutua.

Filifiliga filifiliga ma foliga vaaia

O le lautele lautele o moega e le mafua ai ni faʻapitoa faigata i le filifiliga o oloa mo tagata o eseʻese tausaga ma tino.

Mo tamaiti

O le tasi moega o se masani masani o meaafale mo malologa i totonu o le potu a tamaiti. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e tele ona lelei: latou te fausiaina se nofoaga atoa e moe ai, e faigofie ona tausi, latou te le manaʻomia e gaugau / tatala, latou o mai i sitaili eseese ma mamanu, faʻaalu sina avanoa, ma e tele faʻagaioiga. Mea masani manaʻomia mo oloa: saogalemu foliga (leai maʻai tulimanu), siosiomaga faauo o mea, maualuga lelei. A filifilia ni meaafale, e tele faʻatatauga e amanaʻia:

  • Faiga totonu;
  • Tausaga ma foliga vaaia o le tamaititi (maualuga, mamafa);
  • Meafaʻaoga (sili atu siʻosiʻomaga agalelei);
  • Afi

O filifiliga autu mo faʻataʻitaʻiga: masani nofofua moega ma itu tua (tasi pe lua), faʻataʻitaʻi ma siʻiina metotia ma fausia-i teuina faiga, o se nofoa-moega (tasi o le lua pe tolu tua e vaivai - faʻapipiʻi ma ie).

I le vasega pepe mo tamaiti, latou tuʻu maualalo faʻataʻitaʻiga (ma autafa) ma ata o meataʻalo poʻo tagata mai tala fatu. Nisi matua faia na oloa i latou lava lima. Ae e te leʻi faʻaputuputuina se poloketi mai fafie, e fautuaina ia sao le fuafuaina o ona tapulaʻa uma. Ina ia maua le tulaga se pupula foliga, meaafale i sua susua paolo (lanumeamata, lanumoana, samasama, piniki) ua filifilia. O se faʻatau sili ona lelei o le a tasi nofo sofa moega (o se ituaiga o sofa ma le backrest ma armrests o le tutusa maualuga). Faʻafetai i le itu i tua, oe le mafai ona fefefe o le tamaititi o le a pa i le malulu pa i se miti.

Mo tamaiti matutua, filifiliga o se matua foliga filifilia. Talavou ua uma ona faitio i le ata o le potu ma le filifilia o meaafale. O le mea lea, e taua le amanaʻia manaʻoga o tamaiti, mea latou te fiafia iai ma mea e fiafia iai. Mo se tama tamaititi, o se faigofie moega ma se lava laconic sitaili e talafeagai. Lanu talafeagai o lanu o le efuefu, lanumoana, lanumoana enaena. Mo se teine, e fautuaina e filifili sili atu lavelave faʻalelei faʻataʻitaʻiga - ma ata vaneina i tua, teuteuina i elemeni matagofie (forging, overhead laupapa elemeni, lanu palasitika faʻaofi). O meaafale malamalama pupula (paʻepaʻe, oneone, siliva, piniki, malamalama lanumeamata) o le a faʻamamafaina le agavaivai o le siosiomaga.

Mo tagata matutua

I le avea ai o se tulafono, i le matua, o le fiafia e tuʻuina atu i multifunctional models. E matua talafeagai pe a fai o meaafale e liua i se moe atoa i le po, ma i le ao e faʻaaogaina mo le malologa i le ao po o le mauaina o malo. O faʻataʻitaʻiga e lauiloa foi, mai ia, pe a tatalaina, maua mai se faigofie lua moega. O filifiliga masani a:

  • Moega nofofua masani ma naʻo ulu ulu;
  • Sofa Ottoman - meaafale maualalo. O oloa e mafai ona naʻo le tuufaʻatasiga o lima;
  • Moega e mafai ona liua (multifunctional models e tuʻufaʻatasia se potu ma se sofa, laulau);
  • Moega gaugau vaivai e avea o se moega avanoa. O ata faʻaonapo nei o loʻo faʻaauupegaina i faamalu, o lea o le tasi moega gaugau o le a faʻatagaina ai oe e vave faʻatulagaina se malologa mo se pele malo. O ia oloa e faʻaauupegaina i uili ma potopoto faigofie ona minoi ma ave sina avanoa;
  • Oloa toe faʻafoʻi (o loʻo i totonu o faʻapitoa podiums). Fetaui lelei mo potu ma maualuga faʻalo;
  • Moega gaugau (faʻamau faʻasaga i le puipui ma e toeititi vaʻaia i le tulaga faʻatulagaina).

Soʻo se meaafale e filifilia e amanaʻia ai le faiga o le potu. O le mea lea, mo aso nei maualuga-tech sitaili, minimalism, sologa lelei fausia-i moega po o gaugau moega e talafeagai. I sea ituaiga siosiomaga, o le potu o le a foliga lautele ma leai se totogi. Mo totonu i se faiga masani, e talafeagai lelei moega uʻamea fau. Mo se taugata masani poʻo baroque sitaili, e fautuaina e filifili se moega ma se malulu ulu ulu.

Faʻapitoa

O meaafale faʻapitoa (moega faʻafomaʻi, moega fofō) e faʻaaogaina mo faʻamoemoe faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o ia fausaga e faʻaauupegaina faʻapitoa auala. O faʻapitoa moega e faia mo ia meaafale. E tasi le moega faʻafomaʻi ma le faamalu ua fuafuaina mo tagata mamaʻi e manaʻomia se tausiga faapitoa. O ia meaafale e iloga i le faʻateleina o galuega:

  • O vaega o le ulu ma vae o loʻo faʻatonutonuina (oe mafai ona suia le itu o le faʻananau o nei sone). E mafai ona faʻatonutonuina vaega taʻitasi o le fausaga e faʻaaogaina ai masini eletise;
  • O moega ua faʻaauupegaina i aulima itu, e faigofie ona tuʻu i lalo ma faigofie ona faʻaleleia i le siisii ​​i luga o le tulaga;
  • Toetoe lava uma faʻataʻitaʻi e feaveaʻi (faʻatulagaina i faʻapitoa casters po o uili).

O meaafale faʻapitoa e aofia ai moega mo faletalimalo, aʻoga faʻataʻitaʻi, falemaʻi. I foliga vaaia, o ia oloa e le ese mai faʻataʻitaʻiga fale. Ae ui i lea, o manaʻoga mo meaafale faʻapitoa e faʻapitoa: malosi maualuga, faigofie tausiga, faʻatuatuaina, anagata. Mo ofisa a le malo, o moega e faʻataʻitaʻiina le moega o le tamaoaiga e talafeagai. O filifiliga o mea fai o le paketi ua filifilia foi mo le taugofie o faletalimalo ma fale mautotogi. Ae o le au nofofua nofofua moega ua uma ona filifilia mo totogi muamua faletalimalo. O ia meaafale e faia i ituaiga taugata o fafie ma e mafai ona teuteuina i mea teuteu.

Faʻavasegaina i le ituaiga o faʻavae

O le faʻavae e mautinoa ai le faʻatuatuaina o le tasi moega. O meaafale e gaosia ma ituaiga eseese o faʻavae:

  • Latalata Orthopedic, e pei o se faʻavae e faia i uʻamea poʻo fafie. Faʻapitoa faʻapipiʻi laupapa laupapa (lamellas) e faʻapipiʻi i le lattice. Faʻafetai i lenei vaega, o le faʻaletonu o le faamalu mai le mamafa o le tagata moe o le a tauia. O le moega orthopedic e tele ona lelei: umi le ola tautua, siʻosiʻomaga agalelei, sili ona lelei ea ea, le mafai ona faʻapipiʻi faʻaopoopo slats e faʻateleina le maʻaʻa o le lattice;
  • O se mafolafola faʻavae mo se tasi moega e faia i laupapa, chipboard. O le aoga sili o le mamanu: le ipu o laminated chipsboard maua ai se mautu ma e oo lava tulaga o le faamalu, o le temokalasi tau o moega. O le faʻaletonu aofia ai le leai o ea i luga o le pito i lalo o le faamalu. O le mea lea, e tatau ona e siʻi i luga taimi le faʻamalu mo ea;
  • Slats faʻamau i le faʻavaʻa ma le fesoasoani a faʻapitoa ituaiga o faʻamau - Latina o loʻo taofia. O lenei faʻavae o loʻo i ai mea lelei e sili atu: lelei faʻasologa o le faʻamalu, sili atu taugofie tau faʻatusatusa i le orthopedic lattice. O le tasi moega 90 x 200 ei ai lona sili lelei orthopedic aafiaga.

E le faʻatagaina oe i taimi uma i mea tautupe e faʻatau meaafale e te fiafia iai. Ae a filifilia se moega, aua e te sefe tele. E taua le faʻatupuina o ni tuutuuga mo se tulaga lelei ile tino aʻo moe. I tua atu i na mea uma, naʻo se nofoaga moe lelei e faʻatagaina ai oe ona faʻamalolo atoatoa ma toe faʻaleleia e aunoa ma le afaina o le soifua maloloina.

Orthopedic

Mafolafola

Lamela

Vaega faʻaopoopo

E toʻaitiiti potu e mimita tele nofoaga. Tele taimi, i totonu o se tamaʻi potu e tele ni sone mo faʻamoemoega eseʻese, o lea o meaafale e filifilia multifunctional. E ofoina atu e le au gaosi oloa ni filifiliga mo meaafale:

  • O se moega suia e mafai ona tuʻufaʻatasia 'eseʻese fasi meaafale. O le faʻataʻitaʻiga sili ona taatele o le itu i luga. A e potopoto, e te mauaina se sofa ma faʻamau faʻamau - o se malologa malologa nofoaga, ma a tatala, oe maua se mafanafana nofoaga e moe ai. O se taʻutaʻua tele-faʻataʻoto moe-laulau faʻataʻitaʻi, a, a faʻatuina, e faʻatagaina oe e faʻatulagaina se nofoaga lelei mo suʻesuʻega poʻo galuega. Lelei o fesuiaʻiga: tulimanu faʻataʻitaʻiga faʻatagaina oe e faʻaaoga "oti" sone, sefe potu avanoa, sefe tupe (tasi faʻataʻitaʻi o meaafale aofia ai le tele o aitema), sili lelei moega mo talavou. Le lelei o faʻataʻitaʻiga: meaafale manaʻomia manaʻoga tau, maualalo-lelei suiga auala e vave malepe;
  • O oloa ma maualuluga faʻavae e faʻatumuina i drawers faʻapitoa. O ia meaafale e sili ona lauiloa. O nei moega e mafanafana mo tamaiti laiti ma tagata matutua. E mafai ona e tuʻuina meataʻalo, mea e momoe ai i tamaiti. Pusa i oloa matutua tagata e faʻaaoga mo le teuina o lavalava, moega. I le avea ai o se tulafono, o mea faʻapitoa mea faʻaseʻe o loʻo faʻataʻavaleina i lalo ma o drawers e le faigata ona toso ese. O le aoga sili o meaafale o le i ai o nana natia nofoaga teuina;
  • I nisi faʻataʻitaʻiga, e mafai ona siʻi luga le nofoa. O le moega faʻafouina avea foi o se fausia-i teuina faiga. Faʻafetai i masini faʻapitoa, e le faigata ona siʻi aʻe le faamalu;
  • O se moega ma lona tosoina i fafo o le a avea ma sili fofo mo se tamai potu e nonofo ai ni tamaiti se toalua. Faʻamoemoeina i le maualuga o le oloa, o le moega mafai foi ona i ai-i totonu pusa teuina. Pe a potopoto, o le moega ma le itu i tua tapuni i mea vaivai e faʻaaogaina o se sofa e faigofie ai ona faitau tusi pe matamata TV i le ao.

Lelei o meaafale: o potu moe atoatoa mo tamaiti e toʻalua e fausiaina, pe a potopoto, o moega vaiti e faʻaalu laitiiti lava le avanoa. Le lelei: o se tamaititi moe i luga o se toso-i fafo vaega ono le maua le toʻa ona o le maualalo nofoaga o le faamalu, e faigata ona ala i luga mai le moega i luga (oe tatau ona faalavelave i le tagata moe o taoto i le pito i lalo o le potu).

O tagata fiafia e ana fale tetele e tatau ona i ai se potumoe ma se moega e sili ona latou fiafia iai. Peitaʻi, faʻafetai i le tele o meaafale fesuiaʻi, o aso nei e le faigata ai ona fausia se faʻafiafiaga mafanafana atoa i se potu o soʻo se tele.

Tele siata

Faʻamoemoeina i le mafuaʻaga, e mafai ona tuʻueseʻeseina le faʻailoaina o tamaiti ma tagata matutua moega. O lenei vaevaega ua manatu e le faʻatulafonoina, talu ai o le autu faʻavae mo le filifiliaina o meaafale o le tagata o le maualuga, foliga o lona tino. O le mea lea, e masani lava o se moega talavou mo se tamaititi maualuga o le a lapoʻa. Ma puʻupuʻu matutua o le a mafai ona malolo lelei i luga o meaafale o puʻupuʻu "tamaiti" tapulaʻa (170 cm poʻo 180 cm le umi).

O le mea lea, mo pepe e oʻo atu i le tolu tausaga le matutua, o le tasi le moega faʻatasi ma tapulaʻa 60x12 cm poʻo le 65x125 cm (Europa faʻatulagaina) e talafeagai lelei. Afai o se tamaititi e le umi tele, ona mafai lea ona ia moe saogalemu i luga o ia moega e oʻo i le 4-5 tausaga. O le mea taua o le i ai o le laina o 10-15 cm i le umi o le potu.

Mo tamaiti aʻoga faataʻitaʻi, o oloa e iai le lautele 70x140 cm poʻo le 70x160 cm e talafeagai lelei.O tama e toʻatasi faamalu e filifilia e tusa ai ma le tele o le faʻavae. E manaʻomia faapitoa le faʻatauina o faamalu mo se moega ma se ulu malulu poʻo mo ni faʻatusa ma se laupapa laupapa ma ulu ulu. O le filifiliga pito sili ona lelei pe a fai o le tele o le faʻataʻoto o loʻo faʻailoa mai i le tusi folau moega. O le mea lea, e fautuaina le faʻatau o moega nofotoʻatasi o tamaiti ma faamalu mai le kamupani e tasi.

O le moega o le talavou ma mea matutua e momoe meaafale e tutusa lava le tele. Le sili ona lauiloa oloa tapulaʻa.

Umi, cmLautele, cm
708090100
17080x17090x170
18080x18080x190
19070x19080x19090x190100x190
20070x20080x20090x200100x200

E mafai ona e maua se malologa lelei i luga o se moega e tusa ma le 60 cm le lautele. Peitaʻi, e talitonu tagata gaosi mea, mo se moe lelei, o le lautele laʻititi o le moega e tatau ona 70 cm. Tagata faʻafiafia i le vanimonimo poʻo tagata e ana le tino malosi e tatau ona filifili ni faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga 120x200 cm.

O le filifiliga o le moega e taʻitoʻatasi ma ua fuafuaina e le gata i mea e te manaʻomia poʻo faʻamatalaga tino o le ana, ae faʻapea foʻi i le faiga o le potu ma lona tele. Ona o le tele o ituaiga meaafale faʻataʻitaʻiga, oe mafai ona faʻatau se oloa e ofi uma aiaiga.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AUTUMN COLORS Canadian Countryside Foliage near Toronto Fall Colours 4K (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com