Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Iloiloina o faʻataʻitaʻiga o faʻavae mo vai teu vai, nuances taua

Pin
Send
Share
Send

Tagata faʻafiafiaina le tausiga o iʻa masalo latou te iloa e tatau ona faʻatau se kapeneta iʻa ma le oloa tioata lava ia. E masani ona fai meaafale o le lapoʻa saʻo mo mea e faʻapipiʻi ai iʻa. Afai mo nisi mafuaʻaga na faʻatau eseʻese ai le faleoloa vai, matou te fautua atu ia mafaufau i le ituaiga o faʻasologa, faʻapea foi ma faʻavae mo le filifiliaina o se oloa lelei.

Eseese

A filifilia se tulaga mo se pusa vai, e tatau ona e mataala e le gata i foliga o le oloa, ae faʻapea foʻi i ana mea gaosi. E le tatau foi ona e tuulafoaia le tele o le oloa. O le iʻuga o le mauaina o le a faʻamoemoe i le fiafia i ai o lē ana, ae e aoga le iloiloina auiliili taʻitasi o lisi lisi.

E ala i fomu

Ua ofaina e tagata gaosi po nei, e faʻatau kapoti o pepa nei:

  • faatafafa;
  • sikuea;
  • angular;
  • mimilo

Migimigi

Tulimanu

Tafafa

Lotoa

O kapoti faʻataʻitaʻi e manatu i ai e masani, talu ai o le tele o koneteina e gaosia i lenei ituaiga pepa. O sea oloa e lautele tele ma mafai ona tuʻu i soʻo se mea i totonu o le potu.

O le sikuea kapeneta o le a talafeagai mo se koneteina i le tulaga o se liʻo poʻo le sikuea. Faʻapipiʻi se koneteina i luga o sea ituaiga faʻataʻitaʻiga o le a faigofie, i se faʻaopopoga, o le a matua ofi totonu o totonu o se potu ma laʻititi itu. O sea fasi meaafale o le a tuʻu lelei i se nofoaga faʻafiafia.

O le tulimanu kapeneta lona uiga lona tulaga i le tulimanu o le potu. I le faʻatauina o sea ituaiga faʻataʻitaʻiga, e sefe ai e le tagata faʻatau le avanoa. O le faʻapipiʻiga e fetaui lelei mo vaʻavaʻaʻai ma faʻatafafa aquariums. O le faʻaaogaina o se kapeneta i lalo o le tulimanu vaʻa aquarium talitonuina le i ai o ona lapotopoto foliga e le protrude tala atu o le faʻataʻitaʻiga.

O ata foliga ua faia e okaina, e tusa ma le tele o le tagata lava ia. O le ata o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatinoina lava e tusa ma fua o le ipu tioata, o lenei fomu e filifilia mo le sitaili o le potu ma auiliiliga o totonu.

O le filifiliga pito sili ona lelei mo se tamaʻi potu o laulau i autafa o le moega ua tusia i se tulimanu fua. O le a latou le faʻaaluina tele avanoa, ae ui i lea, o se tafatafa tolu-foliga aquarium o le ai ai sana lava mamanu nuances.

A filifilia se oloa, ia manatua o le tane vai e le tatau ona sosolo i tala atu o le laulau i autafa o le moega ma tautau i luga - e feteʻenaʻi ma tulafono mo le faʻaaogaina o se ipu vai mo iʻa.

I le tele

A faʻapipiʻi se tane vai i luga o le laulau i tafatafa o le moega, e tatau ona tu maualuga le oloa. I lenei tulaga, o le uta mai le koneteina e tutusa tufatufaina i le atoa perimeter o le laulau. Faʻamoemoeina i le mafai o le vaʻaiga vai, o le umi ma le mafiafia o le pito i luga pa e eseese. Mo se curbstone mo 200 lita aquariums, oe o le a manaʻomia se lautele laulau ma se faʻamalosia faʻavae; mo se oloa ma le tele o le 60 lita, o se masani masani autafa moega o le a lava.

E tusa ai ma lona tele, meaafale mo se iʻa tane mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  • laʻititi - o nei faʻataʻitaʻiga e aofia ai oloa fuafuaina mo se aquarium gafatia mai le 70 lita i le 100. O le umi o ia laulau 'ie moe eseese i le va o le 60-70 cm, o le lautele e masani ona 30 cm. O le maualuga o le kapeneta faʻalagolago i le gaosi oloa, masani lava na faia faʻalelei mo le tagata faʻaaoga Na mafai ona ou savali i luga i le kapeneta i lalo o le pusa vai o le 100 lita ma fafaga fagafao;
  • feololo - e aofia ai le faletaele i tafatafa o le faletaʻau ma le umi 70-80 cm.E talafeagai le tuʻuina o le 120 lita tane i luga o ia oloa, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga o aquariums ma le tutusa tutusa uumi ma le gafatia o 150 lita;
  • lapoʻa - o faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i oloa lapopoʻa e iloga i lo latou umi umi. O loʻo tuʻuina mai i latou ile lautele mai le 100 cm. Pe a tuʻuina se pusa vai i le 300 lita i luga o se laulau i tafatafa o le moega, e tatau ona e faʻaeteete pe a siaki meaafale mo le mautu. O le a lelei foi le faʻapipiʻiina o se oloa i luga o se kapoti lapoʻa ma se aofaʻi laʻititi, mo se faʻataʻitaʻiga, 240 lita.

O le tele o tagata gaosi e tausisi i tulaga masani o le uumi ma le lautele, naʻo le maualuga o faʻataʻitaʻiga e ono eseese. E fautuaina le faʻatau o se pusa vai tele i totonu o le pusa, aua e ono iai ni faʻafitauli i le sailia o se tulaga talafeagai mo se tane tele faapena.

E ala i mea o gaosiga

O mea mai nei meaafale meafale e tatau ona le susu. Faʻaauau pea splashing o vai i luga o le koneteina kapeneta o le a mafua ai le faʻavae o le oloa e faʻaputuputu ma faʻaleagaina.

O tagata gaosi po nei latou te faʻaaogaina mea nei mo faʻataʻitaʻiga:

  • fafie;
  • Chipboard;
  • MDF;
  • uamea

MDF

Laupapa

Uamea

Laupapa

O se oloa faʻavae i luga o mautu fafie ua manatu anagata ma siosiomaga faauo. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e masani ona taugata tele ma teuteuina totonu ma le matagofie i totonu o fale. E masani lava, o kapoti laupapa mo fale teu vai e fai e lima ma faʻafoliga ma uluaʻi vaneina. E mafai ona faia i ni laupapa mautu, ma valivali foi i le varnish e tuli ese ai le vai.

Chipboard models e iloga i lo latou faigofie ma gafatia. E masani lava, o oloa e faʻatumuina i autafa o fata matala poʻo tioata i le faitotoʻa eria. O laulau i luga o le moega Chipboard e sili ona faʻatuatuaina, ae le fautuaina e faʻapipiʻi laufanua vaʻa i na masini.

MDF panels e sili atu ona lelei pei o mea masani mo faʻavae. O le latou eseʻesega taua mai oloa talu ai o le tele avanoa o teuteuina foliga, lea e faʻatagaina ai oe e filifili se faʻataʻitaʻiga o le tu mo se vaʻa vai e ogatasi ma totonu o loʻo i ai.

O le filifiliga mulimuli o se kapeneta uʻamea mo aquariums. O lenei mamanu ua manatu o le sili ona faʻatuatuaina o mea uma o loʻo taua i luga, ona o le uamea o se anagata mea e mafai ona tatalia soʻo se mafatiaga. O le laulau pito i luga o sea oloa e mafai ona faia mai soʻo se mea masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kapeneta mo le 300 lita aquarium tatau i soʻo se tulaga i ai se uʻamea faʻavae, a leai o le faʻavae o le a le tatalia le mamafa tufatufaina.

Tusa lava poʻo le a le tele o le pusa vai vai, filifili meaafale meafale, o lona fausaga e faʻaopoopo faʻamalosia i fusi uʻamea.

Faʻailoga taua o le aoga

I se faʻaopopoga i ona foliga matagofie, aua neʻi galo o le potu laʻititi o le fale moe e tatau ona faia le tele o galuega faʻatulagaina i totonu e le gaosi oloa. Mo lenei, o loʻo iai le lisi o faʻavae e faʻamautinoa ai le aoga o le oloa:

  • susu tetee - mea taʻitasi na faʻaaogaina i le fausiaina o le oloa e le tatau ona mitiia susu. O le faʻaaogaina pea o iʻa taumafa, o le faʻataʻitaʻiga mo le faʻamamaina o le tane vai ma isi togafiti e mafua ai le tafe ifo o le vai i luga o le kapeneta. O loʻo taumafai le au gaosi oloa e faʻasolosolo ona gaosi chipboard ma MDF faʻatasi ai ma mea e puipuia ai le susu i totonu;
  • mafuli i le faʻaletino - i oloa meaafale o loʻo iai foʻi ma latou, ma sina faʻafitauli, e mafai ona olopalaina. Ia manatua o le koneteina mamafa o, ma i le taimi o faʻagaioiga, le kapeneta e le tatau ona suia i lalo o le avega;
  • malosi - o le puipui i tua o le oloa e tatau ona faʻamalosia i fusi uʻamea. Tasi le faʻaogaina o fiberboard o le a le lava pe a fai e te fuafua e faʻaaoga se 200 lita aquarium ma le kapeneta. E sili pe a le gata i pou i tua, ae o le oloa atoa o le a faʻaauupegaina i uʻamea faʻaofi;
  • pu mo maea - e le leaga pe a fai o le lumanaʻi moega i le lumanaʻi ua faʻaauupegaina ma isi avanoa mo pa eletise ma paipa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faigofie ona faʻaaoga se aquarium i le tulimanu i luga o sea oloa: e te le tau sailia ni auala i fafo atu o le tulaga, le mea e tuʻu ai le laina faʻaola i totonu o le tane vai;
  • faitotoʻa - mafaufau o mea faigaluega uma mo le fafagaina ma le tausiga o iʻa manaʻomia e tu i se mea. Masalo, o nei o le a avea fata i totonu o le kapeneta, o lea e sili atu ai o faitotoʻa latou ufiufi.

E aoga foi le uai atu i le mafiafia o le laulau pito i luga, lea e faalagolago i ai le mautu o le laulau i tafatafa o le moega. O ata o loʻo faʻaalia i a matou mea o loʻo faʻaalia mai ai o lenei tau aoga e le tatau ona laʻititi. I le amanaʻia ai o faʻailoga autu o le malosi, e mafai ona e alu i le filifiliga o le faʻataʻitaʻiga.

Faia o le filifiliga saʻo

A faʻatau le pusaoloa, e aoga le mafaufau poʻo fea o le a tu ai. E matua lotovaivai e tuu le oloa i meaafale mea e le o fuafuaina mo lenei. Muamua, o meaafale na o le a le tatalia le avega, ma lona lua, o le a le faʻatinoina gaioiga manaʻomia mo curbstones. O a subtleties oe tatau ona faʻalogo i ai, o le a matou taʻuina atu i lalo:

  • le tele o le pusa vai - fuafua i le tele o le tane, kapoti mo le pusa vai ua filifilia e mafai ona lagolagoina le mamafa o loʻo i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, filifilia o se laulau i tafatafa o le moega mo se pusa vai - o le panorama e tatau ona agavaʻa. Naʻo oloa faʻamalosia e mafai ona tatalia sea tufatufaina tele o uta;
  • le faʻatulagaina o le laulau i autafa o le moega - pe a fai o le pusa tioata i totonu o le faleoloa, ona tatau lea ona talafeagai le faʻataʻitaʻiga o le laulau i tafatafa o le moega. E tau le faigofie ona tuʻu iai sikuea sikuea pe faʻatafafā i luga o ia oloa. O le tulimanu tu mo se pusa vai o le a avea ma sili filifiliga ma se tafatolu foliga o le iʻa tane;
  • mauaina o faʻaopopo masini - faʻamoemoeina i le gaosiina o le pusa vai, atonu e tele mea manaʻomia manaʻomia mo le nofoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o se kapeneta mo aʻau aau o le 60 lita e faʻaata ai le i ai o isi faʻaputuga mo paipa;
  • mafolafola o le laulau - aua neʻi galo aʻo leʻi faʻapipiʻiina e taua le siaki pe faʻafefea ona mafolafola le laulau. E masani lava, o se faʻaopopo laupapa laupapa laupapa tuʻu o loʻo tuʻuina i lalo o le curbstone lava ia o loʻo tufatufa tutusa le mamafa. O nisi oloa e leai ni faitotoʻa atoatoa ma e faia i le tulaga o le tulaga. I ia tulaga, o le vae o le drawer iunite e tatau ona mausali, ma o le laulau pito i luga tatau ona ave uma avega;
  • foliga vaaia - filifili se oloa mo totonu o oe. Afai o le potu e faia i lanu faigata vasega, ona tioata mo le curbstone mafai ona tint; i le tulaga o se alofa foliga o totonu, e mafai ona e faʻatau se oloa ma milled facades.

Ua faia le filifiliga saʻo, ua mauaina e le tagata faʻatau se iʻuga maualuga na talafeagai mo le faʻaaogaina i se taimi umi. O se faʻavae matagofie ma faʻatuatuaina o le a faʻafiafiaina le mata ma faʻataunuuina ana galuega.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: rénover ses phares rapidement! renovate its headlights quickly (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com