Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona masima pulou kulimi - 3 laʻasaga i lea laasaga fua

Pin
Send
Share
Send

O supa ole keke ole supa ole e fai ma pulouaitu ma e fetaui lelei mo le pikiina ole taumalulu. O latou igoa e tutusa ma o latou foliga vaaia: o ipu i lalo o pulou e lanu moli, o pulou latou lava e eseʻese. I lenei tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai pe faʻafefea ona masima pulou mo le taumalulu i le fale.

O le aano o le saffron susu pulou e lanu moli ma ei ai le sua e le oona, o lea latou te le faʻasusu mo se taimi umi, e le pei o susu susu. A salting, e le tatau ona kuka. Natia i lalo o pulou e mafiafia vae, e tutusa lelei pe a faʻamasima e pei o pulou, e le mafai ona taʻua e uiga i isi puloua.

Ryzhiks ola i kolone i togavao spruce. O le seleselega vaitau amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma tumau seia oo i le tautoulu.

Le fua masani mo masima masima

O le a ou amataina le faʻamatalaga o lauiloa resep mo salting ma pickling ma masani. O le tekonolosi masani e lautele ma faigofie, aua e le aofia ai le faʻaaogaina o le vai. O masololo e faʻamasimaina ia latou lava vaiinu, faʻasao le uluaʻi tofo ma le manogi.

  • pulou pulou 1 kg
  • masima 40 g

Kaloriia: 17 kcal

Polotini: 1.9 g

Gaʻo: 0.8 g

Karbohidates: 2.7 g

  • Faʻaoga se naifi e faʻamama ai mea na fai: fai se tipi fou, faʻalelei vae.

  • Tuʻu le pulou faʻamago i totonu o se ipu masima i totonu o vaega, faʻasusu ma le masima. Tuu le uta i luga. A maeʻa le 10 aso, ua sauni le ipu mo le tofoina.

  • Tufa ia masima masima i totonu o fagu saunia ma faʻaopopo le sua. A iai sina suavai, faʻaopopo sina vai faʻapuna sina mafanafana.

  • Afi i luga le ufiufi ma faʻamama ia sili atu ma le 30 minute. Teuina meaai tuuapa i se nofoaga malulu.


Ou te manatu tou te leʻi vaʻai lava muamua i se auala faigofie e pikiina ai pulouaitu. O lenei fua e le faʻaavanoaina mo le faʻaaogaina o soʻo se mea manogi, ae afai e te manaʻo e faʻalautele le tofo, liliu ou mafaufauga pe na o le tuʻuina o au mea manogi e te fiafia iai i totonu o le koneteina. O le a faia ai se lelei itu ipu mo masani Farani aano o manufasi.

Faʻafefea ona masima pulou mo le taumalulu

O le fua masani e lelei ona e maua ai le tele o avanoa mo faʻataʻitaʻiga, ae le o tina uma fale e lava le taimi poʻo le lototele e faia ai lenei. O le mea lea, o tagata e sili atu ona lauiloa i le malulu ma le vevela metotia o le salting sipuni susu pulou mo le taumalulu, lea ua pasia le suʻega o taimi ma ua avea atoatoa i le aluga o tausaga.

Auala vevela

O tekinolosi vevela mo le kukaina o masima masima o le sili lea ona tele le taimi, talu ai e aofia ai le vevela togafitiga. Ae o ia foi e sili atu le lelei - soʻo se pulou, tusa lava pe o le a le tele, e talafeagai mo le seleselega mo le taumalulu.

Vaega:

  • Ryzhiki - 5 kg.
  • Masima - 250 g.
  • Kaliki - 2 tina uʻamea.
  • Faʻaʻaiga - 10 buds.
  • Pepa uliuli - 10 pi.
  • Lora - 10 lau.
  • Laʻau fualaʻau - 50 g.

Faʻafefea ona kuka:

  1. Alu i totonu o pulouaitu, lafo ia anufe i le lapisi lapisi, ma tipi ia lapoa i ni fasi.
  2. Tuʻu se koneteina tele o vai i luga o le ogaumu ma vevela. Lafo atu pulou sauniuni i le suavai pupuna. E taua lo latou faʻatofuina atoa. A maeʻa ona pupuna, faʻapuna i luga o le vevela maualalo mo ni nai minute, ona faʻaititia lea o le vevela ma taofi le ogaumu mo ni nai minute. Ia mautinoa e alo ese mai le foam.
  3. Lafo le pulou pulou i totonu o le colander ma malu i le vevela o le potu. Ona faʻatumu lea o le ipu masima i puloua, tuu i luga pulou. Fai se aluga masima, pepa uli, laurel, ma fualaʻau fualaʻau i le va o faaputuga.
  4. Tuʻu luga se ipu lapoʻa i luga, ufiufi ma gaʻo tolu-gaugau ma fetaomi i lalo ma se avega. Tuʻu le koneteina i totonu o se potu e le sili atu le vevela ile 7 tikeri. O le potu i lalo, potu i lalo poʻo lalo o le pusaaisa o le a faia.
  5. Matau le gaioiga i lea taimi ma lea taimi ma vaʻai le lanu ole brine. Afai e enaena le suavai, e lelei mea uma. Lanu lanu e faʻaalia ai le faʻaleagaina o oloa.

A maeʻa le masina ma le afa, e mafai ona e amata tofoina. Faia saʻo, o puloua o le a le le fiafia ma o le a faia se lelei kamupani ma falai pateta poʻo palu pateta. Ae ui i lea, e lelei foi o se isi ipu ma le faʻaopopoina o aniani ma fualaʻau gaʻo.

Ala malulu

O le malulu masima tekonolosi e lelei ma o le mea moni lea, aua e sili atu ona fetaui mo le faʻasaoina mo le taumalulu, talu ai o le oloa taofiofia ana vaitamini tuufaatasiga ma penefiti, ma o loʻo teuina foʻi mo se taimi umi.

O se faʻaopopoina matagofie i le metotia malulu ua faʻaopopoina i le leai o se tulaga o le vevela togafitiga o mea masani.

Vaega:

  • Ryzhiki - 2 kg.
  • Laʻau fualaʻau - 40 g.
  • Kaliki - 4 tina uʻamea.
  • Lora - 20 laupepa.
  • Allspice - 30 pi.
  • Masima - 100 g.

Sauniuniga:

  1. Tuʻu faʻasologa faʻamamago pe a maeʻa le vai i luga o le solo. Aʻo faʻamago mea mata, sauni se koneteina masima. O le ipu tioata, paelo laupapa, poʻo le kesi pupula o le a ola.
  2. Tuʻu mea manogi i lalo o le koneteina, faʻaopopo masima. Tuʻu pulou i luga, vae i lalo, faʻasusu ma masima. Toe fai ni faaputuga seʻia oo ina le toe i ai ni mea aoga. Ufiufi le koneteina i le gaosi, seti le faʻasauā, tuʻu mo le 6. A maeʻa le taimi, o mea o totonu o le koneteina o le a faʻalelei. Ua oʻo i le taimi e faʻaopopo ai se vaega fou o pulou susu saffron.
  3. Teu le koneteina i totonu o se potu ma le vevela e le sili atu i le 20 tikeri. Sui le fua i aso tolu uma. A maeʻa le lua vaiaso, tufatufa atu le pulou i ipu tioata ma teu i le malulu. O le fata ola o na meaai tuuapa o le 2 tausaga.

Vitio sauniuniga

E alu ai le taimi ma taumafaiga e faʻamalosi masima pe faʻapipiʻi pulouaitu mo le taumalulu, ae o le iʻuga e aoga. O le tofo masani i pulou, faʻatumuina e le manogi o mea manogi ma laʻau, o le a le tuʻua e te le popole ma o le a avatua ia te oe le fiafia tele.

O penefiti ma faʻafitauli o kapeta susu

Ryzhiks na masani ona faʻatauaina mo lo latou maoaʻe tofo, ma i le tele o atunuʻu fualaʻau latou te manatu o se manaia. Peitai, e iloa e fomai a latou penefiti sili, aua e le maualalo le puloua i fualaʻau ma fualaʻau i fua o a latou vailaʻau oona, ma i le aofaʻi o polotini latou te tauva lelei e oʻo foʻi i aano o aano. Ma o faʻamanuiaga e le gata iina.

  • O le Camelina e iai ona vailaʻau faʻamalosi tino e faʻamalosia ai le tino puipuia ma lagolagoina le tino i le tauina o faʻamaʻi. O le maualuga calcium mataupu e aoga mo tagata i le gugu.
  • E leai ni kolesterol ma gaʻoa i supa, o le mafuaʻaga lea e fautuaina ai mo tagata suka. O lenei supa oloa ua maua foi faʻapipiʻi i taumafa paleni, ma e taua i le puipuia o faʻamaʻi fatu. E le gata i lea, o puloua e i ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o aliʻi.
  • O loʻo suʻesuʻeina e saienitisi aoga o nei pulouaitu, e afua mai i le iai o le seleniuma. O iʻuga o suʻesuʻega faʻafomaʻi, lea na faʻaalia ai i lenei minerale ni tuma faʻamaʻi, na faʻaititia ai na faʻaititia le 50 pasene o le kanesa o le prostate. Fai mai saienitisi o le 'ai o le 100 kalama o saffron susu pulou i aso uma e tutusa ma le atoatoa chemotherapy.

A tatou talanoa e uiga i mea leaga, e le faʻapea e fautuaina ni pulou susu saffron mo tagata e maualalo le suka. E le gata i lea, o le oloa e faʻafefeteina i pancreatitis ma faʻafitauli digestive, talu ai ona leaga digmed.

Musele mafua ai le sili afaina o le tino pe a latou mauaina i latou lava i totonu o se ato faʻatasi ai ma le maofa tutusa tutusa uso le mafaamatalaina. O le mea sili, e faʻaiʻu lava i le niniva, puaʻi, tete poʻo le oona tele, ma le mea sili ona leaga, valea ma le oti.

O le lelei poʻo le le lelei aʻafiaga o pulou susu saffron luga o le tino o le tagata e toʻatasi ma e masani ona fuafuaina e le aofaʻi o meaʻai na 'aina.

I aso tuai, i le kilokalama o saffron susu pulou, na latou fesili ai mo se aofaʻi na lava e faʻatau ai ni fagu o le igoa Farani manogi. O aso nei ua maua nei puloua ma tumau ai le manaʻomia i meaʻai i fale ma faleʻaiga.

Fautuaga Aoga

O puloua masima o se ipu ofoofogia e faʻamalieina i le tofo lelei. Ae o le tele o taimi o le supa suamalie faʻaleagaina ma faʻaiʻu i le lapisi kalone. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, faʻalogo i le fesoasoani lea.

  1. E le fia iloa e tagata piki ni puloua pe faʻapea e susu susu i luma o pikiina. Pei ona ou fai atu, o lenei faiga e le aoga. I se isi itu, i lalo o le aʻafiaga o le vai, o le foliga o le pele meaʻai ua suia. Ina ia aloese mai lenei, palasi le pulou i se pulumu nifo pe faʻamago i se lapisi.
  2. O le teuina o meaai tuuapa e tatau ona uaʻi faapitoa i ai. O meaai malulu saunia e le faʻauo ma le maualuga o le vevela. E sili le teuina o lea faʻasao i totonu o le potu malolo poʻo se pusatu, i le mea e le sili atu ai ma le 10 tikeri. I ia tulaga, o se ipu masima o le a tumau e oʻo i le lua tausaga.
  3. Afai tatou te talanoa e uiga i le vevela auala o masima, o le oloa aapa sauniuni foi i le 1.5 masina ma le vevela togafitiga e le afaina ai le taimi kuka. Tele fafine tausi aiga fiafia ile fua lea ona ole lamatiaga ole suia e latalata ile zero.
  4. Afai o le brine ua mauaina se lelei mulimuli ane le tofo, o le muamua faʻailoga lenei o acidification. Afai ua oʻo atu lenei faʻafitauli, aveʻese ia pulou mai le container pickling, faʻamama i le vai, faʻapuna mo le 5 minute ma faʻamaʻi. Ona tuʻu lea i totonu o fagu mama ma faʻatumu i le vaimama fou. Faasolo i luga tapuni ma lafo i totonu le malulu.
  5. Afai e aliali mai le suia i luga o le vaimasima, fufulu le ie i le vai vevela ma le masima faʻaopopo, aveese le vaega o kulimi fuafua, faʻapipiʻi soifua maloloina maloloina ma le pauta sinapi, tuʻu se ie mama, se liʻo ma se uta i luga.

I le utagia o nei faʻatonuga, e faigofie ona pikiina pe masima pulou mo le taumalulu i le fale. Ma afai e aliaʻe faʻailoga muamua o se faʻafitauli, aua le popolevale, ae ia faia faʻatonuga auala e sefe ai le faʻasao. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Best Funny Videos 2017 - Girlfriend vs Boyfriend Challenge (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com