Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Olive ma olive - o le a le eseesega

Pin
Send
Share
Send

O olive ma olive e tutupu i luga o le laʻau e taʻua o le olive o Europa. I le tusitusiga o le a tatou iloa ai le eseesega i le va o olive ma olive, o a latou aoga ma mea leaga mo le tino, o le a matou taʻuina atu ia te oe le mea latou te tupu ai ma faʻafefea ona latou tutupu.

O le igoa "olive" e faʻaaoga faʻapitoa i Lusia, i isi atunuʻu e taʻua o "olive".

O Oliva o se tasi o laʻau sili ona lauiloa ma pele i lona atunuʻu. E tusa ai ma le tala faʻasolopito, o le faʻatusa lea o faʻataulaitu o le lalolagi ma le lagi, o le mea lea na faʻaaloalo ai talu mai anamua. I Eleni anamua, o le au manumalo o le Olimipeka na faʻameaalofaina i pale o le olive. O Eleni na amata salalau ai olive ma olive i le lalolagi atoa. Na faasolosolo lava, ona faatoilaloina e laau o le olive ia Amerika ma Aferika, ma o fua na ave i fafo atu i konetineta uma.

Lenei aso, o se laʻau matagofie ma ona lau pei o le siliva faʻatusa le poto ma le tamaliʻi. O le laau olive foi nofoia se nofoaga faapitoa i lotu, avea ma se faatusa o le toe fanaufouina. O se lala o le olive na aumai i le vaa o Noa e le lupe, lea na folafolaina ai le faaiuga o le lolo ma le ono toe foi i eleele matutu.

O fua uma o le laau o le olive ma le suauʻu mai ia latou e aoga mo meaai. E i ai pickled ma gaʻoa ituaiga o olive, o le pasene o le suauʻu e oʻo atu i le 80%.

E eseʻese le eseesega o le olive ma le olive

I Lusia, o le upu "olive" e faʻaaogaina e faʻailoa mai ai fua o le lanumeamata olive, o fua uli o le laʻau lava e tasi e taʻua o "olive".

O nisi gourmets talitonu o nei o fua o laʻau eseʻese, o isi o lo latou eseʻesega e mafua mai i eseese tikeri o le matua. E ola uma olive ma olive i le laau e tasi - o le olive i Europa, ma e eseese lava i le tikeri o le matua.

Naʻo olive lanumeamata e talafeagai mo le faʻasaoina. O fualaʻau uli e pula e faʻaoga mo le gaosiga. E gaosia le suauʻu mai ia latou. O le uliuli poʻo le lanumeamata lanu o apa fualaʻau e mafua mai i le tekonolosi faʻaaogaina i le gaosiga. Eseesega gaosi e le eseʻesega i tekonolosi gaosiga ma gaosiga laʻasaga i le lautele, ae ono i ai ni nai subtleties va latou.

O fualaʻau lanumeamata e filifilia lima mai laʻau ma tuʻu i ato faʻapitoa. Ina ia seleseleina fualaʻau pula, o upega lelei e tuu i lalo o laau taʻitasi. O fualaʻau e faʻasusu i totonu, ona vaeluaina ai lea ile tele. Ole laʻasaga lea e taʻu ole calibration. A maeʻa lena, ina ia aveʻese le tofo faʻapitoa oona, o le olive e faʻasusu i le tele o pusa i se fofo faʻavae i luga o le caustic soda.

O fualaʻau tatou te faʻatauina uliuli o loʻo tuʻuina i totonu o koneteina faapitoa, lea e sapalai i ai le okesene, ma faia ai le okesene faʻagasologa. Ole oliva e faʻamisaina mo le fitu i le sefulu aso, a uma ona liu uli ma palu, ma maua le tofo manogi masani.

E leai se laʻasaga faʻamamaina i le lanumeamata olive olaola tekonolosi. A maeʻa ona faʻagasolo, ona faʻasao lea o olive ile brine. Lenei, e mafai ona gaosia tagata gaosi e ala i le faʻaopopoina o mea manogi ma isi mea aoga i le suavai, fausiaina se saini tofo.

Faʻamatalaga vitio

O le oloa e teuina i totonu tele tane palasitika, lea e fesoʻotaʻi le tasi i le isi ma tuʻu i lalo o le eleele. O le mafai o le tasi ia paelo tusa ma le 10 tone. A oʻo mai le taimi mo isi laʻasaga (pitting, teuina), e pamuina ese le olive mai paelo e faʻaaoga ai pamu faʻapitoa.

Faamanuiaga ma afaina i le tino

E le mafai ona mafaufauina le taumafataga a tagata nonofo i le Metitirani e aunoa ma ni olive ma se suauʻu olive, lea e sili ona maloloina. E tusa ai ma tu ma aga a tagata Metitirani, e le oti le olive, o le mea lea o i latou e fiafia i ona fua e iloga mai i le sili atu le soifua maloloina ma le malosi.

  1. Olive aofia ai sili atu i le selau 'eseʻese vailaʻau. O meatotino a nisi o latou e leʻi suʻesuʻeina lava.
  2. O fualaʻau o se fofo lelei prophylactic mo faʻamaʻi o ala toto, ate, manava, fatu.
  3. E oʻo lava i ponaivi o olive e faʻaaoga mo meaʻai, e matua faʻaluina i le taimi o faʻamalūga meaai.
  4. Se seti o tolu ituaiga o phenolic vailaʻau e faapitoa aoga i le tino: lignans, faigofie phenols, ma secoiridoids.
  5. Olive o se fale teu oloa o aoga mea e pei o oleocanthal - aneti-afaina ma tiga aveʻesea.

O fualaʻau o loʻo i ai gaʻoa monounsaturated ma vitamini E, e mafai ona faʻaititia ai le toto i totonu ma puipuia ai ala toto mai le atherosclerosis, squalene, e i ai lona puipuiga i le atinaʻeina o le paʻu kanesa, oleic acid, e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa o le susu.

O fea e ola ai olive ma olive ma faʻafefea ona tupu

O le a le laʻau olive e pele i gourmets? O le ogalaau o se laau olive mafai mafai salalau tele lautele i le lautele, ao lona maualuga seasea aulia sili atu ma le 1 mita. Afai e te le faʻaavanoaina le tausiga lelei mo le laʻau, vave lava ona liua ma avea ma togavao ma mate ona o le leai o se malamalama i le faʻavae.

O le Olive o se laau tumau e mafai ona toe gaosia ma faafouina ia lava. O aʻa o le laʻau e alu i le 80 cm le loloto.E mafai ona ola le laau olive i tulaga matutu, ma e mafai ona tatali atu i le 10 ° aisa.

O le aso o le papalagi olive ola i le atoa Metitirani. E taʻutaʻua tele na sosolo atu i Amerika i Matu ma Saute, Asia Itiiti, Initia, Ausetalia, Aferika i Matu, ma Asia i Sasaʻe.

O Sepania o loʻo avea ma taʻimua i le sapalaiina o olive, ma e oʻo atu i le 80% o laulau laʻau uma e sapalai mai e le itumalo o Andalusia. O le faʻasoa o ana sapalai i luga ole maketi o le lalolagi e oʻo atu ile 50%, o le mea lea, o le tele o olive ma olive o loʻo tuʻuina atu i luga o koni a Rusia e aumai mai Sepania. E le olaola Olive i Lusia, ae e le faigata ona maua i faleʻoloa.

Lauiloa ituaiga

E sili atu i le 400 ituaiga o olive Eleni i le aofaʻi. Masani lava, o le 'eseʻese igoa mo olive e maua mai i le nofoaga latou te ola ai. Faʻamoemoeina i le mafuaʻaga o le faʻaaogaina, o olive e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Canteens 'aʻai atoa i latou ma faʻamoemoe mo' apa. Eseesega o Chalkidiki, Conservolia, Amfisa, Kalamon (Kalamata), Frumbolia.
  • O suauʻu na faʻaaogaina i le gaosiga o le suauʻu. Lenei o se lauiloa ituaiga o Koroneiki ma isi.
  • Suauʻu tuʻufaʻatasia pe tuuapa. E aofia ai ma ituaiga Manaki.

O Olive o se oloa e le masani ai, e suamalie ma maloloina. E toʻaitiiti laʻau e mafai ona faʻatusatusa i le olive ile fua ole aofaʻi o vitamini, e maua ai elemeni, ma alava. O le taimi lava e te alofa ai i o latou tofo, oe o le a tumau ai pea avea ma a latou ili.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DRINK OLIVE OIL Every Morning on Empty Stomach 10 Effective Olive Oil Benefits. 5-Minute Treatment (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com