Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le pasama. Faʻafefea ona faʻamalolo se laʻau?

Pin
Send
Share
Send

Toto vave, fugalaʻau faʻafiafia ma se vaitaimi umi o fuga - paʻu e tatau ona aofia ai i le lisi o nisi o laʻau totonu e sili ona lelei.

Susulu, paʻi-maaleale inflorescences teuteu faamalama sills, loggias ma atoa togalaau eria.

I nisi tulaga, palsam mafai ona paʻu'ū i faamai matautia po o iniseti leaga. O le a le matautia o le fugalaau? Faʻafefea ona iloa ma faʻatonutonu faʻamaʻi?

Toto Poto

O le Balsam o se faʻatoʻaga tumau, ma se laʻau faʻatuina ma tino lauulu nifo. O le maualuga maualuga o le togavao o le 50 cm, o le umi o le lau o 8-12 cm. O fugalaʻau o loʻo i au o le laʻau, o latou paolo e eseese (mai maalega piniki i le loloto mumu).

Balsam hybrids e faʻalua fugalaʻau. Ina ua maeʻa le vaitaimi o fuga o fualaʻau, ua fausiaina le fualaʻau - o se pusa faʻaumiumi, lea e aofia ai le 5 mimilo laulaau.

I luga o se tusi! I sina paʻi atu i le atigipusa, e matala ma faʻateʻa fatu mai ia ma le malosi. Mo lenei meatotino, o le laʻau e taʻua o le Le onosai.

O le fuga uumi faʻamatalaina se isi igoa mo pasama - Ogonyok. I atunuʻu eseʻese, o lenei ituaiga e i ai foʻi faʻailoga eseese: Maelega Lisa i Siamani, Vanka-susu i Lusia.

Faʻafaigata ona maua i faʻamaʻi

Aisea e maua ai le palama i faʻamaʻi eseese? O le mafuaʻaga autu o le susu-alofa natura o le laʻau. O ona au ma lau o le 50% vai. E fiafia le vao i le palapala ma le ea e susū lelei. Ma o le tele o le susu e maua ai tulaga sili ona lelei mo le toe gaosiaina o meaola niniʻi ma meaola faalafua.

O le pulu pasama e masani lava ona aʻafia i se faʻamaʻi e pei o le fugalaʻau. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga mo lona atinaʻe o le le lelei o le tausiga, maualalo le vevela, tele tele faʻasusu (susu mai le eleele e leai se taimi e faʻasolo ai).

O le faʻamaʻi e mafua mai i le fafati leaga. O le pathogen ulu i totonu o aano o le laʻau ma le susū, pe a maeʻa le 2-3 aso amata ona mamae se laʻau maloloina (o laʻau e ufiufi papaʻe fugalaʻau, ona latou liliu uli ma pauu ese). O le metotia o tauiviga o togafitiga fofo. E mafai ona e faʻaogaina le Bactofit, Bordeaux vai, Vitaros.

O le palama e faigofie foi ona maua i faʻamaʻi nei.

  1. Efuefu efuefu. Faʻailoga o lanu enaena, efuefu fuga i luga o lau ma laʻau. O faʻamaʻi e mafua mai i siama mai le palapala faʻaleagaina poʻo le vai. O se faʻaopopoga tulaga lamatia o le 'aisa o le togavao, vai malulu mo le faʻasusu, vaʻa.

    E mafai ona e faʻateʻaina e ala i le tipiina faʻafuaseʻi o laulaʻau na afaina ma fesiʻi le laʻau i totonu o se ulo fou. Mo le faʻasusuina, o se vailaʻau oona poʻo se Fundazol e talafeagai.

  2. Siama O le faʻailoga o ni vaega vai i luga o laʻau, lea mulimuli ane salalau i le vao atoa. O le auala o le tauivi o le aveʻese lea o lau afaina ona faʻasolosolo ai lea o le togavao ma Bordeaux suavai.

Parasites: faʻamaoniga, mafuaʻaga ma gaioiga

O le palama e masani ona aʻafia i faʻasusu - o mea leaga ia e faʻasusu i tamaʻi papala e faʻasusu uma le sua mai le au. Aphids, thrips ma whiteflies e mataʻutia foi i le laʻau.

Tick ​​infestation

O uiga faʻailoga e mafai ona vaʻaia pe a suʻesuʻeina le itu faʻafuaseʻi o le lau poʻo totonu. Faʻailoga o le apogaleveleve mite - o le paʻepaʻe paʻepaʻe manifinifi ma tamai togitogi i luga o laʻau, o lo latou leiloa gloss, o le faʻaititia o le malosi o le fuga. O mafuaʻaga mo foliga vaaia o le vevela maualuga o le potu ma le maualalo o le susū. Faʻafefea ona feutanaʻi ma palsam spider mites?

  • Teuteuina o vaega ua afaina.
  • Togafitiga o le togavao i le vai o le fasimoli (e sili le faʻasusu o le fasimoli i le vai). Faʻaoga le foam i le laau, fufulu ese pe a maeʻa le 5-10 minute. Toe fai le faiga i le maeʻa ai o le 7 aso.
  • Faatasi ai ma se tikeri maualuga o siama, e manaomia togafitiga togafitiga. Fitoverm ma Vertimek o loʻo iai i le latou lisi. Filifili le metotia e tusa ma faʻatonuga.

Cyclamen mites mafai foi ona faʻapipiʻi luga palsam. E deforms talavou laulaʻau, laulaʻau laʻau ma laʻau. O le laʻau ua leiloa ona tulaga o le tuputupu ae ma vave oti. E faʻatoa mafai ona e faʻateʻaina le faʻamaʻi pe a togafitia i le acaricides.

Aphid

E mitiia e le iniseti le sua mai laulaʻau, ona latou liu suavai lea ma taofi le toe ola. Faatasi ai ma le maualuga tikeri o le faʻaleagaina, o le gaioiga o le photosynthesis e faigataO lona iʻuga, o le pulu pasama tuʻu le atiina ae masani ma oti.

E fai lava si faigata ona maitauina le faʻamaʻi i luga o le togavao, ae o faamoega aphids mai se pupula paʻepaʻe e manino lava ona vaaia i puipui o le ulo.

Taua! O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le le talafeagai le tausiga ma le faʻasusu faʻasusu (o le faʻatele faʻateleina i le eleele matutu).

E mafai ona e faʻailoaina aphids peʻa tuiina pe suʻesuʻe le aʻa. Folk auala o tauiviga - tinctures o tapaʻa laulaʻau, aniani paʻu ma wormwood. E le gata i lea, o se togafiti pisia e mafai ona togafitia i le lefulefu, efuefu tapaʻa poʻo se paluga o lefulefu ma le fasimoli.

Faʻafefea ona feagai ma aphids? O vailaʻau vailaʻau mo le faʻasaoina o le pasama - Fas, Decis, Actellik. Faiga ma faʻaoga uiga faʻalagolago i le tele o le laʻau (faʻaaoga e tusa ma faʻatonuga). A o faʻagasolo ma vailaʻau, o le eleele i totonu o le ulo e tatau ona ufiufi i pepa alumini.

Auiliiliga algorithm o gaioiga:

  1. Aveʻesea o mea faʻamaʻimau ma mago.
  2. Togafitiga o tipi vaega ma iniseti faalafua. Lafuina o le togavao ma se tali o le mago tapaa ma tansy herbs.
  3. I totonu o le ulo, suia atoa le eleele, faʻamama le koko lava ia.

Whitefly

I foliga vaaia, o le iniseti e pei o se tamaʻi mogamoga papaʻe. O le taimi e faʻatupuina ai (mai le faʻatutuina o fuamoa i le fofoa o se tagata) e 35-40 aso.

E tuu e le Whitefly fuamoa i tua o le lau, mulimuli ane alualu alualu i luma mai nei fuamoa, lea 'aina uma le balsam togavao.

I le aluga o taimi, o le paʻu o le larvae faʻamaʻaʻa, ma tagata toʻafia ona afaina ai i ni vailaʻau. O le mea lea, o le laʻau e tatau ona faʻataʻitaʻia i le tele o taimi, maitauina le malologa o 4-6 aso.

Faʻamaʻi pipisi - laʻau leiloa lona lanumeamata lanu, lanu samasama e aliali mai i luga, mulimuli ane e mago ma paʻu ese. O se iʻuga mataʻutia o le oti atoa o le laʻau.

Tusitusiga. O le whitefly o loʻo nanaina foi se sua suamalie o loʻo i ai pathogens o le sooty fungus.

Faʻafefea ona fasi se Whitefly?

  1. Taele masani. O fuamoa ma larvae e mafai ona fufulu ese i le vai. E taua le faʻagaioia o itu uma o le laupepa.
  2. Aveʻesea o vaega afaina o le togavao.
  3. Faʻaleagaina o tagata taʻitoʻatasi ma iniseti iniseti. Fautuaina e tagata fugalaau e faaaoga Karbofos, Tanrek, Actellik. O vailaʻau oona ia e faʻasa ona faʻasau i le fale. Oe manaʻomia le faʻatinoina o auala i luga o le poletito poʻo luga o le auala.
  4. O le filifiliga i vailaʻau o vailaʻau i le fale. E mafai ona e faʻagasologa palsam ma grated kaliki tincture. Mo le kukaina, oe manaʻomia le oloina o cloves 1-2, liliu ia avea ma gruel. Liligi vai faʻapuna ma tuʻu mo le 3 itula. Faʻaoga mo le faʻasusu 2 taimi ile aso.

Lafo

O loʻo iai faʻamataʻuga faʻalua a iniseti: latou te faʻavaivaia le togavao, ose faʻamaʻi, ma e iai foʻi le siama mosaic - ose faʻamaʻi matautia ole pulu pasama i totonu. O le faʻafitauli e mafai ona faʻamaonia e le fesuiaiga o laulaʻau laʻau i le pito i luga ma se suiga i le tuputupu aʻe.

O le tele o le aʻafiaga o faʻamaʻi, o le leaga foʻi lea o foliga o fugalaʻau. O pito e amata ona mago, ma ola iniseti mafai ona vaʻaia i le ogatotonu o le corolla.

O le auala autu e feutanaʻi ai ma i latou o le aveʻesega o faʻamaʻi pipisi ma isi togafitiga i iniseti. E taua le tuʻu eseʻese o le togavao na aʻafia mai isi. E tatau ona e faʻasusu le laʻau ma Tanrek poʻo Aktellik.

Tanrek tatau ona faʻavaivaia i se vaega o le 1 ml i le 5 l poʻo le 2 ml i le 10 l (e tatau ona fuaina le vailaʻau ma le tui). Toto o Actellik mo faʻamaʻi pipisi: 1 ampoule i le 1 lita o vai. O le faʻasologa auala e tatau ona toe faia pe a maeʻa aso 5-7.

Se ata

Le isi, e mafai ona e vaʻai i se ata o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le pasama:



Fuafuaga puipuia

O le mea e sili ona puipuia, ole tausiga lelei. E taua le lava o le la i le ulo pasama. Puipuia foliga vaaia o meaola faalafua e ala i le masani ona faʻasusu i le vai manino (e le tatau ona paʻu le vai i luga o fugalaʻau).

I le tautoulu, e fautuaina le faʻaoga muamua o laʻei i luga ole 2-3 vaiaso. Fertilizers tatau ona aofia ai nitrogen ma phosphorus. I le taumalulu, oe manaʻomia e faʻaititia le numera o faʻasusu, ma tuʻu le fulu pasama i se nofoaga malulu (vevela 15-17 tikeri).

Faaiuga

O le Balsam o se laʻau matagofie ma olaola ona fugalaʻau. O le togavao e mafai ona avea ma mea mo osofaʻiga mai iniseti leaga. E mafai ona e aveʻesea faʻamaʻi leaga o faʻamaʻi i le taimi e tipi ese ai vaega na pisia ma faʻasolosolo ai ma vailaʻau. Ole auala e puipuia ai ole tausisia ole tulafono ole tausiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoan Language 101-A Introductions (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com