Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ata ma igoa o fluffy cacti. Vaega o le totoina ma le tausia shaggy sukuleni

Pin
Send
Share
Send

Cactus o se laau ua leva ona alofa i ai le tele o fai togalaʻau. O lona lauiloa e faʻamautinoaina e le tele o ituaiga, tausiga le mafaamatalaina ma felanulanuaʻiga fugalaʻau e le masani ona aliali mai.

O se nofoaga faʻapitoa i lenei aiga e nofoia e le flacty cacti, ma e taʻua foi i nisi taimi o lauulu.

I le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe ni uiga iloga o fluffy cacti ma pe faʻafefea ona tausia i latou, o a ituaiga o loʻo i ai ma le mea e valaauina ai, ma faʻaali foi ata o nei matagofie, unpretentious laau e mafai ona faʻatau uma mo le fale ma mo fale faigaluega.

Tuputupu ae foliga

E leai se eseesega o le cacti fluffffy mai isi ituaiga o cacti masani i le fale. O le eseʻesega taua o luga o le laʻau o loʻo i ai ni lauulu paʻepaʻe manifinifi e ufiufi atoa. Ona o lenei uiga lauulu lanu, o laʻau o lenei ituaiga ua maua ai foʻi le igoa tauvalaau "Peruvian old man".

  1. Cacti gaogao e fia 'onosaʻi i le lā. Latou te manaʻomia faʻasusu pei o le eleele koma mago, ma mai Oketopa ia Aperila faʻasusu mafai ona faʻaititia i le 1 taimi i le masina ao le laʻau le moe.
  2. O le tulaga autu mo tuputupu ae suamalie, e aofia ai fluffy cacti, o se lelei faatafe, sina acidic eleele lea e le tumau ai le susu. E mafai ona e faʻaopopo faʻalautele le kelei pe oomi foʻi le piliki i le ulo, e faʻatagaina ai le ea e pasi atu i aʻa o le laʻau.
  3. E ui lava i lo latou fiafia i le lāmala, e masani ona manaʻomia e le cacti le susū o le tino. Peitai, flacty cacti le tatau ona taʻele i le taʻele. O le lauulu ufiufi o latou luga i ai se puipuia puipuiga.

    Ma mai le susū, o le a latou taofi le toe fluffy ma crumple. Lenei o le a talepeina le puipuia masani pa puipui, ma o le laʻau o le a faʻaalialia i le siosiomaga aafiaga. E sili atu le faʻasusu o le ea i totonu o laʻau ma le pefu o le vai lelei, e le faʻatutu i luga o lauulu ma e le faʻatupuina se limescale ia i latou.

  4. Fugffy cacti alofa susulu o le la. O le tele o lauulu i luga o le suculent, o le sili atu le malamalama e manaʻomia. E le gata i lea, na te le fefe i se susulu tuusaʻo o le la. O le mea autu e le o le faʻaali saʻo i se malamalama susulu nofoaga ina ua maeʻa le taumalulu, ae ia faʻatagaina ia fai sina fai ma masani.

E masani ona le fuga mai le togafiti gafatia i le fale. Masalo, o le leai o se fugalaʻau e mafua mai i le mea moni o le fale i luga o faʻamalama latou te le oʻo atu i le tutusa tele e pei ona i lo latou nofoaga masani. Naʻo tagata faʻapitoa i mea tau greenhouse na mafai ona faʻatupu lelei tulaga mo le fugalaʻau.

Igoa ma ata o ituaiga

Matou te fautua atu ia e faʻamasani ia oe lava i le lisi o igoa o ituaiga eseese o fualaʻau toto mai le aiga o Cactus, a latou faʻamatalaga ma ata, faʻapea foi ma le suʻesuʻeina o fautuaga puʻupuʻu pe faʻafefea ona tausi tagata suʻe ina ia mafai ai ona latou maua se olaga lelei.

Cephalocereus senilis

O Cephalocereus o se vaega tele o laʻau suamalie, aofia ai pe a ma le 50 ituaiga. Ae ui i lea, Cephalocereus senilis poʻo Senile Cephalocereus e sili ona lauiloa.

E le manaʻo Cephalocereus ile palapala tele, e tatau ona faʻasūsū naʻo loʻo mago. I le taimi lava e tasi, o le ea mago mo se laʻau e faʻaleagaina foʻi, o lea e le mafai ai ona e tuʻu latalata i le faʻavevela o masini. O isi taimi e fautuaina ai le faʻasusu o le 'ea i luga o le laʻau.

Cephalocereus e le fiafia i faʻalaʻau toto. Latou matua le mafai ona faʻaopopoina i le eleele, a faʻapea o le laʻau o le a tali leaga ma ono maʻi.

Espostoopsis

Espooopsis e fanau i Pasila. I le natura, e tupu e oʻo i le 4 m, a o fai au manifinifi au lala i le faʻavae. O le i ai o fulu papaʻe faʻatasi ai ma lauulu samasama e avatua ai i le laʻau se foliga faʻapitoa. Ae e oʻo lava i se mafiafia puipuia vaega e le maua ai le lava puipuiga - faʻatasi ai ma le soʻona faʻatupuina moli, espesoopsis mafai ona mumu.

O le Espooopsis e matuaʻi faʻaaoga tele le vevela ma e le taliaina le faʻavaʻa o le susu. I se tulaga lautele, o lenei laau e sili atu le le fiafia nai lo isi ituaiga o fluffy cacti. O le mea lea, e sili atu le laʻititi masani i faʻaputuga o teu fugalaʻau.

Oreocereus celsianus (Oreocereus celsianus)

Oreocereus selsa i tulaga masani e mafai ona tupu aʻe i le 1 mita le maualuga. O lona uiga iloga o le i ai o uma nila ma lauulu i le taimi e tasi. E le gata i lea, ova taimi, e suia le lanu o nila. I totonu o se cactus talavou, latou e lanu samasama, ma i tausaga latou mauaina se mumu samasama. O fugalaʻau o Oreocereus Selsa e mumu, ae seasea aliaʻe i le fale ma naʻo totonu ua lava matutua laʻau.

Selsa Oreocereus e matua le faʻaaloalo i le tausiga. O le autu tulaga mo lona lelei atinae o le i ai o susulu malamalama.

Oreocereus troll (Oreocereus trollii)


O le laueleele o lenei cactus o Northern Argentina. E pei lava o le Selsa Oreocereus ua taʻua i luga, e i ai uma ona lauulu ma nila.

Oreocereus troll tupu i luga i le 60 cm le maualuga. Lona ufiufi e ufiufi i lauulu uumi e mafai ona oʻo i le 7 cm le umi. Ina ia maloloina le vao tuitui ma lauulu o lenei cactus, e fautuaina e faʻaopopo sina limu i le palapala.

Espostoa nana


O le igoa Espostoa e sau mai le igoa o le tagata fai botani i Peru, o Nicolas Esposto. I le fale i Peru ma Ecuador, o nei cacti e tutupu i luga o mauga malifa ma mafai ona oʻo atu i le maualuga o 5 mita. I luga o faʻamalama, o ona ituaiga teuteu e masani lava ona tupu, tupu aʻe i le 70 cm ma leai ni lala.

O le Espoo nana e tele lona paʻepaʻe. Mai se mea mamao, e pei o se paʻepaʻe paʻepaʻe pe silvery, e matua mafiafia lava.

O le eseʻese o ituaiga ma ituaiga o cacti faʻateʻia ma fiafia. Mo le totoina, e mafai ona e filifilia se laʻau mo soʻo se tofo - e mafai ona avea ma toafa ituaiga, faʻapea foi mumu ma piniki, e aunoa ma le vaotuitui ma matua uumi ma tele. Ma mai tamaʻi ituaiga, e mafai ona e faia se paluga i le tulaga o se tamaʻi fale vevela. O le Ferocactus manaia o le a faʻafiafiaina oe i ona vao tuitui lanu, ma o fugalaʻau pupula o Echinocereus ma Rebutia o le a le tuʻua ai se tasi e le fiafia ma o le a faʻafiafiaina e le gata ia te oe, ae faʻapea foi ma au malo.

Espostoa senilisila


O le Espostoa Senilis poʻo le Espostoa senile e amata mai i Ecuador ma le ogatotonu o Peru. O se koluma suamalie, i le natura e mafai ona oʻo atu i le 2 mita le maualuga.

O tulafono o le tausiga mo lenei ituaiga meaʻai e eseʻese mai isi faʻatama. O le tau feololo ma le malamalama susulu e manaʻomia, aʻo le le lava o le malamalama e mafai ona mafua ai ona faʻasolitulafono le soʻotaga ma soʻona umi.

Tusitusiga. Espostoa Senilis e le gata ina fuga i tulaga masani, ae e fuga foi i le po. O le mea lea, o le mauaina o lona fuga o se seasea manuia.

Mammillaria bocasana (Mammillaria bocasana)


O le Mammillaria bocasana poʻo le Mammillaria bokasana o se tagata suamalie faʻatuputeleina i Mexico. E i ai lona faʻataʻamilosaga foliga. O lona uiga iloga o le mafuli e fausia togavao mai le tele o laʻau ma le leai o ivi asoaso i luga.

Tusitusiga. Mammillaria tu mai i fafo mo le foliga o ona tuʻugamau: e lua ituaiga o latou. Taʻitasi areola aofia mai 1 i le 4 tutotonu tutoʻatasi, o loʻo i ai se foliga-pei foliga, ma faʻataʻamilo ia i latou e tele e pei o le 30-40 radial manoa laitiiti, pei o lauulu. Ona o lona tulaga le masani ai, o le vao tutotonu na faaaoga e tagata tagatanuu o ni fagotaga.

Mammillaria ola vave vave ma toe gaosia lelei vegetative. E fuga sili atu foi ona faigofie i le fale nai lo isi flacty cacti. Fugalaʻau masani ona tupu i le taumafanafana. Mammillaria fugalaʻau e laʻititi, e oʻo atu i le 2 cm le lautele ma e mafai ona malamalama, paʻepaʻe ma kulimi, poʻo le mumu samasama. Afai e te fiafia i le aʻoaʻoina e uiga i isi ituaiga o Mammillaria, ona matou fautua atu lea e faitau lenei tusitusiga.

Straus 'Cleistocactus (Cleistocactus strausii)


Strauss's Cleistocactus e iloga i ona foliga. E i ai lona umi manifinifi ogalaau, lea e tusa ma le 15-25 ivi asoaso. I luga o loʻo i ai ni nila manifinifi o loʻo i ai se pupula siliva. E matua mafiafia lava latou te foliga tutusa foi ma lauulu o loʻo i totonu o ituaiga eseese, e ui lava e leai.

I le natura Cleistocactus mafai tupu oʻo i le 4 mita i le maualuga, Peitai, e tupu lemu, fuga mafai tupu i le na o le 5th tausaga o le olaga. E pei foi o isi flacty cacti, o le tele o taimi e faʻatoa mafai ona ausia lea ile fale vevela.

E ui lava i le mea moni o le fuga o fluffy cacti o se seasea vaʻaia ma toetoe lava a le mafai i le fale, oe le tatau ona teʻena e fafagaina i latou. O le le masani ai foliga mai o nei succulents e matua mataʻina o le a mautinoa mautinoa o le a avea ma sili ona fiafia i ai i le aoina o soʻo se grower.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tiny Cactus. Repotting + Watering Tips (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com