Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

2 ituaiga o rimoni e aunoa ma ni fatu: uiga o ituaiga, aoga aoga meatotino ma le ata o fualaʻau i le faʻamatalaga

Pin
Send
Share
Send

O le rimoni o se fualaʻau e afua mai i taimi sili ona anamua. Mo le taimi muamua, o sea fualaʻau na aʻoaʻoina i atunuʻu anamua e pei o Eleni ma Roma.

Na tele taimi na alu ma salalau le rimoni i le lalolagi atoa, i le faʻamaonia lelei o ia lava i soʻo se mea.

I aso nei, e mafai ona e mauaina sili atu i le sefulu ma le lua ituaiga eseese, ae o le sili ona manaia i totonu o latou o le rimoni e aunoa ma ni fatu. I lenei tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai i ata ma uiga o sui o lenei ituaiga.

E i ai ituaiga eseese?

Ioe, ese lava, ae o loʻo iai le rimoni e aunoa ma ni fatu. Ona o le mea moni o le galuega a le aufaifaatoaga e le tumau lemu, ua latou mauaina le tele o ituaiga eseese o lenei aganuu. I le avea ai o se tulafono, o le tele o tagata e masani i ituaiga ruby-lanu, ae o loʻo i ai foʻi ituaiga o samasama, papaʻe ma piniki fugalaʻau i le lalolagi.

O le rimoni leai se fatu na muamua maua i Amerika. Mulimuli ane, na amata ona totoina e le aufaifaatoaga se vavega faapena i Europa ma Asia. O le rimoni fua e leai se fatu e tofo e tutusa ma lona paʻaga ma fatu i totonu.

E taua le maitau o na 'eseʻese na maua i Europa eseʻese mai le muamua i le faʻateleina numera o faʻatoʻaga i vaitau.

Uiga o ituaiga ma ata

O ituaiga o rimoni e sili ona lautele faʻaaogaina, e le o iai ni lua, e lua ituaiga tuʻusaʻo. Lalo o se faʻamatalaga ma le ata o nei vaʻaia vaʻaiga.

Amerika

Fua tetele, tusa o le tolu selau kalama. La latou lanu e samasama ma se uiga mumu. O fatu taumafa e laʻitiiti i le lapopoʻa ae e sua tele.

Sipaniolo

O loʻo gaosia i se tulaga tele i lenei atunuʻu. O fualaʻau e mafai ona oʻo atu i le 400 i le 800 kalama.

E i ai se aoga mai le 'aiina o ia fualaʻau?

Valaʻauina o rimoni leai ni fatu, oe manaʻomia le malamalama o fatu o loʻo iai pea, ae i se laʻititi ifo, e mafai ona 'aʻai uma. O fatu e tuʻuina mai o ni fatu, ma a aunoa ma lo latou i ai, e le mafai e le laʻau ona tupu. O fatu i ia fualaʻau e matua malū ma toetoe lava a le vaʻaia pe a faʻaumatia.

O le selau kalama o fualaʻau e aofia ai le sili atu i le 60 kcal. O le oloa o loʻo iai vitamini o le kulupu B ma le C. sua e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻalauteleina ai le puipuiga o tagata. O sea oloa faʻaititia le ono maua o le kanesa, ma o le avega i luga o le gastrointestinal tract ua matua faʻaititia.

Faʻafitauli

Mafaufau i le lelei foliga o le oloa, se tasi le tatau ona galo e uiga i le contraindications:

  • E ui lava i le maualalo o le avega i luga o le gastrointestinal tract, o le fetus e faʻafitia i tagata o loʻo maua i manava manava.
  • Faʻapea foi, aua le aveina rimoni mo tagata e maua i le maʻisuka, ma tagata e i ai ni ituaiga o allergies.
  • O le rimoni e faʻasese i tamaiti laiti.

O fea ou te faʻatau ai?

Lenei ituaiga o rimoni mafai faʻatau i le toeititi lava tele tele supamaketi poʻo maketi. E atili sua le fatu pe a leai ni fatu. O le lanu e mafai ona lanuuliuli mumu pe mumu mumu. O fatu e leai ni fatu o le laʻau e sili atu le tofo ona e sili atu ona suamalie.

I Moscow, o le kilokalama o sea ituaiga laʻau e i ai le tau e 200 rubles pe sili atu, ae i St. Petersburg o le tau maualalo amata mai 145 rubles.

Tuputupu ae ma tausi

O aso nei, o le rimoni, e leai ni ona fatu, ua taatele i Sepania, o iinei lava e ola ai i le tele o aofaʻi. I le tatou tau, e matua faigata lava ona toto se faʻatoʻaga, o lea o loʻo avatu ai rimoni ia matou mai Turkey poʻo Sepania. Ae talu ai ona o le tau ua mafanafana talu ai nei, o le toʻatele o tagata ua amata ona taumafai e totō le rimoni laau i le greenhouse tulaga.

E taua le iloa o sea ituaiga laau e le tau filifili e uiga i le ituaiga o eleele. Ina ia mafai ona sili ona suamalie i fualaʻau, e tatau ona tuʻuina i le laʻau le tele o le la ma le tau feololo.

E oʻo lava i fafo, e le faigata ona tausi le laau, ae o lea lava tuʻua ei ai ana lava faʻapitoa nuances:

  • O le maualalo o le vevela e afaina ai le laʻau.
  • O le laʻau e tatau ona puipuia mai ave tuusao, e pei o le mu e ono aliaʻe.
  • E taua tele le faʻasūsū masani mo lenei ituaiga rimoni.
  • I le tautotogo, e tatau ona teuteu le laau i le aveʻeseina o lala ma faʻaleagaina lala.
  • E masani ona toto le rimoni i tafatafa o isi laʻau. I lenei tulaga, e mafai e le laʻau ona faigofie pikiina soʻo se faʻamaʻi mai ia latou.

O se oloa e pei o le rimoni ua faʻavasegaina o se taʻua o vailaʻau vailaʻau. Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, tatou mafai ona gaosia sua, lea e aafia ai le faaleleia o le tagata puipuiga ma aveina tele lelei uiga lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Визитка на конкурс Мисс УИГА 2017 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com