Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Herzliya - o le a le mea faʻapitoa e uiga i lenei nofoaga i Isaraelu

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Herzliya (Isalaelu) e i ai sona tulaga sili ona lelei: luga o le Metitirani talafatai, na o 12 km mai Tel Aviv. O lenei latalata vavalalata o se tasi o mafuaʻaga ua mafua ai ona lauiloa Herzliya o "Tel Aviv's rich sister."

O le tausaga faʻavaeina o Herzliya e manatu i le 1924, ina ua faamautu le aiga Lancet i fanua tuʻufua ae lafulemu o le Sharon Valley. E le o toe mamao, e 7 isi aiga na amata nofoia i lenei itu, ma ina ua mavae ni nai masina e tusa ma le 500 tagata ua uma ona nonofo iinei. I le 1960 Herzliya avea aloaia o se taulaga.

O aso nei o Herzliya e aofia ai le tusa ma le 24 km ², ma o lona faitau aofai e lata i le 94,000 tagata. Faʻafetai i le tele o kamupani IT o loʻo tu iinei, Herzliya o le lona lua sili ona tele tautupe taulaga i le atunuʻu.

O le mea pito sili ona fiafia iai o le taulaga o Pituach ("le nuʻu o milionea", "Silicon Valley" o Isaraelu) - o le sili ona taʻutaʻua ma taugata nofoaga nonofo i Isaraelu. Pituach o le lona lua ma autu mafuaaga mafuaʻaga Herzliya avea "Tel Aviv's mauoa tuafafine."

I le vaega tafafao maimoa i le nofoaga, o loʻo tosoina i luga o le sami le sami, e mafai ona e mauaina mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei ma le mafanafana: faletalimalo taugata, kalapu lakapi, matafaga sili ona lelei.

O le taulaga o Herzliya i Isalaelu, o se ata e mafai ona e mauaina i luga o lenei upega tafailagi, o se nofoaga lelei e mafai ona faʻaleleia ai lou soifua maloloina, maua ai se malologa lelei i luga o le matafaga, ma faʻaalu ai le taimi e suʻe ai mataʻaga eseese. E fiafia tagata uma e malolo iinei: tagata faʻafiafia i faʻafiafiaga fiafia, ulugaliʻi faʻaipoipo ma fanau, tagata matutua, ulugaliʻi faʻaipoipo.

Matafaga aso malolo i Herzliya

I le taumafanafana, o le taulaga o Herzliya i Isaraelu e faʻamalieina ai ana malo i le susulu mai o le tau (o le vevela o le ea e lata i le 30 ° C), o vai mafanafana lava o le Sami Metitirani, o le oneone matagofie o ona matafaga matagofie.

O le talafatai i Herzliya e lava lona maualuga, o le mea lea, mo le alu ifo i le sami ma alu aʻe ai, e faʻaopopo i faasitepu ma ala, 2 faʻaonapo nei lifi o loʻo tuʻuina atu. Latou te faigaluega mai le 6:00 i le 24:00.

E 7 matafaga taulaga i Herzliya (o lo latou umi atoa o 6 km), o le faitotoʻa lea e matua saoloto. Mea uma lava saunia lelei mo tafaoga iina. O faletaele mafanafana e faʻatulagaina uma ile 100 m. E i ai potu tapunia e mafai ai ona sui ou lavalava ma taʻele (taʻitasi mo aliʻi ma fafine). E latalata i le apitaogalu o loʻo iai se vai taele faʻasoa e mafai ona e fufulu ese ai le vai masima. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai paipa ina ia mafai ai ona e mulumuluina le oneone mai ou vae, ma o loʻo iai nofoa faʻalelei i o latou autafa. Sun loungers, faamalu ma solo o loʻo lisiina i soʻo se mea.

I le teritori atoa, o tagata faʻatalitali o loʻo savavali lava, e tuʻuina vai inu ma meaʻai i tagata tafafao. Lenei e mafai ona okaina le 'aiga o le taeao ma le aoauli tuusao i le potu malolo.

O le ulufale i le vai e papaʻu, o le pito i lalo e lelei, oneone. O isi taimi e i ai ni galu malolosi, tuʻituʻi tuʻusaʻoina oe mai ou vae ma le fiasefulu mita le mamao mai le nofoaga e ulufale ai i totonu o le vai.

Ou te fiafia o loʻo i ai ni laveaʻi. Latou te faigaluega mai le taeao po seʻia oʻo i le 18:00 - o le taimi lena e pogisa ai, o lea e tatala aloaʻia ai le matafaga seʻia oʻo mai i lena taimi.

O loʻo avanoa taʻavale e leai se tau i le talafatai atoa. E ui lava e lava le lautele, o le sailia o se leai se paka taʻavale avanoa e mafai ona faigata, aemaise lava i le vaitau ma aso malolo. Ona tatau lea ona e vaʻai mo se nofoaga talafeagai i auala lata mai o le taulaga, ma mai iina alu i le sami.

Sili ona lauiloa matafaga

Faatasi ai ma matafaga uma o Herzliya, Akkadia e sili ona lauiloa. E pei ona taʻua e turisi ma tagata nonofo i Herzliya, o Akkadia atonu o le nofoaga sili lea e malolo ai i le sami atoa o le Metitirani. E lautele lautele, ma le sologa lelei faʻateleina loloto i le alualu i lalo, ae savali savali mamao i matu i le vai e le faigofie ona o le mea moni o tamaʻi tamaʻaʻa suia le oneone. E tele aʻoga faaseʻe iinei, e mafai ona e galue faʻataʻitaʻi ma se faiaoga ma mautotogi mea manaʻomia. O se kalapu vaʻa yacht faʻaonapo nei o loʻo tu latalata i Akkadia.

O le matafaga Ha Nechim e lelei foi. E atoatoa saunia mo malologa malologa o tagata e le atoatoa le malosi.

O matafaga o HaSharon ma Zvulun e tatau ona iai le alofa faʻapitoa i tagata o le taulaga.

Ha Nifrad matafaga e lauiloa mo le mea moni na filifilia e le Orthodox Iutaia. E mafai e aliʻi ma fafine ona asia, ae e naʻo aso 'eseʻese, e malilie uma i ai le vaiaso.

O faailo o Herzliya

O le pulega a Isaraelu faʻaalu tele tele aofaʻi i le atinaʻeina o le 'aʻai, e aofia ai ma' eli eli eli, i le tausiga o 'eseʻese aganuu mea, i le faʻamautinoaina le faʻasaoina o faʻasolopito ma faʻanatura mataaga.

O le a lau mea e fai i Herzliya e ese mai le aau i le sami? O a ni vaʻaiga mataʻina e mafai ona e iloa atu ii?

Uafu o Herzliya

O le yacht marina o se tasi o faʻatosina sili ona taua i Herzliya ma Isalaelu, aua o le uafu sili ona tele i Sasaʻe tutotonu. E tusa ma le 800 nofoa mo vaʻa eseese, ma e mafai e soʻo se tasi ona totogi se vaʻa pe leai se kapeteni ma alu i le sami. I le taumafanafana, Herzliya Marina e le gata o se marina, ae o se nofoaga foi mo savali i tafatafa o le sami, konaseti ma taʻaloga taʻaloga. E i ai le mea e malolo ai: faleʻaiga, faleʻaiga, faleoloa, faʻaseʻe vai a tamaiti. I faaiuga o vaiaso, e faʻatautaia e le marina se faʻafiafiaga (lea e taʻua o se faʻailoga iloga), e mafai ai ona e faʻatauina ni mea faʻamanatu manaia.

Tuatusi o le uafu i le vaa: St. Shell 1, Herzliya 46552, Isaraelu.

Modern Art Museum

Habanima Street 4, Herzliya, Isaraelu - i le tuatusi lea e tu Herzliya Museum of Contemporary Art, o seisi tosinaga o le taulaga taulaga.

O le fale mataaga faʻatulagaina 4 le tumau faʻaaliga tausaga taʻitasi, tasi o ia aofia ai 50 tagata taʻitasi faʻaaliga tuʻufaʻatasia e le tasi autu. I le taimi o nei gaioiga, galuega a le au tusiata o aso nei mai Isaraelu ma isi atunuʻu o loʻo faʻaalia.

O faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai galuega o ituaiga ma auala eseese: valivali, faʻatagata, puʻeina o ata, faʻapipiʻiina, faʻatinoga, ata ata vitio. O faʻatagata e masani lava ona faʻaalia i luga o le teritori e sosoʻo ma le fale mataaga, i totonu tonu o le ea.

O le ulufale ulufale i le fale mataaga tau 30 sekeli, ma e mafai ona e asia lenei tosina i taimi faapena:

  • Aso Gafua, Aso Lulu, Aso Faraile ma le Aso Toʻonaʻi - mai le 10:00 i le 14:00;
  • Aso Lua ma le Aso Tofi - mai le 16:00 i le 20:00.

Herzliya taulaga paka

O lenei faʻailoga sa aliali mai i le 2002. Ona faʻaalu ai lea e le pulega a le atunuʻu le tele o tupe ile faʻafesuiaʻiga o se fanua tuʻufua, ma o le iʻuga o Herzliya Park. Matagofie, teuteu lelei, faʻamalieina, ua avea ma nofoaga fiafia mo tagata tafafao ma asiasi turisi. Tagata uma o le a mauaina se mea e fiafia i ai iinei:

  • Mo tagata fiafia i se ituaiga olaga taʻaloga, o se malaetaʻalo ma ni ituaiga masini faʻamalositino ua faʻaauupegaina. E i ai foi le matagofie 1 km auala auala mo jogging pe savali. I tafatafa o le ala o loʻo i ai se sikuripolo o loʻo faʻaalia ai le vevela ma le taimi - a maeʻa vae taʻitasi e mafai ona e vaʻai i le taimi na alu ai e manumalo ai i le 1 km
  • Mo tamaiti o vaitausaga eseʻese, o se malae taʻalo tele ma eseese fesuiaʻiga, o ata faasolo, labyrinths, o se bungee ua faʻaauupegaina. Motugaafa mo tina: a o matamata tama o taaalo tamaiti, e mafai ona e alu e faatau i le 7 Stars faleoloa faatau i le isi itu o le auala.
  • O mutia matagofie ma faʻamalu o le la o le malu lelei atoatoa lea mo i latou o loʻo vaʻai e taʻoto ile vao.
  • Mo e fiafia i pikiniki o loʻo iai se vaega faʻapitoa e iai laulau ma papakiu. E i ai foi ni lelei kafe.
  • O nofoa i totonu o le lanumeamata ma luga o le matafaga o le vaituloto, e masani ona pepese ai rane, e fetaui lelei mo tagata fiafia.
  • Mo i latou e omai e savalivali i le latou uo fa avae, o loʻo tuʻuina mai se nofoaga faʻapitoa.
  • O le avanoa matala ma le fale faʻafiafia o nofoaga ia e masani ona faia ai konaseti ma lesona siva.

Lenei nofoaga faʻailoga nofoaga o loʻo tu i le ogatotonu o Herzliya. O le paka e faʻatapulaʻaina: i le itu i sasaʻe - e le auala o Yosef Nevo, i le itu i saute - i luga o le alalaupapa o Ben Zion Michaeli, i sisifo - i le alatele o Ayalon ma le itu i matu - i luga o le alatele o Menachem Begin. Le tuatusi saʻo: Lata i le Fitu Fetu Faʻatau Fale, Herzliya, Isalaelu.

Apollonia National Park

I le itu i matu o le taulaga, i le talafatai o le Metitirani, o Apollonia National Park, e taʻua foi o le Arsuf Park.

I aso ua tuanaʻi sa i ai se 'aʻai anamua i luga o lenei nofoaga, o lea ua naʻo toega o le crusader citadel (fausia i le 1241-1265) o totoe. I le faitotoʻa o le teritori, o loʻo iai foʻi seisi mea faʻatosina mai anamua: o le ogaumu, na faʻaoga e le Byzantines e faʻamumu ai tioata ma omea.

Malosi atu nai lo fale anamua, o manatu e matala mai iinei e matua ofoofogia lava. Apollonia Park e taoto i luga o se pupū, mai lona tumutumu e mafai ona e vaʻaia ai le sami, tuai Jaffa, Kaisareia.

O le teritori o le paka e laʻititi ma lelei fuafuaina. Ua uma ona faataoto ala e talafeagai mo falemaʻi ma nofoa uili. E i ai faleuila, nofoa ma laulau tafaoga, ma e iai vai inu. E i ai le avanoa paka paka i luma o le faitotoʻa.

O lenei natura faʻatosina mai e faigofie ona asiasi i ai aso uma o le vaiaso: mai le Aso Gafua i le Aso Faraile mai le 8:00 i le 16:00, ma le Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa mai le 8:00 i le 17:00. E sili pe a e vave sau i inei ma aso o le vaiaso, aua mai le 11:00, ae maise i faʻaiʻuga o vaiaso, e toʻatele tagata e omai.

Ulufale e totogi - 22 sekeli (tusa $ 5) mo se tagata matua, 19 sekeli mo tamaiti aʻoga ma 9 sekeli mo tamaiti.

O itula amata ma pili ulufale na faʻafouina ia Tesema 2018. Soʻo se isi suiga e mafai ona maua i taimi uma i luga o le aloaʻia Apollonia National Park 'upega tafaʻilagi: www.parks.org.il/en/

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E fia le tau o se tafaoga i Herzliya

Herzliya o se masani masani i Isaraelu, o loʻo tuʻuina atu ai le tele o auaunaga maualuga i tagata tafafao. E manino lava o ia faʻamafanafanaga e le taugofie. Lenei e tatau ona manatuaina pe a fuafuaina lou nofo iinei: o le a le ituaiga o fale e mautotogi, le mea e 'ai, malolo luga leai se gataifale pe asiasi totogi totogi.

Nofoaga

I le aotelega, e tusa ma le 700 fale faletalimalo i Herzliya, o le tele o na fale o loʻo tu i luga o le matafaga. E tele isi faletalimalo e 4 * ma le 5 * i lenei aʻai o Isaraelu nai lo le mea e nonofo ai le paketi (e ui o le manatu o le "paketi" mo se faleoloa taugata e faʻatusatusa).

Ni nai lauiloa 5 * faletalimalo i Herzliya:

  • Dan Accadia Faletalimalo o loʻo tu tonu i luga o le matafaga ma ofaina ai ana malo 208 matagofie potu. Oe mafai ona totogi se lua potu mo le aso i le maualuga vaitau mo lena ituaiga o tupe: tulaga faʻapitoa - mai le 487 €, potu "Faʻatoʻaga" - mai 686 €.
  • Herota Herzliya Faletalimalo o loʻo tu i le matafaga. Nofoaga i se lua potu i le taumafanafana o le tau mai 320 i le 1136 € i le po.
  • O le Ritz-Carlton o loʻo tu i le vaega o Marina, luga o le Arena Shopping Center. O lenei faletalimalo o se ituaiga o faʻailoga iloga o le taulaga, o lona autu o loʻo iai le vaitaʻele i luga o le fale, lea e maua ai se vaʻaiga matagofie o le 'aʻai ma vai. O le potu e faʻaluaina maualuga ia Iuni e 483 € i le po, ma potu faʻapitoa (o le tele o latou potu) - mai le 679 €.

Sili atu filifiliga paketi o loʻo manaʻomia:

  • Sharon Hotel Herzliya o loʻo tu i le taulaga, i totonu o le mamao savali mai le matafaga. O se potu faʻalua faʻatulagaina i le taumafanafana tau mai le 149 €, o se tasi ua faʻaleleia - mai le 160 €, o le deluxe - mai le 183 €.
  • Aparthotel Okeanos i luga o le Matafaga. Fale mautotogi potu mo le lua i le maualuga vaitau tau 164 € i le po, o le potu lava e tasi ma le sami vaʻaia - 186 €, potu masani - mai le 203 €.
  • Benjamin Herzliya Business Hotel o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga faʻatau. Lenei e mafai ona e mautotogi lua potu mo 155 - 180 € i le aso.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

E le itiiti ifo faleʻaiga ma faleʻaiga i Herzliya nai lo faletalimalo. O se taumafataga lelei i le faleʻaiga ogatotonu e mafai ona tau ai le $ 14-17, o le taumafataga e tolu vasega mo le toʻalua o le tau e $ 50-60. E mafai ona maua sau meaʻai mama ile fale meaʻai vave mo le $ 12-15.

Faʻafefea ona alu i Herzliya

Tagata tafafao maimoa mai fafo e fia malolo i lenei nofoaga Israeli masani ona taunuu i le Ben Gurion Airport (Tel Aviv), ma mai iina latou te o atu ai i Herzliya e ala i nofoaafi, pasi po o taxi.

  1. E i ai le fale pasi i luma o faitotoʻa 21 ma le 23 o le Terminal 3. Ave le pasi numera 5 i le malaevaʻalele City tulaga, mai le mea pasi pasi mo Haifa - soʻo se tasi o latou o le a faia.
  2. O le nofoaafi i Ben Gurion Airport o loʻo tu i le fogafale i lalo (S) o le Terminal 3. I le nofoaga Nat-bg, ave nofoaafi 50 ma alu i le Haganah nofoaga i Tel Aviv. Ma e lua filifiliga - o se nofoaafi ma se pasi, ae o nofoaafi e sili atu ona talafeagai, talu ai o loʻo i ai le suiga i le nofoaga lava e tasi: nofoaafi numera 90, lea e alu saʻo i Herzliya.
  3. O se taxi mai le malae vaalele o le a tau e uiga i le 45-55 € - o sea malaga e matua talafeagai pe a fai e toatele tagata o lo o faimalaga.

Ae mo le malaga "Tel Aviv - Herzliya" (Isaraelu), o le filifiliga pito sili ona lelei o le nofoaafi numera 90, mulimuli mai le nofoaga o Haganah.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Carver Night Pro. Herzliya, Israel (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com