Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Filifiliga mo siʻiina masini mo le moega, o le nuances o le faʻagaioiga

Pin
Send
Share
Send

Mo fale mautotogi, aemaise tamaʻi laʻititi, o le faʻafitauli moni lava o le leai o se avanoa avanoa. O le mea lea, o latou e ona o loʻo sailia ni auala e sefe ai le faʻaaogaina avanoa. O le siʻiina mo le moega e mafai ona fesoasoani tele ia i latou i lenei, o le faʻaaogaina o lea o le a faʻasaʻolotoina ai se vaega o le nofoaga malolo. Mafaufau i uiga o eseʻese tisaini o siisii ​​masini ma moega.

Faamoemoega o auala

O le siʻiina o auala e faʻatagaina ai le faʻalauteleina o galuega a moega ma faʻamatuʻu ese ai se vaega o le potu malolo o le fale. E lua auala e fai ai lenei. O le mea muamua e mafai ai ona faʻasolo i luga le moega ma tuʻu i totonu o le pusatu. Ma e mafai ona e faʻaliliuina i se isi meaafale mo se taimi e le faʻaaogaina ai le moega, ma faʻamatuʻu ese atu ai se avanoa avanoa maua.

O le auala lona lua e faʻaopopo ai le moega i le mafai ona teu mea a le fale, ie ma lavalava. O le atigipusa mo ia e tuu i lalo o le moega oso aʻe. O se tali e mafai ona aveʻesea le manaʻoga e faʻatau se ofu mo ie lino, faʻatagaina oe e sefe tupe ma potu potumoe avanoa e manaʻomia e faʻapipiʻi ai lenei fasi meaafale.

Siʻi i luga moega ei ai isi uiga aoga:

  • Latou te teuina ma le faʻaeteete mea - o le mea e moe ai tapunia le atigipusa faʻamau ma e le faʻatagaina le pefu e ui atu i totonu;
  • E i ai o latou aulelei foliga vaaia - o mea e moe ai e mafai ona faigofie ona tuʻuina i totonu o se atigipusa ma le moega foliga sili ona matagofie matagofie;
  • Latou te faʻafaigofieina le faʻamamaina - o le pefu e le faʻaputuputu i lalo o sea moega ma o le a mama i taimi uma iina.

Ina ia siʻi aʻe ma uu le nofoa, e faʻapipiʻiina ni masini faʻapitoa

Eseese

E tolu ituaiga o moega lifi:

Tusi lesona

O le pito sili lea ona faigofie faʻaalu i luga ole faʻavaega. O lona faʻavae o le faʻagaioiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le malosi faʻaletino o le tagata, aua e le o iai ni malosiʻaga iunite e tauia ai le mamafa o le moega ua siʻi aʻe. Lelei o tusi lesona auala: tau maualalo, anagata ma le faʻatuatuaina.

E le fautuaina e faʻapipiʻi masini siʻi lima i luga o moega o tamaiti. Atonu e le mafai e le tamaititi ona faʻataʻitaʻia le fofola o lona moega na o ia ma manuʻa ai.

Ua utaina le tautotogo

I le avea ai o se ea, o ia ituaiga auala e faʻaaoga ai coil spring, e avea ma vaega o le avega ma matua faʻafaigofieina le suia o le moega. Afai e talafeagai e faʻaititia le malosi o le masini, e lava e aveʻese ai vaipuna, ae e le mafai ona faʻateleina. I le aluga o taimi, o vaipuna e faasolosolo lava ona sosolo, o sooga sooga ma, i le iuga, o le masini e tatau ona suia.

I luga o le kesi mea faʻateʻia

O lenei siʻiina masini e sili atu le mafanafana aua e ave uma avega pe a siʻi luga o le moega. Lenei lelei faʻatagaina le faʻaaogaina o moega ma ia ituaiga auala mo fafine, talavou ma tagata e le atoʻatoa le malosi.

O sea moega siitia masini faʻaaogaina le kesi faʻateʻi avea o se eletise. E aofia ai le pusa e faʻatumuina i le maualuga o le mamafa o le nitrogen, o le suauʻu suauʻu ma le piston ma le ai uʻamea.

O le kesi faʻateiina masini e faʻaaogaina e aofia ai:

  • Papatusi uʻamea ma tulimanu;
  • Uamea au;
  • Luga kasa.

Papatusi ma tulimanu e faʻapipiʻi i le mea e moe ai ma i autafa o le pusa. Pe a tuʻuina i lalo, o papatusi faʻasolosolo i luga o au ma o le kesi aveina o loʻo omia i lalo o le mamafa faia e le mamafa o le nofoa. A oʻo i luga, o le malosi o le kesi o le kesi oomi le piston i se tootoo, lea e faʻaliliu sologa lelei le moega i se tulaga i luga.

O le malosiaga o le kesi o loʻo faʻailoa mai i Newtons (N). O moega manaʻomia masini ma le gafatia mai le 600 N i le 2200 N.

Pau lava le toe faʻaletonu o le ea i luga ma le kesi siisii ​​o lona maualuga tau, lea, peitaʻi, e tauamiotonuina e lona faigofie o le faʻaaogaina ma le tumau.

Fua ma uiga

Moega eseese i le tele o uiga, taʻitasi mea taua pe a filifilia le sili ona lelei filifiliga mo se moega siʻi.

Fua

Umi - o le umi masani o moega mo tagata matutua o loʻo mai le 200 i le 220 cm, mo tamaiti - mai 120 i le 190 cm. lautele - faʻamoemoe i le numera o moega. Moega o tamaiti e 60-70 cm le lautele, tasi moega 90-100 cm, masani faʻalua moega lautele mai le 120 i le 160 cm.

O le maualuga e filifilia ina ia faigofie ai mo ona tagata faʻaoga ona o i le moega ma ala i luga (mo tamaiti - maualalo, mo tagata matutua - maualuga). O tuʻufaʻatasiga o le uumi ma le lautele i totonu o faʻatapulaʻa tapulaʻa mafai ona matua eseʻese ma e filifilia faʻamoemoeina i manaʻoga o latou o le a momoe luga ai.

O moega fuaina 160x200 cm, ma le siʻiina i luga o le kesi, e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga mo faʻataʻitaʻiga lua. O nei tapulaʻa uma e aʻafia ai le filifiliga o le masini e faʻamau i luga naʻo le tuʻufaʻatasia ma isi uiga.

O le mamafa o le moega e masani ona aʻafia e le faamalu. E i ai le tele o ituaiga o ona faʻatumu ma o latou mamafa mafai ona fesuisuiaʻi tele. O le mamafa o le vaega o le moega siʻi i luga o le autu vaega i le fuafuaina o le ituaiga ma le mana o le siʻiina masini manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le punavai auala e le talafeagai lelei mo le siʻiina o se moega faʻalua ma se faamalu orthopedic, ia na o se tusi lesona. Ma mo se tasi moega ma le foam foam, o le faʻaaogaina o se taugata kesi auala o le a le faʻatonuina.

Mamanu

Moega ma le siʻiina masini maua lua ituaiga o mamanu - ma le faʻatafafa faʻataʻotoina o le moega ma le tulaʻi aʻe o le atoa moega faʻatū (potu teu ofu). E lua auala e faʻatupu ai le moega - faʻatasi ma faʻamau faʻatusatusa i le tulaga faʻasolosolo o le atigipusa i se mamao mai ia te ia, pe faʻapipiʻi pei o se tusi, mai le vae o le moega.

I se faʻaopopoga i le vae, soʻo se itu o le moega mafai foi ona siʻitia pe a fai o le siisii ​​i luga masini ua faʻapipiʻi teisi teisi. O se itu e manaʻomia e siʻi i luga itu, pe a fai o mafuaʻaga e sili ai le faʻatulagaina, na faia ai le tonu e tuʻu le moega i tafatafa o le puipui.

Uma filifiliga aofia ai le symmetrical faapipiiina o lua siʻi masini o le tutusa ituaiga i luga o le pusa. Mo se tasi-moega faʻamatalaga o lenei mamanu, soʻo se siʻi masini e talafeagai. I potu faʻalua, o se tulafono, e faʻaaluina le kesi, tusa lava poʻo le a le mamafa o le moega.

E i ai foʻi filifiliga e lua mo le siʻiina o le potu moe. E alu aʻe le moega a le o le laupapa savali poʻo le itu. I tulaga uma ia e lua, o le suiga e mafai ona faia i sina taumafaiga laitiiti pe a fai o le siʻi aʻe o lenei moega e faʻaaoga ai le ea kesi. Ae o lona malosiʻaga mo fesuiaʻiga taʻitasi ma le tasi-moega faʻamatalaga o le a eseʻese. Pe a e siʻi aʻe i luga le itu, e mafai ona faʻaaogaina se siʻiina i luga tautotogo. O se masini tusi lesona e masani ona le faʻaaogaina mo lenei mamanu.

O le faʻapipiʻiina o se kesi malosi i luga o le moega e le fautuaina, talu ai i lenei tulaga o le a matua faigata lava ona tuʻu i lalo pe siʻi luga le faʻavaʻa. O le mana manaʻomia mafai ona onomea fuafuaina fuafua i luga o le 10 N i le 1 kilokalama o le mamafa o le fausaga na siitiaina.

E tolu isi mea taua e mafaufau i ai pe a filifilia le ituaiga masini siʻi:

  • Faʻagaioiga - faʻatulaʻi masani o le nofoa poʻo ni taimi;
  • O le mafai gafatia o le tasi o le a moe i luga o ia;
  • Siʻi le tau - o le tau o ituaiga eseese o masini siʻi e eseʻese i le faʻasologa o le maualuga, o lea e le o tagata faʻaaoga uma o le a sauni e totogi tupe mo se siʻitia taugata le talafeagai.

Faalava

Vertical

Faʻaaoga saogalemu

Pe a faʻaaogaina ea moega, oe tatau ona mulimuli i faigofie faigofie tulafono:

  • O se ofu moe i se tulaga i luga e tatau ona puipuia lelei i le puipui;
  • A faʻalauteleina ma aemaise pe a tuʻuina i lalo moega, e fautuaina e tu i le itu o le fausaga;
  • Pe a faʻaaogaina se masini ma se mea e faʻateʻia ai le tautotogo poʻo se tusi lesona, o le potu i le siisii ​​i luga o le tulaga e tatau ona faʻamalosia atili ma se lagolago faʻapitoa.

O le sili ona saogalemu o masini kesi-siʻi i luga kesi. Latou te puipuia ma le saogalemu le moega i le siisii ​​tulaga, aua o le kesi siitia piston ua atoa faʻalauteleina ma i lenei tulaga e le mafai ai ona faʻavaʻa fua. O nisi kamupani e ofaina se kesi e siʻi i luga le kesi tautotogo kesi i le pusa, ae o le mea lea mo tagata soʻona faʻaeteete tagata faʻatau. O le moega, i le faʻavae, e le mafai ona paʻuʻu lalo i lalo. Tusa lava pe faafuaseʻi ona paʻu se tasi kesi, e alu lemu ifo le moega ona o le lona lua.

Faatuatuaina

Uma moega siitia masini e iloga e se sili maualuga tulaga o le faʻatuatuaina. Ae o i e manaʻomia ai ona e faia se faʻatanaga - e faʻasino lea i oloa a tagata gaosi oloa o loʻo avea ma taʻimua i tulaga o maketi mo nei masini ma ua faʻatuatuaina ai tagata faʻatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Siamani o loʻo avea ma ea e sili ona maualuga faʻaola, ma masini tautotogo Italia.

I tautotogo osooso, o le autu avega o luga o le tautotogo lava ia, lea e tau atu ai i le ofuina. I se faʻaopopoga, o masini o lenei ituaiga e le tatalia faʻateleina avega i luga o se nofoaga moe. I taimi e faʻaaoga ai, e puna i fafo isi vaipuna ma faʻasolosolo ona faʻaloaloa. Mo nei mafuaʻaga, o le tusi saisai ia latou e le sili atu i le 5 tausaga.

O le siʻiina o kesi e i ai le 10-tausaga tuutuuga ma ua fuafuaina mo le 20 afe siitiaina ma le tuʻuina i lalo o le moega, lea e faʻailoa mai ai le maualuga faʻatuatuaina o le kesi masini siʻiina. O le sili faʻatuatuaina ma anagata faiga o le tusi lesona masini faʻamauina. E faigofie le mafuaʻaga - e leai se mea e motusia iina.

I le faaiuga, fautuaga i le auala e filifili ai le saʻo o le moega siitia masini. Mo mama nofofua moega, tautotogo masini e atoatoa. Ae, a faʻatagaina e le paketi, e sili atu lava le filifilia o kesi. O lona tau maualuga o le a taʻuamiotonuina ia lava - o le masini o le a tumau mo le tele o tausaga e aunoa ma le toe faaleleia po o le toe suia. Ia, o le tusi lesona e talafeagai mo tamaʻi moega e le tau tatalaina i taimi uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Le son le plus aigu que lhomme peut entendre (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com