Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ua amata ona mou atu le "fetu Kerisimasi": faʻafefea pe a maʻi le poinsettia ma faʻapaʻu ona lau ia Tesema?

Pin
Send
Share
Send

Poinsettia o se matagofie evergreen laau o le Euphorbia aiga. Ua faʻaigoa e tagata le fugalaʻau o le "Star Star" poʻo le "Star of Peteleema" mo foliga le masani ai o mumu lanumumu mumu.

O le fugalaʻau e taʻua o le disposable, e ui o le mea moni o se evergreen laau ma mafai ona faʻafiafiaina tagata e ona mo le sili atu ma le tasi le tausaga. O le mafuaʻaga o loʻo taoto i uiga eseʻese o lona atinaʻeina ma faigata o le tuʻua.

Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai maʻi ma faʻamaʻi e mafai ona osofaʻia le lalelei, faʻapea foi ma le mafuaʻaga e le mumu ai laʻau ma paʻuʻu ese.

Aisea e le mumu ai laʻau ma toulu ese?

  • E togi ese e le fugalaʻau le lanumeamata. O le laʻau e foliga mai na faʻisa pe tu i se ata. E manaʻomia le tuʻuina atu ose paipa vevela, e aveʻese ai le ata faataʻitaʻi.
  • Loto lafoa atoa, o le a le mea e tatau ona ou faia? I le faaiuga o le tuputupu ae vaitau, o le fugalaʻulu toulu uma ona laulaʻau. O le mafuaʻaga e masani - o le fugalaʻau e alu e malolo. E manaʻomia le faʻatali seʻia paʻu lau laʻau uma ma tipi 'au i le afa ma seleulu, ma tuʻu le fugalaʻau i se pogisa, malulu nofoaga (o le vevela e le tatau ona maualalo ifo i le 10 ° C) mo 1.5 masina. I le taimi o malologa vaitaimi, feololo feʻaveaʻi faia. E oʻo atu i le taumafanafana, o le poinsettia o le a toe totogo laʻau lanumeamata.
  • Faʻafefea pe a paʻu ia Tesema? E foliga mai o Tesema o le taimi o le fuga o le laau ma e le talafeagai i lenei taimi le lafoa lau. Ae atonu e i ai mafuaʻaga mo lenei:
    1. maualalo le vevela o potu;
    2. ea matutu;
    3. laititi le malamalama;
    4. togitogi;
    5. leai ni ofu.

    I lenei tulaga, e tatau ona sailia ma aveʻesea le mafuaʻaga. Siʻi le fugalaʻau i se faamalama malamalama, faʻamautinoa le mafanafana o le vevela o le +17 poʻo le +20 ° C, tuʻuʻese ese ni ata faataʻitaʻi. Mai le tautotogo i le fuga, o laʻau minerale laʻau e faʻaulufale mai i totonu o le eleele faʻatasi i le 2 vaiaso (suaina fugalaʻau teuina "Agricola" poʻo le "Kemira"). I le taimi o fugalaʻau, potash fertilizers e faʻaoga faʻatasi i le masina.

Faamaʻi fugalaʻau

Soʻo se laʻau e manaʻomia le faʻalogo. Afai e te galo e uiga i le fugalaʻau luga o le windowsill, faʻamamuli faʻasusu, aua le matauina le vevela pulega, ona tasi le aso, tatalaina pupuni, oe mafai ona vaʻaia se le lavalava, mago laau.

  • E magalo pe a maeʻa le faʻatau. Poinsettia e masani ona maua i le taumalulu i le taimi o lona fuga, ma Ianuari-Fepuari o le vaitaimi o le maeʻa o fugalaʻau ma laʻau pa'ū. A filifilia se fagafao lanumeamata, e manaʻomia ona taʻitaʻia oe e le tulafono lea: aua neʻi e vaʻai i le bracks, ae i fugalaʻau. Latou tatau ona i ai i fuga, leai.
  • E uliuli le laau. Poinsettia o se tropical tropical plant. O le maualalo o le vevela e tau atu ai i le malulu o le laʻau ma le uliuli o laulaʻau. E tatau ona mataituina le vevela pulega.
  • Ele. Afai, pe a suʻesuʻeina le poinsettia, o laʻau na maua e maua samasama opaline i autafa, ele, o lona uiga o le mafuaʻaga e maualuga tele le ea vevela ma maualalo le susū. E taua le faʻasusu o laulaʻau i se taimi faʻatulagaina, pe a manaʻomia, toe faʻatulaga le laʻau i se nofoaga malulu ma lelei.
  • Leiloa o le ofuvae. Afai o laulaʻau ua leiloa aulelei, turgor, amata ona foliga leai se ola, lona uiga o le mafuaʻaga taoto i le tatau faʻasusu: e i ai tele pe tele laʻititi laʻau susu. I lenei tulaga, oe manaʻomia fetuʻunaʻi le faʻasusu faʻagasologa. Poinsettia e fiafia i le susu ae le o le eleele pala. E taua le mataʻituina o le eleele ma le vai i le taimi lava e mago ai le tumutumu o le eleele. Aua le faʻamamago.
  • Afai e mago atoa ma mate, faʻafefea ona toe faʻafouina? O gaioiga e tutusa ma le lafoina o se fugalaʻau e malolo ai:
    1. tipi le laau i le afa (faitau pe o afea e tipi ai le poinsettia ma pe faʻafefea ona fai saʻo);
    2. tuʻu le ulo i se nofoaga pogisa malulu;
    3. vai e le sili atu i le 1 taimi i le masina;
    4. aumai ile 2-3 masina;
    5. faʻatali mo ni laʻau fou.
  • Ua aisa le laau, faʻafefea ona sefe? Tatala le faʻamalama ma malulu le fugalaʻau, ma ua liu uli le laulaʻau? Manaʻomia:
    1. tipi ese le aano fana;
    2. tuʻu i se nofoaga mafanafana;
    3. togafiti ma le zircon - toto biostimulant.

E le gata i lea, o nisi poinsettia e ona e faitio latou te le fuga. Na matou tusia iinei e uiga i le mea e fai pe a tupu se faʻafitauli faapena.

Faʻamaʻi kesi

Suia efuefu

Faʻailoga i fafo o lenei faʻamaʻi: efuefu efuefu luga inflorescences ma bracts, suia o lanu ma le oti o maʻamaʻi ma laʻau talavou.

Mafuaʻaga: o le fungus Botrytis cinerea e tupuolaola lava i tulaga o le maualuga o le susū ma le malulu.

Fesoasoani: filifili ma le faʻaeteete ma aveʻese uma vaega o laʻau e aʻafia i le pala. A maeʻa lena, togafiti le fugalaʻau ma se faʻavae.

Tusitusiga! Fundazole o se fungicide ma faiga ma fesoʻotaʻiga gaioiga. O le iʻuga o le faʻagalueina, e taofi le toe fai o laumei, vaevaeina.

Rhizop pala

Faailoga i fafo: luga o laufanua vaega o le laʻau e afaina i le uliuli-efuefu pala. I lenei tulaga, o le pala vaega o le fugalaʻau e tosoina i totonu e le pale "upega".

Mafuaʻaga: o le causative agents fungus Botrytis, pei o fungus uma, e tupuolaola lava i tulaga o le maualuga o le susū.

Fesoasoani: i muamua faʻailoga o le faʻamaʻi, togafiti ma Kuproxat poʻo Topaz.

Tusitusiga. Cuproxate o se fungicide, o le gaioiga o lea e mafua mai i le ofi o apamemea ions i le sela o pathogens, fegalegaleai ma enzymes, taofiofia atinaʻe, faʻalavelaveina respiratory ma denaturation o polotini. O le Topaz o se vailaʻau oona, e galue ona o le penconazole: na te faʻamamaina le faʻamaʻi i le taimi o le faʻamalosiina o le faʻamalosiina ma le tuʻuina atu o le faʻatupuina o le tupu i totonu o laulaʻau.

Ua leva le mumu o le aoauli

Faailoga i fafo: magumagu i laulaʻau, pala ma faʻamaluluina aʻa o laʻau.

Mafuaʻaga: ole fiva Phytophthor e atiaʻe malosi i tulaga o le vai stagnant i totonu o se ulo.

Fesoasoani: Saunia lelei alavai, faʻatonutonu faʻasusu (seasea ae tele). Taulima le fugalaʻau ma Alett.

Tusitusiga! Allett o se systemic fungicide ma se puipuiga gaioiga. E taofia ma taofia le faʻatupuina o fugalaʻilaʻe ma poloka le toe sosolo o le faʻamaʻi. Puipuia le sao o le faʻamaʻi i totonu o le laʻau.

Faʻatoʻilaloina e fungi o le ituaiga Pythium

Faailoga i fafo: o faʻanoanoa pogisa mata e aliali mai luga o le poʻo o le fugalaʻau, o aʻa e foliga mai ua pala ma pala, ma se atigi atigi.

Mafuaaga: fungi o le ituaiga Pythium, lea e tupu i le susū ma maualalo eleele acidity.

Fesoasoani: taofi le faʻasusu i se taimi le tumau, ave i totonu o le eleele matutu ma le le gaoia, faʻapipiʻi le poinsettia ma le fungicide Ridomil.

Tusitusiga! O le Ridomil o se vailaʻau oona mo le puipuia ma le togafitia o laʻau. E faʻaaogaina e faʻafetauia ai i le leva o le malaia, alternaria ma isi faʻamaʻi toto.

Pala Brown

O lenei faʻamaʻi e masani lava mo laʻau talavou.

Faailoga i fafo: o le faʻavae o le au ua amata ona manifinifi, ua enaena, o le iuga e faigofie ona gagau ma oti.

Mafuaʻaga: afaina siama. E fofo le fungus i le aa o le laʻau ma faʻamaluluina. E ola olaola i le maualuga o tulaga susu.

Fesoasoani: faʻagasologa ia au i le faʻavae ma Rovral.

Tusitusiga! Rovral o se faʻafesoʻotaʻiga oona e puipuia ai faʻatoʻaga mai se faigata o faʻamaʻi. E aoga le Rovral faasaga ile tele o ituaiga o meaola ninii.

Faʻaleagaina aʻa i aʻa

Faailoga i fafo: o aʻa e avea enaena, soʻona totoa ma laʻau papaʻe. E sesega laulaʻau laʻitiiti, ma enaena e tuai ona lau.

Mafuaʻaga: faamai fungus. E olaola ma le leai o ni masima masima.

Fesoasoani: fafaga ma masima minerale. Fetuutuunai le pulega faʻasusu - masani, laʻititi. Fana le laau i le Previcur fungicide.

Tusitusiga! Previkur o se tino lua-vaega fungicide. Mafai ona faʻaaogaina mo faʻasusu ma faʻasusu. O le gaioiga e faʻatonutonu faasaga i le pathogenic flora.

Fusarium wilting

Faailoga i fafo: E lanu enaena lala o le laau i totonu, ona liu uli ma oti ai lea.

Mafuaʻaga: pulou o le ituaiga Fusarium. E ulu i totonu o le laʻau e ala i manuʻa poʻo pores o lau, ma i le gasologa o lona olaga, e fausia ai mycotoxins i le tele o aofaʻi, lea oona ma faʻaleagaina laʻau.

Fesoasoani: faasaoloto le fugalaʻau mai le laʻau afaina, togafiti ma Baktofit.

Tusitusiga! O le Bactofit o se vailaʻau oona, o lona gaioiga e faʻatatau i siama ma siama.

Faʻatagaina

Nematodes

O le gaioiga a anufe e faʻamoemoe e pamuina i fafo le sua mai fugalaʻau i totonu. Latou potopoto i kolone i veins ma laʻau laʻau, i mafiafia, cotton pei o le lafoa.

Le mea e fai: fufulu le laʻau ma se paluga faʻasusu i le fasimoli vai, ona faʻasusu lea ma le faʻasusu o kaliki poʻo se vailaʻau vailaʻau o calendula. I tulaga faigata, tolu taimi ma le va o le vaiaso, faʻaoga iniseti iniseti Aktara, Fitoverm.

Tusitusiga! Aktara ma fitoverm o iniseti sisitema faʻagaioiga ma gaioiga faʻafesoʻotaʻi gaioiga. Galue faasaga i nematodes.

Aphid

Aphids ola i luga o sili ona maaleale poinsettia tifaga, lea e faigofie mo latou ona tuia ma afaina.

Fesoasoani: fufulu le fugalaʻau i le vai fasimoli. Le isi mea, e manaʻomia ona e faʻagasologa ile aniani poʻo le tui tapaa ile va ole 5 aso. O le Spark vailaʻau mafai ona faʻaaogaina.

Tusitusiga! O le Spark o se iniseti faʻafesoʻotaʻi i totonu o le iniseti faasaga i le susu ma iniseti iniseti. O le aoga mea o le avertine emulsion.

Apogaleveleve mite

O le apogaleveleve mite o se tamaʻi pī mūmū e faigata ona vaʻai atu i ai le mata, ae o tamaʻi mata lanu samasama e latalata i pito o lau o loʻo faʻailoa mai ai lona iai. O fualaʻau o le nofoaga na faʻasusu mai ai le sua o le laʻau. Mo se laau, o se apogaleveleve mite e le taufaafefe tele. O le faʻasusu o sua uma o le poinsettia o le a manaʻomia ai se tele tele o mites, lea e ono le mafai.

Mafuaʻaga: maualalo sūsū i totonu.

Galue: togafitia luga o lau i le fasimoli insecticidal.

Mealybug

O le mealybug o se iniseti susu. E piniki pe paʻepaʻe le tino ma faalava i tua. O le vaʻaiga ma le lapoʻa e mafai ai ona vaʻaia ma le le lavalava mata. E maua mai i le iniseti ni papaʻe papaʻe. I le taimi e tasi, o le laʻau e foliga mai e sausau i le falaoamata pe faʻapea e pei o ni pulupulu o le cotton na tuu i luga o laʻau. O se mealybug na lalafi i lalo o nei cotton cotton. Lea e lanu samasama pe a faʻaleagaina e iniseti.

Mafuaʻaga: sauaina o nitrogenous fetilaisa, maualuga ea vevela.

Fesoasoani: togafiti ma le omomi omomi faʻasusu i kaliki fofo poʻo le fasimoli-faʻamaloloina vai (faʻasasaʻo le 1 sipuni o fasimoli fasimoli fasimoli i le vai vevela, aumai le leo i le 1 lita, faʻaopopo le 1 sipuni. ava malosi ma 2 kulimi. l o vodka. Taulima le laʻau taʻitasi 3- 4 aso).

E oo atu ia Mati 8, ua faamalosia e le au talimalo tulip ma hyacinths, ma e oo atu i le Kerisimasi latou te totoina le poinsettia. O lenei fugalaʻau sa avea pea o se susulu ma felanulanuaʻi teuteuina o aso Kerisimasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Matautia lou Alofa (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com